In Italia (19)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Wicca spune:

..va multumesc pt complimente, va imaginati ca cele pt bebe ma fac cea mai fericita de pe pamant.
Ma bcur ca va intelegeti cu soacrele....si e si bine ca stati departe de ele ca distanta....Crista...dar tu nu poti sa te duci din cand in cand sa o vizitezi sigura...saraca mi-ai spus ca si orbeste... m-a distrat faza cu sotul orfan....si pe sotul meu il regasesc in domnul tau balaur.
Enn... ce bine e cu mama...si noi avem nevoie ca cineva sa aibe rija de noi din cand in cand.... bradul in tarc, hihi faina idee, macar stai linistita ca nu si-l trage Morcoveata in cap. pupici pt cei mici
Faza cu dintii e nasoala...la pret ma refer...ca la durere nu e bine sa ajungi.Oricum cica si in Romania din ianuarie se scumpesc.... oricum si in vara mi s-au parut scorurile destul de mari, in italia t costa un dinte per ansamblu...pe cand la noi iti spune vezi ca am pus medicament ... manopera nu stiu cat...anestezia si se aduna banutii.
Cici...astep vesti maine.
Carmi...impodopeste mama ca e asa frumos...mai ales cu peisajul ala bestial(din poster)pe care il ai, oricui i-ar veni cheful.La ce party il mai duci pe Fabiano?
Iri... ce ne mai spui din Sicila?
Petro nuaiscris de mult timp....mai pove si la noi ce faci!!
Acuma ca v-am bombardat cu floricele vreau sa va si bulgaresc...
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/chertesandreea/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wicca spune:

verificare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

offf si pe mine "ma maninca" sa impodobesc dar astept inceputul lui decembrie ... cind e fetelor ziua cea mare ? 8 sau 12 decembrie?? ca eu tare sufeream in Ro unde se face bradul de ajun si dupa 2 sapt maxim 3 tb sa il stringi. Cind eram mica il faceam mereu in prima zi de vacanta ca sa ne bucuram mai mult de el deci oe 22 decembrie ca "neoamenii" .. pt ca nu aveam rabdare pina pe 24 ... Mama era mai nerabdatoare decit noi, caci ea cit a fost copil gasea mereu bradul impodobit cica adus de mosh... il facea bunica-mea singura .. si acum cu noi profita sa il facem impreuna ca sa nu fim lipsiti de placerea impodobirii si noi cum a fost ea.. Normal ca spargeam globuri la greu in fiecare an ...le pisam pt celebrele felicitari cu sclipici , in cauza asta noi ornam cu globurile mai noi si ea cu cele vechi.. amintiri de cind era ea sau noi mici de tot... ca sa aibe mai multa grija de ele.
Cind eram in generala faceam si beteala din poleiale, stringeam tot anul poleiala de la ciocolate, sau lanturi si alte prostii din hirtie glasata, nuci invelite in poleiala ... si evident felicitarile personalizate pt bunici...

Wi eu nu merg nicaieri ( a se citi: in vizite sau in vacante) fara F. si nici el fara mine ..asa suntem noi mai dusi cu capul . Iar la socrela chiar nu are rost sa merg eu singurica.. crezi ca ea pe mine vrea sa ma vada ?!.. nu .. ci pe al ei odor..asa ca nu e cazul sa ne complicam.

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Hihi, Cri, eu toata “copilaria“ (a se intelege celibat)mea am spus sus si tare ca vreau barbat orfan si unic la parinti, basca anorexic, sa nu trebuiasca sa-l hranesc.. Si am primit sotz cu 5 frati, gurmand...da care stie sa faca de mancare
Marti ma duc cu Fabiano la “mic dejun“, habar n-am ce alte surprize ma vor mai astepta. Oricum, banuiesc ca or fi cazut intre timp skeletii de pe pereti...
Pup fetele,

Carmi

Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Mai-mai ce viata sociala are Fabi cel mic... toata ziua la petreceri, mic dejunuri ... fitzeeee .. Cred ca au scos sceletii deja.. poate sa ai vreo surpriza de ceva fulgi de zapada artificilai sa fii aparut intre timp.

La noi e soare si frumos afara .. asa pare. Dar... am iesit pina in sat mai devreme si la soare era bine, de puloveras si gecuta subtirica insa la umbra iti clantzaneau dintii in gura.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Cri,grazie pt. invitatie Ma cam solicita intelectual cititul īn italiana, trebuie sa recunosc, dar voi mai trece din cīnd īn cīnd. Acum sunt cam ocupata cu familia.
Va doresc tuturor o saptamīna frumoasa!
E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Alooooooooooooooo! Unde ati fugit toate????

Carmi

Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Carmi mai si intrebi??

Buna dimineata ... la toata lumea

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Buna ziua!

Va rog din suflet sa ma ajutati cu o informatie daca puteti. Am un var care e in Italia cu sotia si cu cei doi copii. Primul copil, baiatul, e nascut in Romania...toate bune. Al doilea copil, fetita, s-a nascut in Italia deci are acte de italianca...e mica, daca nu ma insel are 4 ani. Varul meu tare ar vrea sa vina in Romania in vizita si cu fetita....sotia si baietelul au fost, dar cea mica nu a fost niciodata si prin urmare nu isi cunoaste neamurile de aici, mai ales bunicii. Si acum a murit si tatal varului meu (deci bunicul fetitei) si lui ii pare nespus de rau ca nu a apucat fetita sa-l cunoasca....vrea macar acum sa faca tot posibilul sa-si cunoasaca bunica. Ideea e ca ei au acte de romani, fetita de italia, nu stie cum sa-i faca pasaport sau daca e posibil sa o treaca (ea cetatean italian) pe pasaportul lor (cetateni romani). Problema e ca oamenii astia muncesc de dimineata pana seara, nu au (din cate stiu eu) nici un alt roman prin preajma si pur si simplu nu stiu unde ar trebui sa se adreseze.
Va rog daca printre voi sau printre cunostintele voastre mai sunt parinti cu copii nascuti in Italia, cum au procedat sa faca pasaport (sau ce o trebui) copilului sau cum au facut sa vina si cu el in tara?
Va multumesc anticipat si va pup pe toate!

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Daca varul tau este casatorit tot cu o romanca copii lor : amindoi .. sunt cetateni romani. Deci copii nascuti din parinti cetateni romani sunt si ei cetateni romani si numai cetateni romani... daca unul dintre parinti are si sau numai cetatenia italiana atunci copilul are si el dubla cetatenie..
In cazul varului tau eu inteleg ca sunt amindoi romani iar fetita cea mica nascuta aici nu are certificatul de nastere transcris in Romania... pentru ca in cazul asta ei ar fii stiut ca fetita e cetatean roman si nu italian cum zici tu... Aici nu se primeste cetatenia italiana prin nastere decit dc ai unul dintre parinti cetatean italian ..
Ei este sa mearga la consulat la Milano sau la sectia consulara din Roma ( depinde unde sunt rezidenti in Italia si de acre din cele 2 apartin ) si sa ceara titlu de calatorie pt copil.. cu titlul de calatorie poti sa intri in Ro dar odata ajunsi acolo tb sa ii faca pasaport sau sa o treaca pe pasaportul unuia dintre ei ca sa se poate intoarce ... Insaaaaaaaa!! atentie mare ca risca sa amina blocati in Ro pt ca pt a face pasaport sau a trece pe pasap unuia dintre ei copilul tb sa aiba certificatul de nastere romanesc !! Si asta dureaza circa 3 luni ( transcrierea).
Dupa parerea mea ar tb sa se miste de acum cu actele ca sa ajunga macar de Paste in Ro .. si nu acum de Craciun dc nu vor sa ramina in Ro cu copil cu tot sau numai copilul ...
pasii de urmat ar tb sa fie urmatorii :
1. obtinerea de la primaria din italia a certificatului de nastere internatioanal cel in care sunt trecuti si parintii ( estratto di nascita )
2. sa mearga la consulat si sa faca procura cuiva din Ro pt transcrierea certificatului de nastere a fetitei, apoi sa trimita in original in Ro procura si certificatul italian international
3. Cind au obtinut in RO certificatul de nastere romanesc ( ii anunta ruda imputernicita ) se duc la consulat si cer titlu de calatorie pt fetita
4. ajunsi in Ro cu titlul de calatorie si gasind acolo certificatul romanesc ii pot face pasaport individual sau o pot trece pe pasaportul unui a dintre parinti...
5. in Italia la intoarcere tb sa treaca copilul pe permisul de soggiorno al unuia dintre ei sau chiar la amindoi ...pt ca altefl copilul e ilegal in Italia...

pentru mai multe informatii spune-le sa citeasca :
- forumul romanilor in italia
http://www.romania-italia.info/default.asp
- ambasada romaniei la Roma
http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=6204
- consulatul din Milano
http://www.consulatmilano.com/index.php?lang=ro

Daca cumva am inteles eu gresit si varul tau este casatorit cu o italinca atunci copilul e cetatean italian si se vor duce la questura unde i se va face pasaport italian individual fetitei ... gasesc ei informatiile la questura in localitate ...

Mergi la inceput