In Italia (19)
Raspunsuri - Pagina 14
Wicca spune:
Tzup , tzup.. cam tarziu ...dar a venit vremea urata si socrelul nu-l mai scoate pe print afara,asa ca pup destul de rar Dc.
Iri...nici noi nu taiem motul pt ca (din pacate) in ardeal nu este traditia asta, oricum mie mi se par absurde unele practici gen molifta, sa nu scoti copilul afara pana la botez: ce poate fi mai pur pe lumea asta decat o mama cu puiul ei noua nascut? Eu nu am avut probleme de genul asta pt ca sunt catolica.
Crista nasolica cu frigul asta...eu cand m-am mutat in Italia, stiam cam ce ma asteapta iarna ,adica o umezeala care nu mai iese din oase, asa ca l-am luat de manuta pe sotior si am cumparat acea plapuna cu puf,pene de gasca cu cea mai mare cocentratie de puf(nu pene) mori de cald cu ea, te incalzesti instantaneu ca de bagi sub ea...daca nu Iri ti-a dat o idee...Vad ca nu sunt singura cu obesia de a curata intre placile de gresie...solutia mea nu e prea buna.. folosesc candegina, curata perfect dar cu muuulta munca. Sa sti, chiar zilele astea ma gandeam, si eu la aparatul ala cu aburi.. daca gasesti ceva spune-mi si mie please trebuie sa fie super bun si il putem folosi si la baie
Wicca spune:
Sorry , nu am citit mesajul si e plin de gresel....
voua va place mostarda cu mascarpone?eu sunt innebunita
VA pup pe toate si weekend placut!!!
crista-s spune:
Si la noi ploua marunt ...
N-am nevoie decit sa fie cearceaful de dedesubt cal deci ala cum zice Iri felpate ...d-ala vreau ... in rest e F. cald ca o soba .. acum fac altcva ( ca nevoia te invata ) il pun pe el sa stea citeva min in locul meu sa incalzeasca locul , si pe urma hop si eu pe patul cald . Functioneaza el ca o sticla cu apa calda sau tigaie d-aia plina cu carbuni ca in evul mediu .
Aparat d-ala cu abur am auzit ca ar fii 70 euroi la magazin .. mie imi pare mult si mai bine dau cu peria ca si asa stau acasa cu o mina in alta mina toata ziua ... Dar dc vad ceva mai ieftin dau anunt pe aici .
La noi se taie motul si se rupe turta .. e numai o traditie ca in rest nimic adevarat nu e.. eu am luat printre altele :oglinda .. pai daca ar fii dupa cit ma uit eu in oglinda ... fabricantii ar da faliment...
Wicca mostarda aia are si mustar in ea ? eu am luat numai mostarda bolognese si pe eticheta mustarul nu e trecut .. numai mere, pere, gutui si portocale ... seamana cu magiunul de il facea mama tot din mere, pere si gutui... Eu ma asteptatm sa fie si mustar inauntru sa aibe un gust mai altfel ... insa nu.. si e reteta traditionala .. adica nu am cumparat ceva "facut pe vapor"
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
iriale spune:
Bonjour...de pe baricade!
Dar de care "mostarda" vorbiti, Wicca si Cri? Nu prea am inteles daca e mustar, daca e gem...
Azi am venit mai tarziu, deh e sambata, si voi sta pana la 12.30, apoi merg sa il iau pe Ale de la gradinita, dupa care, mai inspre dupa-amiaza, vreau sa mergem sa cautam un dulap/sifonier pt camera lui, mai are acolo unul mare, cu 6 usi, dar tot ingramadite stau toate hainele, plapumile etc etc...si ma gandeam ca in loc de pat (unde oricum el inca nu doarme, caci ii place mult mai mult cel al lui mami ) sa iau un - cum se zice aici - "ponte", patul acela incorporat in sifonier... boh, oi fi explicat bine?...
Altfel...dupa ploaia torentiala de ieri, acum e soare si chiar caldut.
Ma duc sa ma mai uit pe ebay, de cateva zile m-am inregistrat si am castigat prima mea licitatie! Idee: poate se gaseste acolo aparatul cu abur de care vorbiti voi, mai ieftin. Ma duc sa-l caut...
Va pup.
crista-s spune:
Iri vezi ca ebay e boala grea ... si al meu toata ziua isi cumpara cite o traznaie .. sau macar isi baga in lista obiecte de observat
Sa stii ca ma uit si eu acum dupa vaporizator, mi-ai dat idee .. macar sa cheltuim amindoi ( nu numai el ).
Eu stiu despre ce pat vorbesti si sa sti ca merita, macar se foloseste si spatiul care ramine deasupra capului si in loc de noptiere sunt 2 dulapuri destul de incapatoare...
Mostarda e asa: un gem in care se pune esenta de mustar .. si e deci un gust dulce si picant in acelasi timp.. se maninca linga carnea fiarta... insa asta de care zic eu cica mostarda bolognese tradizionale ( ricetta della nonna) nu are mustar in ingrediente ... ci numai mere. pere, gutui si portocale .. deci e marmelada curata .. meseriasa la gust !! ca aia facuta de mama ... si ies super cornulete cu ea ...
Azi mi.am facut carte de identitate ...noua.. si pe urma mi-am luat si o carte noua de citit ..Sly a lui Banana.. si mai are ale 4-5 carti de banana asta .. nu are kitchen insa ( sua poate era data cuiva .. mai vad eu )asa ca ma trec pe banane
rest de w-e placut!!
Cristina
Wicca spune:
Fetelor, am luat borcanul de mostarda din frigi si va spun ce contine ,( mostarda vicentina):60% gutui, frutta candita di pere, clementine,pesche,arance,fichi si aroma de mustar....mhhh e fff buna Iri.. dar cica si ingrasa, noi o papam pe paine cu mascarpone dupa ce se termina pranzul. Ma mir cum nu este in Sicila...tara bunatatilor si a dulciurilor!!! Daca vrei iti trimit un borcanel !!!E super mobila care vrei sa o cumperi... eu ma gandeam cand creste printul sa ii cumpar cu birou jos si patut deasupra...asa visam in copilarie... dar pana atunci mai este o gramada de vreme si cine stie ce se mai inventeaza si ce isi doreste el in primul rand!!! Trebuie sa fie tare elegant baietelul tau cu atatea hainute... asa si trebuie!!!Bravo mami!
Crista...e cam scump.. dar si chinul este mare ...pe mine ma enerveaza ca in bucatarie rosturile se murdaresc pe jos groaznic si nu mai am vreme sa pun candegina sa las sa actioneze si sa frec si sa inhalez aerul ala groaznic...chiar maine o sa ma uit la mediaword dupa unul si o sa-ti comnuc ceva preturi!!!
Eu sunt tare suparata ca s-a stricat masina de spalat...a costat o gramada de bani, pt ca am cumparat-o special pt bebic era di clasa A+= la energie si,si la spalare... maine merge sa vedem ce se poate face... adevarul e ca a distrus-o Matteo... trebuie sa ma obisnuiesc ca este artist si mai mult nu pot cere!!!
Ebay=boala grea, Iri Crista cumnatu si nasul nostru au o afacere infloritoare pe net si ebay.. se pot face o gramada de bani ...eu intr-un timp vindeam bijuterii de murano of course chnezisme va dau situl lor daca va intereseaza www.italiangift.biz
Va pup pe toate si sorry daca v-am plictisit cu masina mea de spalat!!
crista-s spune:
Wicca pacat de masina .. asta chiar e naspa la cit costa una, dar nu se poate repara? sau pina la urma te costa aproape cit una noua ?
M-am uitat pe site tare dragutze ... frunzele si stelele de pus la git mi-au placut seamana cu ce am eu insa atunci n-am vazut in magazin alte forme decit ovale...
Eu in bucatarie unde sare ulei, sunt aburi mai grasi si se lipesc peste tot inclusiv pe gresie am probleme .. cu candegina n-am incercat caci o prietena a mea si-a stricat gresia ( adica femeia care facea curatenie a stricat-o ).. are o gresie mai deosebita eu n-am ami auzit de asa ceva ... sunt placi groase ca alea de marmura dar nu e marmura ci o gresie cu luciu.. si de la clor s-a dus luciul pe alea citeva cit a apucat sa le spele pina a vazut prietena mea ce facea doamna. Nici nu le poate scoate sa le schimbe ca risca sa sparga si altele asa ca acum incearca sa dea luciu cu ceara de dusumele pe gresie ca la nebuni. Deci eu cu Fornetto curatz intre rosturi si cu buretele ala de sirma ... dar e munca de chinez !! si deci fac si eu mai rar ca tot una e ... In rest spalat cu Ajax ala care nu tb clatit a pina sa aflu de asta muream spalind si apoi clatind adica munceam de 2 ori !!
sunt pe ebay 2 tipuri de vaporizatoare .. unul e ariette si asta cred ca e cel din magazin in jur de 70 euroi.. aici incepe de la 1 euro dar sigur are pret de rezerva mare ... altul e asta si zice ca l-a cumparat cu 39.90 acum citeva luni ... deci exista si mai ieftin !!! acum ca nu arde pot sa caut si eu in liniste si pace ... dupa sarbatori vor fii reduceri asa ca nu se stie de unde sare iepurele...
paaaaaaaaaa
Cristina
piccaflor spune:
Carmi nu-i nimic daca nu va mai amintiti...multumesc oricum!...sa va traiasca Fabiano,sa fie sanatos si fericit!
Azi am fost la o gradina zoologica in Cartigliano,linga Bassano di Grappa...e super frumos,am ramas foarte incintata!...daca ajungeti prin zona ,sa n-o ratati ca merita vazuta!
Meteo:frigut si dimineata o ceata de-o tai cu cutitul...ieri a si plouat,dar putin...
Pentru Barbye-una
dintre noi!Trebuie sa ajuti!
cicina spune:
Cri, Wicca, eu am de la termozzeta, e micut dar face treaba.
Apropo, pupici lui Andrei cel mic.
"Un sorriso non dura che un istante, ma il suo ricordo è talora eterno" Cicina