Mamici de ianuarie - februarie 2007 (25)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna Ada,
Veterana in infectii urinare la aparat. :-)
Mai si mie mi-a iesit sensibil la alea ce zici tu dar de dat mi-a dat doar augmentin. Eu nu stiu de celelalte. Cu medicul ginecolog ai vorbit?
La ultima infectie am luat augmentin de 1 gr timp de 7 zile si uricol.
Sanatate
Cata 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna Ada,

Si eu cu infectia urinara; sa inteleg ca ti-au iesit ambele? Si Proteus si E-Coli? Ca-s microbi diferiti..

Cat despre antibiotice, gentamicina clar nu se da datorita riscului de a produce hipoacuzie la bb. Despre Ciprofloxacin ma abtin; in spital totusi se da la gravidutze. Poate ar fi bine sa repeti antibiograma si sa testeze mai multe antibiotice (la mine spre exemplu a iesit sensibil la Zinnat si asta am luat).

Picioarele mi se umflau inainte sa aflu despre infectia urinara; dupa primele doze de antibiotice mi s-au desumflat.

Pupici

23 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

Buna fetelor.eu astazi nu ma simt prea bine.Ma doare rau capul si parca tot corpul.Am sa ma pun in pat,sper sa ma simt mai bine.
Datele mele sunt:UM:11.05.2006,DNP:14 februarie2007,si un carucior roz daca puteti sa-mi adaugati.Pana acum nu am dat datele datorita problemelor cu fetita dar acum SPER ca totul va fii bine!Maine vom suna sa vedem ce este cu programarea din WIena,ca nu mai am rabdare sa asteptam atata,pana ne suna ei!
Va pup dulce pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

oana_bucur, chiar ne intrebam ce e cu tine! Imi pare tare rau ca ai avut atatea probleme si sper sa nu mai ai de acum incolo, ca tare rau trebe sa fie sa stai atata in spital si la pat! Dar bine ca totul e ok acum, ai sa duci frumusel sarcina la termen si bebe o sa fie o minunatie dolofana!

Helenutza23, Urinalul ala e cu ceva extract de afine? Daca da, atunci sigur e bun ca remediu de ajutor, pe langa antibiotic, in infectiile cu E. Coli!

ada1976, eu am niste glezne de zici ca-s butoaiele lui tataie, alea in care a pus de vin si anul asta! Spre seara am impresia ca or sa plezneasca asa cum pleznesc cremwurstii cand ii fierbi prea mult! Cica ar fi normal, in conditiile in care nu se umfla si mainile sau/si fatza. Eh... ce daca mi-am luat pantofi cu un numar mai mari? Las' ca o trece si asta!

simkat, poti, te rog mult, sa incerci sa descrii in amanunt genul de durere pe care il ai in travaliu si in momentul expulziei? Eu inca oscilez intre burta taiata si scremete natur, as vrea sa ma decid odata si-odata, dar simt ca inca nu am izbutit sa-mi imaginez sau sa intuiesc cat mai aproape de realitate ce ar implica nasterea vaginala... ori asta nu am cum decat daca imi poate cineva descrie in mod realist si amanuntit, fara sa minimizeze, durerea si restul de senzatii traite in situatia cu pricina. M-ar ajuta foarte mult, si probabil nu numai pe mine... mercic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Gata, Michelle, te-am trecut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

messa crezi ca daca cineva iti descrie - o sa ti se intample exact asa!!! nu!!! fiecare cu organismul lui!!! Asa ca e bine sa te hotaraseti tu penttru tine ce esti dispusa sa faci, cu ce sa risti, si principalul sa suferi si consecintele!!!
uite de asta e greu sa fii sau balanta sau alte zodii nahotarate - uitati la mine - capricorn incapatinat - daca am bagat coarnele in pamant ca fac cezariana - gata aia ramane nu mai ascult de nimeni si nimic, si oricum parerile sant impartite!!!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 25 sapt si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Gio...m-ai facut sa rad...cred ca si eu voi ajunge sa ma epilez pe burtica dupa sarcina...bebele a considerat de cuviinta sa-mi transforme pufuletzul mic auriu in fire lungi caprui...dar doar pe burtica....caci in rest ritmul de crestere a parului are o valoare de 3 ori mai lenta decat inainte.
Cat despre infectie...e in felul urmator: inainte de internare doctorelul m-a pus sa fac si facut sumar urina, urocultura, antibiograma in caz de infectie, proreactiva C (sper sa n-o fi pocit...ptr asta mi s-a luat sange ca sa determine infectia) si proba de cultura de col. Dupa ce am primit rezultatele la urocultura si proreactiva c m-a internat si tinut pe ginipral perfuzie, utrogestan si urinex pana a primit si rezultatul de la cultura de col...caci parese ca m-am ales cu 2 infectii diferite. Si apoi mi-a dat ca tratament Sumamed 2 pastile deodata ptr infectia di colul uterin si apoi cefort ptr infectia cu e-coli, o injectie pe zi de marti pana duminica inclusiv cand mi-a facut si cerclajul. Nu am mai facut analize inainte ptr a vedea daca mai exista sau nu caci deja sarcina era cam mare ptr un cerclaj iar situatia banuiesc ca i s-a parut ok iar eu am avut incredere in el. Apoi am mai facut inca 2 zile cate o injectie cu cefort...si ziua urmatoare externarea.
Peste 2 sapt mi-a spus ca vom relua analizele ca sa vedem cum sta treaba...oricum pana atunci eu sunt in continuare pe ginipral, o jumate de pastila la 4 ore pe langa utrogestan vaginal unul dimineata si unul seara. Intariri de burtica mai am...nu cu frecventa de dinainte...dar cam cand merg la toaleta, ma ridic din pat...stau in anumite pozitii. Oricum se pare ca pe langa fantasticele infectii eu am un uter sensibil desi normal ca si conformatie care face sa apara contractiile astea cu asa usurinta...
Asa a dat Dumnezeu...asa ne descurcam.

Burtica

Eu si Noi
24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

bai Oana da-o incolo de treaba, tu erai cea care nu aveai nimic, si na, ca ai avut de tras. Pai asta inseamna ca in orice moment pot sa ma trezesc cu vreo complicatie ceva?!!! naspa treava. Eu nu sant de acord cu asa ceva !!! Si acum esti legata de pat? Mama cata rabdare trebuie sa ai!!!
bafta , Oana!!!
sper sa ai rabdarea cuvenita ca asta e cam ceea ce iti trebuie cel mai mult acum!!!!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 25 sapt si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

ola burticoase

vad ca ati discutat de streptococul asta de grup B. saptamana viitoare iau si eu rezultatul si sper sa fie totul ok.

elenaron eu stau in zona electroaparataj, la cateva statii de tine si am dr tot la elias.

Marina 25+

burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Messa, sunt de acord cu Liuda. Totul depinde de la persoana la persoana. Am auzit de nasteri naturale super usoare, dar si de nasteri naturale la care mamicile au jurat ca nu si-au inchipuit vreodata asemenea cosmar. Cat am stat o zi si o noapte cu perfuzii si sonda, pana sa fiu mutata in salon, m-au tinut in camera de travaliu (care era f. aproape de sala de operatii si nasteri...nu stiu de ce) si erau mamici care urmau sa nasca normal iar unele asteptau nasterea citind reviste doar rasufland din cand in cand mai greu si altele care isi infigeau unghiile in perete de durere si plangeau in hohote. Si auzeam de la sala de nasteri mamici unele care nasteau razand si glumind cu medicii si asistentele si altele urland de imi venea mie sa plang de durerea lor. Deci nu se poate generaliza.
Aceeasi poveste si cu cezariana. Nu stiu daca ai citit povestea postata de Daconst si povestea mea despre cezariana, sunt atat de diferite. Chiar eu am o verisoara care a nascut prin cezariana si nici la 3 luni dupa nu mergea bine si se plangea de dureri si vreo 2 saptamani dupa operatie plangea la fiecare pas in comparatie cu mine care intr-o saptamana aproape uitasem ca am o operatie pe burta. Eu, cu toate ca am avut deja una, mi-e teama de a doua fiindca exista toate posibilitatile din lume sa fie cu totul altfel si mult mai rau.

Oana 22+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput