Mamici de ianuarie - februarie 2007 (25)
Raspunsuri - Pagina 25
gio spune:
Buna fetele,
Oana, imi pare rau ca ai trecut prin asta. Intrebare: ti-a trecut E-coli inainte de cerclaj? Eu cu nenorocirea asta ma lupt de la 16 s si nu pot face cerclaj pt ca nu-mi trece offfff....
M-am convins o data in plus daca mai era nevoie ca nu e sarcina cu contractii si dureri si col scurtat fara sa aiba o explicatie (gen infectie urinara, cervicala samd).
Messa hai sa povestesc eu cum a fost experienat nasterii pt mine - fara epidurala sau alt anestezic.
Eu am avut contractii dureroase toata sarcina - eram deci f obisnuita cu ele. De 10 zile aveam dilatatie 1, apoi s-a facut 2-3 , pana la urma dr m-a internat sa-mi declanseze nasterea pt ca pierdusem dopul si sangeram si teoretic eram de 10 zile in travaliu
. Aveam noaptea dureri si contractii la 5 minute timp de o ora doua si cand sa plec la spital tzeapa..ma lua somnu'
.
In fine, m-am internat cu dilatatie, m-au pus la monitor si intensitatea contractiilor era intre 40 si 90 si eu nu simteam mai nimic - cum am spus, eram obisnuita. Niste dureri ca la menstruatie, in ideea in care eu nu am probleme mari atunci.
Dr dupa vreo ora mi-a rupt apa si am ajuns la dilatatie 5 hmmm....Ma durea mai intens, deja nu prea mai faceam glume cand ma apucau contractiile si s-au intetit. Totusi a venit mama, mai vb cu dr, cu asistentele asta timp de juma' de ora. Cand am ajuns la 7-8 barbate-miu vroia sa vina si eu ma urcam pe pereti. Am tipat sa nu vina dar a venit oricum. Mi-a prins tocmai bine pt ca din legendele scrise pe forum intre contractiile astea minunate cica ai timp sa te relaxezi. Basme!!!!! Cred ca nici nu trecea una si venea alta..Iar senzatia, cum as putea s-o descriu? Ati avut vreodata niste colici abdominale puternice (adica sa fiti constipate pt circa o sapt si sa simtiti ca va sar in aer intestinele?
). Hmmmm, cam asa. Apoi intr-o juma' de ora de dureri groaznice am simtit cum iese copilul si vreau sa imping. Si in max 5 minute de impinsaturi bb a iesit. Nu am simtit durere cand a iesit, doar usurare ca am scapat. Nici cand m-a taiat n-am simtit nimic. Cea mai oribila senzatie dintre toate a fost dupa, cand bb iesise, il dusesera, dr ma taiase si scotea placenta pe care n-am binevoit s-o mai expulzez normal si geamul era deschis si batea vantul fix intre picioarele mele
...bleah. Cusatura a fost horror pt ca a tinut o ora si jumatate, mi s-a rupt tot cum am zis; bb a stat cca 8 ore la TI din motive nu f clare.
Deci, am nascut intr-un interval scurt dar totul a fost destul de intens. M-am rupt/cusut de mi-au iesit ochii din cap si-mi amortisera picioarele pe capra aia; placenta mi-a scos-o dr si am fost la un pas de transfuzie pt ca am sangerat puternic, bbita a avut circulara de corodn si a stat la TI dupa. Juma' de an m-am jurat ca nu mai fac copii never-ever si in nici un caz nu-i mai nasc natural.
Insa, in timp, am uitat partea urata. Copilul a fost bine, eu la fel, si tot ce imi aduc acum aminte e cum barbate-miu ma tinea de mana si zicea hai impinge, acum; si cand mi-au pus fetitza cumva la picioare s-o aspire ca nu plangea si eu i-am pus un deget in manutza si ea m-a strans de deget. Pt asta as naste de 100 de ori, tot asa. Restul - durere, sange, mizeria din spital...am uitat. Nu a fost nimic traumatizant pt mine. Cel putin acum sunt mai sadica; inca ma epilez pe abdomen cu aparatul
.
24 +
Daconst spune:
Oana,bine ai revenit,iubita,tare ne-ai mai speriat.Bine ca esti bine si te avem iar printre noi.
Messa,subscriu la ce-a spus Liuda...nici o nastere nu seamana cu asta si poate sa-mi spuna cineva acum ca voi avea dureri groaznice la nastere,nu ma scoti din ale mele.Vreau natural cu epidurala si gata.Restul ce mai aud vor fi doar povesti pentru cine vrea sa auda.![]()
Marinar,vezi ca analiza de streptococ B se face inainte de nastere,dupa cum a spus si Ioana...nu stiu de ce ti-a facut tie asa repede?Aveai ceva suspect?Altfel trebuie repetata in ultimele saptamani.
Ralu,felicitari pentru fetita...care ne-a pacalit pe toate ca e baiat.Nu conteaza,sanatoasa sa fie.
Hainute bb
Dana 27+ 
oana_bucur spune:
Ada...m-am obisnuit cu statul la pat...primele 2 sapt au fost mai grele...acum mi-a devenit o obisnuinta.
Ce voiam a-ti spune este sa iti iei analizele in mana si sa te duci azi maine la doctorelul tau chiar si fara programare de rezultate. Eu asa am facut cand am primit primele rezultate desi am facut de capul meu urocultura si sumar de urina si antibiograma caci nu aveam usturimi la urinare sau alte semne...I-am zis asistentei ca sunt cu rezultate importante si trebuie sa intru la doctor si ca nu am apucat nici sa dau telefon...si desi era full si 11 noaptea m-a bagat si apoi mi-a masurat doctorelul repede si colul si apoi a grabit toate lucrurile. Cu cat mai repede cu atat mai bine.
Ptr mine graba asta a insemnat ceva de genul cerclaj inca posibil la 24 de sapt cand lungimea colului era de 2,75 in loc de 2,5 sau sub care era cota de superavarie...asa ca cerclajul l-am facut profilactic si nu in situatie de urgenta facand inainte si tratament cu antibiotic minim ptr infectie. E important sa-ti mai zic ca din cauza intaririlor de burtica jos colul meu ajunsese 2,75 dupa ce cu 2 sapt inainte fusese 3,3...iar eu in tot timpul asta statusem la pat ...deci nu facusem efort.
De asta iti sugerez sa ajungi cat mai repede la doctor cu rezultatele analizelor desi cred ca nu esti in situatie asemanatoare cu a mea.
Burtica
Eu si Noi
24+
oana_bucur spune:
Multumesc fetelor ca m-ati pomenit in gand.
Sa va dea Dumnezeu sanatate.
Burtica
Eu si Noi
24+
oana_bucur spune:
Gio vezi ca ti-am raspuns dar e in pagina anterioara. Nu inteleg de ce imi tot baga raspunsurile cu mult inaintea mesajelor carora, culmea, le raspund. In fine...
Burtica
Eu si Noi
24+
ada1976 spune:
Da ma fetelor exact asa scrie pe antibiograma: tulpina testata - proteus e coli. Stiam si eu ca sunt 2 bacterii diferite, de-aia m-am si mirat. La ginecolog o sa ajung abia luni. Orae o fi periculos? Oricum o s-o tratez da' imi fac griji pt orice fir-ar sa fie!!!! Numai asta nu-mi trebuia...Aveam oarece simptome, ca m-a intrebat cineva: arsuri la pipi si pipi de culoare mai inchisa decat de obicei. Sper sa scap repede de porcaria asta. Oana multa sanatate si sa fii cuminte sa vina bebe la termen.
Ada 25 + si bebe Raducu
Alinus25 spune:
Fetelor intru si eu dupa o saptamana ca sa va multumesc pentru raspunsuri. Eram derutata in legatura cu zona zoster. Sper sa fie ok totul, pana acum nu s-a intamplat nimic.
Imi pare rau ca nu am timp sa intru pe forum ca sa mai povestesc cu voi, ca tare bine mi-ar prinde. Cand apuc sa intru trebuie sa citesc un capitol intreg, asa spor aveti![]()
Am inceput sa simt si eu bebelusa mea, mai tare incepand cu saptamana aceasta. N-am observat cand o simt mai des, dimineata sau seara...
In rest toate bune, saptamana viitoare sunt nasica de cununie, am emotii.
Oana imi pare tare rau pentru ce ti s-a intamplat. Succes in continuare. Este foarte bine ca nu esti deprimata.
Michelle ma bucur tare mult pentru vestile bune. Ai sa vezi ca bunul Dumnezeu o sa va ajute si o sa aveti un bebe sanatos.
criss68 spune:
Buna fetele,
eu azi mai mult trag cu ochiul si mai putin voi scrie, mi-am propus sa fac multe.
oana_bucur, in sfarsit ne dai vesti. Desi nu ti-a fost moale in toata aceasta perioada, eu consider in final vesti bune pt ca tu si bb sunteti bine.
messa, ne folosesc toate descrierile, filmuletele etc referitoare la nasterea naturala / cezariana, dar mai mult informativ, uneori ca variante extreme. Sa admitem ca toti parametrii indeplinesc conditii optime pentru o nastere naturala. Dar ooops! cand vine momentul, colul nu se modifica, dilatatie iok. Am auzit asa un caz (sau mai multe)- se spune la fel: horror. Mai depinde si de conformatia oaselor bazinului si fff important pragul durerii. Ultimele doua poate ti le stii. Mai ramane cu dilatatia, daca prezentatia e favorabila.
Nu pot sa uit o poveste, poate am mai relatat-o candva pe aici. O alta prietena, prima sarcina - fetita, destul de mare. Taticul i-a impus mamei sa aiba grija ce face, sa nasca in varianta cea mai ieftina ca el nu are bani. A nascut in jumatate de ora, la a 3-a contractie copilul a iesit, desi avea un bazin ingust, jumate cat al meu cred. La a doua sarcina, oamenii intrasera in lumea buna si mamica s-a gandit sa experimenteze si cezariana, ca asa e la moda. Nu s-a intamplat nimic decat ca i s-a sectionat o vena mare, hemoragie cat cuprinde, apoi i s-a si infectat.
De-aia eu nu vreau sa ma mai gandesc prea mult, tot atunci voi decide cum e mai bine sa fac.
ada1976, nu cred ca o sa-ti dea nici gentamicina, nici ciprofloxacin, dar o sa vezi cand mergi la medic ce-ti zice. Eu insa daca un medic imi prescrie ceva interzis sau riscant in sarcina ii comunic medicului, eventual sa-mi spuna ce risc.
si mie mi se mai umfla picioarele, dar in special cand nu am timp sa ma misc, nici apa nu prea beau pt ca imediat vine pipi. Cand stau acasa beau mai multa, urinez mai mult si ma desumflu. Nu stiu daca functioneaza la toata lumea la fel.
michelle, abia asteptam sa ne spui ca totul este bine si nu mai exista dubii in privinta sanatatii fetitei.
v-am pupat
criss
25+ cu 
Catalina spune:
Buna fetele, vad ca sunteti nitel mai vioaie azi.
Oana, bine ai revenit! Nu ma bucur sa aud prin ce ai trecut, bine ca e ok acuma, bine ai venit in clubul nostru, al celor care zac in pat toata ziua si asteapta sa treaca timpul. Multa rabdare si sanatate iti doresc!
In ceea ce priveste discutia despre nasteri, eu din proprie experienta nu am ce zice dar avand in vedere povestile prietenelor, subscriu la ce au spus si Liuda si Amaya. Fiecare cu experienta lui, nu se poate generaliza. Eu am in nasa mea exemplu de cezariana dupa care la 15 min alapta copilul si era super ok si exemplu de prietena care mi-a zis ca a nascut super repede si mi-a descris durerile asa "un pic mai tare ca la menstruatie". Sunt sigura ca sunt si povesti horror dar ... ma incred in zicala ca Dumnezeu nu imi da mai mult decat pot duce si ca femeile sunt menite sa nasca asa ca ... ne-o fi prevazut El cu un sistem de auto-aparare.
Personal, eu merg pe ceea ce va da Dumnezeu, nu cer cezariana si sper sa mearga totul ok ca sa nu fie nevoie de proceduri de urgenta.
Pupici
Cata 27+
simkat spune:
MESSA, intentia mea nu a fost sa sperii pe cineva, sau sa influetez negativ, insa, asa cum spunea si Liuda, nu toate persoanele simt acelasi lucru in timpul travaliului. Si eu am o prietena care s-a dus la un supermaket cand avea contractii din 8 in 8 minute, monitorizate de mine, si cand i-am spus ca naste, mi-a raspuns senina "nu inca pentru ca nu am cumparat pampers, ma duc pana la magazin", iar cand a ajuns intr-un final la spital i-a zis ca naste - si a nascut, iar ea a intrebat "asa repede?". Ti-am spus asta pentru ca sa iti dai seama ca nimeni nu se poate compara cu nimeni.
La mine a inceput asa:" La ora 9, in dimineata zilei de 19.02.2004 au inceput contractiile din 30' in 30'. Nu erau foarte dureroase, acestea erau, intr-adevar, ca durerile menstruale. Am ajuns la spital, mi-a facut control si mi-a zis ca am dilatatie 2. Dupa vre-o 2 ore s-au intensificat si cand m-a controlat a zis ca am 4, acum trebuia sa imi puna epidurala, insa nu a facut-o, zicandu-mi ca trebuie sa am dilatatie mai mare fiindca altfel se poate opri travaliul. Mi-a instalat epidurala la dilatatie 7, cand nu mai avea nici un efect. La ora 14 aveam dilatatie 10 si contractii din minut in minut (atunci trebuia sa nasc), dar nici de data asta nu am avut noroc. Acum sa iti spun ce simteam eu: durerea am asociat-o cu un carcel care se pune la muschiul piciorului, intre glezna si genunchi(nu stiu daca ati avut sau nu asa ceva, insa eu am avut de cateva ori si imi paraliza piciorul de durere), numai ca aceea durere era de 10 ori mai mare si nu era localizata, iti cuprindea toata burta si mijlocul, te incingea ca un cerc si nu puteai sa te misti in nici un fel. Durerea era atat de mare incat a fost singura data in viata mea cand am regretat ca am facut copil, asta in conditiile in care 2 ani am facut investigatii ca sa raman insarcinata. Durerea imi luase mintile si ma razbunam pe prima persoana iesita in cale (sotul meu), doar din cauza lui mi se intampla mie acest lucru si as fi dorit ca macar un sfert din durerea mea sa ii dau si lui sa vada cum este. Aceste contractii erau continue, desi mi s-a spus ca sunt din minut in minut, eu le percepeam ca o durere continua si mult mai intensa decat orice durere de masea. Daaarr, nu am tipat nici un pic, mi-am infipt mainile in rochia de pe mine, mi-am smuls parul de durere (credea ca daca imi provoc durere in alta parte mi se mai diminueaza la burtica, dar nu a fost asa, acum ma durea in toate partile).
Dupa cum spuneam, la ora 14 trebuia sa nasc, insa copilul nu era prezentat cu capul, ci cu umarul (fapt care ea nu l-a observat la nici o eco) si s-a blocat in bazin. De la ora 14 pana la 17,45 m-a pus sa imping intr-una, iar ea baga mana cat putea ca sa il indrepte. S-a lasat pagubasa cand a vazut ca nu poate face nimic, a plecat si m-a lasat cu moasa. Atunci sotul meu a intrebat-o ce se intampla de nu mai nasc, fiindca trebuia de 3 ore, ce "este BB mai mare de 3,300Kg, cat ne-ati spus la eco?", iar ea i-a raspuns senin, "sa nu fie mai mare de 4kg!". Dupa inca 2 ore de impins si chinuri groaznice, in care moasa a stat mai mult cu mana in mine ca sa il indrepte pe BB, a chemat-o pe doctora ca BB nu mai poate impinge si ca i-au scazut bataile inimii foarte tare. Atunci ea s-a fortat, a bagat din nou mana, cu care deja ma obisnuisem, si aproape ca l-a smuls, i-a dislocat umarul (ca era de 4Kg si eu mica in bazin) si... Placenta, nu a mai asteptat sa o elimin eu, fiindca lesinam din minut in minut, pe masa, si mi-a smuls-o ea, bineanteles nu toata. A urmat o infectie puternica, iar la o saptamana de la nastere m-a chiuretat pe viu, si asta la insistentele mele, deoarece ea vroia sa ma amane pentru luni, asta fiind vineri, "fiindca imi demonstreaza ea ca e nu nimic, ci febra de 40 grade, timp de o saptamana am facut-o de la lapte". A urmat antibiotic foarte putenic ce a taiat lactatia, iar eu nu am mai alaptat de la 10 zile. Nu vreau sa va spun cum este sa reusesti sa convingi un BB sa nu isi miste mana rupta si bandajata in tifon, timp de 2 luni. Din cauza laptelui praf, de calitate nu cel gratis, BB a facut alergie si la 5 sapt. m-am internat in spital cu el, spital de unde a luat un virus de bronsiolita de la copilul din salon (erau pusi la gramada). Am iesit din spitalul acesta si am intrat in altul (nu mai putea respira, trebuia tinut numai in sus si aspirat mereu). Dupa o saptamana de stat in spital (cu biberoane la sterilizat si lapte facut cum puteam pe acolo), am plecat acasa, unde... a dat in dizenterie (scaune cu mucoasa cu sange) din cauza antibioticului administrat in spital ... Dupa alte investigatii, spitale, tratamente ... in jurul celei de-a 4 luni de viata a inceput sa mai apara lumina si in casa noastra.
Despre durerea peritoneala, a fost aproape suportabila, nu puteam sa stau in fund, de nici un fel, iar dupa chiuretaj (ganditi-va ce inseamna sa iti puna valvele pe o taietura de o saptamana) a fost mai groaznic. Eu am simtit durerea fizica pana pe la 2 luni, iar cea sufleteasca nu cred ca o sa treaca vreodata. Sper ca la cezariana sa fie altfel, oricum protejez macar copilul, pentru ca un copil sanatos si intreg conteaza mai mult decat durerea mea fizica.
Imi cer scuze daca am suparat pe cineva si mai ales, inca o data va spun ca nu toate nasterile seamana, insa eu nu mai am curajul sa risc.
21+ &
Raducu(19.02.2004)