Mamici de ianuarie - februarie 2007 (25)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

CATAAAAAAAAAAAA spune-mi ca te-ai calmat! daca nu te rog pune mana pe telefon si suna-ti medicul! nu se va supara...il poti intreba orice, de-aia e acolo!

ioana 23 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna seara burtici,

Azi am fost intr-o forma de zile mari, probabil datorita succeselor in fata unor oameni impunatori. Am aranjat sa-mi dau examenele restante, desi sesiunea s-a incheiat (cu scutire medicala), un examen din viitoarea sesiune echivalat, la serviciu perspective bunisoare din punct de vedere al vanzarilor si... cam atat pentru azi. De bucurie m-am dat in spectacol si in bucatarie, am facut intr-o ora ceea ce alta data imi lua jumate de zi - nu va spun sa nu fac pofta, dar oricum ceva cotidian, insa reusit.

daconst, in Ro au venit niste directive de ceva timp in legatura cu procentul cezarienelor, care parca nu trebuie sa depaseasca acum 40%. De aceea se mai selecteaza putin cazurile, insa depinde si de relatia medicului in spital, nu numai de banii dati de pacient. De fapt directorul spitalului incaseaza si o spaga pentru aceasta aprobare, chiar daca cazul respectiv este 100% pentru cezariana (ex placenta praevia) - asta abia mi s-a parut un abuz. Sunt multi doctori, in special din cei tineri si avizi de bani, care s-au aratat profund nemultumiti de aceasta limitare, considera ca ar trebui sa fie la latitudinea viitoarei mame. De fapt mama cred ca e normal sa aiba decizia finala, insa medicul sa expuna clar situatia, nu in functie de ce i-ar conveni mai mult. Stiu medici care au facut mamici sa se chinuie cam tare pentru ca ei sunt de acord mai degraba cu nasterea naturala, dupa cum stiu o gramada de nasteri prin cezariana doar pentru motivul 'frica'.

messa, subscriu la a treia optiune: nastere prin teleportare! Poate se vor gasi oameni de bine sa inventeze si asa ceva. Ambele tipuri de nastere mi se par odioase, nu mi se pare nimic frumos. Cezariana pentru ca e contra naturii si te impiedica sa te ocupi de bebelus asa cum ti-ai dori, nasterea naturala lasa si ea destule urmari, la fiecare altfel. E un lucru pe care D-zeu l-a facut imperfect, probabil fiindca era barbat. Repet: nu mi-e frica de nici o durere, mi-e groaza de situatiile penibile in care suntem puse in oricare din variante si in loc sa ma gandesc ca am dat viata, ma cramponez in prostiile peste care trebuie sa trecem. Mi-e frica insa de urmarile pe termen lung, inclusiv ca nu va mai fi ca inainte in dormitor.

va pup, daca mai am de completat mai revin. Sper sa nu fie tot pe tema cezariana / nastere naturala, cred ca toate ar trebui sa nu ne mai gandim atat de mult la asta ca ne stricam dispozitia si poate ar trebui sa ne bucuram de sarcina cat mai putem. Eu si asa nu ma pot bucura prea tare din cauza pierderii siluetei, insa ma multumeste cat de cat faptul ca pot face orice fara un efort deosebit. Hm! la care se adauga acum un prurit/alergie de sarcina.

criss 25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pako spune:

Aventura, multumesc pentru reglarea cu listuta...multi pupici

azi am reusit si eu sa va citesc mai toata ziulica...

noapte buna, pe maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Eu personal cred ca in sarcina singura (si marea) fericire este constiinta faptului ca asteptam un bebelus. Restul nu e fericire deloc. Dar faptul ca stim ca dupa atata chin vine si bebe, asta ne ajuta sa suportam toata tevatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

MESSA, multumesc mult pentru mesaj, am bagat la cap,gata.O voi scoate , oricum nu era mare dar stiam ceva ca nu e bine sa fie in dormitor.Da, ai dreptate, fericirea ne asteapta la capatul drumului.Pana acolo trebuie sa fim puternice.
va pup burticilor,

ELI1977 si bebe Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Pako, gata, Eli si la tine! Am modificat lista!

Fetelor haideti sa ne expunem parerile fara "agresiune"!
Eu va multumesc tuturor pentru exemplele voastre si pentru informatiile pe care le impartasim impreuna, pe mine ma ajuta mult!

Ioana, am si eu o intrebare - sper sa nu te stresez prea mult cu asta :)) - am facut cultura secretie vaginala, cultura col uterin pentru Streptococ grupa B, cultura de fungi si Ureaplasma/mycoplasma.

Cultura de secretie a iesit ok.
Cultura col uterin pentru Streptococ grupa B a iesit ok - nu s-au dezvoltat medii.

La cultura de fungi mi-au iesit colonii de Candida Krusei - Dr. meu m-a intrebat daca am vreo manifestare - mancarimi, etc. - si cum nu am mi-a spus sa o las in pace, adik nu e nevoie de tratament.

La Ureaplasma/mycoplasma, mi-a iesit mycoplasma absent, dar ureaplasma prezent > 10000 UFC. Mentionez aici ca inainte de sarcina am mai facut analiza si mi-a iesit de asemenea prezenta dar sub 10000 UFC/proba. Dr. meu mi-a spus ca s-a dus mitul in care ureaplasma era crezuta a fi o pb. in sarcina si ca nu e nevoie de nici un tratament. Am mai citit pe net si pe site-uri straine si intr-adevar asa este insa am mai citit ca aceasta bacterie care se gaseste la unele femei (evident si eu) in mod normal poate fi responsabila de ruperea membranelor in ultimele sapt. de sarcina...

Vroiam sa te intreb care este parerea ta vis-a-vis de ambele probleme? Oare este ok sa nu fac nici un tratament?

Mentionez ca eu ma simt f. bine si nu am vreo pb. pana acum..

Pupici si multumiri anticipate

Liudoooo, pe unde umbli mama??? Ne e dooor de tine!!!!!

Aventura 22+ cu Conrad

Mergi la inceput

Aventura scumpa mea, merge foarte greu forumul...si eu trebuie sa plec...in mare: esti super ok! flora normala...un ph un pic crescut dar e normal in timpul sarcinii...
Iti scriu pe fuga ca poate astepti raspunsul meu...maine dimineata, plec si eu la eco...asa ca in jur de ora 2-3 dupa-amiaza...ora 8 a romaiei o sa-ti raspund mai detaliat. Importat e ca esti bine...testul care era cel mai importat cultutra de streptococ hemolic B care poate afecta copilul grav la nastere daca nu se intervine la timp cu antibiotc...ti-a iesit NEGATIV! te pup esti ok

maine mai vrb,

iarta-ma ca sunt pe fuga...

ioana 23 cu

Mergi la inceput

oricum, ala ar trebui repetat chiar si inainte de nastere (stepo B) la toate...toate il vom face daca nu l-am facut deja...

ioana 23 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

daconst,sunt tipicara:)).nu,scumpo,dar eu citesc,si raspund pe alta pagina pe masura ce citesc cate un mesaj.
sa stii ca si eu ma gandeam Initial,ca si tine,ca in Romania e mai bine,ca sunt informate.dar la un moment dat,medicii vorbec mai mult decat trebuie,si dau detalii,appoi fetele se intorc pe o parte si pe alta pe perna,cum o fi aia,de ce a zis asa,de ce e cifra aia?? la inceput ti se pare ciudat sa nu iti zica nimic,sa nu intre in detalii,sa se rezume la a te informa ca totul e bine si in grafic.la inceput,impactul e mare,dar in timp rezulta mai linistitoare metoda asta.

cu cezariana,bineinteles ca fiecare alege ce vrea.
dar stau si ma intreb,de ce in afara se face cezariana doar la nevoie si in Romania se face la cerere? initial m-am gandit ca poate ca in Romania s-au accelerat lucrurile si modernizat ...dar apoi ma intreb,daca e asa,de ce nu se face la toata lumea epidurala ,si inca anestezia e ceva rar si inca se uita ciudat la tine multa lume,crezand ca nu ai cum sa nasti sub anestezie.in schimb,cezariana pare mai simpla decat o anestezie.deci,daca se imbunatatesc conditiile,in ideea ca cezariana e o nastere mai buna(si nu contest,ca nu am inca toate informatiile) ,de ce nu se imbunatateste in primul rand nasterea naturala fara durere,care in occident exista de vreo 20 de ani?? de ce inca se considera ca nastere fara dureri nu se poate? cand defapt se stie ca BA SE POATE!
TEMA DE DISCUTIE,FETELE.ASTA NU INSEAMNA CA E CINEVA IMPOTRIVA VREUNEI METODE DE NASTERE.

MARIA72,ti-a pus daconst caruciorul.
aventura,multumim pt efortul pe care il faci si tu,alaturi de celelalte fete,pt a face lista si a intretine pagina.stiu ca ia destul mult timp asta,si noi doar intram si scriem..
marinar,dar v-ati dat toate ID-ul pe aici,ca eu am cules doar vreo doua,marce,si flavia care nu stiu de ec nu imi apare.
Maryela,daca te-a chemat nu e rau,ca doar ea stie ca ai facut acum o luna.nu face nici un rau o ecografie,ca nu e zilnic.
miciurin,vazusem la semnatura ta doua carucioare roz,si zic ori eu nu am vazut pana acum,dar parca miciurin avea dora unul,acum are doi si eu nu stiam! haha,deci era incurcatura.ma miram eu sa nu stiu gemeneii de pe aici,ca mor de dragul lor!
iti tin pumnii sa afli si tu ce e,sa isi arate minunea !
ei,uite cand citesc cum pune messa problema,cu corpul meu decid eu..tind sa ii dau dreptate .pe o parte,asa e.pe alta,nu stim daca noi facem bine ce facem..e incurcata treaba,fetelor,adica nu stiu cum e mai bine,na.

eu credeam ca oglinda nu e buna la nimeni in dormitor,nu doar pt dublura,dar si pt ca iti scurge toata energia,si te loveste in acelasi timp cu reactia ei negativa,in timp ce corpul tau e fara apaarare,in somn.si calculatorul,ca are undele alea,si ca nu e bine nici sa stam prea mult langa el.mai citisem ca e bine sa punem o planta de ALOE langa el,sa atraga ea negativismul.Asa cum nu e bine sa ai PATUL INTRE FEREASTRA SI USA!
mai zi-mi.
eu inca nu am calculat casa,mi-e lene tare si mereu zic sa ma apuc sa fac.
calculatorul meu nu face zgomot,nu stiu de ce,sau nu il aud eu.o fi mai vechi.
helenutza,michelle a scris dar cred ca la celalalt capitol,ca a scapat de avort si ca s-a retras foarte mult din lichidul acela dinc apsorul fetitei,ca s-au minunat si medicii.efectiv e o minune!!! si sper sa fie asa pana la final!
adela,da si tu telefonul pe mute,si sa sune cat o vrea.sa sune cand te trezesti tu.tu crezi ca eu raspund cuiva cand sunt acasa sau cand dorm???? nici gand,dar pe mien deja ma cunoaste lumea,le spun in fatza de ce nu am raspuns: DORMEAM!AM AUZIT,DAR NU MA DEPLASEZ PT NIMENI CAND SUNT IN PAT! si asa s-au obisnuit,suna ce suna si nu mai insista.
ahhh,mai am sa strang postasul de gat cat de curand,ca si ala suna ca disperatul !! in curand o sa auziti si de el!
gio,pare logic ce spui cu productia laptelul de dupa,in functie de aparitia scurgerilor in timpul nasterii.adevarul ca nu citisem nicaieri ca trebuie sa se intample asta,si ma gandeam daca trebuie sa fie ceva..
messa,despre tipele care nu mai au orgasm dupanastere,iti spun sigur ca tine de ceva psihologic maimutl decat fizic.gandeste-te ca pe vremuri,toata lumea nastea natural,RAR prin cezariana,nici cand veneau cu fundul bebelusii nu faceau cezariana,le chinuiau asa .si ar insemna ca toate femeile dupa 20 de ani(cam asa se nastea pe atunci) nu mai aveau orgasm.adica nu prea aveau niciodata in viata lor,ca se maritaula 19,si la 20 faceau copii.si gata viata sexuala?
nu are de-a face orgasumul cu ce s-a intampalt acolo fizic,ci doar cu trauma nasterii.la fel sunt barbati care dupa ce asista la nastere,nu mai au erctie.si nu ca li s-a cusut lor ceva,dar e o trauma pt unii.
R MARCE,Ioana si-a spus parerea ei,si cum ea e importiva cezarienei,tu esti pt,ea aduce filme contra,tu pt..si tot asa,nu e nimci rau in asta.tu stii si ai vazut cum stau lucrurile,dar multe fete,nu.lasa sa puna fiecare ce vrea,ca nu se sperie nimeni.
nu cred ca fetele care sunt in afara se autoeduca importiva cezarienei ca nu au incotro,ca a spus si daconst ca daca insisti,in germania se face cezariana,daca otii pe a ta ca iti e frica,si bagi motivul psihologic.deci nu e imposibil,si mai e si gratis!mai complicat e sa vrei in romania,si sa nu ai bani,ca in romania nu se face asa ceva fara bani,pe cand afara se face gratis daca e cazul.multe fete spun " nuam de ales" in sensul ca asa e sistemul,dar nu ca e imposibil de rasturnat.cu insistenta,dca cu adevarat vrei asta,se poate oriunde.
nu mai spun ca pt oricine exista posibilitatea intoarcerii in romania pt doua saptamani-o luna,sa nasca,dca vrea.decfi nu exista "nu am incotro" decat poate la cateva..nu stiu fetele din USA..
nu iti interzice nimeni !!! gandeste.te cum era la noi acum cativa ani.cine facea cezariana? cine era de URGENTA. daca voiai la cerere nu faceai??BA DA!! FACEAI! dar in general,sistemul era sa nu se faca decat la urgente.deci nu e vorba de interdictie.fetele din afara,daca vor cu adevarat,fac si cezariana.e vorba de o influenta a sistemului.cum era si la noi inainte,se simtea cineva obligata sa faca fara sau cu?

are dreptate cristina70,sa nu iasa vreo cearta si din asta!! discutam pro si contra,dar fara sa se ajunga la cine stie ce,ca nu vad sensul!

pako,felicitari pt baietel!!
mushulica,linia aia inseamna semn de gravideala,dupa vechile carti sau invataturi in ale maternitatii.deci nu ca nu insemna nimic.doar ca babele au deviat asta si au dat-o in ale lor,ce le doare pe ele de secole,sa ghiceasca sexul copilului,ce nici chinezii nu au reusit,cu tot interesul lor ,si aia o mai dau in bara!
ivona,poate ca nu se face epsiotomie,dar nici nu le lasa sa se rupa,adica fac ceea ce trebuie sa faca,ceea ce s-a invatat de secole in medicina de materniatate,sa stie atunci cand e pe cale de rupere ,si sa taie daca e cazul.daca nu fac nici asta,ceea ce e una din practicile cele mai simple,orice medic,orice moasa trebuie sa stie cand e pe cale sa se rupa,atunci sunt barbari.
Alinatxa

si eu am dureri de spate,dar imi caut pozitii comode.intinde-te in pat de cate ori ai ocazia! statul pe scaun e cel mai rau,pe mine atunci ma doare.nici in piciaore nu ma doare ca pe scaun.
prietena aia a ta..nu o vad pe ea vinovata cat pe medic.adica pana acum medicul n a vazut la eco ca e copilul de abia un kil si ceva?? paidca pana acum i-o fi spus ca e in grafic,fata o fi zis ca e bine totul.s-a nascut la termen cu kg astea sau cumva a fost ceva mai devreme?ca si asta conteaza.
oricum,sa fie sanatoasa si felciitari !
eli
,sa nu tii oglinda in dormitor! sa ma fi vazut pe mine,ca aveam una in dormitor,si ma trezeam noaptea,luam oglinda aia ,o smulgeam depe notpiera aia ce era,era o oglinda maare,rotunda,si o duceam in celalalt dormitor.ziua o punema la loc.dupa trase asa,am aruncat dracului si oglinda si tot,si nu mai pun in veci.
am mai avut cativa anioglinzi mari pe toate usile de la sifonier,cat un prete.niciodata nu m-am simtit mai naspa fizic si psihic ca atunci!
si cand am dormit cu calculator in camera,o perioada,la fel de urat a fost.
mirela73,de ce primul copil de la nov-dec e baiat ,ca se spunea ca fetele se nasc mai devreme,intrebi.asa m-am intrebat si eu ,cand la mamicilie din sept oct,s-au nascut in AUGUST CINCI BAIETI !!! alte babisme neconfirmate,cumc a fetele se nasc mai derevme.daca faceti o mica statistica,la cateva subiecte,o sa vedeti ca nu se nasc deloc asa.
eu am urmarit nu mai stiu care mamici,si din suta de gravidute,in final nu se nasteau deloc fetele mai devreme,ci baieteii.asa ca...niciodata nu se stie.
Ioana,nu te supara,ai dat informatii foarte utile!
ralu,sotul tau o fi gelos ca tu tii bebitul in burtica si el nu are sansa asta in veci,si viseaza ca inghite si el oul ! ca la el cum altfel sa ramana acolo decat inghitindu-l? :))
mirela,ioana nu a spus ca toate cele care au optatptr cezariana se arunca cu capul in beton,nici ca toate care au ales nu stiuce fac.a spus ca vrea sa se asigure ca toate care aleg asta stiu ceea ce fac.nici ca e rau nici ca e bine,doar sa fie informate,sa nu zica apoi ia uite,m-am luatdupa asistenta sefa,sau dupa vecina,dar eu habar nu aveam ! trebuie sa stim exact ce inseamna si una si alta.nu inseamna ca cele care stiu sa se simta jignite,pt ca ea nu vrea sa arate ca detine adevarul universal,pt ca nu e adevarul ei,nici nu l-a inventat ea,ea spune adevarul care e in medicina.de ce va suparati iar fetelor din orice ??
nu pot fi pareri diferite fara scantei?
cine a ales si e informata,bravo,nu e cazul sa se agite pt discutia asta,zic eu.adica daca am decis ce am de facut,ce ma mai intereseaza ce zice altcineva?
discutia e pt cele care inca oscileaza,pt cele care au intrebat cum e aia,cum e ailalta.nue cazul sa se simta nimeni lezat in nici un fel,Ioana NU VREA SA ARATE NICI CA CELELALTE FETE NU AU CUNOSTINTE DESPRE MEDICINA,NICI NIMIC.DA NISTE INFORMATII UTILE PT ORICINE LE VREA.CINE NU,NU.

EU NU POT SA VA BAT! EU VA PUP ! IMPACARE,IMPACARE !

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Buna seara tuturor!

Am vazut ca se dezbat optiunile de nastere si m-am gandit sa va scriu si eu doua randuri din prima mea experienta, chiar daca a trecut ceva timp de atunci.

Asadar, prima sarcina, de acum 7 ani, a decurs normal, nu am avut nici o problema si era "programata" o nastere normala. Desi sincer, eu aveam mari temeri pentru ca la fiecare menstra eu am dureri destul de mari si imi imaginam ca si la nastere nu voi scapa chiar usor.

Si bine-nteles ca de ce te sperii, de aia nu scapi... Baiatul meu a intarziat doua saptamani. Pe 10 august 1999 am fost la Municipal pentru o ultima ecografie, doctorul decizand sa imi provoace nasterea a doua zi pentru ca lichidul amniotic scazuse foarte mult si eram deja in saptamana a 42-a. Asa ca a doua zi am fost internata si mi s-a administrat ocitocina pentru declansarea contractiilor. Care s-au lasat asteptate mult si bine, de abia spre seara incepand sa le am si sa mi se dilate cum trebuie colul. Toata noaptea am avut contractii si dureri puternice dar de abia spre dimineata eram pregatita de nastere. Mi s-a facut epidurala si ... am inceput sa imping, numai ca dupa mai multe eforturi fara rezultat, doctorul dupa ce si-a mai consultat inca un coleg, a decis sa-mi faca cezariana pentru ca bebe nu putea sa iasa. Asa ca am ajuns la cezariana de urgenta, bebe era infasurat de cateva ori in cordon si nu putea sa iasa si bazinul interior era prea mic pentru a putea trece.

Asa ca cu ocazia asta am avut parte partial si de experienta unei nasteri normale pana la un punct si de cea a unei cezariene cu anestezie totala. Recuperarea a fost destul de lenta si operatia s-a inchis destul de greu.

Sincer, nu a fost o experienta foarte placuta. Mult timp, dupa nastere am zis ca nu o sa mai fac al doilea copil, dar... uite ca acum suntem in asteptare, asta dupa ce am mai avut o sarcina pierduta acum 3 ani...

Nu stiu daca relatarea mea aduce ceva nou. Am vrut doar sa va spun ca eu cred ca depinde de la o persoana la alta. Nu putem generaliza, sigur cel mai bine este sa lasam totul sa decurga cat mai natural daca se poate dar de multe ori nu se poate si atunci trebuie intervenit. Cel putin exista o alternativa!

Numai bine va doresc,
Pitilache, 21+

Mergi la inceput