Mamici de ianuarie - februarie 2007 (25)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

fetelor eu am nascut prin cezariana acum 2 ani jumate : oribil.Nu as recomanda cezariana la nimeni.Nu vreau sa vorbesc cu pacat ,caci o nastere vaginala poate sa fie la fel de grea,insa eu zic doar ce am experimentat eu.Acum ma obliga tot la cezariana: macar acum stiu la ce sa ma astept,pentru ca prima oara cu cine vorbeam imi zicea ca e floare a ureche nimeni nu zice cat de rau iti poate fi,nimeni nu mi-a zis ca o saptamana cel putin voi dormi numai pe spate si ca daca vreau sa ma pun intr-o parte voi simti ca si cand cineva imi smulge tot abdomenul,numeni nu zice ca datul jos din pat va fi un chin: imi trebuia toata forta sa ma apuc de ceva cu mainile si sa pun forta in maini ca sa ma ridic si nu in abdomen.Si nu mai zic cand te dai jos din pat prima data dupa operatie ,cum esti dusa la buda si tinuta de infirmieri etc...Eu zic asa : depinde f mult si de dorinta mamei.Eu am vrut nastere naturala si nu s-a putut nu imi venea sa cred la 8 luni cand am aflat ca fetita era in pelviana: se cerea musai cezariana,nu am vrut sa risc nimic ,putea sa scoata copilul cu forceps sau alte nebunii sa se intample.Deci a fost singura optiune : cezariana! Acum la bb 2 tot cezariana,insa sunt mai linistita pt ca stiu ce ma astepata.Oricum in Ro nu prea am auzit sa nasti vaginal daca ai o cezariana,asa ca medicul mi-a zis din prima ce "optiuni" avem.
Eu am vazut filmuletul cu cezariana trimis de Ioana si era o cezariana exact pt o fetita in pelviana (era exact ca la mine la prima sarcina),asa ca am savurat filmuletul(spre groaza sora'mii si a sotului care nu au putut sa se uite decat cateva secunde) ca sa vad si eu ce mi s-a intamplat si de ce m-a durut atata: in sf am aflat si acum imi explic .E o opertaie extreeem de complexa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Ioana, iti multumesc mult de tot pt raspuns. Nu eram f ingrijorata doar ca nu imi puteam suna dr pe chestia asta pt ca a fost facuta de celalalt la care ma dusesem pt inca o opinie si lui Radoi nu i-am zis ca am mai fost si in alta parte.
Dar am luat analiza de secretie de la inceputul sarcinii pe care Radoi o vazuse si zisese ca e ok si am observat ca sunt identice si m-am linistit.
Culturi din col mi-a zis dr Radoi ca fac mai incolo. Cum zice el.
Oricum, iti multumesc din suflet pentru lamuriri.

Mai fetelor, nu as fi zis niciodata ca am sa ajung sa intrunesc ce scrie prin carti ca femeile gravide au super stari nasoale, ba am nervi, ba mi se pare ca sunt abandonata si pe nimeni nu intereseaza de mine, ba io mai stiu ce ... abia ma mai suport io, oare sotul ce o zice? Bine de el ca nu sta mult pe acasa.

Si pe mine ma doare spatele Alina, mai ales in ultima luna, de cand stau mai mult in pat. Ma doare la mijloc (dureri pe care le aveam dinainte doar ca acum sunt mai persistente) si mai sus, pe la mijlocul coloanei. Din pacate, coloana doare mai tare cand stau intinsa, pe stanga asa ca incerc sa mai gasesc pozitii pt ca imi e din ce in ce mai clar ca pe spate nu se poate, ma sufoc imediat.

Sper sa avem cu toate o zi mai buna. E o zi soroasa (adica cu soare :-) ) afara asa ca avem toate motivele.

Va pup cu drag,
Cata 27 +

PS LA MULTI ANI MICHELLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

aelita banuiam ca de la forumul asta nu am prins toate mesajele. dar supararea pe forum paleste rau in fatza vestii excelente ca bb lui Michelle este bine. zici ca azi e ziua ei?

Michelle o veste minunata am aflat de la aelita. ma bucur f tare pt voi. daca azi e ziua ta, te felicit din inima, si iti doresc ceea ce stiu ca iti doresti cel mai tare pe lumea asta: sa ai o fetitza sanatoasa si o sarcina de acum incolo linistita si fara probleme. rugaciunile au fost ascultate, ce ma bucur!

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcbeal spune:

Michelle, la multi ani si sa ne aduci mereu vesti bune!
Chiar daca nu prea am timp sa intru pe net, m-am bucurat foarte tare de vestile de la tine! Dumnezeu e sus si are grija de noi toti!

toate fetele si aveti grija de voi.

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Michelle,LA MULTI ANI ,sanatate multa tie si fetitei ! sa fii fericita,sa ai ceea ce iti doresti !Ma bucur mult ca ziua ta de nastere nu a fost umbrita,cum credeai acum cateva saptamani,de nenorocirea care se abatuse peste voi.A trecut!!
ziua asta a ta sa o traiesti din plin,alaturi de sotul tau si de fetita voastra scumpa care va creste sanatoasa si se va face mare langa voi!!sa ai un an fericit,si multi multi ani alaturi de familia ta si de ceea ce iti doresti cel mai mult pe lume: fetita ta!
Ai grija de tine,si asteptam vesti bune!

Catalina
,Michelle nu e ,sau nu o vad eu pe lista.Am putea face si noi,ca la celelate sectiuni,sa apara in fiecare luna sarbatoritele noastre?
Nu te mai speria cu sacrina,si lasa-el-ncolo de comparatii intre medici,si ce scriu ei pe acolo!! Tie iti e bine,ti-au spus ca e totul bine,nu te mai framanta ca mai mult iti faci rau,si in general,frica aduce frica si tot asa,tensiunea asta nu iti poate face bine,parca tragi si rau,stii cum se spune! Fi cumintitca si ai incredere ca totul o sa fie bine,nu te mai framanta fara sens.Si mai ales,nu te mai framanta inainte sa fie ceva concret,ca drobul de sare,ca iti faci rau.Gandeste-te,te rog,ca toate framantarile astea ii fac rau copilului,ca simte nesiguranta ta si nelinistea si asa se va naste,cu frica si neliniste si nesiguranta de tot ce il inconjoara !! Si tu vrei sa fie un bebe puternic,si apoi un adult puternic,si nu se poate daca ii infigi de acum samburele nesigurantei!
Ai sa vezi tu cum o sa o ducem toate pana la capat cu bine.Am ajuns pana aici,mergem de mana mai departe pana la finalul fericit!

Haideti la cafeluta!

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna fetele,

Tot citindu-va mi-am amintit o carte care mi-a placut ff mult: Bebelusul este o persoana. daca puteti sa puneti mana pe ea, incercati.

Mirela draga, a naste natural nu inseamna a fi inconstienta si a te arunca inainte fara sa-ti pese de riscuri. E dreptul tau sa fii atent urmarita si sa fii la curent cu evolutia travaliului. E dreptul tau sa vina asistenta sa-ti puna monitorul sa vezi daca bb ein suferinta fetala.E dreptul tau sa ceri epidurala daca ai un prag de sensibilitate scazut si nu suporti durerea. E dreptul tau sa intrebi despre orice injectie si orice manevra ti se face, si e dreptul tau sa ceri cezariana daca lucrurile merg prost.
hehe..pe vremea bunicii femeile nasteau fara doctori, obisnuite sa stea cu orele in travaliu, sa le doara, sa se chinuie. unele femei stau si astazi sa suporte niste dureri cumplite si se uita la doctori ca niste zei, fiindu-le rusine sa le ceara sa le respecte niste drepturi elementare. ei sunt acolo sa ne ajute, sa intervina daca virgula ceva merge prost. s-au mai schimbat vremurile, ar trebui sa ne schimbam si noi mentalitatile.

Alina, durerile "nasterii" seamana cumva cu o presiune puternica in partea inferioara a abdomenului, cumva spre colon..habar n-am sa exprim altfel. pe langa burtica intarita si tot tacamul, simti presiunea aceea in spate. si contractiile se succed la intervale scurte.

Aventura, ce stiu eu despre toate infectiile care apar in timpul sarcinii, inclusiv streptococ B si altele, e ca pe langa faptul ca netratate pot duce la infectarea lui bb la nastere, pot duce si la ruperea prematura a membranelor (oricand, nu numai in ultimele sapt). depinde cat de agresiva e infectia in general. dar de lasat netratate nu se lasa, mai ales daca sunt localizate la nivelul colului uterin.

fetele tocmai ce citeam in Mama si copilul despre alimentatia gravidei..vise dom'le vise....cica 500 ml de lapte pe zi, vreo 150 gr de carne (vita peste pui), legume, fructe, paine integrala, iaurt, branzeturi (nu sarate), 4-6 oua pe saptamana daca nu avem colesterolul mare, peste slab - pastrav,salau - .
el nu recomanda alimentele cu prea multa sare gen telemea de oaie, afumaturi, conserve, muraturi bla bla.
de (l)isteria nu zice nimic dar cica sa nu mancam mezeluri ca sunt sarate, branza topita putem din cand in cand.
si mai sunt multe chestii, am scris ce-mi amintesc asa pe scurt.

Va pup

23 +

Mergi la inceput

fetele lamuriti-ma care-i treaba cu cafelutza ca n-am fost pe faza. face-ti conferinta pe msg? ca vad ca chatul pe dc nu merge.

23 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

neata

aelita noi ne-am dar ID-urile pe aici, dar daca zici ca ai macar unul e ok. daca mai vrei le mai postam...cel putin eu nu am retineri.

eu nu intru in discutia asta cu nasterea pt ca nu cunosc nici avantajele nici dezavantajele uneia sau alteia. depinde de organismul fiecareia cum suporta durerea, anestezia, cum se reface, etc. pot doar sa spun ca deocamdata nu mi-e frica, ma gandesc cu seninatrate la nastere.

Marina 25+

burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

gio,cafeluta era virtuala,dar daca se face vreo conferinta,si eu ma bag,ca nu stiu pe unde se inghesuie fetele.
marinar,ID-ul tau cred ca nu l.am vazut..sau l-am bagat si nu mi-a aparut..nu stiu

Mergi la inceput

Michelle, La multi ani!!!! Nu am vazut pe nicaieri data ta de nastere, dar am incredere in Catalina.

Mai intra cand mai poti, te asteptam cu vesti bune.

23 +

Mergi la inceput