Mamici de ianuarie - februarie 2007 (25)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Mirela ar trebuii sa te intrebi de ce oare femeile care practica ginecologia marea majoritate nasc normal?Acolo unde se poate bineanteles.Nu isi permit oare o cezariana?Sau ele intradevar sunt corect informate si stiu ce e mai bine ptr ele si bebei?
Si referitor la afirmatia ta cum ca nu ai fii de acord cu :suportam orice numai bebeii sa fie sanatosi" de unde si pana unde ti se pare tie ca cineva care afirma asha ceva nu stie ce vrea?Ba dimpotriva mie mi se pare ca cineva care suporta orice ptr bebe stie ce vrea:SA II FIE LUI BINE .Make sense ?
Eu consider atitudinea Ioanei de bun augur si daca nici pana acum fata asta nu a demonstrat ca vrea sa ne informeze corect si sa ne ajute(prin orice mijloc posibil) atunci dumnezeu sa ne inteleaga.

21+saptamani http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Daconst iar ti-a aparut mesajul mai sus, ciudat forum.

Messa parca tu spuneai ca ai avut cosmaruri, dar hai ca iti zic eu una mai tare.......in loc sa am eu cosmaruri noaptea, a avut sotul meu acu doua nopti, mi-a zis ca s-a trezit foarte speriat credea ca e chiar realitate si anume ca bebe era un ou mic mic de tot pe care el a pus inghetata si din greseala a mancat si oul si imediat a constientizat ca a mancat copilul si era disperat nu stia ce sa faca, striga in gura mare sa fie ajutat sa isi recupereze copilul si s-a trezit...tare faza, am ras pana la lacrimi cand mi-a povestit, inca traia visul.

Ralu 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Enervant forum mi-a postat mesajul mai sus.

Ralu 27+

Mergi la inceput

Ioana o intebare am si eu....Sunt normalew durerile de spate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela73 spune:

Pt. IoanaN Nu am nimic cu faptul ca tu ai pregatire medicala si poate fata de multe dintre noi vorbesti mai in cunostinta de cauza dar totusi a pretinde ca detii adevarul absolut si ca cele care aleg cezariana se arunca cu capul inainte mi se pare putin exagerat (nu am vrut decat sa-ti spun ca exista si persoane care asista la multe nasteri si cu toate astea aleg riscul cand e vorba de ele). Unii sunt masochisti. Asta e!

Oricum iti multumim ca existi alaturi de noi la mamici de ian-februarie si multe fete chiar au nevoie de suportul tau.

Mirela

Mirela73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna fetele,
m-a ajutat Alinatxa sa intru ca nu stiu de ce nu prea pot de azi dimineata.
Mai, ia dati-va si la mine cu parerea Ioaaaaanaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
Am primit analizele de secretie inapoi si la diagnostic pt secretia vaginala este bifat Bacili Doderlein - frecventi si mai e bifat Modificari reactive asociate cu: inflamatie - rel frecvente PNN (sau nu stiu ce o scrie ca e de mana).
Help! Ce sunt astea????

Va pup si astept un raspuns cat de curand
Cata 27+

Mergi la inceput

Fetele care ati trecut printr-o nastere luminati-ne si pe noi astea incepatoare.Cum sunt efectiv durerile de nastere?Nu ma refer daca sunt dureroase sau nu .Multumim!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

IoanaN, eu am fost nascuta de mama cu cezariana, ca aveam 4 kile jumate si ea avea 42 de ani si era cardiaca - am avut APGAR 10. Mama s-a recuperat extrem de repede, imi povestea ca femeile care nascusera natur care erau in salon cu ea veneau de la toaleta rosii la fata de plans dupa fiecare biet pipi/kk pe care il faceau si nici una din ele nu statea pe fund, ci pe prosoape rulate, in timp ce mama se plimba prin salon si mānca non-stop de plictiseala. Ea a facut cezariana cu rahie, deci nu a fost anestezie generala, asa ca m-a vazut din prima clipa si cat au cusut operatia m-au lasat langa ea ca sa nu se plictiseasca (ca-i turuia gura tot timpul si il zapacise pe medic, Dr. Alexandrescu - probabil ca acum nici nu mai traieste acest medic, dar mama avea pentru el numai cuvinte de lauda) si sa se mire si ea de ce galiganca de ploada a facut. Taietura a avut fix 10 cm si au cusut foarte fin, cand eram mai mare si imi arata locul se vedea o dungulita subtiiiire-subtire de tot, care se vedea numai daca te uitai bine. Burta mamei nu era deloc lasata, si mama nu a avut dren decat o zi. Sonda de pipi a avut-o numai in timpul operatiei si cateva ore dupa aceea, pe urma i-au scos-o pentru ca mama se plimba prin salon si nu mai era nevoie de sonda, putea face pipi si singura fara probleme. Zicea ca durerea de la operatie era cam cum te doare cand te ciupeste cineva de mai multa piele odata, dar nu strans, usor, si se rezolva cu un algocalmin. La doua saptamani de la nastere, ca era miez de iulie si era plin de legume si fructe in piata, mama pleca de nebuna cu troleul pana in Moghioros sa ia un kil de caise si se intorcea si cu ceapa, si cu rosii, si cu ardei, si cu aia, si cu ailalta, ca nu se putea abtine sa nu cumpere, era la fel de enervata sa stea ca leguma cum sunt eu acuma cand ma uit ca de doua zile nu s-a pus a naibii usa de la baie la loc singura asa ca ma bate gandul sa ma duc si sa ma joc de-a Wonderwoman si sa o pun eu la loc, ca ma seaca sa fac pipi fara usa.

Deci e clar ca pentru mama cezariana a fost cea mai buna solutie. S-o fi pus pe mama sa stea pe buda cate o juma' de ora cu usturimi si sa nu poata sta in fund, cred ca facea spume. Sau sa fi stat in travaliu cateva ore, chiar si fara dureri, ar fi fost nasol - mama era o fire foarte nerabdatoare si o apucau isteriile daca ceva nu era gata la timp sau daca trebuia sa astepte. Pentru mine, ti-am zis, inca nu stiu care e cea mai buna solutie, dar parca inclin sa merg pe varianta cezariana, desi nu sunt inca sigura. Mai cantaresc lucrurile, mai tatonez, ma mai uit in oglinda sa imi dau seama cam pe unde si ce s-ar putea taia, daca s-ar putea evita taietura (chiar ma gandeam cum sa fac sa masor cat de mult se poate largi... mmm... locul acela, dar inca nu am gasit solutia - cum naiba sa masor chestia asta? As intreba la medic, dar cred ca s-ar tavali pe jos de ras si si-ar murdari halatul). Of, fir-ar sa fie, nu stiu inca, zau daca stiu cum am sa nasc! Uf!

eli1977, in feng shui oglinda e un obiect care poate face bine (adica sa prelungeasca colturi lipsa, sa corecteze spatii inguste etc.) dar poate face si rau - chinezii zic ca nu e bine ca ceva sa reflecte cuplul pentru ca practic in camera aia nu mai sunt doua, ci 4 persoane - in mod simbolic, fireste - si asta e ca o portita deschisa problemelor de cuplu - e ca si cum ai mai invita niste oameni la tine in dormitor. In acelasi timp, cand aveam oglinda in dormitor, era ciudat rau sa ma uit in ea noaptea, si se vad umbre, e aiurea de tot... cat am avut oglinda, nu am realizat asta, dar dupa ce am renuntat la ea, am constatat ca dorm mai linistita si mai profund. Cred ca in subconstient oglinda iti da senzatia ca mai misca ceva in afara de tine si de sotz prin camera, si asta da o stare de tensiune si nesiguranta pe care poate nu o percepi constient, dar care exista si te afecteaza. Deci, daca ai oglinda in dormitor, scoate-o. Daca e pe usile de la dulap, cu o investitie minima poti transfera oglinzile pe interior - te costa cam 250 - 300 RON sa faci usi noi cu totul, daca vrei. Daca totusi nu poti sa scapi de oglinda din dormitor, fa macar in asa fel incat sa nu reflecte direct patul sau sa nu vezi ce reflecta atunci cand stai in pat. Daca ai TV in camera unde dormi, la fel, scoate-l. Pe langa ca e tot un fel de oglinda, nici nu te poti odihni normal cu un TV in dormitor - tendinta e sa il uiti deschis, sa stai mai tarziu decat intentionai tot uitandu-te la vreun film, sau unul din voi va vrea sa doarma si celalalt sa se uite la TV - locul TV-ului e in camera de zi . Sper ca te-am putut ajuta

ralu74, bietul de el, auzi ce vis tampit! Cred ca ii e teama ca poate nu face fatza si ca nu cumva sa-i faca rau lui bebe fara sa vrea! E un dragutz sotul tau!

Alinatxa, am inteles ca dureri usoare de spate sunt normale, se schimba centrul de greutate al corpului, sira spinarii are mai multa greutate de sustinut, plus ca e pozitionata altfel decat normal; uneori e posibil sa fie presiune pe nervul sciatic, asta doare mai tare. Si pe mine ma cam dor shalele, dar incerc sa nu dau mare atentie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

Cata, felicitari! flora bacteriana normala! ai nevoie de Doderlein bacillus care iti regleaza pH-ul vaginal...stai calma, nu-mi place ca te sperii usor si ca nu ti se explica toate nelamuririle. Dar e ok! te sarut...

Alinuta, asa cum a spus si Messa centrul de greutate ti se schimba si coloana se modifica, atat timp cat in dureri nu e implicat coccisul nu e nimic. Si pe mine ma doare si m-a durut spatele, mai ales cat stau mult in picioare si fortez coloana...
Daca doare "noada fundului"...de obicei vorbim de contractii...se reflecta si au ecou, dar...cand simti ca doare mai tare stai intinsa pe partea stanga macar o jumatate de ora. Insista toata lumea cu statul pe partea stanga pentru ca atunci uterul e cel mai bine si mai puternic irigat, in concluzie bebe primeste oxigen mai mult si devine si mai activ...la mine e invers in schimb :) e mai mult pe partea stanga bebicul meu...daca stau intinsa pe dreapta cum stau de obicei e tare activ si-l simt foarte puternic...daca mai beau si un sprite rece...pai ma scoala din pat cu miscarile lui de balerin... nu va mai zic ca poftesc la dulciuri de nu mai pot...am inceput sa ma temperez ca deja am exagerat mult in ultima vreme.

Numai bine fete dragi,

ioana 23 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

Ralu, scumpa de tine...:))))) auzi bietul Iuli sa viseze un outz...pe care l-a mancat. :))) imaginezat-ti cate griji isi face in adancul lui, cum se va comporta ca parinte si ce va simtii cand il va tine in brate...:)) hai ca maine aflam daca are putza sau cocosica...mooor de curiozitate.

va pup pe amandoi,

ioana 23 cu

Mergi la inceput