copilul are SIDA,-sa spun sa nu spun....
Raspunsuri - Pagina 4
X-ray spune:
giulia ai dreptate si eu sunt calma deobicei dar din pacate impulsiva...dianei i-as putea spune "veche cunostinta" de postari....
asta m-a deranjat,ca s-a trezit ea sa judece alti parinti si copii...
viorica iarta-ma ca uite iar sunt off topic....si am zis si ca nu mai scriu...
eu ma tot chinui sa fac bb dar cum nu vine ma gandesc adesea la adoptie(desi e cam devreme pt asta).3 as adopta !
va pe toate!
alina
sa o ajutam pe barbye!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
viorica avram spune:
Doamnelor,am ras si m-am distrat un pic citind intepaturile voastre.sunteti dragute.dar eu le inteleg un pic pe mamiciule caree vor sa-si pazeasca copiii,pt ca o fac din dragoste pt ei.parerea mea personala este ca in primul rand noi ,adultii trebuie sa fim educati si sa avem cunostinte temeinice in privinta tuturor bolilor nu numai a celor periculoase,iar cei care trebuie sa faca si cursuri de specializare sunt dascalii,incepand de la cresa,frate!legislatia nu trebuie sa le permita directorilor de scoli sa faca discriminari de nici un fel dar sa fim obligati sa declaram la scoala bolile de ca sufera copiii nostri.iar educatorii,invatatorii,si profesorii bine informati,desigur,sa fie atentionati asupra copiilor care au astfel de probleme.la gradinita supravegheati permanent,sa aibe tacamuri separate,dezinfectant permanent la indemana,ustensile medicale separate sau sa se incheie un contract cu spitalul de boli infectioase din localitate si sa aiba supraveghere continua.la scoala la fel profesorii sa fie informati si sa supravegheze discret comportamentul bolnavilor de sida.utopic,nu?
cine ar cheltui timp si bani si energie pt nite lucruri pe care e mai bine sa le negi si sa refuzi colaborarea?nu mai bine ii declari handicapati?si sa stiti lucrurile astea nu se intampla doar in romania.ma indoiesc ca sunt angajatori care primesc salariati bolnavi de sida.
Viorica
Ingerasul meu Shalini
Elle_seb spune:
De ce ne mira reactiile de respingere fata de bolnavii de sida, cand si fata de afectiuni mult mai putin grave majoritatea oamenilor au reticente?
Un exemplu clar: varul meu, student in Bucuresti, ramane fara cazare la camin din cauza unor restante si se decide sa se mute in gazda. Merge la o agentie imobiliara pe la Unirii, ii gasesc aia o baba prin Militari la care sa stea, incheie contract cu agentia, se muta la baba si dupa o saptamana aia ii gaseste printre cursurile lui lasate pe masa din dormitor o trimitere de la medicul de familie catre un specialist, pentru ca sufera de psoriazis. Baba, nici una nici doua, suna la agentie, ca, vezi-doamne, i-a trimis un ciumat, ala de la agentie il suna pe varul meu sa-l intrebe de ce nu a declarat ca are psoriazis . Bineinteles ca l-a dat afara din casa in secunda 2. Degeaba am incercat eu sa le explic si celor de la agentie si babei ca psoriazisul nu se ia, e o boala genetica. Frectie la picior de lemn. Si nici banii nu si i-a mai recuperat! .
Concluzia: nu faci educatie oamenilor de 40 sau de 60 de ani, pentru ca, oricate argumente medicale le-am adus, degeaba. O tineau pe-a lor. Nici cu hartie de la medic in care se preciza ca nu e o boala contagioasa nu i-am convins.
Ca sa revenim la subiectul initial, nu ma mira ca oamenii sunt refractari cand aud de boli, cu atat mai mult cu cat sunt contagioase, chiar daca, in cazul sidei, doar prin contact direct cu sangele infectat. Toate astea vin dintr-o informare gresita, sau mai bine zis, dintr-o lipsa de informare. Care, asa cum zicea cineva mai sus, trebuie facuta inca din gradinitze si continuata in scoli in mod constant. Iar acest gen de informare, fara o educatie in aces sens, este nula. Eu, tu, sau altul de pe aici, nu vom putea in veci sa schimbam mentalitati, oricate pagini am umple pe forum. Dar putem sa ne schimbam pe noi insine, informandu-ne, lasand la o parte prejudecati si acceptand relationarea cu copiii bolnavi, fara sa-i marginalizam. Pe de alta parte, parintii cu copii bolnavi de sida trebuie sa constientizeze la randul lor, ca atitudinea strutului nu este benefica celor din jur si sa-si instruiasca copiii de acele norme de igiena si de interactionare cu cei din jur in asa fel incat sa nu-i expuna si pe ceilalti la riscul contaminarii. Insa totul tine de educatie si de informare corespunzatoare. Nu voi revolutiona eu lumea.
Elle_seb
tinatache spune:
quote:
Originally posted by Elle_seb
Concluzia: nu faci educatie oamenilor de 40 sau de 60 de ani,
din pacate nu faci nici la 20 ani, intrucat ideile parintilor sunt atat de bine infipte in creier ca oricat ai incerca, e zadarnic.
Sau la 30 ani: cate mamici de aici au 40 ani??
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Elle_seb spune:
Asa este, tinatache, nu faci educatie nici la 20 de ani. Cand am zis ca nu faci educatie oamenilor de 40 sau de 60 de ani, ma referisem mai mult la persoanele implicate in poveste relatata de mine. Dar, extrapoland , desigur ca daca nu reusesti sa schimbi mentalitati la 20 de ani, clar nu vei putea face asta cu persoane de 40 sau 60 de ani. Si, fara referire la subiect, eu cred ca sunt si mamici de 40 de ani pe forum, si nu putine.
tinatache spune:
elle, eu ma refeream la cele infocate de aici de pe subiect, in sensul ca au in jur de 30 ani (majoritatea) si totusi o tin pe-a lor.
Am vrut doar, cu regret, sa accentuez ca e greu sa faci educatie, indiferent de varsta, fara o anumita deschidere a fiecaruia dintre noi catre problemele celorlalti. Atata vreme cat un copil cu 6 degete este crescut ca un handicapat (cunosc un caz), ce sa mai spunem de cel cu Sida. Era doar un exemplu.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Elle_seb spune:
Exact, tina, e foarte greu sa faci educatie de masa, mai ales la oamenii "maturi". Si e adevarat ca sunt oameni care au in natura lor deschiderea catre ceilalti, iar cu acestia se lucreaza mai usor. Insa sunt foarte multi care nu au asta nativ, insa ar fi putut la un moment al copilariei lor sa dobandeasca prin educatie deschiderea catre ceilalti, altruismul etc. Ok, n-au dobandit-o, nu putem da timpul inapoi. Insa putem face asta acum, cu noi si cu copiii nostri. Ei, peste 20 de ani, vor fi subiectii unei discutii similare. Noi suntem respunsabili pentru ce vor fi ei atunci si numai de noi, ca parinti sau profesori, depinde evolutia copiilor nostri.
Elle_seb spune:
Cum sa cresti ca un handicapat un copil ci polidactilie??? Mi se pare ce putin ignoranta, ca sa nu zic mai mult. Polidactilia (in cazul in care nu este asociata cu alte displazii sau malformatii) se opereaza cu succes, chiar si in Romania. Cunosc si eu un caz, acum copilul are vreo 20 de ani cred, a fost operat copil fiind, insa era un copil absolut normal in rest.
Elle_seb
viorica avram spune:
trebuie sa facem ceva.nu ganditi negativ!daca 5 la suta din parinti si copii isi schimba mentalitatea e ceva.inseamna ca trebuie sa muncim mai mult.
daca un singur parinte cu copil bolnav de sida ar putea sa dea in judecata institutia de invatamant care a refuzat inscrierea copilului acolo si castiga iar acest lucru s-ar mediatiza indeajuns de mult ceilalti se vor gandi de 2 ori inainte de a face asta.ca la urma urmei si masina nu te calca pe strada pentru ca interzice legea lucrul asta ca altfel....vai de noi.
daca trecem nepasatori si dam din umeri nu rezolvam nimic.cu o floare nu se face primavara dar cu un camp intreg?!
eu i-am convins pe apropiatii mei ca nu e chiar asa de simplu sa iei sida,dar am atentionat gradinita unde e inscrisa fiica mea de pericolele care sunt.si apoi pe cine blamam?pe copilul bolnav sau pe adultul care nu a luat masuri!?
Viorica
Ingerasul meu Shalini