** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (4)
Raspunsuri - Pagina 25
Cheburashka spune:
Buna dragele mele,
de foarte mult timp nu am mai scris.
Am mai citit cate ceva din urma si am vazut ca suntem o gramada.
Si ma bucur tare mult.
Draga GinaM, imi pare tare rau ca nu te mai vad pe listuta. Dar sa stii ca sunt alturi de tine, mai ales ca stiu ce inseamna. Oricum, ai grija de copii si curaj mult, mult...
Dragele mele, am si eu o intrebare: ce stiti despre vopsitul parului pe timp de sarcina? La mine e destul de urgent si nu stiu ce sa fac... nu as vrea sa-l afectez nici un pic pe bebe asa ca daca stiti cumva cfa ar avea vreo consecinta va rog sa-mi spuneti. Mai am o rugaminte, nu-mi dati exemlu articolul de pe acest site, caci l-am citit de 2 ori si nu m-a lamurit cu nimic...
Va pup.
[font=Andale Mono]+14
lilirusu spune:
Buna fetelor!Ma numar printre fericitele cu 2 liniute la testele de sarcina.Va rog treceti-ma si pe mine pe lista.DN 10.03.1974,DUM 25.08.2006,DPN 1.06.2007.Am o mare nelamurire;in urma cu 2 saptamani am fost la dr.si mi-a facut eco transvaginala si mi-a spus ca sunt insarcinata,ca este situat in uter si ca am 2 saptamani.In momentul acela avea o intarziere a ciclului de 10 zile.Este posibil sa fie atat de mic.Sunt foarte fericita,este prima sarcina,aparuta pe neasteptate cand nu mai speram decat fertilizare,dupa lungi tratamente,dar in acelasi timp sunt foarte speriata sa nu patim ceva.Nu am greata,varsaturi,doar dureri moderate de abdomen inferior si de spate.Este normal?Saptamana asta merg la o noua eco pt detalii noi,eu cred ca am aproape 6 saptamani,voi ce ziceti?Va sarut si va urez sarcina usoara si fara probleme.
valen spune:
Cheburashka, parerile sunt impartite vizavi de vopsitul parului in timpul sarcinii. Sunt medici care spun nu, medici care spun da (asa cum mi-a zis si mie la sarcina anterioara), medici care spun nu in primul trimestru, deoarece placenta nu este inca formata si bebele este mai vulnerabil. Stiu mamici care s-au vopsit din primul trimestru pana au nascut, dar stiu si mamici care nu au facut asa (eu fac parte din a 2a categorie). Vezi ca se gaseste vopsea fara amoniac si pe care unele viitoare mamici au folosit-o fara probleme. Sarcina usoara!!lilirusu, bine ai venit. Tu ai ciclu regulat? Nu stiu cum a calculat medicul tau varsta sarcinii, de ti-a spus ca are 2 saptamani. De obicei, varsta unei sarcini se calculeaza de la ultima menstruatie, asadar, cele 2 saptamani de care ti-a zis, ma gandesc ca trecusera de la fecundare. Asadar, 1.daca ai ciclu regulat, ovulatia are loc in ziua a 14 si cum tu zici ca iti intarziase 10 zile, dupa cat stiu eu, sarcina trebuia sa aiba in acel moment 28+10=38 zile, deci 5 saptamani si 3 zile2 daca ai ciclu neregulat si de obicei intarzie, atunci ovulatia are loc mai tarziu, deci sarcina la momentul respectiv ar fi trebuit sa fie mai mica ecografic, dar tot nu inteleg cum sa aiba 2 saptamani, caci, dupa cum ziceam, se calculeaza de la ultima menstruatie si tot 38 de zile ar fi trebuit sa iasa.Oricum, detaliile tehnice mai putin conteaza, important e ca esti insarcinata. Sarcina usoara!!Gabriela
7+ si mamica fericita de Sarah Marie
pauly spune:
buna dimineata burticilor.
eu m-am trezit cam tulburata, in fiecare noapte visez si ma cam tulbura sincer, ma trezesc agitata.
Apropo de vopsit si eu m-as vopsi dar am auzit ca nu ii indicat in primul trimestru indiferet de tipul de vopsea.Ramane sa ne vopsim dupa trei luni.
LILIRUSU bine ai venit si sarcina usoara.
O zi buna gravidutelor.
addinel spune:
neatsa la burtici. ce vreme urata e afara, nu imi vine sa plec la serviciu! as sta acasa sa lenevesc in pat...
toata gandurile mele bune se indreapta catre chiqui, care probabil e la medic.
Doamne-ajuta sa primim repede vesti bune de la ea!
pupici pe burtici
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
pauly spune:
GINA M ne bucuram ca esti alaturi de noi si te asteptam in curand
la odisee.
CHIQUITA
suntem alaturi de tine.
corap spune:
Intru si eu rapid ca trage andrei de calculator, asa ca imi cer scuze ca raspund fara sa spun cui, dar nu pot sa ma uit in urma:
- la varste mici ale sarcinii, estimarea ecografica are erori mari, asa ca important e ca bb exista. in plus, o ovulatie tarzie nu e chiar cea neobisnuit.
- baia fierbinte nu e indicata in sarcina - se poate face la max 37 de grade. altfel- dush
- spalaturile vaginale - NU e voie deloc, la nici o varsta a sarcinii
GALERIE pt. chiqui
pupici la burtici
c & andrei-ardei
14 noiembrie 2005 & cireshik
dpn 05.05.07
Gina M spune:
quote:
Originally posted by Cheburashka
Draga GinaM, imi pare tare rau ca nu te mai vad pe listuta. Dar sa stii ca sunt alturi de tine, mai ales ca stiu ce inseamna. Oricum, ai grija de copii si curaj mult, mult...
Va pup.
Cheburashka,Desi nu mai sunt pe lista, sunt din umbra in continuare alaturi de voi.Va citesc cu placere,va aranjez listutza ori de cate ori timpul imi permite,ma bucur de biruinta voastra si abia astept sa vina acele zile minunate in care veti incepe sa simtiti miscarile bebelusilor in burtica iar apoi, abia astept sa vad pozele cireselor de mai - iunie 2007!
Doresc ca totul sa fie bine cu fiecare din voi si cu fiecare puiut al vostru.
Ori de cate ori intru "ca oaspete acum" pe aici, sper de fiecare data ca toate sunteti bine si ohhhhh....ce bine este ori de cate ori vad scris ca este asa !

Ce se intampla cu Chiquitita?!Am citit la: Vine barza ca are sangerari puternice. Offffff... stiti ceva de ea?Sper din toata inima ca totul sa fie bine pana la urma.Va
POZE NOI
cristinamaria spune:
Buna dimineata!
Salutari burticilor mai ales noilor venite!
Chiqiutita
ne rugam pt tine! Te asteptam cu vesti bune!
Arthurana si eu sunt la fel de parnoica dar incerc sa ma controlez pt ca nu vreau sa-i fac rau puiului!
Fetelor mie doctorul mi-a interzis baile ( numai dus in sarcina!!!) si spalaturile vaginale! Cat priveste vopsitul... mi-a recomandat sa-l evit dar eu am fire albe si multe avenimente plus intalniri la birou... parca nu pot sta asa...
Gina M multumim pentru gandurile tale!
cristina