Mamici de martie - aprilie 2007 (6)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Am uitata sa pun niste link-uri descoperite recent, care ne pot fi utile:

http://www.americanpregnancy.org/duringpregnancy/index.htm

http://www.medicina-materno-fetala.ro/downloaddoc.php?docId=45

Va

Krissy 17+

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev074pf_.png

Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Salut-utele.

Sper sa aveti cu toatele un sfarsit de saptamana frumos. Noi avem liber si luni, ca aici e Thanksgiving, asa ca vom trage chiulul .

In primul rand, multumim pt informatii despre listeria Krissy. Sunt f. instructive si interesante. Eu tot stau cu frica in san despre listeria. Stiu ca mi-a facut test pt tozoplasmoza, dar nu stiu daca mi-a facut pt listerioza. Am lasat salamioarele si pastramioarele la o parte , dar asta e, mai important e bebe.

dani7asi, spalaturile interne nu prea sunt recomandate. Daca tii neaparat, la noi pe aici se recomanda efectiv sa te speli cu degetul sapunit, cu un sapun f. slab, in nici un caz dusurile acelea pe baza de otet, etc. Alea cauzeaza candidoze, fac mai mult rau decat bine...

Monica , bine ai revenit printre noi si sanatate multa tie si bebelasilor tai. Ziceai tu pe undeva ca cerclajul nu e floare la ureche si eu ma gandeam ca sarcina in general nu e floare la ureche. Daca mie mi-e greu cu un singur bebe in burtica, la voi cele cu gemeni trebuie sa fie greul la dublu; dar cand te gandesti ca si bucuria la sfarsit o sa fie dubla, merita tot efortul, nu-i asa!?! .

Acuma, sa dau si eu raportul. Azi, la 12 sapt., am fost si mi-am luat primele haine de . Nu mai suportam pantalonii obisnuiti si am fost la un magazin cu haine de burticoase si mi-am luat niste blugi putin elastici, sunt si putin evazati, cu banda elastica pe burtica. Super comozi, ma simt alt om si sunt vesela. Am facut asa o burta, desi se vede mai mult grasuta decat de -uta , nu mai puteam respira.

V-am pupat, ma duc la culcare...

Sori 12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_oana spune:

buna dimineata
dar ati scris nu gluma, desi nu am scris de multicel v-am citit mereu.
tzuna scuze pt intarzieri la multi ani si distractie deseara( parca azi e petrecerea)

acuma vad ca se discuta despre gemeni: toata viata mi-am dorit gemeni, dar in momentul in care am aflat ca sunt parca nu imi venea sa rad , asa ca la eco am avut inima cat un purice si il tot intrebam pe dr daca sigur este 1, nu cumva al 2 lea se ascunde?
ei bine e doar 1 dar acuma imi e frica cand ma gandesc ca eu imi doresc si un al 2 lea copil si poate fac atunci gemeni
PT CA :bunicul meu are un frate geaman si soacra mea are tot un frate geaman.ei bine ce ziceti???!gemeni din toate partile.tot asa de bine pot sa nu fac gemeni.

eu ma lupt cu un nas infundat si de vreo saptamana am nopti cam gri adica ma trezesc cand de fapt ar trebui sa dorm si in special la ora 4:30 parca ar suna ceasul si merg la baie intruna.dar cu toate astea parca ma trezesc mult mai usor ca inainte nu mai lenevesc atata in pat.

ma uit sa vad ce ati mai scris ca umbra neuronului meu nu stiu pe unde e . la capitolul UITAT am ramas la fel.adica uit mereu cate ceva.
am trecut de faza cu . si e multttttt mai bine.si eu iau elevit dar nu am vomitat niciodata de la ele!!?

va pupacesc, desi stiu ca nu mi-a dus nimeni dorul, eu va pe toate.

16+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

http://parenting.ivillage.com/ttc/ttcsigns/0,,j736,00.html

Dupa asta vom avea fetita

kiss
13+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Buna ziua la toate !

N-am mai scris de multisor aici, caci noutati nu am... dar v-am urmarit. Bebe creste si burtica mea la fel, ma simt super bine, cu un exces de enerie chiar, fara greturi, doar ca mi-e foame de muuulte ori pe zi! Incat nici nu mai stiu ce sa mai mananc si ce sa mai gatesc.

Nu stim nici noi ce carut vom pune in dreptul semnaturii... poate mai tarziu vom afla. Dupa unul din site-uri pe care le-ati pus mai sus ar fi fetita, iar dupa celalalt ar fi baietel! Ce-o fi o fi, doar sanatos sa fie!

Krissy, poti detalia ce inseamna branzeturi moi?? Am citit peste tot despre ele, dar nu stiu de fapt ce sunt considerate branzeturi moi. De cele cu mucegai nu m-am atins, dar in rest am mancat mai multe tipuri. Aici avertizarea e sa se evite branzeturile facute din lapte nepasteurizat. De ex. eu mananc mai des cascaval, un fel de branza care seamana cu branza de vaci (cred ca e cottage cheese in SUA) si feta. Toate din lapte pasteurizat bineinteles... Dar si eu stau cu frica listeriei in san.

Monica ma bucur ca totul e bine. Ai grija de tine! Ghemotocii merita orice efort!

tzuna petrecere frumoasa!

Va pupic pe burtici.

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Fetelor multam mult de caldurosul bunvenit. E tare bine inapoi, in "gashca".

Krissy multumim de informatii, dar trebuie sa recunosc ca m-ai facut sa zimbesc. In USA exista un domeniu al sigurantei alimentelor? (Cind zic "alimentatie americana" numai "Super Size Me" imi vine in minte.) De fapt, daca ma gindesc mai bine, una este totusi siguranta alimentelor, alta cea a alimentatiei... Oricum, pe aici, printre "barbarii" Lumii Vechi umbla zvonul ca americanii sint cam ipohondri. No offence!
Si apoi lamuriti-ma, frate, si pe mine ce ar trebui sa manince o gravida? Lactate nu - literia, ph-uri, bacterii. Carnuri, oua nu - toxoplasma, listeria, alte minuni. Vegetale crude nu - cu ce le dezinfectezi ca sa fii sigur ca nu iei toxoplasma? Soia, porumb, sfecla, cartofi, cereale s.a. nu - sint modificate genetic (de asta ar trebui sa scapam dupa ce intram in UE, ca va trebui sa ne aliniem la standarde europene, nu americane). Ce cumperi din piata nu e verificat sanitar. Ce cumperi din magazin e plin de E-uri. Deci? CE MAI MINCAM??

Roxanici pliiiiz! Da-mi detalii: care-i brinza aia de oaie din lapte crud? (Promit ca nu o pap acum, dar dupa livrare sa stiu ce caut!)

Dani si eu patit-o mai la inceput cu spalaturile vaginale. Cum ai zis tu: a aparut o pata mica maronie dupa. Am tras o spaima de nu mi-a mai trebuit hiperigiena de atunci. Oricum eu stiam ca vaginul e organ cu autocuratare (asa e?) asa ca teoretic nu ai de ce sa intervii ca poti sa faci mai rau.

M-au distrat calculele si calendarele de prevazut sexul. Mi-am tot facut si eu calcule si oricum o luam tot baiat iesea. Asa ca taaare mi-era ca ma aleg cu doi iezi din prima. Da' daca e adevarat ca am in burtica si un "cuculet" si o "pasarica", atunci nu ma mai incadrez in nici un calendar.

Elyanne acu, ca am scapat si de cerclaj, o sa ma inscriu si eu la "mamici de gemeni" si cred ca ar fi util sa mai discutam acolo ce si cum cu gemenii. Ma gindesc ca mai intra acolo si mamici deja cu experienta in domeniu si ne mai pot deslusi ele. In orice caz, si eu am exact acelasi "diagnostic" ca la tine: biamniotica, bicoriala, placenta fundica anterioara si posterioara.

Monica 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Jaana, legat de branzeturi si sarcina, uite o lista facuta in Marea Britanie:

Pregnant women are advised not to eat soft, mould-ripened cheeses, such as Brie or Camembert, and blue-veined cheeses, such as Danish Blue and Stilton. This is because these cheeses are more inclined to allow growth of bacteria, such as listeria, which can harm your unborn child.
Cheeses which are SAFE to eat in pregnancy
Hard cheeses:
Austrian Smoked, Babybel, Caerphilly, Cheddar, Cheshire, Derby, Double Gloucester, Edam, Emmental, English goat's cheddar, Feta (if bought in the UK), Gouda, Gruyere, Halloumi, Havarti, Jarlsberg, Lancashire, Mozzarella, Orkney, Paneer, Parmesan, Pecorino (hard), Provolone, Red Leicester.

Cheeses to AVOID in pregnancy
Mould-ripened soft cheeses:
Brie, Blue Brie, Cambozola, Camembert, Chaumes, Pont L'Eveque, Prince Jean, Tallegio. Vacherin-Fribourgeois, Weichkaese.
Blue-veined cheeses:
Bavarian Blue, Bergader, Bleu d'Auvergne, Blue Shropshire, Cabrales, Danish Blue, Dolcelatte, Doppelrhamstuge, Eldel pilz, Gorgonzola, Manchego, Romano, Roncal, Roquefort, Stilton, Tommes, Wensleydale (blue).
Soft unpasteurised goat and sheep's cheeses:
Chabichou, Pyramide, Torta del Cesar.

quote:
Originally posted by monica_b
[Krissy multumim de informatii, dar trebuie sa recunosc ca m-ai facut sa zimbesc. In USA exista un domeniu al sigurantei alimentelor? (Cind zic "alimentatie americana" numai "Super Size Me" imi vine in minte.) De fapt, daca ma gindesc mai bine, una este totusi siguranta alimentelor, alta cea a alimentatiei... Oricum, pe aici, printre "barbarii" Lumii Vechi umbla zvonul ca americanii sint cam ipohondri. No offence!
Monica 17+

Monica, ma bucur daca te-am facut sa zambesti, chiar daca involuntar. Datorita ironiei si ridiculizarii din mesajul tau, o sa-ti raspund din nou. De la inceput am precizat ca nu am pretentia sa dau sfaturi, am impartasit doar ce stiu, din pct de vedere stiintific. Si asta pt cine vrea sa citeasca si sa creada, fiecare e liber la "filtrarea" sa. Ipohondrie sau nu, aceste boli si probleme cu alimentele exista, si nu au frontiere. Eu lucrez de 10 ani in controlul calitatii alimentelor (in Romania, Canada si aici) si chiar daca standardele nu sunt chiar aceleasi, diferenta e in calitatea nutritonala, nu in siguranta (da, domeniul exista si se refera la potentiala contaminare, nu la calitatea nutritiva!). Oricum lucrez in productie, nu la fast food. Nu ca are importanta ce fac eu, dar sa intelegi ca nu scriu chiar din topuri - unde nu cunosc nu ma bag!

Sa aveti cu toate o sambata placuta!

Krissy 17+

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev074pf_.png

Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

Monica_b in Super size me, este vorba despre mancarea de la Mc'Donald si nu despre mancarea americana.Si din cate stiu eu Mc'Donald este si la noi si in toata lumea nu numai in America.Oricum in general produsele din fast food nu sunt bune, mai bine le facem noi acasa
Asa ca...nu generaliza si daca Krissy a avut intentia doar de a ne oferi o informatie pe care o acceptam sau nu, hai sa nu o suparam si sa ne abtinem de la afirmatii rautacioase
16+
M-am bagat si eu in seama

It's easy living with eyes closed

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Stati calme fetelor, nu va aprindeti!

Si eu cand merg la maica-mea si refuz sa mananc mezeleurile nelipsite din casa lor, sau branza feta... amandoi parintii sar cu gura pe mine..."sa nu ma mai prostesc, ca pe vremea lor nu mai stia lumea de toxoplasmoza si listeria..." Pe vremea lor acum 25-30 de ani, nu se stia de multe chestii... si pe bebe il ascultau cu trompetica, daca misca era bine... selectie naturala. Eu prefer vremurile noastre de acum...

Nu stiu cum mai e in Romania, dar la noi aici se pune accent pe mancatul sanatos in timpul sarcinii, pe nutritie, trebuie sa mancam variat si bun (sa-l ajutam pe bebe sa creasca bine in burtica sanatos si voios - asta e rolul nostru acum). Nu zice nimeni sa nu iti faci cate o pofta, dar cu cap, si pt. ca s-a dovedit stiintific ca anumite mancaruri sunt periculoase si e risc sa ne imbolnavim, ni se recomanda sa le evitam. Se recomanda sa nu mancam prin restaurante, ci mai bine sa gatim acasa si sa respectam normele de igiena, sa ne protejam. Asta nu inseamna ca suntem paranoice... ci femei moderne, care stim sa avem grija de corpurile noastre si de comorile care acum cresc in noi...

Ramane la alegerea fiecareia din noi sa decida ce mananca, cat risc e dispusa sa isi asume, etc... Se vede ca opiniile sunt impartite.

Sori 12+1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani7asi spune:

Sori nici nu stiu in ce constau altfel de "dusuri"facute cu tot soiul de produse dubioase
la mine dus inseamna spalaturi cu apa si sapun!in viata mea nu m-as spala cu otet!.oricum azi nu ma am deja nimik.nici o problema
asa ca si ma duc la cu lectia invatata
12+

Mergi la inceput