Mamici de martie - aprilie 2007 (6)
Raspunsuri - Pagina 11
kmi78 spune:
Bine ai venit acasa Monica, asteptam cu nerabdare vestile de la tine, bine ca te simti bine;
Eram curioasa sa vad ce vesti ne dau Paula si Tzuna care au fost azi la control, dar inca nu se stie nimic de ele;
In legatura cu sexul copilului stiam si eu povestea cu luna + varsta mamei, si toata lumea imi spunea ca i s-a potrivit insa cand am fost la eco si a zis ca va fi fetita... binenteles ca nu m-am asteptat; deci si la mine se potriveste tabelul care ni l-a dat Roxanici.
19+
tzuna spune:
Buna fetelor! Acum am venit de la medic. Totul e bine. Colul meu rezista saracul desi am facut o multime de chestii in ultima vreme( stat in picioare, urcat multeeeeee etaje la serviciu, carat cateva cumparaturi mai zilnic de la piata....). Asa ca nu faceti ca mine dar ma bucur ca sunt bine. Mai continuu cu Utrogestan 1/ zi pana misca bebe ca lumea. Ca eu am simtit ceva dar acum nu mai sunt sigura ca era bebe.Nu am facut si ecografie azi asa ca va dezamagesc: inca nu stiu ce port in burtica. Sunt programata la ecografia morfologica pe 3 noiembrie. Pana atunci privesc carucioarele voastre.
MONICA si ELYANNE sunteti adorabile cu gemenii vostri. Eu ma gandesc la voi si imi inchipui ca traiti totul de 2 ori mai intens ca mine. MONICA bine ai venit acasa. Iti multumesc pentru urari. Nu e prea tarziu pentru urari ca eu abia maine sarbatoresc ca lumea.
ELYANNE te inteleg de ce vrei mai mult 2 fetite decat 2 baieti. De cand lucrez la gradinita si eu vreau tot fetita mai mult. Baietii fac niste prostii de ma minunez. Sunt si exceptii dar rare. Va dati seama ca si daca imi zice medicul ca voi avea baiat tot fericita voi fi.Il iubesc asa mult ca nu conteaza ce va fi. Abia astept sa-l vad iar la ecograf.
17+
kisstherain999 spune:
Buna seara,
la mine se potriveste modul de calcul al Rebianei , prin metoda chinezesca ar iesi baiat. Vom vedea in aprilie ce va fi.
kiss
13+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...
paxela spune:
rebiana dupa calculele sefului tau ar trebui sa fie o fetita la mine in burtica si totusi dr a vazut un baietel
dupa calendarul roxanei iese baiat
ramane de vazut cat de bine a vazut dr asta, caci eu sunt patita cu prima sarcina..... prima oara baiat, a doua fata a treia baiat si tot asa, nu am fost siguri decat cand l-am vazut
Alexa16+ si Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006
tzuna spune:
ROXANICI de 1/2 de ora stau calare pe calendarul ala chinezesc si am calculat pentru toti cunoscutii mei sa vad daca se potriveste. Pana acum s-a potrivit la toti. Nu pot sa cred. Chiar sa fie adevarat? Atunci eu astept fetita, exact ce-mi doresc mai mult. Pssst poate ca am baiat si ma aude.....
Va pup, noapte buna!
17+
dani7asi spune:
nu pot sa cred ca mi s-a mai intamplat dupa atata timp......am facut prostia sa ma spal intravaginal si azi........rezultatul!o mica pata maronie pe chilot.nu mai repet prostia cu toate ca nu mai stiu cum este corect.voi cum procedati?eu de fiecare data cand am facut asa am sangerat dar nu in cantitate mare si nici sange rosu!
roxanici spune:
Tzuna, bine ca e totul in regula, cu culorile de carucior mai putem astepta ca nu avem incotro. Si eu sunt foaaaaaarte nerabdatoare sa aflu dar sunt pregatita si ptr un eventual cordon ombilical intre picioare afisat multa vreme.
Absoluta triplul test poate indica daca fatul prezinta riscul de a se dezvolta cu o anumita anomalie (sindrom Down si inca unul). Dar triplul test este doar o cifra care se interpreteaza pe baza statisticilor existente, adica nu iti spune sigur daca fatul prezinta anomalia sau nu. Singura care iti poate da aceste indicatii este amniocenteza.(daca am gresit undeva o sa ma corecteze fetele)
Nu iti fa griji din cauza asta acum, cu siguranta va iesi bine
Fetelor, nu vreau sa va bazati pe acel tabel si apoi sa ma schinguiti ca nu a iesit ca acolo. Iata inca un link cu un tabel asemanator, numai ca ptr mine de ex, imi iese fetita si cu primul tabel este baiat
http://parenting.ivillage.com/ttc/ttcsigns/0,,j736,00.html
Ceea ce vreau sa ilustrez este ca aceste tabelase, din punctul meu de vedere, nu au nici o baza stiintifica. Or fi mii de ani de stiudiu si observatii ale chinezilor, dar eu nu pot sa le iau de reale. Cine vrea sa le ia in serios.... eu doar ma distrez/chinui cu ele.
Si mai stiu si alte trucuri cu care sa "afli" sexul copilului, putem discuta pe tema asta mult si bine, io tot la categoria speculatii le bag.La urma urmei sunt niste probabilitati.
Oare ce o face Paula, sper ca nu plange...
Si Aliona, iar trage chiulul.... sper ca e bine
Dani7asi, eu am renuntat la spalaturile de genul asta de cand cu bebe in burta, dar nici inainte nu abuzam de ele.
Rebiana, sa nu te torturezi cu calendarele de toate felurile.
roxana & the baby
Rebiana27 spune:
Mda Roxanici se pare ca baiat va fi, conform calendarului chinezesc. Nu-ti spun ce vesel e Fla (sotul) care zice ca directorul nu se compara cu toata natia chinezeasca... El oricum e fascinat de tot ce tine de Orient. Oricum chestia asta l-a facut sa viseze la mostenitorul lui iar pe mine sa astept echograful, eventual. Merci pentru pont! Va zic daca se confirma!
ralualexandrei spune:
Fetelor am ajuns tarziu acasa pt ca de la dr am mers direct sa inchidem magazinul si apoi am dat o raita prin hipermarket asa ca am ajuns acasa lihnita de foame si acum dupa ce mi-am pus burtica la cale sa va povestesc despre bb al meu.Nu a vrut sa ne arate ce este si tinea cordonul ombilical intre picioare,asa ca ramanem in suspans pt inca o luna.Cantareste 160gr si dr a fost foarte multumita de evolutzia lui ,avea 140 de batai pe minut ,inimioara si eu ma topesc de dragul lui ori de cate ori merg la ecograf.Cred ca nu conteaza cati copii ai fiecare iti aduce aceiasi bucurie si emotzie imensa.Mi-a masurat si tranlucentza nucala si a zis ca e ok si mi-a dat trimitere ptr luni la triplu test.Asa ca la mine ramane surpriza.
Rebiana si eu am folosit calculul sefului tau atunci cand am avut-o pe Maria si s-a potrivit,daca ma ghidez dupa el si acum tot fetitza asteptam.
Sotzul meu a fost tare dragutz i-a spus doctoritzei ca daca ar fi dupa inima lui s-ar dori tot fata insa cand se gandeste cat sufera fetele si femeile in general,parca ar vrea baiat.
In ce priveste secretiile si la mine sunt mai abundente insa eu mi-am facut analiza de culturi din col si totul a iesit bine asa ca nu avetzi de ce sa va stresati pt ca asa e normal in sarcina.
Va pup acum si noapte buna!
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 16+ album no1 album no2 albumul no3
Krissy spune:
quote:
Originally posted by monica_b
Roxanici vazui ca esti si tu fan brinze "puturoase". Eu cred ca daca poftesti nu-i bai sa maninci un pic, daca e brinza din comert. Ce se gaseste in magazine sint TOATE din lapte pasteurizat, Treaba asta ma enerva inainte de sarcina, dar acum ma bucur ca pot sa degust fara emotii un pic de Brie sau Regina Blue.
Monica, in primul rand bine ai revenit si multa sanatate! Vreau sa iti raspund referitor la branzeturile cu mucegai, pt ca tot revin in discutie. Nu vreau sa dau sfaturi, dar sa stii ca avertismentele legate de branzeturi moi si cele cu mucegai sunt justificate si au o baza stiintifica! Lucrez in domeniul sigurantei alimentelor si pot sa iti spun ca problema cu aceste branzeturi nu e legata doar de pasteurizare (deci de prezenta sau nu a parsivei bacterii Listeria). Datorita conditiilor speciale de obtinere (fermentare speciala), pHul produsului finit este favorabil aparitiei si dezvoltarii a tot felul de alte bacterii mai mult sau mai putin patogene, pe langa cele dorite, ce pot duce la intoxicatii alimentare si complicatii la femeia insarcinata. Cum e cazul Listeriei, un om sanatos care face listerioza de multe ori nici nu prezinta simptome, insa la femeia insarcinata efectul este f grav. Explicatia e ca bacteria ataca organismele cu imunitate scazuta (ex: gravidele), in punctul cel mai vulnerabil - fatul, putand provoca avort, nastere prematura sau probleme grave bebelusului. Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar avertizarea medicilor e serioasa. Eu prefer sa imi fie pofta decat sa imi adaug ganduri si stres de la o felie de branza sau de salam.
Ca un fapt divers, am lucrat de curand cu Listeria (fac si analize microbiologice si o mostra a iesit pozitiva). Dupa cateva zile am avut din senin simptome de gripa, exact manifestarea listeriozei la gravide. M-am speriat f tare si am cerut doctorului sa imi faca analiza pt aceasta bacterie. Din fericire azi rasuflu usurata, ca a venit rezultatul negativ.
Va pup si sa aveti un week-end linistit!
Krissy 17+
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev074pf_.png
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold