Mamici de martie - aprilie 2007 (6)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Monica o sa ma uit la sectiunea cu gemeni...
Cand mi-a facut dr. meu eco (prima ecografie) mi-a spus ca lui i se pare ca sunt intr-un singur sac (asta la 6s.)
Apoi am mai fost la alta eco. la dr. care se ocupa cu asta la Cantacuzino si el a scris pe eco sarcina gemelara biamniotica...
I-am aratat dr. meu si s-a mirat... ca el n-a vazut sa-i separta ceva... De aici am presupus ca biamniotic = bivitelini...
Apoi la urmatoare eco. la fel... biamniotic... si cand am intrebat daca sunt in acelasi sac mi-a raspuns ca nu se vede inca...

Cel mai bine o sa ma lamureasca dr. meu la urmatoarea consultatie... dar pana atunci eram curioasa...

Daca e asa cum a spus ralualexandrei, adica biamniotic = au aceiasi placenta... atunci ar avea logica ce a spus doctorul care a facut eco.

Eliana (15 sapt.) si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Citind mesajele voastre despre sarcina gemelara mi-am amintit cum imi doream si eu sa am gemeni in burtica. Dar la ultima echografie doctorita mi-a zis (spre intristarea mea dar bucuria sotului) ca e sarcina unica in evolutie. Nu-i nimic e bine si asa! Poate la urmatoarea... cine stie? As vrea sa va intreb Monica si Elyanne voi aveti in familie antecedente de sarcina gemelara? Ca daca e asa eu trebuie sa-mi iau adio ca as putea avea vreodata gemeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea20 spune:

Buna fetelor !
am fost la doctor si mi-a zis ca 80 % o sa avem o fetita si ca totul este in regula.
sunt atat de fericita ca totul este bine, pt ca de fiecare data cand trebuie sa ma duc la ecografie ma apuca niste emotiii....ma gandesc la tot felul de prostii.
fetelor voua vi se intampla sa aveti o secretie mult mai abundenta???
mie da, si parca nu mai este ca inaite, nu mai este asa cremoasa
va rog spuneti-mi si mie daca vi se intampla ceva similar, poate ma mai linistesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Elyanne nu ca as vrea sa te sperii, dar... afla repede daca ai sarcina mono sau bi amniotica. Asa cum banuiam, monoamniotic inseamna ca nu exista o membrana separatoare intre copii. Monochorionic se refera la aceeasi placenta.
uite un link util:
Monoamniotic

Rebiana la mine nu sint cazuri de gemeni in familie. Eu am facut tratament pt. fertilitate si am facut o suprastimulare din care au rezultat 2 ovule. E dragut ca sint doi, dar d.p.d.v. medical nu e asa dragut. Complicatiile pot fi foarte complicate in sarcinile gemelare.

Monica 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Suzy , bine ai revenit intre noi, chiar ma intrebam de ce nu ne mai scrii nimic.

Paula, Tzuna, eu una astept stiri de la voi.

Elyanne, m-am uitat si eu sa vad cum e treaba cu gemenii si tipul lor, dar se pare ca e o discutie destul de lunga si de complicata. Cred ca numai dr tau te poate lamuri ce fel de gemeni ai si ce anume impart sau au in comun in burtica. In mai toate articolele pe care le-am rasfoit ziceau ca e ma simplu sa iti dai seama de tipul lor dupa nastere, printr-un test de sange.

Monica am citit din povestile tale cu zane; bine ca ai plecat de acolo(spital) si ca esti bine la tine in culcus. In spital stiu cum e, ti se face parul maciuca de ce auzi prin jur si asta nu face deloc bine la moral. Acum, daca te stiu "sigilata" sper sa nu mai ai probleme majore si sa iti savurezi asa cum se cuvine perioada de sarcina.

Branza albastra... ai dreptate, majoritatea branzeturilor din comert sunt din lapte pasteurizat, dar cea pe care o indragesc io mai mult si mai mult nu e. Mi-am luat si m-am uitat cu atentie pe ambalaj, zicea: preparata din lapte crud de oaie si bine mucegaita in cavernele lor "imputite". . Oricum, din alea de care zici tu tot mananc da nu se compara cu mucegaiul ala de iti muta nasul.

roxana 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

M-am mai uitat o tura pe ce scrie la eco...
Deci:
- sarcina gemelara biamniotica, bicoriala
- placentele (se pare ca sunt doua... ceea ce cred ca e de bine... ca citeam ca pot aparea probleme cand impart aceiasi placenta... sidromul transfuzional) posterior, fundic (cred ca scrie) si anterior

Din cat am inteles eu la ultima eco (cand am avut probleme cu sangerarile) dr. de la eco ii spunea dr. meu ca doar una din placente e jos inserata.... daca am inteles eu corect...

Am mai citit ca gemenii monozigoti pot avea camere cu lichid si placente separate, placenta comuna si incaperi distincte sau impart aceiasi placenta si aceiasi incapere (in functie de momentul cand are loc diviziunea oului).

Ce am inteles eu pana la urma... ca sunt gemeni identici, cu placente diferite si camere cu lichid amniotic diferite (pana la urma cred ca asta inseamna biamniotic). Acum ramane sa ma lamureasca dr. meu daca am priceput bine.

Univitelin = care prvine dintr-un singur ou
Bivitelin = care provine din doua oua diferite
Deci univitelin / bivitelin n-are legatura cu sacii amniotici (asta era in capul meu... si de aici confuzia). Se poate ca cei univitelini sa fie in camere cu lichid diferite... Invers nu cred ca se poate, cei bivitelini sa fie in aceiasi camerea.

Monica, Roxanici si multumesc pt. raspunsuri.

Imi cer scuze gravidutelor pt. ca am bombardat subiectu cu intrebarile mele... Sper sa nu suparat pe nimeni

Rebiana27 noi nu avem gemeni in familie... si nici n-am facut tratament pt. fertilitate... Pur si simplu s-a intamplat. Nu e timpul pierdut... poate datat viitoare faci gemeni Eu nu m-am gandit o clipa ca pot avea gemeni... ca ma asteptam sa se "mosteneasca". Dar nu e obligatoriu.

Andreea abia acum am vazut mesajul tau... felicitari pt. fetita. Iar despre secretie... in sarcina e normal sa fie mai abundenta. Daca n-ai probleme din cauza ei (iritatie de ex.) e in regula... Daca nu, poti sa faci analizele la secretie si culturi din col... si afli daca e ceva in neregula...
Eu de ex. am candida... dar nu e nimic grav daca e tinuta su control... Pt. bb nu e nici un pericol direct, doar ca daca nu e tratata (chiar daca nu dispare) poate duce la fisurarea memebranelor si nasterea prematura.

Eliana (15 sapt.) si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Elyanne faptul ca in cazul tau a fost o intamplare imi da si mie aripi (oricum nu-i spun sotului ca poate... [alcool). Intotdeauna m-am gandit sa am trei copii dar eram sperioasa din fire si ma temeam si de nasterea unuia. In vara asta s-a intamplat minunea si cred ca a fost mai bine asa, neprogramat, ca vad eu cum voi naste. Dealtfel, tu vei avea trei (cu fetita) si cred ca (neavand antecedente) e un dar divin.

Haideti sa va spun eu ce am aflat de la directorul meu care are o strategie (zice el sigura!) de a afla sau chiar determina sexul copilului. El avea doua fete si acum are si un baiat (dupa reteta zice-se!): Calculezi luna in care ai ramas gravida (in cazul meu iulie deci 7) cu varsta implinita pana in acea luna (la mine e 27). In functie de total vei sti ce ai. Daca e par e fata, daca e impar e baiat. Dupa acest calcul eu voi avea o fetita (ceea ce ma bucura enorm). Deocamdata nu se vede la echograf si sunt curioasa daca va fi asa. Voi stiati de acest calcul? Poate va ajuta sa aflati inainte de a merge la echograf!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Hai Paula si tu cu vesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Rebiana, ce povestesti tu acolo seamana cu 'calendarul chinezesc'. Pe aceleasi date se bazeaza, varsta mamei la data conceptiei si luna conceptiei, doar ca acolo este un tabel, nu un calcul.Uite un exemplu
http://www.holodeck.com/pregnancy/chinese-cal.html

Conform lui, ai avea un baiat... te-am bagat in ceata....sa nu arunci cu bolovani

roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Vin si eu cu stiri....de vomitat , vomitam din cauza fierului. De ieri nu-l mai iau...am fost luni la hematologie (am dubla incompatibilitate cu sotul meu rh si grupa) si rezultatul este absenta anticorpi. Luni ma duc sa fac triplu test. La ce ne ajuta triplu test? Ce ne arata el?

Mergi la inceput