Mamici de martie - aprilie 2007 (6)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by ralualexandrei

psttt Ellyanne tu vrei sa fii soacra cu trei nurori?

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 16+ album no1 album no2 albumul no3

Pai nu... daca am o mandra... o sa fiu doar cu doo nurori... asta daca or fii baieti bb-ii din burtik...
Chiar nu ma vad soacra... de nurori... cred ca o sa fiu rea cu ele

Eliana (15 sapt.) si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzy78 spune:

Salutare gravidutzelor, bun venit celor noi.....pareri de rau raluca.....

nu am mai scris de mult timp....caci am fost 3 saptamani in concediu.....am fost in kreta cu avionul si a fost minunat.....

dar cum m-am intors v-am citit si sufleteste am fost alaturi de voi toate.....

si la mine cred ca a miscat bb-ul miercuri......dar sunt putin derutata caci nu am termen de comparatie....

ma bucur foarte mult ca va interesati de mine, chiar daca nu am mai intrat ceva vreme......sper sa fiu mai activa de acum inainte....

fetelor nici nu-mi vine sa cred ca repede a trecut timpul......unele chiar stiti si ce bb aveti.....la noi nu sunt eco asa performante....s-ar putea sa merg la cel 3 d in 2 sapt si atunci sper sa se vata eu am deja 19+...sper ca la 21sa se vada....voi ce parere aveti????

la voi la cate sapt s-a vazut???

acum va las ca am trebulici...sper sa mai revin azi

pipici la toate

Suzy 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Iupiii! Ce ma bucur ca v-am regasit, fetelor! Zau ca mi-a lipsit "hora" noastra de burtici! Multumesc mult ca mi-ati tinut pumnii si v-ati gindit la mine.

Tzuna La Muuulti Ani (si toti fericiti)! si de la mine. La aniversare am lipsit, dar urarea inteleg ca ajunge la timp pt. sarbatorirea evenimentului.

Kati ca le-ai tinut la curent pe fete ce si cum cu mine.

Roxanici vazui ca esti si tu fan brinze "puturoase". Eu cred ca daca poftesti nu-i bai sa maninci un pic, daca e brinza din comert. Ce se gaseste in magazine sint TOATE din lapte pasteurizat, Treaba asta ma enerva inainte de sarcina, dar acum ma bucur ca pot sa degust fara emotii un pic de Brie sau Regina Blue.

Bun venit Pitzicai si felicitari pt. mamicile de baietei proaspat descoperiti. Parca vad ca urmeaza acum un val de fetite. Eu ramin in continuare cu "di tati".

Carmen am vazut ca intrebai de simtit pulsul in burtica. Eu il simt de citeva ori pe zi, de la inceputul sarcinii. Intre timp am facut rost de un tensiometru si am constatat ca atunci cind simt pulsul in burtica e crescut peste 100-110 bpm. Daca iei ceva medicatie e bine sa spui medicului. Mie mi-a scazut doza de Gynipral (da! am mai adaugat un specimen la colectia de buline de pe noptiera!) cind am spus ca am pulsul crescut.

Offf, Paula! Tare rau imi pare ca trebuie sa ai emotii acum, cind deja esti la jumatate... Dar nu dispera, nu e ceva iremediabil. Bebe e bine si dupa cum ti-au spus si fetele sint multe cazuri de mamici care au nascut pui sanatosi chiar si cu fibroame mai mari. Si daca a zis medicul ca il poate opera daca se agraveaza, eu zic sa ai incredere in el. Nu-ti fa griji, se pot face operatii intrauterine fara sa afecteze bebeul. De putut se pot face si operatii fetale (nu stiu daca la noi), dar asta chiar nu-mi pot imagina cum reusesc. Hai, capul sus ca o sa fie bine, nu mai plinge ca il descurajezi pe ghemotoc!

Raluca imi pare rau ca nu ne mai esti colega aici, dar sint sigura ca vei reveni repede la mamicile de 2007. Sa ai grija sa faci investigatiile necesare, ca sa eviti pe cit posibil "surprizele" de genul asta. si curaj si putere sa o iei curind de la capat. Data viitoare cu siguranta va fi bine!

Elyanne sigur ai gemeni identici. Ecografia ta e foarte clara si nu pot nicicum sa fie biamniotici. A! Si mi-a explicat dr. ca si daca sint biamniotici sansele sa fie identici sint mult mai mari decit sa fie fraternali. F. rar se intimpa ovulatia multipla naturala. Asa ca ce-or fi sigur sint la indigo!

Suzy conteaza si medicul nu doar ecograful. Mie luni mi-a zis dr. sigur-sigur ca am un baiat (la 17 sapt.) pe un ecograf matusalemic. De fetita nu e chiar 200% sigura, ca tot nu vrea magarita sa scoata cordonul dintre picioare, dar e a treia oara ca o vede fata.

si promit ca va scriu imediat si despre mine si "experienta" mea
. Deocamdata fac o scurta pauza sa maninc ceva si sa iau pastilele de la ora 14.

Monica 17+

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by monica_b

Elyanne sigur ai gemeni identici. Ecografia ta e foarte clara si nu pot nicicum sa fie biamniotici. A! Si mi-a explicat dr. ca si daca sint biamniotici sansele sa fie identici sint mult mai mari decit sa fie fraternali. F. rar se intimpa ovulatia multipla naturala. Asa ca ce-or fi sigur sint la indigo!

Monica, daca ai timp, poate ma lamuresti si pe mine... ca eu cred ca e o brambureala in capu' meu... cu gemenii si toti termenii astia...
Dr. care face eco. la Cantacuzino mi-a scris "sarcina gemelara, biamniotica" la fiecare ecografie care mi-a facut-o... Din asta am pp ca inseamna ca fiecare e cu sacul lui... Dar la sfarsit l-am intrebat daca sunt in saci diferiti si mi-a spus ca nu s-a vazut... si daca vreau sa aflu mai repede (ca se va vedea la un mom. dat) sa fac eco. vaginala (asa ca n-am avut curiozitatea)
Zau de mai pricep... Eu cred ca nu am inteles ce inseamna biamniotici si de aici confuzia.
Univitelini, adica sunt in acelasi sac, nu?
Poate ma lamuresti tu

Edit: Suzy bine ai revenit... nu mai stiam nimic de tine. Ma bucur ca e totul bine... las' ca afli tu ce este pana la urma...

Eliana (15 sapt.) si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Ellyanne imi permit sa-ti raspund eu :bivitelini sunt denumiti gemenii"falsi"adica cei care provin din fecundarea a doua ovule de catre doi spermatozoizi,univitelini sunt gemenii care impart acelasi sac si provin din acelasi ovul fecundat de un singur spermatozoid si care din motive pana acum necunoscute se va divide si fiecare parte se va dezvolta independent rezultand 2 fetzi de acelasi sex si cu acelasi bagaj genetic.

Mergi la inceput

Revin cu vesti si povesti despre mandea. Cer scuze ca nu am reusit sa va scriu de ieri. Am intrat fix cind DC era in pana si n-am avut rabdare sa stau sa se repare, ca deja aparuse o contractie la orizont.

Deci, daca mai zice cineva ca cerclajul e floare la ureche, il provoc la . A fost scurta interventia, e drept. Si nici prea tare nu a durut dupa. Dar am in ziua aia cit am pina acum in toata sarcina. Plus ca, stiind eu ca nu trebuie sa ma doara nimic dupa si de altfel pe o tanti care a facut in paralel cu mine cerclajul nu a durut-o nimic-nimic, mi-am facut o mie de griji. Ca daca se contracta uterul, ca daca resping atele chirurgicale, ca daca fac vreo minune cardiaca de la medicamente si patesc ceva pinguinii... si tot asa. Vreau sa zic ca au bagat in mine tocolitice pe toate partile: intravenos, intramuscular, oral... sint burdusita de medicamente. Dar slava Domnului ca e ok. Adica nu ma mai doare burtica, nu mai curge nimic maroniu si m-a linistit doctora ca de-acum NU AM VOIE sa mai am vreo problema. Mi-a spulberat si temerile de transfer interfetal, ca desi au placentele lipite, nu comunica vasele sanguine. A zis si de placente ca sint mai bine decit spera. Asa ca m-am intors zimbitoare, chiar daca acum stiu care-s contractiile. [:P]

Nu am mai facut eco dupa operatie, dar am facut inainte si mi i-a masurat. Au LF-urile cam de 2.5 cm si DBP-urile de 4 cm (capatzinosii mamei! )

Mihaela apropo de burtici: promit sa o pozez pe a mea, care azi implineste 4 luni, sa vedeti ce ditamai balonul am. A! Si am aflat in spital ca burticile prea mari or fi ele motiv de mindrie, dar pot fi si ingrijoratoare. Ca Doamne pazeste! sa nu fie hidramnios, ca atunci nu bun. Nu bun deloc... Iti sta inima in loc, fetelor, cite povesti dureroase afli in spital. Sa dea Domnul sa avem toate sarcini fara probleme grave si sa ajungem sa facem la anul si listuta cu zilele de nastere fara nici o absenta de pe ea.

Monica 17+

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ralualexandrei

Ellyanne imi permit sa-ti raspund eu :bivitelini sunt denumiti gemenii"falsi"adica cei care provin din fecundarea a doua ovule de catre doi spermatozoizi,univitelini sunt gemenii care impart acelasi sac si provin din acelasi ovul fecundat de un singur spermatozoid si care din motive pana acum necunoscute se va divide si fiecare parte se va dezvolta independent rezultand 2 fetzi de acelasi sex si cu acelasi bagaj genetic.

Pai da... partea asta am priceput-o ... ce nu pricep este ca mi-a zis ca sunt biamniotici si ca inca nu se vede daca sunt in aclasi sac sau nu... Eu pricepusem ca biamniotic = bivitelin ... si cred ca de aici confuzia din capu' meu...
Deci... biamniotic ce inseamna?

S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Am gugalit putin si cu putina mea italiana am reusit sa citesc un articol din care am inteles ca biamniotici se refera la faptul ca bebelusii au aceiasi placenta.

Mergi la inceput

Ralualexandrei
De-asta eram eu in ceata... ca nu stiam corect ce inseamna biamniotic...
Am gugalit si eu... dar n-am gasit decat articole in engleza in care nu am reus sa deduc ce inseamna.

S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Elyanne, vezi ca sint pe DC vreo 2 articole despre gemeni si acolo explica si terminologia. Eu le-am citit mia la inceput si intre timp am mai uitat. Dar da, biamniotici ar trebui sa insemne ca au 2 saculeti amniotici. Bivitelini cred ca se refera la 2 vezicule viteline, care recunosc ca nu mi-e clar ce sint.
Acum sa-ti spun ce mi-a explicat dr. mea despre gemeni si ce nu reiese din articole (sau am uitat eu, sau nu am retinut). Gemenii fraternali sint aia din 2 ovule separate. Au fiecare sacul lui, fiecare placenta lui, fiecare sexul lui (pot si si ei de acelasi sex, dar pot fi si diferiti). Gemenii identici sint cei dintr-un singur ovul. Si functie de momentul la care se divide ovulul pot fi: fiecare in sac separat, dar cu aceeasi placenta (s-a divizat ovulul f. devreme), amindoi in acelasi sac si cu aceeasi placenta (divizat un pic mai tirziu) sau siamezii (cei care s-au divizat prea tirziu si nu au apucat sa se divizeze complet). Nu am intrebat daca e vreo situatie in care pot fi gemeni identici cu placente diferite. Asta nu stiu.
Din ce mi-a spus ea, medicii nu isi pot da seama in cazul gemenilor cu saculeti separati daca sint identici sau nu. De obicei placentele sint lipite chiar daca-s doua (ca nu au destul loc sa stea departate) si singurul indiciu sigur in cazul asta e sexul. Daca bebeii sint de sexe diferite e clar ca au fost 2 ovule. Daca au acelasi sex... nu pot spune sigur doar pe baza ecografiei daca au fost din 2 sau dintr-un singur ovul.
Iar, o situatie clara e atunci cind ambii bebei sint in acelasi sac - atunci sint dintr-un singur ovul sigur.
Tot dr. mi-a zis ca sint mult mai dese cazurile de gemeni identici. Probabilitatea sa se divida un singur ovul e mai mare ca ovarele sa produca 2 ovule in aceeasi luna pe cale naturala (deci fara tratament de stimulare sau FIV).
Cam atita stiu. Sper sa te fi lamurit cit de cit. Nu pricep de ce medicul tau a spus ca sint biamniotici dar nu stie daca-s in saci diferiti... poate biamniotic sa nu se refere la asta? Mie mi s-au parut in acelasi saculet din ecografia ta, fiindca am vazut la mine de n ori cum arata: cind ii prindea pe amindoi in poza se vedea clar un "perete" intre ei. Si cit erau mici (pina in 10 sapt.) se vedeau 2 bule negre, fiecare cu "gamalia" ei inlauntru. La tine in poza pare sa fie o singura bula.

Monica 17+

Mergi la inceput