Viata in Germania (38)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AncaG spune:

Buna!

Claudia.P: Eu am gasit la inceput cursuri de limba germana pe site-ul Deutsche Welle (www.deutsche-welle.de) la Deutschland Infos/ Deutschkurse/ Deutsch lernen/ Deutsch-Warum nicht! asta pentru inceput si apoi mai au si pentru avansati... Le poti asculta oricand, in masina, la bucatarie, cand calci rufe ... Din pacate le-am descarcat cam greu dar mie mi-au folosit foarte mult.

Cineva intreba despre noi reglementari pentru EU de la 1.01.2007: http://www.mai.gov.ro/ chiar pe prima pagina este Ghidul cetateanului roman in UE!

Intreba cineva in legatura cu serbarea zilei de nastere la gradinita: variatiuni in meniu exista si cred ca fetele te-au sfatuit bine sa intrebi la gradinita ce se accepta. Vreau doar sa spun ca am observat, ca regula aproape generala, ca la fiecare zi de nastere sarbatoritul imparte tuturor copiilor din grupa pungute cu dulciuri si poate si mici jucarii. Am vazut ca un fel de pungute cu mici cadouri sunt si de cumparat pe la standurile de ziare si reviste dar in general am vazut ca se prefera cele pregatite personal (bineanteles, din cauza pretului,depinde si cat de multi copii sunt in grupa...).

Numai bine!
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudia.P spune:

Va salut din nou fetelor!

Multumesc tare mult pentru incurajari, chiar am nevoie!

Am fost azi pentru prima data singura la supermaket. Aveam niste emotii de groaza desi stiu ca nu are ce sa mi se intample, afisaza suma si e suficient sa stii cifrele ca sa poti sa platesti dar sunt o fire tare timida si orice chestiune care ma poate pune pe picior de inferioritate ma ingrozeste teribil caci am senzatia ca n-o sa ma descurc si ca o sa ma fac de ras. Totul a fost ok pana la urma desi a fost foarte distractiv sa cumpar diverse ingrediente care nu stiam cum se numesc; am vrut sa cumpar condimente insa m-am lasat pagubasa in fata imensului raft cu produse al caror nume nu-mi spuneau nimic (de fapt am inteles care e piperul). Cardul inca nu mi-a venit asa ca am platit cu numerar si n-a fost nici o problema. Insa nu m-am lamurit ce fel de margarina trebuie sa cumpar pentru o prajitura, pentru crema. In Romania cumparam margarina la pachet pentru creme insa aici n-am vazut decat la cutie, oare merge? Voi cu ce faceti prajituri? Si cu ce fel de faina? Nuci de care cumparati? Am vazut nuci ca atare, intregi dar miez de nuca n-am reusit sa gasesc la Edeka, sa caut in alta parte? Se gaseste? V-am coplesit cu intrebarile, scuze!

In legatura cu cursurile de germana, da, am cursurile de la Deutsche Welle, am ajuns deja la partea a 3-a din 4 parti dar parca nu prea se prinde de mine. In plus am vazut anunturi pe la primarie ca sunt cursuri de invatare a limbii germane cu tot cu cresa, adica lasi copilul, intri la curs, iesi de la curs iti iei copilul si gata. Sunt cursuri subventionate asa ca nici nu costa mult. Ma duc maine sa ma inscriu ca oricum trebuie sa mai trecem pe la autoritatea pentru straini. Sper sa reusesc intr-o buna zi sa invat si limba asta. As vrea daca s-ar putea in cateva zile sa stiu tot insa sunt constienta ca e imposibil.

Inca ceva, tot legat de cumparaturi, eu am foarte aproape un centru de cumparaturi cu Edeka, Aldi, KIK... si mi-ar comveni sa ma duc cu caruciorul si cu copilul sa nu mai iau masina. Intrebarea mea e: unde pot sa las caruciorul copilui ca sa iau un carucior de cumparaturi?

In legatura cu permisul de conducere, in legislatia din Romania spune ca esti obligat sa-ti schimbi permisul de conducere la schimbarea numelui asa ca probabil daca vechiul permis nu e valabil nici in Romania n-o sa fie nici in Germania. Si, da, din 2007 e perfect legal sa conduci cu permisul din RO.

O zi faina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Claudia bine ai venit!!Unde anume e orasul in care stai?Imi pare foarte cunoscut, e in Baden-Wurttemburg, pe langa ce oras mare?Poate stai aproape de noi...

Fetele de doua zile nu imi incap in haine de cat de mandra sunt ca pruncu nostru e pe prima pagina DC la galeria fotomodelelor

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of jalapenos.What you do today might burn your ass tomorrow."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by piticutz

Buna, fetelor!

Am si eu o rugaminte, pentru care dintre voi are un pic de timp liber: caut numarul de telefon al unei persoane care locuieste la Karlsruhe, e o ruda mai indepartata a sotului meu si nu s-au vazut de ani buni de zile, si-au pierdut urma....Stiu numele intreg, am incercat pe net, cit am putut, cu people finder, si altele gasite pe google, dar nimic...

Poate vreuna dintre voi se uita intr-o carte de telefon de acolo, si m-ar putea ajuta sa aflu numarul de telefon...
O sa ii scriu numele pe privat si
...ii multumesc

Incearca si aici: http://www.telefonbuch.de/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudia.P spune:

Buna din nou!

Blackpanterro, din pacate, nu sunt aproape; Oberhausen e un orasel apropiat de Duisburg, Dusseldorf... deci mai la nord. M-as bucura sa vad ca mai e cineva de prin zona dar pe forum am vazut ca majoritatea sunteti mai la sud...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

oberhausen este in NRW aproape de Dortmund sau Essen ca oras mai mare.claudia acum 1 an m-am mutat de acolo din zona.am stat in gelsenkirchen dar mergeam foartedes la oberhausen la CENTRU O

Svetlana,mamica fluturasului Matei

poze matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

claudia, eu folosesc unt de la Aldi pt prajituri. Condimentele nici eu nu le stiu pe toate:) Cat despre carut, ai putea sa-l legi de standul pt biciclete, eu am preferat sa-l fol. pe post de carut de cump. ca tot trebuia sa le mut dupa aia.
e fain cu cursurile alea, mergi repede sa prinzi loc!
numai bine!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Claudia, eu stau la 40 de km de Dortmund. Daca te pot ajuta cu ceva, scrie-mi un pm. Si nu mai fi speriata, toti am trecut prin emotiile inceputului. Cand ai timp, intra pe www.meinestadt.de si scrie PLZ-ul sau numele orasului tau, o sa gasesti locuri unde poti merge cu copilul, unde si cum sa-ti petreci timpul.

Carmi

Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticutz spune:

quote:
Originally posted by copiloi

quote:
Originally posted by piticutz

Buna, fetelor!

Am si eu o rugaminte, pentru care dintre voi are un pic de timp liber: caut numarul de telefon al unei persoane care locuieste la Karlsruhe, e o ruda mai indepartata a sotului meu si nu s-au vazut de ani buni de zile, si-au pierdut urma....Stiu numele intreg, am incercat pe net, cit am putut, cu people finder, si altele gasite pe google, dar nimic...

Poate vreuna dintre voi se uita intr-o carte de telefon de acolo, si m-ar putea ajuta sa aflu numarul de telefon...
O sa ii scriu numele pe privat si
...ii multumesc

Incearca si aici: http://www.telefonbuch.de/

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

La multi ani pt toate si toti cu numele Mihai, Gabriela sau derivati! Sa veti parte numai de bucurii si fericire!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput