Viata in Germania (38)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cklaudia21 spune:

Trebuie sa intrebi la Führerscheinstelle.Noi am intrebat deja de vreo luna,e ok,permisele din Ro,ca tara UE, se recunosc.
Defapt sotul meu zicea ca a si citit asta de curind,prin revistele ADAC-ului.

Alina

[/quote]

Alina ,am citi si eu la adac ,si online se poate citi, dar scrie numai de Ungaria ,Cehia etc. ca permisele sunt valabile din data de 1 mai 2004.
Eu sa inteleg oare ca pe data de 2 ianuarie 2007 sa ma urc in masina si sa conduc, alles ganz legal?
Inca o intrebare as avea, eu am permis pe numele de fata, oare tre sa-l schimb in ro pe noul nume, sau e valabil is asa?, ca in pasaport scrie si numele de fata de ex.
Mersi, v-am pupat

http://community.webshots.com/user/cklaudia21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Alexandra,
eu m-am īmbolnavit īn august si nu mai stiu de unde sau de la cine am luat virusul cu pricina. Dar daca as fi avut un medic de familie serios si competent, sigur n-as fi ajuns la pneumonie. Din pacate medicul nostru de familie a bagatelizat situatia, a īnceput mult prea tīrziu tratamentul medicamentos (si doar la insistentele mele) si cīnd a vazut ca reactionez la antibiotic, nu s-a mai obosit sa monitorizeze evolutia bolii. Am fost (si mai sunt) foarte suparata pe ea, dar acum asta este. Īncerc sa privesc toata povestea ca pe-o īntīmplare nefericita.
Sarcina usoara si ai grija de tine!
E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudia.P spune:

Buna fetelor!

Sunt nou-nout-emigrata in Germania si sunt disperata sa invat mai repede limba germana. Incerc sa fac eu un curs pe calculator dar randamentul e tare mic. Vad ca majoritatea de pe forum sunteti cu vechime in aceasta tara si probabil nu mai aveti probleme de genul asta dar poate ma ajutati si pe mine cu un sfat,voi ce metode ati folosit la inceput? La ce cursuri ati fost? Am si un bebe mic, de fapt, nu foarte mic, are deja 1 an si 7 luni deci nu am foarte mult timp liber. Sotul meu e roman si vorbeste ceva germana, de fapt chiar binisor insa in casa nu prea ne vine sa vorbim in germana si in plus, mi se pare ca toate cuvintele pe care le invat intr-o zi pana ziua urmatoare le uit; offf, sunt asa necajita ca in jur nimeni nu pare sa vorbeasca engleza si tare nu-mi place sa ma exprim la fel de fluent ca o foca.

Claudia P.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Claudia, bine ai venit! Tocmai faptul ca ai un copil te poate ajuta sa inveti germana. Eu cel putin asa am invatat. M-am inscris la tot ce era posibil, aveam bb de 5 luni: la Babyschwimmen, la Muttter-Kind-Gruppe, Spielgruppe. Vorbeam cu vecinii, de fapt mai mult ei cu mine. La loculd e joaca incercams a leg 2 vb cu o mamica. Eram cum zici tu, ca o foca, dar cu rabdare inveti si asta. Nici eu nu stiam o boaba. Plus ziare, tv numai in germana, tot ce se poate, ca un burete. De cursuri nu am avut timp, cand a crescut un pic bb1 a venit bb2 si adormeam cu capul pe banca. Am facut doar un curs-fulger de pregatire pt TestDAF si mi-a folosit f mult. A, si carti cat mai captivante poti citi tot in germana, chiar daca la inceput nu intelegi mare lucru, pe parcurs inveti f mult.
Daca totusi ai timp si chef de cursuri, cauta la www.vhs.de daca sunt in orasul tau.
Numai bine!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Claudia, Bun venit in Germania si pe DC!!

Ne luam de mana. si io eram in aceesi situatie dar BB meu avea 3 luni cand in sfarsit m-am hotarat sa vin in DE.
Chiar maine cauti pe net cresele din zona ta. Pt ca nu stii limba o sa il primeasca mai repede la cresa. Am citit in mai multe reviste despre cursurile de integrare despre necesitatea/obligativitatea lor.
A, mai gasesti scoli care iti asigura ele asistentza pt copil (Kinderbetreuung)
Acum depinde si de tine. Io una nu am invatat nimik acasa. si daca orasul e mai micutz nu prea gasesti prea multe cluburi pt mame si copii.
CRed ca mai sunt de spus multe si daca imi aduc aminte o sa le scriu. Pe maine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Claudia,bine ai venit in club!Eu am invatat germana doar cind am lucrat ca acolo am vorbit...in rest zic eu ca un curs te-ar ajuta,cum zic si fetele.

Cristina,vroiam sa te intreb despre:cursurile de Babyschwimmen,Muttter-Kind-Gruppe, Spielgruppe unde le-ai gasit si daca se plateau?As vrea si eu sa merg cu bb-le meu dar nu stiu unde sa ma interesez.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

buna seara fetelor,
nu am mai intrat de mult din lipsa acuta de timp.matei face maine 8 saptamani,creste si este tot mai curios.gangureste deja si ii place sa ne jucam cu el,sa-i vorbim si sa-i cant.
la noi nu a nins,am vazut ca in sud v-ati bucurat de ceva zapada la sfarsit de saptamana.

dana eu l-am inscris pe matei la Babyschwimmen.platesc 65 euro pt 10 sedinte,incepe in ianuarie dar daca te hotarasti sa-l duci trebuie inscris din timp(in principiu de la 4 luni incep cursurile cu bebei),nu este platit de casa de asigurari.sunt curioasa ce vom face acolo.oricum te voi tine la curent.

Claudia iti urez si eu bine ai venit in club.nu te descuraja,vei invata incet incet si germana,nu este chiar asa grea.asa cum a scris si cristina daca iesi cu bb in parc,la plimbare sau il inscrii la diferite activitati ai sanse mari sa inveti si tu germana daca ai cu cine vorbi.

va doresc o saptamana minunata.

Svetlana,mamica fluturasului Matei

poze matei

Mergi la inceput

hehe, faza cu cresa si lb germana aici nu e valabila.

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticutz spune:

Buna, fetelor!

Am si eu o rugaminte, pentru care dintre voi are un pic de timp liber: caut numarul de telefon al unei persoane care locuieste la Karlsruhe, e o ruda mai indepartata a sotului meu si nu s-au vazut de ani buni de zile, si-au pierdut urma....Stiu numele intreg, am incercat pe net, cit am putut, cu people finder, si altele gasite pe google, dar nimic...

Poate vreuna dintre voi se uita intr-o carte de telefon de acolo, si m-ar putea ajuta sa aflu numarul de telefon...
O sa ii scriu numele pe privat si
...ii multumesc

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Daconst

Cristina,vroiam sa te intreb despre:cursurile de Babyschwimmen,Muttter-Kind-Gruppe, Spielgruppe unde le-ai gasit si daca se plateau?As vrea si eu sa merg cu bb-le meu dar nu stiu unde sa ma interesez.

in ziarele de cartier pe care le primesc gratis acasa, acolo am gasit tot. Da, se platesc, depinde de cum e organizata grupa, la una e mai mult, la alta mai putin. In general cele de pe langa gradinite sunt mai bune si la noi a fost si mai bine ca apoi ne-a garantat un loc la aceeasi gradinita. Nu am stiut asta de la inceput dar mi-a convenit ca e gradi buna si chiar peste drum de noi.

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Mergi la inceput