Viata in Germania (38)
Raspunsuri - Pagina 15
Yasmine spune:
Andreas e nemtesc, dar el e nascut chiar de Sf. Andrei, si de fapt el trebuia sa fie Yasmin, dar ce sa-i faci am gresit tinta :))
quote:
Originally posted by blackpanterro
Yasmine, abia acum am vazut ce nume frumoase le-ai dat copiilor!!!Dar nu sunt nemtesti nu?Numele al doilea, sau sunt?Oricum super
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of jalapenos.What you do today might burn your ass tomorrow."
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/
Yasmine spune:
Si eu tot 1&1, sunt foarte multumita, dar am asteptat intr-adevar aproape 1 luna pana la conectie.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/
Alina spune:
Ancuta-mamicuta,
Multumesc mult pt raspuns .
Aici cred ca e in top engleza la gradinita.Pina acum faceau doar prescolarii dar parintii s-au aratat fff incintati la sedinta daca s-ar lucra cu toti,chiar cu cei mai mici.Costa 150/30 ore,deci 5 euro/ora.Sedintele se fac in gradinita,inaintea programului,cica de la 7.30.
Toti copiii din gradinta lor vorbesc germana acasa,doar f putini au cite un parinte de alta limba deci is bilinguali ca fiica-mea.Io's in competitie mare cu limba germana,ma stradui in fiecare zi sa o invat cit mai multe cuvinte romanesti si ma "simt"putin in pericol daca mai e si engleza la mijloc .
Off,daca ai locui in aceeasi zona,ti-as trimite-o pe soacra-mea la ore de engleza.Cica vrea sa faca privat,a facut la VHS(cursuri pt seniori)si nu a fost f multumita,era prea lent .
Aici orele de Nachhilfe costa "ab 20",cel putin la mate si fizica atita e.
Cum a fost la centrul de logopedie de care spuneai?Eu iti tin pumnii sa rezolvati cu bine!
Aveti,va rog,un linku de la 1&1?Is si eu curioasa,ori ma duc la ei,ori ma duc la Alice,si eu vreau sa scap de Telekom .
AncaG,multi ani cu sanatate si bucurii baiatului tau!Fiica-mea are o colega cu un fratior de 8 ani,mama lui ii facuse un grill-party ca locuiesc la casa,au gradina mare.Imi spunea ca linga grill,pune pommes cu ketch-up si fertig !
Alina
manu spune:
Amonar,
daca te intereseaza amanunte despre pompa aceea de caldura, sotul meu iti poate explica despre ce e vorba. A citit f mult desprea asa ceva. Noi tocmai ne-am luat pamant si peste vreo 2-3 sap incepem constructia casei si vom face tot cu pompa din asta de caldura.
Daca te intereseaza trimite-mi un email pe privat.
Numai bine!
manu
Poze
aniversare
samadhi spune:
As avea si eu o intrebare, pentru ca vad ca sunteti multe,multi din Muenchen si din Germania in general. Ce parere aveti voi de spitalele din Muenchen, sau Germania, care sunt mai bune, eu am avut cateva experiente dintre care unele si neplacute, iar increderea mea in unii medici de aici, a scazut considerabil.Multumesc pentru pareriile voastre.
helbi spune:
Cristina, Camelia are dreptate (sau cel putin in Hessen asa e): Locul la Hort se calculeaza in continuare in functie de venit. Exista aceleasi 4 clase ca si la gradi. Si da, cxe a auzit Alina (parca ea a scris) de 220 poate fi adevarat, pt un venit mare anual pe familie.
Ce am observat eu este ca la Hort e mancarea cu 20 euro mai ieftina ca la gradi, dar asta depinde de unde si cine pregateste mincarea copiilor. Si ai posibilitatea de ati alege programul de Hort. Eu am optat pt 2/3 adica de la 11.30-17. In vacanta a mers de la 8.30-17 si nu am platit nimic in plus, chiar daca a luat acolo si micul dejun, pe care in mod normal nu-l serveste in HOrt (ca la ora aia e la scoala).
Repet, asa a fost in data de 18 sept. 2006 cind am semnat eu contractul pt un loc la Hort, aici in Frankfurt.
Yasmine, link-ul de la 1&1 este: www.1und1.de
AncaG noi am tot facut Kindergeburtstagsparty (sau am fost invitate). Ce se serveste?? Poti face ca aperitiv niste platouri cu salam, sunca, cascaval, rosii mici, castraveti si ardei gras. Apoi: schnizel cu cartofi prajiti, sau Wurst cu cartofi prajiti sau nudelln cu sos tomat. Cam asta maninca copii cu placere, indiferent de varsta! Ce am mai sesizat aici: se serveste la inceput TORTUL, apoi se joaca putin copii si undeva pe la ora 16.30 (asta daca petrecerea este intre 15-18) se da ceva de mincare la copii. Apoi, poti face pachetele pt fiecare copil cu citeva duolciuri, pe care le iau la plecare. Eu intr-un an am luat cite un puzzle mic pt fiecare copil (sunt in Woolworth la cca 1 euro buc); sau un set creion + guma si ascutitoare (cam acelasi pret) sau o carticica mica ( e cca. 0,99 ).
Ca jocuri: Topfschlage (i-l stiu copii sigur), Stoptanz, si o mai intreb pe fii-mea.
Alina, la noi venise anul trecut in gradi o oferta de curs de engleza 10 euro/ luna, in fiecare sapt martea de la 14-15. Sa stii ca cei inscrisi au fost numai copii de nemti de 3 si 4 ani. M-a surprins ca nu a fost inscris nici un Schulkind, dar poate parintii au gindit ca si mine ca ar fi mult prea mult pt copii (marea majoritatea vorbeau 2 limbi straine si mai faceau si anul pregatitor in gradi sau scoala sau ambele, dupa caz). La noi s-a mers pe ideea cele 2 limbi sa le vorbeasca bine, pt ca engleza vor face oricum din clasa a 2-a sau a 3-a.
Him te pup si eu si sper ca esti bine!
Toate cele bune si pt restul fetelor! Si apropo.......mai stie cineva ceva de Narcisa? Ca de mult nu a mai scris..........
WE placut in continuare!
DidiAlex spune:
Leo, si noi.
Anca, am obtinut info dar am ramas ca Meniul e unul gen: salata de nudeln, minipizza, cartofi prajiti si ceva carnitza prajita gen Mc. Am inteles ca pustii sunt innebuniti dupa astfel de meniuri. Acum pe langa tort poti sa mai cumperi niste cornete pe care le umpli cu inghetata. Sau sa faci sandwichs din baghete cu lachs sau sunca sau branza. Cat mai putina vesela se foloseste la varsta asta.
Important este sa le placa lor ca de sanatos meniul nu prea e. Plus fructe.
Jocuri: cavaleri sau cu animalutze gen: dinozauri.
Distractie placuta!
Alina spune:
quote:
Originally posted by samadhi
As avea si eu o intrebare, pentru ca vad ca sunteti multe,multi din Muenchen si din Germania in general. Ce parere aveti voi de spitalele din Muenchen, sau Germania, care sunt mai bune, eu am avut cateva experiente dintre care unele si neplacute, iar increderea mea in unii medici de aici, a scazut considerabil.Multumesc pentru pareriile voastre.
Din fericire,eu am avut numai experiente placute cu spitalele din München dar drept ii ca rar de tot am avut nevoie.
Medici am intilnit din toate categoriile:si mai buni si/sau mai putin buni,fie ca am fost la nemti sau la medici romani.Nu cred absolut deloc in "ideea"ca merg la medici romani ca-s cei mai destepti sau invers.
Am nascut la Gaisenhofer Klinik in 2002,prin cezariana si a fost o experienta extraordinara,am fost bine tratata atit eu cit si copilul.Abia astept sa mi se mai intimple .
Rar de tot,cind fiica-mea mai facea febra in weekenduri si doctora ei nu era,am mers la Harlaching Krankenhaus si am nimerit medici ok.
De o luna si jumatate lucrez intr-una din marile clinici din München si is f incintata,am in jurul meu profesionisti.Inutil sa povestesc ca nu se poate face nici cea mai mica comparatie intre cum am "prins"eu in Ro si cum este aici.Sigur,si in Ro lucrurile au evoluat in bine...cred.
Alina
samadhi spune:
Hallo Alina,
Nu stiu mai nimic de spitalele din Romania, nu mai locuiesc acolo demult.
In 2002 am vrut sa nasc si eu in aceiasi clinica unde tu ai nascut, adica Gaisenhofer Klinik, am fost interneta in iunie si iulie apoi, am avut contractii prea devreme, si trebuia sa ma transfere la Rechts der Isar si acolo a fost nasol, cel putin asta a fost parerea mea. In clinica privata nu ma puteau tine pentru ca eram in luna a 6a. Si cand am vrut sa plec de la rechts der Isar m-au tinut o zi pe culoar ca nu mi-au dat actele sa plec, iti inchipui ! Apoi am plecat la spitalul Grosshadern, unde am nascut in august 2002 prin cezariana, dar era un doctor cat pe aici sa ma omoare cu perfuzele lui, pana am chemat doctorul sef si mi le-a scos. Cezariana a fost la fel sa-i zicem buna, dar am crezut ca nu ma mai trezesc dupa o narcoza totala si o zi la intensiv. Dar am intalnit persoane la care li s-a deschis operatia, si alte minuni ce se mai intampla.... dar uite incerc sa mai am un copil si de aproape 2 ani nu mai vine nimic, si ma gandesc daca nu cumva mi s-a facut ceva gresit la cezariana, cu toate ca am facut ecografi si erau bune la mai multi medici. Chestia cu doctori romani sau straini care sunt buni sau rai, e chestie de noroc, eu am dat de mai multi doctori nemti care erau sa le zic aiurea dar nu e o statistica, o doctorita romanca din Timisoara, care e in Muenchen dentista mi-a distrus doi dinti buni, asa ca eu am foarte mare grija pe cine aleg, daca imi dau seama ca nu isi face meseria cu trebuie il schimb egal ce nationalitate are. Poate imi spui cand ai nascut tu in anul 2002, chiar nu ne-am intalnit ??? Klinika privata a fost excelenta, si mancarea a fost f.f.f.f. buna, dar pentru copii care vin prea repede pe lume nu e indicata fiindca nu au decat 3-5 incubatoare din cate stiu.
samadhi spune:
Hallo Alina,
Ti-am vazut ingerasul in poze, minunat !
Tu ce fel de medic esti??? Poate cand am nevoie vin la tine :)