Viata in Germania (38)
Raspunsuri - Pagina 16
tinatache spune:
quote:
Originally posted by manu
Amonar,
daca te intereseaza amanunte despre pompa aceea de caldura, sotul meu iti poate explica despre ce e vorba. A citit f mult desprea asa ceva. Noi tocmai ne-am luat pamant si peste vreo 2-3 sap incepem constructia casei si vom face tot cu pompa din asta de caldura.
Daca te intereseaza trimite-mi un email pe privat.
Numai bine!
manu
felicitari si sa-l stapaniti cu placere! unde v-ati luat pamant?
camelia, atunci asa o fi, la noi la gradi e altfel, habar n-am de ce... Poate pt ca e catolica...? Atunci ma iau dupa tarifele astea.
helbi, ce face scolarita?
de narcisa nu mai stiu nimic, i-am scris un email si n-a raspuns.
samadhi, si eu am nascut tot la Geisenhofer, la recomandarea Alinei, si a fost super. Dar ai dreptate, nu au sectie prea mare de urgente acolo, daca e ceva te muta cu totul in alta parte. Eu merg acum la un dentist roman de care suntem multumiti. Pediatru am cautat pana am gasit unul bun, am fost la 3 inainte de el. Dar important e ca acum suntem multumiti de cum trateaza si copiii merg cu placere la el.
Sotul a avut o probl la care un tampit i-a gresit operatia, apoi a fost la altul, ales cu mare grija, si i-a facut f bine. La fel cu medicul generalist, primul a fost cam superficial, asta de acum e bun. La ginecolog eram multumita, dar cand din intamplare am ajuns la colega lui de cabinet mi-am dat seama ca a facut o greseala la un diagnostic de-al meu. Bine ca maar de sarcina s-a ocupat bine.
Important e sa nu faci compromisuri, cauti pana esti multumit.
amonar, ... voiam sa te intreb ceva si am uitat:))
o seara placuta!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Panseluta spune:
Buna seara dragelor!
Blackpanterro, am intrat si eu pe site-ul cu hainutze, de unde comanzi tu.Din ce am intels eu acolo - si ar fi fain sa ma insel - ei nu distribuie in afara USA.Ma intereseaza pentru niste prietene de ale mele din Romania care au acum bebei si ar fi fost ceva sa poate comanda de acolo, personal. Tu ce parere ai?
va pup pe toate si o saptamana frumoasa!
Ah ...era sa uit, ce e de fapt Hort? scuzati-mi nestiinta.
Daconst spune:
Seara buna la nemtoaice!
Vad ca aveti spor la scris...eu doar citesc ca ma depasesc subiectele.
Inn,cum te mai simti?Sanatate multa si te asteptam cu vesti?
Mai am o intrebare despre botez de data asta.Fetele care ati facut botezul aici,poate-mi dati si mie niste informatii.Cum se procedeaza?
Eu ma gindeam sa la biserica catolica nu se poate,daca noi suntem ortodocsi si sa caut biserica romaneasca.
Cum e mai bine pentru copil de fapt?Ar avea dificultati la scoala ca el nu e catolic?
Nu radeti ca sunt pe linga subiect...asa ca va astept cu parerei si sugestii.
Hainute bb ,caruciorul
Dana 30+
samadhi spune:
Da Tina asa este, cu medicii, si la klinica as fi vrut asa de mult sa fi putut acolo naste dar ce sa fac soarta a fost sa fie alta, dar si asa a fost bine ca s-a terminat in bine. De medici asa e trebuie sa ii schimbi, la fel am schimbat si eu doctorita de copii, cand am vazut ca fiica mea in 2003 avea Rotavirus si aia nu a facut nimic si intr-o duminica dimineata fuga de urgenta cu ea la spital cu febra la 40 grade, asa ca de cand am schimbat-o cu o alta, nu mai am probleme. Nou meu proprietar a fost tot medic de copii si foarte de treaba, de cei care am vorbit erau toti nemti. Am un medic ginecolog roman care stau pe ganduri daca sa-l schimb ?! Iar doctorita de dinti e foarte buna, cea care o am acum, de cativa ani dupa ce cealalta imi paradise doi dinti buni. Medic de casa nu am gasit inca unul la care sa raman asa ca mai caut....
Panseluta cred ca era cu Hort-ul, asta inseamna unde se duc copii dupa orele de scoala, se afla cred ca tot in incinta scolii, este gandit pentru copii a caror parinti lucreaza, acolo ei isi fac temele, mananca etc. Asta stiu din auzite, fetita mea merge in 2 ani deabia la scoala asa ca nu pot sa spun mai multe..... dar sunt sigura ca sunt destule fete aici care au copii mai mari si au un raspuns mai detaliat.
Dana, despre botez, eu am auzit ca in Muenchen este o biserica ortodoxa, dar nu stiu unde este. Nu cred ca are importanta unde botezi copilul, daca il botezi la catolici, cand va fi mare ii va trage din salar foarte mult impozit, eu m-am retras cu religia tocmai ca sa nu platesc, pentru ca nu are sens sa dai 50 sau 100 de euro pt. asa ceva pe luna. Si pentru a ma retrage a trebuit sa platesc bani. Eu as zice sa botezi la ortodoxi copilul sau dute in Romania si boteaza-l, poate pica si mai ieftin. Asta e parerea mea, poate sunt altii cu alte pareri.
corail spune:
buna dimineata,
Dacost, legat de botez,eu stiu de o biserica ortodoxa langa Sendlinger Tor. Uite link-ul:
http://www.parohia-muenchen.de/
Stiu ca acolo organizeaza si botezuri, trebuie sa dai un telefon sa te interesezi! Noi am facut botezul in Romania, asa ca nu pot sa iti dau mai multe detalii!
Legat de medici si eu am aceeasi problema! Am avut mai multi ginecologi, pana am gasit unul ca lumea!
Iar cu medicul pediatru am aceeasi problema! Am schimbat deja medicul pediatru, pana nu de mult am fost multumita de noul pediatru ca isi ia timp si nu era tot pe fuga, dar pe de alta parte de cate ori merg la el cu fetita ca e racita si tuseste imi da acelasi raspuns: afara la aer proaspat si trece de la sine!
De ex, acum fetita tuseste de ceva vreme, am fost de 2 ori la medic si acelasi raspuns!! Si saracuta are niste crize de tuse uscata noaptea ca se trezeste din ora in ora! Suntem varza si fetita, si eu si sotul, ca nu dormim bine noaptea! Si pediatru mi-a zis ca va trece de la sine , trebuie sa o scot afara la aer proaspat! Asa se chinuie, saracuta!!
Cred ca ar trebui sa am parerea de la alt medic!!
O zi buna!
tinatache spune:
amonar, te mai intreb o data: te-ai uitat pe linkurile de la mine? ca sa stiu daca te ajuta sau nu. Uite aici pt calculul sumei pt asig.:
http://www.ikk-direkt.de/Beitragsrechner_Allgemein_97_7_7.html
Partea pe care o platesti tu e Arbeitnehmeranteil.
samadhi, avem fetite de aceeasi varsta:) Avem niste amici care dupa ce au facut fara probleme 2 copii au asteptat cativa ani pt al treilea, de-si luasera gandul. Dar a venit si acuma au 3 fete cucuiete:) Multa bafta si sa ne dai o veste buna! Unde e apart. cu 4 cam.? Pot sa te intreb, daca nu-s prea indiscreta, cat a costat?
Ce e cu linkul de la profilul tau? Sunt facute de tine?
Panseluta, Hort-ul e un loc unde stau copiii dupa ore, avand in vedere ca ei termina la 11,30, nu poti face nimic daca vin acasa.
corail, asa sunt pediatrii aici, asa am patit si noi prima iarna. Vestea buna e ca pe masura ce creste e mai bine. E mai bine decat pompat cu antibiotice, cel putin eu asa cred.
alina, cu engleza: noua ne-au spus altii ca nu e recomandat sa faci inainte de scoala, ca se plictiseste la ore. Sunt alte preocupari interesante care nu se fac la scoala: dans, sport, instrumente, etc.etc. Eu le citesc acasa, asculta cantecele dar nimic organizat, numai cat sa-si formeze urechea si sa o recunoasca. Eu ii cautam o scoala de muzica dar ne-a zis de la gradi ca ei fac suficient (si o cred, ca vine tot timpul cu cantecele noi acasa) si sa-i caut altceva daca tin neaparat. Deocamdata are 2 cursuri pe sapt. si pt varsta ei ajunge. Cat despre Isarschule, deocamdata nu m-a convins, dar asta e decizia fiecaruia. Mai culeg informatii...
AncaG, La multi ani pt pitic si distractie placuta !!
manu, sa-ti traiasca copilasii! sa inteleg ca acuma sunteti 5? Ai niste printese scumpe foc
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Yasmine spune:
Alina, ma bucur sa aud ca lucrezi, la o clinica?? Stomatologica??
Pove un pic, ca eu nu am prins perioada cind ai inceput, poate pe PM sa nu plictisim lumea din jur.
quote:
Originally posted by Alinaquote:
Originally posted by samadhi
As avea si eu o intrebare, pentru ca vad ca sunteti multe,multi din Muenchen si din Germania in general. Ce parere aveti voi de spitalele din Muenchen, sau Germania, care sunt mai bune, eu am avut cateva experiente dintre care unele si neplacute, iar increderea mea in unii medici de aici, a scazut considerabil.Multumesc pentru pareriile voastre.
Din fericire,eu am avut numai experiente placute cu spitalele din München dar drept ii ca rar de tot am avut nevoie.
Medici am intilnit din toate categoriile:si mai buni si/sau mai putin buni,fie ca am fost la nemti sau la medici romani.Nu cred absolut deloc in "ideea"ca merg la medici romani ca-s cei mai destepti sau invers.
Am nascut la Gaisenhofer Klinik in 2002,prin cezariana si a fost o experienta extraordinara,am fost bine tratata atit eu cit si copilul.Abia astept sa mi se mai intimple .
Rar de tot,cind fiica-mea mai facea febra in weekenduri si doctora ei nu era,am mers la Harlaching Krankenhaus si am nimerit medici ok.
De o luna si jumatate lucrez intr-una din marile clinici din München si is f incintata,am in jurul meu profesionisti.Inutil sa povestesc ca nu se poate face nici cea mai mica comparatie intre cum am "prins"eu in Ro si cum este aici.Sigur,si in Ro lucrurile au evoluat in bine...cred.
Alina
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/
Daconst spune:
Multumesc de raspuns Corail si Samadhi.
Asa ma gindisem si eu sa sun la biserica romaneasca sa vad.Avem in Ulm,cea mai apropiata.Varianta cu Ro pica pentru ca voi naste in ianuarie si nu pot merge cu bb mic la atata drum.
La varianta cu botezul catolic,m-am gindit doar sa nu sufere ca el e altfel decit ceilati.In rest sunt de acord ca nu trebuie sa plateasca niste bani aiurea la biserica.
Mai vad eu dupa ce se naste puiutul.
O saptamana faina la toate!
Hainute bb ,caruciorul
Dana 30+
enn spune:
Fetelor, multumesc pt. gindurile bune
Eu-s asa si asa, primesc mîine rezultatele ultimei runde de analize si sper ca de data asta sa fie okay. Dar si asa mai am perioada de convalescenta de 2 sapt. de stat acasa si tremurat sa nu fac iar o suprainfectie.
Copiii-s în schimb bine amîndoi si ma bucur c-am insistat s-o alaptez pe mititica.
tuturor,
E.
blackpanterro spune:
Panseluta, asa e, nu livreaza in afara US dar mi le poti trimite mie, iti dau adresa noastra de State pe care o avem la baza si ti le trimit eu cu posta germana.Indiferent de cat comanzi transportul e 5$.Acum sunt si f multe reduceri deci poti comanda cat vrei iar transportul va fi 5$.
Am si eu haine de la Aidan ce i-au ramas mici(cele mai multe sunt noi ca am cumparat ca tembela) si mai am un scaun de masina cu carucior(set) le pot trimite la voi daca ai pe cineva care le duce in Romania.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of jalapenos.What you do today might burn your ass tomorrow."