Viata in Germania (38)
Raspunsuri - Pagina 14
Amonar spune:
quote:
Originally posted by AncaG
Daca nu iti e cu suparare: stii deja/v-ati hotarat, unde anume vreti sa va mutati, in ce localitate aproape de granita cu Olanda? Te intreb deoarece si noi locuim aproape de granita cu Olanda si Belgia (langa Aachen). Poate o sa fim vecini/vecine.
Anca
Localitatea inca nu o stim pt ca noi cautam pamant de cuparat. Dar cam pe acolo am vrea sa venim, zona Aachen. Este o zona frumoasa cu paduri si dealuri. Sotul meu lucreaza in Urmond, foarte aproape de granita. Caut de zor pe Internet terenuri de vanzare sau case. Am gasit ceva la Wassenberg dar nu ne-au placut parcelele. Daca ai cumva vre-un tip ceva ....poate ma orientez mai bine. De vecine chiar as vrea sa am..ca deh.. e o alta limba, cultura...si e totusi emigrare chiar daca e aproape de Olanda.
(pozeKailan)
mamica dulce spune:
buna fetelor,n-am mai intrat demult pe forum,tot umblu prin logopezi cu ficioru',am ajuns acum la SPZ si sper sa fie ok.Tot si-a mai dat drumul la vorba in ultimul timp,dar e ceva dubios,discrepanta asta asta imensa intre ce are in cap si ce-i iese pe gura.
Am citi din urma si am vazut ca scria cineva de telecom si cum n-a gasit concurenta :
quote:
Ma enerveaza la culme sa ma rog de aia de la Deutche Telecom sa vina sa ne bage internet pt ca se poate.Dar de 1 AN nu am reusit nimic.Si nu pot sa ma duc la concurenta pt ca nu exista
Cum sa nu existe.??Eu am acum contractcu 1&1,nu platesc nimic in festnetz/germania,am internet nonstop, si nu-s ce smecherie de aparat gratis-o tona de avantaje.In cazul in care eu vorbesc ore zilnic la tel,ultima factura la tel am avut-o de 18 euro (international si mobil) si am vorbit pe fix in germania vreo 40 de ore.
Contractul e pe un an ,apoi o sa ne gandim la Alice-mi se pare super oferta.
Alina,despre engleza la gradinita...in zona mea unele gradinite au oferta asta,dar 90% nu.Prietena mea face english for kids la o gradi,dar complicat rau de tot-niste legi tampite cum ca la 3 euro/ora nu toti parintii isi permit(si se face diferenta intre clasele sociale cica )-ha-ha-cei care isi permit orice isi trimit copilul la scoli private de nachhilfe,la 15-20 pe ora.Face lectiile intr-o sala a bisericii de care apartine gradi.platita ca o femeie de serviciu cu 10 la ora.Face si la o scoala privata cu 16,dar ideea e ca la gradinite e ceva de groaza.In zona mea sunt etrem de putine care ofera asta.
Sau poate asa e zona asta a mea,mai de la tara.Mare pacat.
Daca la voi se organizeaza in gradi cursuri-trimite fata ca n-are nimic de pierdut.
Eu am dat cambridge-ul asta vara si am dreptul sa predau pana la clasa a cincea plus pregatire,fac acum pregatire la engleza cu 3 babecu 10/ora-am intrebat si la gradinite (fosta si actuala) si s-au uitat la mine ca la ozn-uri.Sunt in faza de cautat clienti acum,banutzii astia sunt balsam pentru sufletul meu,mai ales ca alt job nu pot sa am,cu fi-meu sanatos numai in vacante
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Camelia spune:
Aici sunt preturile la Hort : http://www.musin.de/kita/aktuelles/geb.html
Ca si la gradinite, e in functie de venituri si numarul de ore pt care optezi.
Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.
Amonar spune:
quote:
Originally posted by DidiAlex
In sfarsit si io prin zona.
Enn, cum te mai simti? Nici nu vreau sa ma gandesc cat de greu ti-a fost cu 2 copii mici bolnava!
Amonar, hmm s-a ma discutat pe aici despre cheltuielile curente lunare dar io una nu ma incadram deloc. Mereu eram peste limita superioara, si sincer nu sunt mana sparta. Ca sa iti dau un exemplu, in ultimul timp incalzirea cu gaz costa mult, parca ceva mai mult decat cea cu pacura, o casa e mai mare decat un apartament si pierderile sunt de asemenea mai mari. Noi plateam gaz+ lumina 278 E o data la 2 luni si ne-a venit regularizarea in 600. Asa ceva Acum ne-am mutat la casa si platim NB+Caldura 200E, fara lumina. Sa vedem regularizarea ca aceea e vitala
Alimente, cam 200-250E pt 3 persoane in conditiile in care sotul si copilul manaca la servici respectiv cresa in timpul saptamanii.
Telefon, asta da problema, + internet 45E plus ce vorbesti, evident.
Dar, ce iti povestesc io aici nu poate fi relevant pt landul tau. Cum esti la granita cu Olanda, poate iti faci plinu in ND ca benzina e mai ieftina.
Stiu ca Narcina si Peca parca stateau in NW si erau la case. Dar nu le-am mai vazut de ceva timp, pp ca daca le trimiti mail (PM nu pt ca se blocheaza contu)o sa te lamureasca mult mai bine decat mine
Adriana, io tot pe DT sunt, dar am fost si pe Arcor. Am fost multzumita de serviciile lor, tot iei iti asigura net-ul, dar sunt mai scumpi si nu puteam folosi prefixe.
Voi stati in locuitele militare sau sunteti pe cont propriu?
Ina, referitor la crese lucrurile s-au mai schimbat intre timp. Si io eram una speriata ca nu o sa imi primeasca copilul la cresa. Dar in 6 saptamani de la inscriere l-a primit si din cele 3 inscrise chiar la cea mai buna. Sa ai norocul nostru!!!
Chiria, cred ca variaza dupa zona/oras. asa ca imi dau cu parea inutil.
Daca mai ai si alte intrebari te asteptam.
Mersi DIDIALEX!!!!
(pozeKailan)
blackpanterro spune:
Mamica, acum o saptamana am facut si noi inca o cerere la 1&1 si ni s-a spus ca timpul de procesare va fi de 3-4 saptamani asa li s-a spus si vecinilor.
Sincer nu mai stiu care e problema....tot ce stiu e ca orasul e cablat cu fibra optica si suntem sub acoperire DSL dar nimeni nu poate avea
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of jalapenos.What you do today might burn your ass tomorrow."
tinatache spune:
quote:
Originally posted by Camelia
mersic, dar cred ca sunt putin depasite. Cu noua lege la gradi nu mai e in fct de venit, cel putin la noi asa e.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
DidiAlex spune:
Cristina, Bianca Andreii (Helbi ) merge la Hort de anu acesta. Parca a scris fata si aici. Cred ca ea te poate lamuri sau chiar poti sa mergi la Kinderland-ul care te intereseaza sa iti de-a grila de plata.
Anca, te-ai hotarat la meniu? Cred ca cel mai bine il intrebi pe pe baiat cu ce ar vrea sa isi serveasca prietenii.
A, am vazut ca aici se practica sa le faci pungute cu diverse dulciuri. Io nu prea sunt de acord, asa ca anu asta am sarit peste etapa asta, dar daca el o sa vrea sa facem astfel de pungute cred ca o sa ma conformez.
Am incercat sa gasesc o amica care are 2 copii (9 si 7 ani) dar nu am gasit-o. Ardea azi?
La multi ani! baietzelului tau si multa sanatate si noroc
p.s. baietzelul tau vb fluent engleza?. Nu mai stiu unde am citit si despre cine!
Camelia spune:
Pai tocmai au fost actualizate.Cel putin in primavara, cand m-am uitat eu ultima data, erau alte tarife. (chiar zice si acolo "Mit Beschluss des Stadtrates der Landeshauptstadt München vom 26.07.2006")In plus, eu am primit luna trecuta de la gradinita in forma tiparita exact aceste tabele.Mi s-a spus ca s-a schimbat legea si s-au modificat tarifele.Am fost rugati sa depunem o copie dupa foaia de impozit si mi s-a specificat ca taxele se calculeaza in continuare dupa venit.
quote:
Originally posted by tinatachequote:
Originally posted by Camelia
mersic, dar cred ca sunt putin depasite. Cu noua lege la gradi nu mai e in fct de venit, cel putin la noi asa e.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.
AncaG spune:
Buna seara!
Pentru Alexandra: Multumesc pentru urari! Ziua lui este miercuri asa ca nu era foarte urgent dar marti cand ma duc sa fac cumparaturi ar trebui sa stiu sigur cam ce vreau. Nu stiu sigur, dar cred ca miercuri sunt magazinele inchise (Allerheiligen). Multumesc pentru ajutor. Daca mai afli ceva te rog sa imi scrii.
Pentru Amonar: Un link bun ar fi www.immobilienscout24.de. acolo cauti Grundstucke sau poti baga direct link-ul http://www.immobilienscout24.de/de/finden/wohnen/grundstuecke/index.jsp;jsessionid=A432E351BBD08CE296DC69A4AA881B7D.worker2 , selectezi landul apoi mai departe o zona unde ati vrea voi, de exemplu Aachen Kreis, etc. M-am uitat adineauri si erau 127 de oferte in zona asta si unele nu foarte scumpe. Succes la cautat!
Numai bine tuturor!
Anca
Yasmine spune:
Dap, am scris gresit, Comissary is right :)
quote:
Originally posted by blackpanterro
Cu siguranta, Yasmine ....e comissary - hehe.Vreau sa mai mergem pe acolo desi e cam lung drumul, daca e dispus sotu' sa conduca ca eu nu am permis :(
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of jalapenos.What you do today might burn your ass tomorrow."
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/