Rechizitele si gradinitele de stat

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Miruta, multumesc pt raspunsul detaliat.
Doamnele educatoare se "rotesc", una dimi, cealalta dupa am. si invers.

As mai avea o nelamurire...
La sedinta, ni s-a dat o lista cu optionalele. Am vazut ca foarte multi parinti si-au inscris copiii chiar si la 4-5 optionale, incluzand si 2 sau 3 lb. straine. Avand in vedere varsta frageda, nu e cam greu sa asimileze atatea cunostinte?

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zfcristina spune:

Si noua ni s-a dat listuta si ni s-a spus sa le aducem pe toate odata,dar cum educatoarea mi le-a cerut mai repede,n-am putut sa duc atunci lipiciul si l-am dus mai tarziu.
La noi pentru majoritatea rechizitelor(creioane,carioci,lipici) ni s-a spus sa fie BIC.Eu am pus pe fiecare creion,pensula,carioca,tot eticheta cu numele fetei.
Acum nu stiu daca se va folosi chiar de cele pe care i le-am adus eu,dar asa sper sa se intample.

1 ,2
3
am implinit 2 anisori
Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruta spune:

Erica , eu nu sunt de acord foarte tare cu acest gen de optionale.La noi la gradi se desfasoara dimineata , sunt zile in care avem 2 optionale pe zi ,imi rapeste foarte mult din timpul pe care il pot valorifica altfel cu copiii , nu-mi pot desfasura corespunzator activitatile , chiar daca nu am toti copiiii inscrisi la un optional dar nu mi se pare corect sa desfasor o activitate comuna ( obligatorie ) doar cu jumatate de grupa .Cred ca ar trebui gasita o alta modalitate de desfasurare a acestor activitati ( in afara programului de gradinita sau nu stiu) dar asta-i politica gradinitei.Mie mi se par multe optionale pentru un copil de varsta mijlocie pe care cu greu il determini sa stea atent 20 min.+20min.la 2 activitati pe zi ,dar sa-l mai pui sa invete 3 limbi straine .Ei abia deslusesc sensul multor cuvinte in limba romana , abia acum isi imbogatesc vocabularul si ceea ce va invata la acele optionale de limbi straine vor fi doar cuvinte invatate doar pentru ca le place cum suna sau pentru ca imita , dar foarte putin vor stii sa spuna sensul acestora .Nu sunt impotriva limbilor straine dar consider ca pentru varsta lor una e mai mult decat suficient ( programa prevede pentru grupa mijlocie maximum 2 optionale ).Eu le-am recomandat copiilor mei ( grupa pregatitoare )limba engleza ( pentru ca la noi la gradi nu avem decat profesor de engleza ) , dansurile moderne si doar daca au ureche muzicala ,muzica vocala .Calculatorul (ca optional la varsta lor mi se pare o pierdere de timp si de bani , oricum mai toata lumea are acasa calculator si sunt sigura ca orice copil stie sa deseneze in paint sau sa joace un joculet -pentru ca asta se face la acst optional ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Miruta, asa gandesc si eu cu privire la optionale. De aceea l-am inscris pe Eric doar la engleza si dansuri (pt ca e un copil f. activ si ar tzopai non stop, iar ureche muzicala nu sunt sigura daca are sau nu). La calculator nu vreau sa-l inscriu, deoarece as vrea sa-i trezesc mai intai interesul pt carti.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutacocuta spune:

miruta, nu te supara pe mine dar cum sa faci activitatile comune mai cu jumatate de grupa? pe ce lume se traieste la voi in gradinita? optionalul e opional, activitatile comune activitati comune..ori aveti cumva o proasta organizare a timpului...nu exista sa faci activitatile comune cu jumatate de grupa...vai de mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Acum am descoperit si eu suiectul...

Tot citindu-va imi pare asa de rau ca nu am pus etichete pe rechizite..pfuuu..Noi suntem in primul an si fiindca nu mi-a spus nimeni nici nu m-am gandit.

Pot sa o iau putin pe aratura fetele?
Pe de alta parte vreau sa profit un pic de prezenta unei aducatoare: fetitza mea e un pic mai energica, asta sa fiu ingaduitoare. Eu acasa reusesc sa fac o gramada de lucruri cu ea, coloram, pictam, decupam etc, numai ca atunci cand e intre copii, persoane noi, se rupe firul...Chiuie, alearga, ia o jucarie, o arunca mai incolo; intr-un cuvant, e un copil care in 2 ore iti face parul cret
Acum copilul nu e hiperactiv (cel putin nu inca, si dupa cum o vad eu ca sta acasa cu mine juma' de ora si face puzzle de 60 de piese sigur nu, mai ales ca sunt si eu de specialitate, am dus si copilul pe la coleeg sa-l vada si concluzia a fost ca are multa energie de consumat si trebuie musai dusa in colectivitate). Numai ca educatoarea d la inceput, din prima zi, ne-a zis ca ba copilul nu intelege; apoi si-a dat seama ca intelege si a inceput sa vb cu ea. A doua zi ne-a spus ca a batut copiii; da-i munca de lamurire cu copilul, iesi cu el in parc, invita copii acasa sa faca schimb de jucarii ca la gradi..munca de lamurire (ea nu e batausa si m-a surprins f tare reactia). Apoi in toate celelate zile ca se tot ridica, tot mai arunca o jucarie, face tot felul de giumbuslucuri si se mai iau alti copii dupa ea. Eu sunt convinsa ca e greu pt o educatoare (tot incearca sa-mi spuna ca la ea e vorba de o instabilitate - cred ca vrea sa spuna psihomotorie - dar sincer nu e cazul, doar ca pana acum copilul a mers 9 zile si se da inca in spectacol, inca nu a invatat sa respecte autoritatea ecuatoarei) dar totusi, nu exista solutii care tin de ea? Eu acasa n-am grupa de copii sa-mi educ copilul sa se integreze in ea; mentionez ca eu ma descurc f bine cu copilul acasa, adica doarme, face la oltita, mananca singura (ce-i pplace) se dezbraca, strange jucariile), ptr ca m-am adaptat felului ei de a fi si stiu ce strategii sa aplic...Hmmmm...Oare cum sa procedez la gradi? Ca ele tind sa elimine orice copil e mai greu adaptabil pe motiv ca sunt multi copii si nu fac fatza..si nu e corect...

Tu ce faci in situatii similare? Sau voi mamici cu copii cu temperament "vulcanic"?

Pupici

23 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

In legatura cu optionalele, la grupa mijlocie este unul singur: la noi a fost activitati plastice. Extracuricularele sunt: dansuri, gimnastica (de cate o data pe saptamana) si engleza (de 3 ori pe saptamana).
Eu cred ca este de ajuns. Copilul meu are 3 ani si 8 luni.
Nicoleta

Mergi la inceput

Tocmai aste era si ideea , Maduta , ca refuz sa imi desfasor activitatile cu jumatate de grupa in conditiile in care am si 2 optionale pe zi ( care se desfasoara in general de la 10.00 si 10.30 ).Da ., organizarea in aceasta privinta e varza dar nu tine de mine ci de directoare si de profesorii de optionale care vor sa desfasoare activitatile cand au ei chef .De aceeea eu le-am recomandat unor parinti sa-si retraga copiii de la anumite optionale care nu se desfasoara normal si care ne mai si incurca buna desfasurare a actvitatilor de la grupa .Aceste optionale se pot desfasura foarte bine in afara gradinitei , de exemplu la Palatul copiilor .Sa-ti dau un exemplu : la optionalul de muzica nu am decat 3 copiii inscrisi .Cu toate acestea , la ora 10.00( dupa un orar stabilit de ei ) vin sa faca optionalul aducand si alti copii de la grupele celelalte sa-i comaseze cu ai mei .Intrebare :eu ce pot sa fac cu restul de 27 de copiii?Si pe deasupra ,optionalul se desfasoara ca naiba , in conditiile in care nu fac nici o captare a atentiei ,nu fac incalzirea vocii , nu folosesc metode adecvate pentru predarea cantecelor , nu preda si alte notiuni legate de muzica ( gama ,note -binenteles , adaptate la nivelul copiilor de varsta ) ci vin pur si simplu si zic : ce cantec am invatat data trecuta ? Da , sa-l repetam .Apoi trece la un nou cantec dar nu stiu cum sa-i invete versurile etc .Era normal sa-i dau afara din clasa si sa-i indemn pe parinti sa-i retraga de la acest optional , nu ?Normale mi se par optinalele desfasurate de educatoare ( si care nu se platesc ) .Eu am avut anul trecut educatia ecologica si anul acsta as fi vrut sa fac franceza dar nu am dus hartiile la timp la inspectorat.

Sunt o visatoare ,Imi place sa visez la o viata mai buna .Treziti-ma , va rog , daca gresesc .

Mergi la inceput

Gio , foarte multi copii au un comportament total diferit acasa fata de gradinita .Mi se pare prea devreme pentru ca educatoarea sa poata sa-ti spuna ca nu se acomodeaza .Copii mei sunt acum grupa pregatitoare ( adica cei de la gradi ) si , dupa vacanta de vara dureaza pana se reobisnuiesc cu regulile si cu un anumit program .E nevoie de mai multa rabdare pentru a determina un pui de om sa accepte , sa invete si sa respecte niste reguli si trebuie si o buna colaborare intre parinti si educatoare .Si daca pitica are foarte multa energie nu i-ar strica sa o duci la un sport .Foarte multi copii de la mine din grupa practica inot ,karate , tenis , dansuri sportive etc. si rezultatele se vad : sunt mai disciplinati , se pot concentra mai bine ,comunica mai bine .Bafta!

Sunt o visatoare ,Imi place sa visez la o viata mai buna .Treziti-ma , va rog , daca gresesc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutacocuta spune:

quote:
Originally posted by miruta

Maduta , nu vorbi in necunostinta de cauza .Informeaza-te , citeste programa , vezi orarul si numar de activitati/zi.

crede-ma ca sunt foarte bine informata mama...activitatile alese se desfasoara dupa masa de dimineata a copiilor, adik de la 9 la 10, apoi desfasori activitati comune..nu ma duce cu presu ca nu tine

Mergi la inceput