Rechizitele si gradinitele de stat

Rechizitele si gradinitele de stat | Autor: V. Erica

Link direct la acest mesaj

Salutare mamici,
Am inceput si noi gradinita si iata cu ce problema ne-am confruntat:

Inca din prima zi, dna educatoare ne-a inmanat o lista de rechizite, jocuri si jucarii, subliniind ca trebuie adus TOT ce scrie acolo, iar acuarelele sa fie tempera la tuburi, plastilina si restul sa fie de buna calitate.
Pt. ca aveam in casa o parte din ele, i-am propus sa-i aduc ce aveam pe-acasa si apoi, restul. Mi-a spus ca ea le vrea pe toate odata, deoarece unii parinti incearca sa aduca doar o parte din ce e pe lista. OK, a ramas ca i le aduc pe toate.

Am cumparat tot ce scria pe lista si bifandu-le, le-am pus pe toate intr-o sacosa. La gradi era in tura cealalta dna ed., care le-a luat, a scris numele baiatului meu pe sacosa si le-a pus deoparte.

Peste 2-3 zile, prima educatoare imi spune ca nu i-am adus tot ce a cerut ea. Atunci m-am enervat si i-am spus ca in cazul asta cineva din interior fura. Mi s-a parut aiurea atunci cand am inmanat sacosa sa-i cer sa le scoata, sa le verifice. Acum imi pare rau ca n-am scris pe fiecare lucru numele copilului. Daca a vazut ca ma enervez, mi-a spus ca daca le-am adus trebuie sa fie pe-acolo prin dulapuri. A deschis un dulap si mi-a aratat ca sunt NISTE rechizite. Cu ocazia asta am observat ca numai eu adusesem acuarele tempera "bune", restul erau din acelea care trebuie udate bine ca sa obtii o "tentativa de culoare". Alt motiv de nervi...
M-a asigurat ca Eric va picta cu ce i-am adus eu, dar de unde stie ea care e lucrul fiecaruia cata vreme nu sunt toate la fel sau nu sunt inscrise numele?

Voi ce experiente aveti la gradi cu rechizitele, jocurile si jucariile?

O zi perfecta s-aveti!

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Miruta,
inteleg ca esti de cealalta parte a baricadei si nu ti-a placut cum am pus problema. Dar ia pune-te putin in locul unui parinte care da o gramada de bani pe rechizitele cele mai scumpe ca apoi sa i se reproseze ca n-a adus tot, ca "or fi pe-aici pe undeva, prin dulapuri". Mi s-a parut ca-si bate joc de banii mei, crede-ma.

Solutia ta cu stransul banilor pare mai buna. La anumite lucruri s-ar putea face economie (la jucarii de ex. -la ce le trebuie cate-o masinuta de la fiecare copil, cand oricum au in dotare o gramada de masinute?), pt a putea folosi toti copiii o acuarela buna...

Nihil sine Deo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruta spune:

Eu am propus parintilor sa strangem bani si sa mergem sa cumparam pentru toti copiii la fel si binenteles cat de cat de calitate pentru ca apoi e imposibil de lucrat cu materialele proaste .Au fost de acord si s-au strans bani .Intotdeauna prezint chitante si tot ce e nevoie pentru a demonstra ca am luat doar cele necesare , ca am cheltuit chibzuit banii .Erica , cine sa fure sau ce sa fure ?Ce sa faca educatoarea acasa cu acuarelele sau cu joculetele ?Sau poate are pe acasa un pitic de varsta apropiata cu cei de la gradi dar ......in cazul acesta sa-i fie rusine .Cu ce sa profite educatoare nu prea inteleg ?Cu o cutie de creioane sau cu o pensula ?Nu prea inteleg .Oricum tot ce se face este pentru binele copiilor iar marea buba vine de undeva de sus de la minister nu de la o simpla angajata pentru ca nu se mai aloca fonduri pentru numic .In alte tari rechizitele sunt gratuite de la minister pt. toti copiii .Un exemplu : am vrut sa schimbam o priza care nu mai functiona in clasa .Au venit electricienii saptamana trecuta ,pe cand cu povestea cu francofonia( cica doar atunci puteau ) de nu era decat paznicul la gradi .Lasasem instructiuni clare dar in loc sa puna priza mi-au stricat intrerupatorul de la neoane si ne-au lasat pe intuneric dar nici priza n-au schimbat-o .Si acum ce sa fac ? Sa mai astept o luna pana vin iarasi ?Si atunci rezolva ceva sau vor strica mai rau ?Asa ca am rugat un parinte sa ni le schimbe .Si nu eu i-am pus in functie pe acei electricieni deci nu e vina mea dar ce sa fac ? Problema vine de undeva de sus ,deci nu e vorba ca profit dar alta solutie ........................??????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

si noi am dus rechizite, s-a recurs la aceasta metoda pentru a nu se ajunge la discutii; am dus si anul trecut si nu au fost probleme. Oricum copiii isi incurca/schimba lucrurile.

Singurele obiecte etichetate au fost si sunt penarul si sticla cu apa.

Nu fura nimeni obiectele respective; cel mult educatoarele le folosesc atunci cand pregatesc plansele pentru lectii sau le mai dau si celor de la casa de copii.

Din fondul clasei se platesc mici reparatii, unele manuale pentru educatoare, coifuri si farfurii pentru copii (ocazii speciale) etc. Educatoarea fiului meu are dosarele cu documentele ce justifica toate cheltuielile facute incepand de cand a preluat grupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Mie nu mi-a cerut nimeni sa NU etichetez. Asa ca am profitat de ceata si am etichetat totul, pana la ultimul obiect (am cumparat inclusiv niste gargarite mici autoadezive si l-am invatat pe copil sa le recunoasca). Si a functionat. Primeste rechizitele lui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

La noi s-a mentionat marca, dar numai la unele produse (de ex la blocurile de desen). Astfel, toti copiii au la fel.
Si eu am luat sapun lichid de 80 de mii sticluta si altii au adus de 20 de mii, dar asta este. Unii pot mai mult, altii mai putin.
Mi se pare o mojicie sa te gandesti ca mai bine cumperi ce-i mai ieftin, ca doar ceilalti nu o sa dea averi pe rechizite si alte consumabile... Asa ca imi spun ca fiecare a cumparat ce a putut, nu ca cine a cumparat ieftin n-a vrut sa cheltuie degeaba, ca doar tot sunt la comun.
Ce ti s-a intamplat tie, Erica, mi se pare aiurea din doua puncte de vedere:
1. Trebuia "inventariat" ce ai dus si notat, daca tot se tine atata sa se aduca totul odata.
2. Daca nu se aduce totul odata, care e problema? Ori se tine evidenta, ori se mizeaza pe bunul simt al respectivilor.
E posibil ca tu sa fi fost intr-o zi proasta, sau poate tonul doamnei respective chiar a fost jignitor. Insa avem de a face numai cu o interpretare. Important este ca personalul sa se ocupe de copii si ei sa se simta bina. Atata!

Eu nu am gasit, spre exemplu, coarda si creta colorata la momentul respectiv. Ce era? Sa nu imi primeasca nimic? Sa nu poata copilul meu participa la desene cu creta pentru ca noi n-am dus creta colorata?
In schimb, am luat cantitati mai mari din alte produse si chiar am pus cateva chestii in plus, pentru ca le-am avut si mi-a facut placere sa le duc acolo.

Ideal ar fi sa se stranga bani si sa se ia tuturor la fel, dar cine sa faca asta? Pe timpul si cu masina cui? Nu ar functiona peste tot.

Si ca o concluzie... peste ceva timp, treaba asta cu rechizitele o sa ti se para cea mai mica "problema cu care v-ati confruntat"

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Si eu am adus in plus fata de ce era pe lista, asta inainte de a aduce ce era pe lista.

Aaa, mi-am mai adus aminte:
voua v-a cerut ceva si asistenta gradinitei?

Ca mie mi-a cerut asa:
- caiet studentesc de matematica;
- marker permanent;
- carioca;
- linie;
- spirt;
- coli albe (cate pot);
- un medicament pt copii sigilat;
cam asta-i ce-mi vine in minte acum.

Nu vreau sa par carcotasa, ceea ce conteaza pan`la urma e sa fie copilul tratat cum trebuie de catre doamnele educatoare, dar ma-ntreb si io ce face dna asistenta cu cateva sute de carioci, linii, markere, caiete studentesti !? (Hai cu produsele farmaceutice mai inteleg...)

Nihil sine Deo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by V. Erica

Si eu am adus in plus fata de ce era pe lista, asta inainte de a aduce ce era pe lista.

Aaa, mi-am mai adus aminte:
voua v-a cerut ceva si asistenta gradinitei?

Ca mie mi-a cerut asa:
- caiet studentesc de matematica;
- marker permanent;
- carioca;
- linie;
- spirt;
- coli albe (cate pot);
- un medicament pt copii sigilat;
cam asta-i ce-mi vine in minte acum.

Nu vreau sa par carcotasa, ceea ce conteaza pan`la urma e sa fie copilul tratat cum trebuie de catre doamnele educatoare, dar ma-ntreb si io ce face dna asistenta cu cateva sute de carioci, linii, markere, caiete studentesti !? (Hai cu produsele farmaceutice mai inteleg...)

Nihil sine Deo!

Despre caietul de matematica iti pot spune eu : il va transforma in fisa medicala pe toata perioada copilului tau in gradinita. Acolo ii va trece vacinurile pe care i le vei administra in aceasta perioada, avizele epidemiologice, bolile facute in perioada gradinitei si controalele obligatorii periodice efectuate de medicul arondat gradinitei ( vor fi notate : inaltimea, greutatea, aspectul fizic/ psihologic al copilului ).

Acest caiet eu l-am dus apoi la scoala fiind cerut la inscrierea in clasa I.

Despre restul ( carioci , markar , coli ) pot doar sa imi dau cu parerea ca sunt folosite de dansa pentru a afisa zilnic meniul copiilor . Cel putin la noi in gradinita asta era una din indatoririle asistentei.

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

La noi a fost asa : s-a propus un fond de 1 milion pt. tot anul din care vom cumpara rechizite, jucarii si cele necesare copiilor (toate la fel sa nu iasa cu scandal).Sunt in grupa 28 asa ca atatea milioane ar trebui sa ajunga.Am instituit un comitet cu un presedinte, un vice, un casier si 2 membrii.Casierul ar trebui sa aiba chitantele de la orice cumparatura.
In plus, lunar aducem sapun, servetele si hartie igienica.
De la noi putere am strans bani si am cumparat un dvd ca sa poata asculta piticii muzicutze si sa vada desene frumoase si nu alea de la tv.
La cabinetul medical am dat un dosar, cateva coli si un pix.
Si am mai dat 300 de mii la fondul gradinitei cu care deocamdata nu stiu ce se va face.

Irinuca,Raducu si Raluca
http://community.webshots.com/user/broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ja spune:

De ceva timp sunt si de partea cealalta a baricadei,adica sunt si parinte.
Nu sunt educatoare ci invatatoare la o scoala de cartier intr-un oras de provincie...de unde rezulta ca sunt destule fam cu posibilitati materiale reduse.....Se strang bani(nu exista fonduri..iar tot ce vedeti intr-o sala de clasa sau de gradi sunt facute cu banii parintilor si cu munca cadrelor)
Acei parinti fara posibilitati nu aduc(desi sincer unii ar putea..macar sume mai mici dar e usor sa se cramponeze de faptul ca nu au ),iar restul tb sa suplineasaca ...daca vor..si dupa un timp(deh...la invatatori colaborarea dureaza 4 ani) nu mai vor ..ca se satura si ei...sau chiar renunta sa isi mai aduca si partea lor.Au fost dese situatiile cand a tb sa dau bani din buzunar pt a finaliza ceva inceput (de ex pt banci noi). Nu mai vorbesc de situatile cand tb sa trag efectiv de materialele unor copii pt a ajunge la toti...ca nu poti lucra doar cu unii.
Pe de alta parte de cand fiul fregventeaza gradi..observ ca se duc ceva bani lunar pe diverse.. cel putin la inceput de an....dar prefer asa decat sa stea intr-o sala aproape goala (caci cam atat ofera statul)

ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Servus.
La noi s-au strans bani si au fost luate pentru toti copiii la fel.
Mi se pare cea mai buna solutie.
Nicoleta

Mergi la inceput