Jamie Oliver - carte de bucate
Raspunsuri - Pagina 12
b.nica spune:
mai fetelor, ghimbirul este napul romanesc,s-ar putea sa aveti in curte si sa nu stiti;daca aveti curte,este bine sa va puneti radacini luate de la supermarket,ca tare folositoare sunt.mie mi-au placut episoadele cu retete din gradina lui si imi pare rau ca nu am fost pe faza ca sa le inregistrez;daca le gasiti pe undeva va implor sa-mi dati de veste.
roxanaz spune:
quote:
Originally posted by b.nica
mai fetelor, ghimbirul este napul romanesc
ooo, nici pe departe!!!! ghimbirul este ginger in engleza, denumirea latina Zingiber officinale (din familia Zingiberaceae), iar napul este turnip, denumirea latina Brassica r. rapa (familia Brassicaceae).
Roxana
DienutaS spune:
Eu continuu sa mai incerc din cand in cand cate o reteta. Asa ca sambata am facut "Paste la cuptor cu rosii si mozzarella" din "Cu Jamie in Italia". Sunt bunicele, nu spectaculoase, dar noi am simtit nevoia si de ceva carne in ele.Aveam si niste salam picant prin casa si cand am pus si bucatele de salam au devenit mai bune. Nu cred ca o sa le mai repet. Bine, nu va ganditi ca sunt de aruncat, dar...se poate si mai bun de atat.
Voi ati mai gatit ceva?
b.nica spune:
quote:
Originally posted by roxanazquote:
Originally posted by b.nica
mai fetelor, ghimbirul este napul romanesc
ooo, nici pe departe!!!! ghimbirul este ginger in engleza, denumirea latina Zingiber officinale (din familia Zingiberaceae), iar napul este turnip, denumirea latina Brassica r. rapa (familia Brassicaceae).
Roxana
roxanaz,sunt in ceata,eu eram convinsa ca napul pe care il au la mine la tara oamenii si care seamana cu ghimbirul,este acelasi lucru.am incercat sa-l vad undeva pe google dar nu am reusit.cert este ca eu am pus ghimbir din supermarket,au crescut niste tulpini mari,dar la radacina nu prea am avut spor.daca as vedea cele doua legume m-as lamuri.
denizel spune:
b.nica, asta e napul si asta e ghimbirul.
Ghimbirul e folosit drept condiment, pentru ca are gust foarte puternic si e si iute.
Napii am impresia ca sunt dulci (in Pe aripile vantului, faceau la Tara mancare de napi, mai tii minte? :-).
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
b.nica spune:
quote:
Originally posted by denizel
b.nica, asta e napul si asta e ghimbirul.
Ghimbirul e folosit drept condiment, pentru ca are gust foarte puternic si e si iute.
Napii am impresia ca sunt dulci (in Pe aripile vantului, faceau la Tara mancare de napi, mai tii minte
multumesc mult denizel;acum m-am lamurit;eu nap nu am vazut,este clar.
dar unde se gaseste,macar sa-l gust.
acum sunt curioasa ca tot cautand am aflat ca este bun si bogat in iod.
cine consuma(ca sa fiu si in topic)sa ma lamuresca si pe mine.
denizel spune:
b.nica, eu cred ca daca intrebi la piata, se poate sa gasesti napi.
Am gasit ca napii au doar 30 micrograme de iod la suta de grame si, in alta parte, am gasit asta:
Iodul - te scoate din turma. Daca inca nu te-a stresat obsesia pentru oaie a producatorilor de reclame - de la bauturi racoritoare la dropsuri mentolate si sare iodata - ai prins ideea; iti vezi linistit de pascut. Iodul este esential pentru producerea hormonilor tiroidieni, iar in lipsa lor te ingrasi, iti e somn si gandesti mai lent. Atentie, a nu se a junge la concluzia ca jumatate din populatia Romaniei este hipotiroidiana, ca doar stam bine cu iodul! In sare. Mai gasesti iod in nuci, peste, fructe de mare. Daca ai nevoie de hormoni tiroidieni, nu manca varza, conopida, gulii, napi, pentru ca au o substanta anti-iod.
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
nemary spune:
m-am gandit ca nu am mai gatit de ceva timp din cartea lui Jamie si mi-am zis "de ce nu azi?"
asa ca am trecut la treaba. si cum aveam pofta de paste am facut Macaroane la minut cu branza si rosii
Bineinteles ca am improvizat putin, adica in loc de macaroane am folosit spagheti si nu am pus file de ansoa.
dar si asa, noua ne-am placut
Mari 14+ bebe
odiseea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
nemary spune:
m-a rugat cineva sa scriu reteta de Macaroane la minut cu branza si rosii.
pt.4 portii
350 g macaroane, 200g paine, de preferinta veche, pt.a o face pesmet, 800g rosii f.coapte, 1 catel de usturoi, 2 maini mari de busuioc proaspat, 50 g rosii uscate la soare, maruntite, sare se mare, piper, 2 file de ansoa, 3 maini de parmezan, 500 ml smantana subtire, 1 lingura otet de vin rosu, 1/2 nucsoara rasa, 400 g mozzarella, 1 mana cimbru proaspat, ulei de masline
Incingeti cuptorul la 200grade. fierbeti pastele conform instructiunilor. Intre timp, zdrobiti painea pana obtineti pesmet. Spalati rosiile si puneti-le in robotul de bucatarie impreuna cu usturoiul,busuiocul, rosiile uscate, ansoa, sare si piper. amestecati totul timp de 30 secunde. apoi adaugati 2 maini de parmezan, smantana, otetul si nucsoara. amestecati pana la omogenizare.
scurgeti pastele din apa, pastrand o parte din ea, puneti pastele intr-o oala si turnati deasupra sosul de branza. acesta va fi absorbit de macaroane, deci puteti adauga cateva linguri din apa in care au fiert pastele. Luati un vas pt.cuptor, turnati pastele si presarati deasupra mozzarella zdrobita. amestecati ultima mana de parmezan cu cimbru si cu pesmetul si presarati-le peste paste. Stropiti din abundenta cu ulei de masline.
Introduceti vasul in cuptor pt.15 min, pana cand se formeaza bule si pastele s-au rumenit deasupra. Serviti-le imediat.
Mari 16+ bebe
odiseea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.