"Cei mai iubiti dintre paminteni" :-) (1)
Raspunsuri - Pagina 12
sirimie spune:
Doruletz, Ana, La Multi Ani!
Pe aici a venit toamna. Vad tot timpul frunze moarte si bate vintul. Azi in drum spre servici mi se parea deprimant, desi era soare... Eu sint foarte obosita de vreo 2 saptamini, dorm putin noaptea si muncesc mult de mult timp deja. Mai am putin si ma gindesc la blestemul constiintei, pentru ca am tot felul de ginduri aiuristice din cauza asta..
Un banc vechi: Dumnezeu cind a impartit virstele i-a dat omului numai 25 de ani. Si omul s-a dus revoltat si a cerut mai mult, si atunci Dumnezeu a luat de la altii si i-a mai dat lui. Si a zis asa: ai sa traiesti ca un om 25 de ani, dupa aia ai sa muncesti ca un cal inca 25 de ani, dupa aia ca un ciine (nu mai imi amintesc de ce.. ) inca 25 de ani si la urma ai sa fii o imitatie de om ca o maimuta.
Io sper sa nu aiba dreptate decit cu primele doua...
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot
Irimell spune:
Ana si Doruletz, LA MULTI ANI! Sanatate, ca-i mai buna decit toate si muuult noroc, ca restul vin de la sine!
Adelutzdragutz, multumim pentru amanuntele seminarului...super interesant. Despre obsesiile muzicale nu mai zic nimic, ca deja nu stiam de unde mi se trag, acum m-am linistit. Eu asa patesc si cu piesele clasice, in special Mozart, Bach si muzica baroca. Acum ma gindesc ca poate Mozart nu a reusit sa integreze bine sectiunea de aur in piesele sale (tocmai am citit o carte despre golden ratio unde erau argumente pro si contra) si de unde obsesia creierului...
Si ca tot s-a vorbit despre muzica si Hitchcock.... mi s-a parut fascinant sa aflu despre Domnul Bach ca si-a codificat muzical semnatura si a introdus-o in multe din compozitiile sale. Adica, in vechea notatie muzicala germana, B e Si-bemol, H e Si-becar, etc, iar numele lui e: Si-bemol, La, Do, Si-becar. Se pare ca obsesia lui Bach de a-si incripta semnatura in compozitiile sale e similara cu obiceiul unor artisti de a-si incorpora propriile portrete in tablouri sau cu aparitia lui Hitchcock in fiecare din filmele sale.
Maga, multzam pentru maimute...mi-au mers la suflet!
Rayu, bine ca ai motivat absentele, ma ingrijorasem ca nu apari. Iti dau dreptate cu PA-ul si deja-vu, dar uite ca poienitza isi pastreaza inca parfumul. Ce mai face Bubu la gradi?
Arboric, pe unde umbli?
O seara buna sa aveti! Mai vin!
Sabina spune:
pai Irrimel, eu nu cred explicatia lu nenea ala de zise Adelucci.
cum sa greseasca Mozart?
cand mai vii la Bucuresti iti fac analiza pe partitura:D, e sectiunea de aur taman la locu ei;-)
Cat despre Bach, nu apara in toate piesele numele lui.Doar in finalul din Arta Fugii, neterminata de altfel.Incepe ultima fuga exat asa B(si bemol)a(la)c(do) h( si becar_
e asociat si cu semnul crucii.
insa intervalica asta apare intr-adevar in majoritatea lucrarilor sale, numa ca pe alte note decat BACH.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Irimell spune:
Sabinel, se pare ca exista argumente contra si pro, iar cercetatorii tot www.americanscientist.org/template/AssetDetail/assetid/24551" target="_blank">studiaza. Rapoartele calculate de ei dau numere apropiate de Sectiunea de Aur (de aici si efectul placut al muzicii) insa nu e marimea exacta (de ex 62masuri/38masuri dau 1.63 in loc de sectiunea de aur, etc). Din cite am inteles eu, au disecat numai sonatele...probabil ca mai trec ani pina studiaza tot.
L-au suspectat si pe Bela Bartok ca ar fi folosit sectiunea si bineinteles, ca si aici sint cercetatori pro si contra. Eu zic ca e bine sa se contrazica, mai aflam si noi lucruri noi.
Cind vin in ro, poate ne intilnim sa mai disecam.
Pup!
Sabina spune:
pai de aia e arta, sa nu fie chiar chiar in punctu ala:)
pl,us ca, la 1.618(sau 0.618, tot aia e) poate sa fie ceva ce ei habar nu au sa vada:)
Sectiunea de aur e in noi, nu trebuie sa o folosesti explicit ca sa iti iasa bine muzica/opera de arta.Pe mine studiul asta ma face sa zambesc:) e asa de mecanicist, nu are nici o legatura cu muzica.
Bartok...pai asta a folosit explicit ca sistem sectiunea de aur.si la nr de masuri, si la modulatii, si la forma...ba chiar isi construia si scari muzicale(un fel de game)bazate pe sirul lui fibonacci....
;-))
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
arboria spune:
aaaaaaa fibonacci
io zic sa intrebam un ananas cum a reusit sa se spiraleze in golden angle
irimellu, imi revin io curand, nu am uitat
lamultiani doruletz si ana
Adela99 spune:
La multi ani Ana!
La multi ani doruletz!
ziceti-mi si mie cand e ziua gepetutzei, ca io crezui ca e acum
Sabina spune:
exact, arborel;-), natura mama....;-)
problema e ca pe masura ce a avansat "civilizatia" (aiurea, ca din ce ne civilizam nu facem decat sa dam cu bombe mai sofisticate, noi, neamu omenesc adica), mijloacele artostice au devenit din ce in ce mai...previzibile si calculabile.Si dupa stravechiul "scapa cine poate" ala de-a avut mai mult talent a ramas
nemuritor, in rest....daca intr-o bucata muzicala ajungi sa-ti dai seama ca ala a folosit sirul lui fibonacci si ca la sectiunea de aur intra trombonul, partida-i pierduta.
(Adelutz, pe 13 e Gepeta)
Adela99 spune:
sabinel, stiam io bine ce stiam :-)
Chad Hurley si Steve Chen intiatorii lu' youtube au devenit miliardari prin vanzarea site-ului. google noul proprietar.
cele mai downloadate videouri:
Evolution of Dance - 33 814 136
Pokemon Theme Music Vide - 16 447 099
Quick Change Artists - 10 405 187
amandoi au lucrat la paypal. Hurley a parasit firma cand aceasta a fuzionat cu ebay.
Adela99 spune:
inca una si ma duc
na, ca se duse mesaju' :-))
va spusei ca cc
www.aftonbladet.se/vss/mode/story/0,2789,904854,00.html" target="_blank">culorile toamnei is
www.fashion-era.com/trends_2007a/2007_new_trends_red_dress_autumn_2006.htm#Red_Accessories_" target="_blank">rosu si
www.fashion-era.com/trends_2007a/2007_new_trends_purple_clothes_fall_2006.htm" target="_blank">lila?
iote:
www.vogue.co.uk/Shows/Reports/Default.aspx?stID=33209" target="_blank">Anna Molinari
www.catwalking.com/SHOWBRIEF/seasons/AW06_HC/shows/VALENTINO_HC-ED_AW06/index.html" target="_blank">Valentino
www.catwalking.com/SHOWBRIEF/seasons/AW06/shows/JACOBS_ED_AW06/index.html" target="_blank">Marc Jacobs
www.catwalking.com/SHOWBRIEF/seasons/AW06/shows/GIVENCHY_ED_AW06/index.html" target="_blank">Givenchy
si ce ne asteapta la
www.aftonbladet.se/vss/mode/story/0,2789,903224,00.html" target="_blank">primavara/vara