Copilasii din 2002 (28)
Raspunsuri - Pagina 8
light spune:
Sinzi uitai sa te felicit pentru progresele lui DAvid cu inotul. Chiar e o super treaba, bine ca ii place ca sigur va progresa.Sinzi, o intrebare:Cum a fost atunci cu David cu temperatura aia foarte scazuta?Eu am vazut ca Liviu isi tot drege vocea f des, zicea ca il irita un pic, am vazut ca e un pic rosu in gat asa ca i-am dat panadol antiinflamator, tantum verde si restul tratamentelor pentru astm, vit C, sucuri de fructe, miere. Azi dimineata la 4 s-a trezit si mi-a spus ca a visat urat, apoi a baut apa, apoi ca nu poate dormi si sa las lumina aprisa apoi a facut ca si cum i-ar veni sa vomite insa nu a vomitat deloc, dar a inceput sa tremure, avea 35.6. I-am dat multa apa sa bea, a facut pipi, l-am invelit, a adormit, iar dimineata era ok. A mancat bine, s-a jucat acum e ok, iar eu am renuntat la panadol si daca e ceva o sa merg cu el la doctor. Cred ca panadolul ala i-a scazut prea tare temperatura mai ales ca atunci cand am inceput sa ii dau avea temperatura normala deci nu facuse febra.
fara drept de semnatura
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici ! Sunt din nou pe baricade.
La Buzias a fost placut, precum v-a scris si Lucia( pt. telefoane ). Am prins o vreme frumoasa, doar ziua prea scurta ne facea sa intram mai repede inauntru, seara. Insa, programul, a fost incarcat, nu aveam timp de plictiseala.
Trezirea la 6:30, glicemie, insulina, mic dejun, sala de sport.
Ora 10, glicemia, gustare si 1 lectie de dietetica si inca 1 de educatie medicala(legat de diabet si tratamentul cu insulina).
Ora 12:30, glicemia, insulina, pranz, odihna.
Ora 16, glicemia, gustare si afara in parc sau la sala de sport.
Ora 18:30, glicemie, insulina, cina si...camera de joaca.
Ora 22, glicemie, insulina si ultima gustare, somn si in unele nopti glicemie la ora 12 si la ora 3.
Am avut colege de camera o mamica si fetita ei de 4 ani din Codlea(Brasov), asadar, Cristina a avut partenera de joaca, desi, n-o prea atragea, fetita. S-a simtit bine, dar in ultima sapt. abia astepta sa plecam acasa la tati, incepuse sa numere zilele ramase. Iar dupa reintalnirea cu tati a facut o glicemie de 300 si ceva. Asta ca sa vedeti ce inseamna emotiile(atat negative, cat si pozitive) pt. un diabetic.
Ma bucur, insa, ca i s-a marit aportul glucidic, caci prea subtirica este zana mea. Iar eu am venit cu un bagaj de cunostinte mai incarcat, ceea ce ma bucura enorm. Voi avea ce sa-i transmit mai departe Cristinei, sa invete sa-si gestioneze cat mai bine boala asta....afurisita.
Marti a inceput si Cristina gradinita, dar, deja, de ieri a luat o pauza, caci avea greata si febra de dimineata si se pare ca are rosu in gat, dupa cate i-a zis doctorita mamei mele.
Cum a facut....nu stiu !! Caci o ferim cat putem de lichide prea reci, mancare rece de la frigider sau aerul prea rece al diminetii, caci abia marti a iesit de dimineata la gradi.
Acum, asta e, glicemiile sa i le putem controla si mentine bune.
Sa trecem si peste noaptea urmatoare si cred ca-i va fi mai bine. Cam asta ar fi despre noi.
Sanatate bolnaviorilor, refacerea cat mai grabnica !
Gabb, imbratisari si pupici si pe aceasta cale !
Karina, bine ai revenit printre noi !
Va pup pe toate si toti, si poate reusesc sa mai revin azi pe aici !
Pentru Barbye - una dintre noi ! Trebuie sa ajuti !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
Nicoleta spune:
Servus.
Nina, imi pare rau ca incep si la voi bolile astea de... "gradi". Lasa ca trece si rosul in gat...
Lucia, se poate sa ii fi scazut temperatura prea mult si de aici frisoanele.
Stefan este bine, azi a terminat antibioticul, de dimineata.Merge la gradi...
Este cu tati acasa... Se inteleg bine, mai plange inainte de somn... Dar este bine, respira inca destul de greu, zice tati, vad eu cand ajung acasa. Si inca mai are tratament, siropuri de tuse si Ventolin. Peste vreo saptamana mergem la medic... Daca nu se amelioreaza bine.
Sa aveti o zi buna,
Nicoleta
Karina spune:
Cu toate ca am intirziat ii urez Andreei "La multi ani !", sanatate, noroc si fericire in viata.
Daisy sa iti traiasca fetita si sa aveti parte de tot ce e mai bun in viata. Multumim pt. tort. FFFFF bun .
N-am mai scris ca marti am avut probleme digestive cu Bogdan. S-a sculat la 6.30 ca vrea sa faca kk, a avut un scaun moale si a inceput sa vomite. La inceput am crezut ca din cauza mucozitatilor, dar n-a fost asa. Pina la 12 vom indiferent ce lua in gura. Ii dadusem Metoclopramid, l-a vomat si pe ala. I-am cumparat niste saruri de rehidratare (la sfatul pediatrei) si-i dadeam cite o lingurita la 3 minute. A stat o ora fara sa vomite dupa care a vomitat din nou, dar dupa aia si-a revenit, a facut si un pic de nani.
Am stat toata ziua linga el, imi era asa de mila de el, ca nu stiam ce sa-i fac.
Cu o seara inainte i-au dat socrii niste must - facut in casa de ei cu storcatorul de fructe si cind a ajuns acasa eu n-am stiut si i-am dat struguri. Cred ca de la asta i s-a tras.
Seara ne-am dus la un pediatru recomandat de o prietena (dr. Sintimbreanu). Il examineaza si zice ca are 2 boli. Ca asta cu stomacul e cea usoara, dar ca are o bronsita rea si ca trebuie tratata cu augmentin si sa stea 2 saptamini acasa, fara sa mearga la gradi . Asta in conditiile in care toata ziua cit a avut probleme cu stomacul n-a tusit de loc, doar ceva mucisori a mai avut, dar numai in git, nu-i curgeau. Si n-a luat nici un sirop de tuse, nimik, ca nu puteam sa-i dau, ca voma tot.
Toata noaptea a dormit linistit, n-a tusit, a dormit cu gura inchisa, dimi l-am trimis pe sot la pediatra noastra cu Bogdan. L-a examinat ffff atent si cica n-are nici un fel de bronsita. Am fost f. derutati. Am zis ca sa-l mai observam zilele urmatoare. Dar am mai tusit asa, de 2-3 ori pe zi, dar nu in somn. Inainte in somn avea crizele.
Ii mai dam ercefuril pt. stomac si Humex expectorant, dar nu l-am mai trimis la gradi, il ducem abia luni.
Asa ca marti am avut o zi plina si nici ieri n-am fost inca prea linistita. Inca mai papa de regim, dar incet, incet revenim la normal.
Lucia Mirela, multumesc de reteta. Dar merge si cu fructe uscate ?
Sanatate multa lui Liviu, sper sa scape fara probleme. Noi sintem mult mai bine acum, parca ne-a facut bine indigestia . Ma gindesc ca a avut nevoie si organismul de o pauza. Panadolul n-ar trebui sa-i scada temperatura ca nu se da numai ca antitermic. Doar daca nu i-ai dat cumva prea mult, sau nu l-ai asociat cu ceva. Cred ca si la tine era nevoie de un pic de pauza de medicamente
Gabbriela, intr-adevar e greu pt. puiuti cind vad ceva ce papa alt copil. Asa pateam si eu cind plecam cu Bogdan in parc, cind era mai mic. Nu-i dadeam mincarica acasa ca altfel numai apucam plimbarica si papa in parc linistit. Imi era mila de copilasii care se uitau cu jind la Bogdan cind papa, dar anumite mincaruri nu le puteam imparti (iaurtul de ex). Daca aveam covrigei, biscuiti, era altceva, dar iaurtelul nu se putea. Nici pe Bogdan nu-l puteam lasa nemincat, nici sa pape acasa nu puteam... Bine, erau cazuri rare cind intilneam un pofticios, dar sincer nu ma simteam prea bine.
Cit priveste cezariana, sa stii ca e mai usoara decit o nastere (zic eu, desi n-am nascut decit cu cezariana). Asta sa nu-ti fie grija. Restul sa fie OK. Sa ne anunti ce ai hotarit !
Sinzi, frumoase poze. Kestia cu coloana in evidenta, eu zic ca e normal. Bineinteles ca daca ar fi dolofan, nu ar mai fi asa .
Monica, bine ai venit printre noi !
Mira, te admir sa stii. Eu abia ma descurc cu unul, cum ar fi oare cu 3?
Nina, bine ati revenit ! Sa stii ca am impresia ca rosu' asta in git apare in urma unui virus si se ia. Si pe Bogdan il ferim de orice surse de rosu in git si totusi face: la gradinita. Stiinta evolueaza mereu si eu cred ca si virusii se modifica, se intaresc, pe zi ce trece.
Sanatate Cristinei si ma rog in fiecare zi sa se gaseasca un leac miraculos, ca sa numai aveti nevoie de insulina
Nicoleta, bine ca v-ati facut bine. Sanatate multa.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Tine aripioara asta, voinice
light spune:
Of Nina, imi pare rau sa aud de asa probleme cu Cristina. Sper sa ii treaca infectia din gat cat mai repede si sa nu afecteze prea mult glicemia. Nu stiu cum se face ca tot vesti rele aud de peste tot si ma parca sunt tot mai deprimata...Karina si voi parca nu stiu cum de aveti numai ghinioane, sper sa aiba dreptate doctorul care spune ca nu are bronsita, si sa isi revina Bogdan sa poata merge la gradinita.Karina, despre rreteta nu stiu daca cea de acolo merge cu fructe uscate dar daca citesti, la aceeasi adresa sunt o multime de variante printre care si cel putin una cu fructe uscate, stiu ca am citit pe undeva.Nicoleta bine macar ca Stefan al tau e mai bine, si ca o luati de la capat cu gradinita.Prietena mea cu sarcina si varicela s-a tot informat pana acum si concluzia e ca nu are imunitate la varicela, pentru ca se pare ca mai facuse boala in copilarie, asta i-a iesit acum la analize, totul duce spre aceeasi concluzie - avort, dar una la mana ca e contagioasa inca si a doua la mana ca o bate gandul sa riste si sa pastreze sarcina dupa toate informatiile aflate si dupa toate sfaturile de a renunta.
fara drept de semnatura
sinzi_ana spune:
Lucia, e un risc mare pentru prietena ta...dar eu am incredere ca o sa fie bine!!!! Ii doresc multa sanatate bebelusului!!!!
Karina, sotul meu a facut o criza de stomac acum multi ani de la must abia facut (ah...imi e o pofta de mor!!!!). Imi aduc aminte ca inafara de diaree si varsaturi avea niste crize de stomac groaznice!!!
Eu stiu ca de la varsaturi gatul este mai rosu decat de obicei...poate de asta i-a dat diagnosticul de bronista...uf...medicii astia asa bajbaie....cati medici, atatea pareri!!!!!
Multa sanatate lui Bogdan!!!!
Nina, bine ati revenit!!! Va asteptam si la atelier!!!!
Sanatate Cristinucai!!!! Eu ca sa ma incurajez cand David e racit, imi spun ca asta e calea spre imunitate...ce sa facem? Trebuie sa trecem si prin astea....uf...
Nicoleta, sanatate si lui Stefan!!!! Cred ca se distreaza amandoi!!! Eu am observat ca David ca e cu Radu devine independent...eu il cocolosez!!! hihi...
David e si el ragusit si noaptea tuseste sec...nu ii dau decat ceai deocamdata...nu are nici un alt simptom!!!!
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
Imagini...fotografii
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici !
Sunt in trecere pe la birou, caci Cristina ma asteapta sa stau langa ea. S-a deranjat la burtica, intr-adevar si ni s-a recomandat praful Smecta. Si a trebuit sa-i scot si siropul Nurofen, caci contine indulcitori. Numai ca, a dat afara si supozitorul Novocalmin si am ajuns la pastile de Paracetamol, daca va mai fi cazul de febra, caci de azi-noapte nu a mai avut.
Mai greu este ca nu prea vrea sa manance, ii tot dam cu paine prajita, sticksuri, mar sau banana. Sper sa reusesc la pranz sa o fac sa manance orez si morcov fiert.
Sanatate tuturor bolnaviorilor !
Sa ne "revedem" cu bine, luni ! Va imbratisez si va pup !
Pentru Barbye - una dintre noi ! Trebuie sa ajuti !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
Karina spune:
quote:
Originally posted by Anina_n
Buna, dragi mamici !
Sunt in trecere pe la birou, caci Cristina ma asteapta sa stau langa ea. S-a deranjat la burtica, intr-adevar si ni s-a recomandat praful Smecta. Si a trebuit sa-i scot si siropul Nurofen, caci contine indulcitori. Numai ca, a dat afara si supozitorul Novocalmin si am ajuns la pastile de Paracetamol, daca va mai fi cazul de febra, caci de azi-noapte nu a mai avut.
Mai greu este ca nu prea vrea sa manance, ii tot dam cu paine prajita, sticksuri, mar sau banana. Sper sa reusesc la pranz sa o fac sa manance orez si morcov fiert.
Sanatate tuturor bolnaviorilor !
Sa ne "revedem" cu bine, luni ! Va imbratisez si va pup !
Nina, noi am renuntat la Nurofen, tocmai fiindca ii dadea lui Bogdan diaree. Sa nu fie la fel si la Cristinica. De fapt, daca papi mai mult indulcitor, te trezesti cu diaree
Incearca marul copt, ca e mai gustos. Noua un dr. ne-a spus sa-i dam banana copata in coaja (!), dar n-am incercat.
Incearca sa-i dai supica de zarzavat facuta din 80% morcovi sau brinzica de vaci facuta in casa (din lapte dulce fiert si apoi amestecat cu lamiie, cit mai e fierbinte).
Bogdan a inceput sa tuseasca din nou (putin), asa ca o sa mai consultam un dr. Am vrut sa-l vada dr. Culcer, dar n-am reusit sa dam de ea, asa ca probabil luni va merge sotul cu el la V. Gomoiu.
Sanatate bolnaviorilor si un we fara peripetii
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Gabbriela spune:
06.10.2002--- Mihai Tudor --- danab
La multi ani Mihai, sanatate, noroc si fericire
Sanatate la toti bolnaviori si insanatosire grabnica
Sanatate si numai bine
Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
sinzi_ana spune:
Nina, dr aici in US nu dau nimic la febra, decat daca depaseste 39C...cica febra este semnul ca organismul lupta si nu trebuie combatuta!!!
Tratamentul lor de baza sunt "lichide!!!!"
Karina, sanatate si voua!!!!
David nu mai tuseste (dupa inotul de ieri s-a vindecat), dar ma astept la de toate...mai ales ca ma gandesc ca da de noi virusi aici in US...la care nu are imunitate caci nu a intrat in contact cu ei...
Gabb, tu cum te mai simti??? Ce mai faceti??? Poze noi cu Julian?
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
Imagini...fotografii