Copilasii din 2002 (28)
Raspunsuri - Pagina 24
Nicoleta spune:
Servus, Cornelia, bine ai revenit.
Am uitat sa va spun ca va orindem din urma la inaltime, Stefan are 102 cm :), l-am masurat duminica. Cu kg nu ne laudam, a slabit putin in perioada asta... Dar va recupera, asa face de obicei.
Am vazut pozele cu pustiul tau, Katty, foarte faine. Deci ai aflat de ce iti cade parul? Ca erai asa de stresata... Acum e mai bine?
Nicoleta
Gabbriela spune:
buna,
Nicoleta, asa e cum alti nu au murit cu 2 copii cine e sanatos si isi doreste 2 copii de ce nu. Legat de mucusori si raceli, mie pediatra mia zis asa, daca are putini mucusori (transaparenti sau nas infundat) sa il duc la joaca, la alergat si transpirat, il schimb de haine si il las sa se mai joace, multa apa si fructe proaspete si legume. Chiar si la tusa usoara si seaca a zis la fel... Julian acum 4 zile s-a trezit cu nasu infundat, si am ascultat de ea, l-am dus la festival si l-am lasat sa se joace, fara medicamente fara nimic, luni piticu s-a trezit ca nou nout.
Iar de gradinita, daca lui ii place ar fi bien dus, nu vei scapa de racelile comune orice ai face, ori il duci la 3 ani ori la 8 ani tot asa se va raci si va lua virusii. Mai bine acuma cand e mic sa isi faca un sistem imunitar si cand incepe scoala sa ai pace cu el. Parere personala.
sinzi, acel park cu frumuseti este asa numai o data pe an, 3 zile... in rest e park normal cu pomi, iarba si teren de joaca pt copii, 3 terenuri de basketball si 3 de baseball, bancute si pasarici ... avem insa unu asa mare cu tot felu de minunati, cam la 10 min de casa mers pe jos www.knotts.com/park/index.shtml" target="_blank">Knotts Berry Farm, nu am fost insa nici o data acolo.
ma duc acuma sa ma uit la pozele piticilor... si sanatate
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Tine aripioara asta, voinice
Nicoleta spune:
Servus.
Nicole, daca nici eu nu stiu cum este in colectivitate... Am profesat ca educatoare 1 an si 4 luni, Stefan aa mers la cresa de la 2 ani, apoi la gradi de la 3... In primele 4-5 luni de colectivitate a fost ingrozitor, apoi a mai avut o perioada de tuse urata anul trecut, vreo luna si jumatate, la inceput de toamna si de cresa, dupa care copilul meu a avut numai raceli extrem de usoare (muci, rar tuse), deci si-a creat imunitatea pentru perioada respectiva. Numai ca anul asta este putin diferit, am aflat de la medicul pediatru la care ne ducem ca circula niste virusi complecsi, care afecteaza zona respiratorie si pe cea digestiva, simuntan. Asta am patit si noi, ii va trece, aproape a trecut, numai ca vreau sa ma asigur ca nu va deveni sensibil.
Cu toate acestea il voi scoate azi la pranz putin afara, de azi incepem si cu Septilin (s-a dublat ca pret, de la 180.000 200 ml, a ajuns 160.000 100 ml, incerc acum sa cumpar din Iasi, daca m-o ajuta o mamica de pe forum), siropul pe care il avem ne tine 40 de zile, ar fi fost ok 3 luni, mai vedem oricum de unde mai luam, mi se pare oribil ca cei de la Himalaya sa scumpeasca asa. Nu ca nu ne permitem, dar daca il pot lua mai convenabil, de ce nu? Mai vedem.
Sa aveti o zi buna.
Nicoleta
katty spune:
Buna dimineata!
La noi e foarte frumos azi (de fapt si ieri a fost)!! Zici ca e primavara!
Nicoleta, am aflat de ce imi cade parul (am fost si la endocrinologie si la dermatologie). Mi-au dat analize si colo si colo ca sa constat ca cica sunt anemica (Fe si Ca jos de tot). Asta a fost concluzia si mi s-a recomandat: Revalid, pastile si sampon, Ferrogradumet si Ca+vit. D. Deocamdata e mai bine, sa vad si de-acum!
Azi al meu pitic merge cu gradinita la Balonul Copiilor. Sa vezi distractie. Dar nu stiu ce are ca de doua zile plange cand il las la gradinita ! I-am explicat ca baietii nu plang, imi spune motivele, i le demontez, pare ca intelege, dar a doua zi dimineata o ia de la capat. Seara daca il intrebi cum a fost, "Frumos", totul ok, Dimineata, chin! Uff!
Catalina & Robert-Andrei (4 ani)
Poze aici
varsta lui Andrei
Nicoleta spune:
Katty, trebuie sa vorbesti cu educatoarea, poate ca a facut "rele" Andrei si a fost pedepsit, si Stefan da inapoi dimineata cand este pedepsit sau se tipa la el... Incepe sa li se faca frica. Tu trebuie sa afli cauza, zic eu, nu sa estompezi efectul.
Nicoleta
katty spune:
Nicoleta, pai asa e, stiu asta, mi-a si zis ca nu vrea sa se duca ca a luat "Bulina neagra" (pedeapsa lor) saptamana trecuta ca a vorbit la engleza, dar i-am explicat ca asta e, sa nu mai vorbeasca si sa fie atent (ceea ce nu se prea intampla) si n-o sa mai primeasca Bulina N. De-atunci n-a mai primit bulina cu pricina, dar ieri, fiindca plangea in timpul orei, l-a trimis in clasa alaturata sa plnga pana se linisteste (ca sa nu-i deranjeze pe ceilalti), si, bineinteles, ca il afecteaza, dar asa sunt regulile, cred ca trebuie sa invete sa le respecte. Poate ii si bate dar el nu zice nimic, chiar daca il intrebi cu frumosul. Eu oricum, numai frumos si intelegator vorbesc cu el, ca sa nu-i fie frica sa-mi spuna daca e ceva!!!
Cred ca i-l ia si pe Bubu (elefantelul lui cu care se duce si doarme la gradi) si nu i-l lasa (normal) cand sunt lectii, ca nu e atent si se joaca etc. Sunt mai multe.
Vineri a raspuns f.bine ca a fost inspectie, a luat Diploma, dar asta nu-l impulsioneaza cu nimic, chiar daca pe moment s-a bucurat!!!
Catalina & Robert-Andrei (4 ani)
Poze aici
varsta lui Andrei
sinzi_ana spune:
Cornelia, bine ai re-venit!!!!! Mai greu cu crescutul acum, ca nu mai au ritmul de cand erau micuti!!! Chiar ma gandeam si eu ca o sa le refacem garderoba mai rar de acum incolo!!!! Si eram nitel trista!!! haha!!!
am vazut si eu pozele...seamana tare mult cu tine Rares!!
Nicoleta sanatate multa!!! ce e septilin?
Si noi dam de virusi noi aici, si ma astept la diferite bolesnitze si virusi!!! Mai ales ca de ieri s-a racit si la noi vremea (racit impropriu spus...adica sunt dimineata vreo 23 de grade si ziua cam 27!!!!) dar e simpatic ca vin copii la gradi cu caciuli (mai mult de dragu modei decat ca sunt utile!!!) si spun ca a venit iarna!!!! haha!!!!
Katty, poate se alinta...nu stiu ce sa spun...poate nu ii place ceva...sau l-a certat cineva (cum spunea si Nicoleta!!) Sau e vre-un copilas cu care nu se intelege...
Gabb, super parcul!!! Ce mare s-a facut si Raluca!!! (ea e nu? cu voi...)
David a inceput sa coloreze si el mai frumos, sa scrie pe puncte (aici se pune mare accent pe asta) sa stie si numere mai mari de 10, si litere (aici trebuie sa le stie si pe cele mari de tipar, si pe cele mici si sunetul pe care il scoate!!!)...si vad ca stie foarte multe (le recunoaste, nu doar le canta sau le spune ca pe o poezie!!!)
De cand sunt nasii lui la noi se uita mult la tv si nu prea imi place...dar ce sa fac? mai stam si noi la o brafa!!!!
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
Imagini...fotografii
CORNELIAP33 spune:
Apropo de spusele Sanzianei referitoare la progresele si abilitatile copilasilor, spuneti-mi cum e la voi? ce stiu si ce nu stiu copuii vostri?
Caci acum am un alt stres(daca tot am, scapat de cel cu olita!) - Rares nu stie sa deseneze sau sa scrie, sau sa faca un cerc, un triunghi, orice..... de fapt nici nu tine cum trebuie un creion in mana. La colorat se descurca cat de cat, desi nici pe departe atat de bine pe cat imi doresc.
Sta foarte bine la invatat poezii, cantece,cuvinte si expresii in engleza, povestit povesti, numarat, inventat si fabulat in tot felul de situatii( inventeaza niste intamplari si le povesteste la pers.I, incat mor de rusine, ca cineva ar putea crede ca sunt adevarate.), dar cu desenul.... este infiorator.
Acum nu vreau sa deseneze ca Liviu (Lucia Mirela), dar macar la fel ca si colegii de gradinita. Voi ce ziceti, se va mai perfectiona in timp, sau...
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici !
Ce vreme frumoasa avem, desi ne apropiem de luna noiembrie ! Cred ca niciodata nu a mai fost o toamna atat de lunga si calduroasa la M-Ciuc.
Stam afara pana inspre ora 19, profitam cat putem de caldura soarelui. In apartament si asa este rece.
Nicole, fain a fost la targ, nu v-ati plictisit si a avut si Julian partener de joaca.
Sinzi, ce dragut e David ca Petre Pan ! In primul moment(ca si katty) am crezut ca este vorba despre Robin Hood.
Va fi si o Tinkerbell pe acolo ?
Nicoleta, imi pare rau ca Stefan este bolnavior. Sper sa il ajute sa se refaca mai repede, vremea asta frumoasa.
Cristina, abia astept sa mai vad poze cu scumpa de Mariuca ! Ma bucur ca este bine, acum.
Karina si katty, al 2-lea nr. din revista SD apare sapt. viitoare(la 2 sapt. dupa primul nr.), precum scrie pe cartonul acela mare.
Karina, ti-am trimis un e-mail, sa te ajut cu pozele.
katty, tare scumpa este finutza voastra !
Francisca, inca putin si aveti petrecere ! Asteptam poze cu Vlady si tortul !
Cornelia, bine ai revenit ! Chiar, ce bine iti seamana Rares !
Nu le are cu desenatul si scrisul, dar are alte talente din cate ne-ai scris. Nu stiu daca trebuie sa iti faci griji. Nu stiu la ce varsta ar trebui sa stie sa tina corect un creion in mana si sa faca un desen. Poate ne spun mamicile educatoare.
Mira, mami eroina a noastra , e mai greu acum cand sunt mai mici, dar mai incolo va fi mai usor, ai sa vezi !
Lui David ii este mai greu caci cu el ai stat cel mai mult acasa, mai bine de 4 ani si asa s-a obisnuit. Dar el merge la gradi ?
Sanatate si putere sa le faci pe toate !
Lucia, am vazut desenele lui Liviu.
Voi ce mai faceti ? Profitati si voi de vremea asta frumoasa ?
Claudia, la voi, in Irlanda, nu este prea cald, nu ?
Ce dragut este Cristi, cum isi plimba si el bb-ul !
Mai nou, si Cristina se joaca cu masinutze. Le insira si le plimba asa in toata camera.
Si aproape in fiecare dupa-masa vrea sa se plimbe cu masinutza(cu acumulator) in centru.
Cred ca mai repede va conduce ea, o masina adevarata, caci mie nu-mi place, nu ma atrage defel.
Va doresc o zi frumoasa in continuare si o seara cat mai placuta, in familie !
Tine aripioara asta, voinice !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn