Vacanta in Amsterdam - pareri!
Buna fetele,
Eu si sotul vom avea cateva zile libere la sfarsitul lunii octombrie (20 - 26) si planuim sa mergem intr-o scurta vacanta. Optiunile ar fi Amsterdam, Singapore, Beirut. In Beirut mergem foarte des si parca nu ma tenteaza de data asta, in Singapore e fratele lui, casatorit, cu sotie gravida si fetita de 2 ani - nu prea m-ar tenta tinand cont ca noi nu o luam pe Maya fiindca vrem sa ne relaxam 4-5 zile.
Ramane Amsterdam-ul. Ce parere aveti? Va fi frig la sfarsitul lui Oct? Am facut rezervare deja la Hotelul NH Schiller. A mai fost cineva la acest hotel? Intentionez sa vizitez cat mai mult, incepand cu muzeele. Ce sfaturi imi dati?
Linia aeriana e Czech Airline cu escala in Praga. Un zbor direct ar fi mult mai scump si...ne-ar prinde bine o escala pt o pauza de tigara si o cafelutza.
Multumiri anticipate!
Cornelia si Maya (06.07.2004)
Raspunsuri
lena spune:
Cornelia nu stiu exact ce anume va pasioneaza pe voi, cand vizitati ceva, de exemplu pentru arta poti vedea in A'dam: www.rijksmuseum.nl/index.jsp?lang=en" target="_blank">rijksmuseum sau van gogh museum...sau multe alte lucruri interesante, spune-ne ce anume va intereseaza cand vizitati un oras...mai multe detalii despre A'dam www.holland.com/amsterdam/gb/" target="_blank">aici.
cat despre vremea la sfarsit de octombrie, poate fi rece, ploioasa, asta cu ploaia e ceva destul de frecvent in olanda, dar poate fi fff bine si caldutza, adica de un sacou cu o camasa si blugi ca o toamna normala in toate celelalte parti ale lumii cu clima temperata.
Lena si t-rex Freya
cornilia spune:
Lena, e multumesc de raspuns. In general, cand vizitam un oras nou, am vrea sa vedem tot ce interesant. Cum am spus, muzeele sunt pe prim plan oriunde mergem. Ma intereseaza parerea celor care locuiesc acolo si ma pot indruma ce altceva sa vizitam.
Guestus spune:
Uite aici ceva interesant
http://www.red-light-district-amsterdam.com/things-to-do-in-amsterdam.html
anky spune:
Cornelia,in Amsterdam mai poti vizita muzeul figurilor din ceara care mie personal imi place foarte mult,mai poti vizita unul din palatele regale care se afla in Dam Square(Amsterdam).Nu stiu daca e deschis in octombrie,stiu ca vara este deschis pentru vizitatori.Poti sa mergi cu vaporasul pe canale.De plictisit nu te plictisesti,sint multe de vazut in Amsterdam.Mie chiar imi place mai mult decit Haga,defapt Amsterdam e capitala Olandei.
A,mai poti sa vizitezi muzeul Anei Frank,muzeul sexului..si de ce nu si Red Light District(zona renumita cu vitrinele).
Uite aici siteul muzeului de ceara
http://www.madametussauds.nl/dutch/index.asp
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
anky spune:
Cornelia,hotelul NH Schiller,e in centru in Rembrandtplein,o zona foarte buna.Hotelul e ,il stiu.Hehee..in Rembrandtplein deasupra discotecii Escape firma noastra instaleaza cel mai mare monitor din Europa.Eu voi pleca in Romania,nu stiu exact cind vin inapoi dar daca sint aici te pot indruma prin Amsterdam.Probabil am sa fiu prin 20 inapoi pentru openingul care va avea loc in cinstea instalarii monitorului,inca nu stiu exact data.
Numai bine
cornilia spune:
Guestus, canalele si bicicleta sunt tentante...ne vom plimba cu siguranta. In ceea ce priveste "Red Light"-ul... sper sa nu i se nazare consortului sa ma duca la o plimbare "romantica"prin dreptul ferestrelor cu pricina...ca mi-s rusinoasa din fire.
Anky...m-ai linistit in privinta hotelului si...desi acum juma de ora sotzul inclina spre Singapore, dupa mesajul tau, ramane Amsterdam (stai sa vedem pana maine). Daca iti place Dubai-ul, fa-ne o vizita!!!.
Din cate stiu eu nu am nevoie de viza, asa-i? Sotul urmeaza sa aplice. Ufff, sper sa terminam planuitul odata ca, de o saptamana, imi consum energia numai cu agentiile de voiaj.
georgianab spune:
Io, Io, Cornelia, am fost acu vreo luna si m-am intors "emerveiata".()Am mers cu vaporasul pe canale, am vizitat museele mai sus mentionate la care vreau sa adaug si o scurta vizita (destul de dezamagitoare)la muzeul diamantului, piata de flori, parcurile, si cate si mai cate! Orasul in sine e deosebit, si are o arhitectura aparte, iar biciclete cate am vazut acolo n-am vazut in toata viata mea pana acum. Am mers cu piciorul pana am facut bataturi si tot nu m-am saturat. Noi am cumparat un fel de pass care costa vreo 50 euro pentru o saptamana (sau mai putin?) si care-ti da dreptul la transport gratuit in oras (liniile de tramvaie sunt foarte bine deservite), intrare gratuita la multe muzee si oarece reduceri la neshte restaurante din oras (ce-i drept nu prea grozave). N-am fost la muzeul figurilor de ceara dar am sentimentul ca n-am pierdut mare lucru ca am vazut ceva asemanator in Londra.
In fine, mie una mi-a placut foarte mult si am fost cu una bucata cupil cu tot. Asa ca dupa mine,
cornilia spune:
Georgianab...mai zi, mai zi. La ce hotel ai stat? Se pare ca NH Schiller e fully booked (dupa cand ne-am gandit si razgandit...normal ca nu ma astepta pe mine cu camera gata).
Anky, tu ce hotel recomanzi?
Cat priveste viza...nu am nevoie, nu???
anky spune:
Cornelia,uite aici,e tot in centru,aproape de gara,tot de 4 stele.
Eu plec miine in Ro.
Numai bine
http://www.bookings.nl/hotel/nl/victoria.nl.html