Vacanta in Amsterdam - pareri!
Raspunsuri - Pagina 2
georgianab spune:
Uite ca nu-mi aduc aminte acuma cum ii zice hotelului dar e pe undeva in sud pe strada APOLLOLAAN. La nici 5 minute de hotel trecea linia 5 de tramvai care mergea pana in centru cam in 10 minute, deci nu e foarte departe. Sa nu-ti cumperi harta ca-ti da hotelul gratis:)) Am vazut si "luminile rosii" dar numa cu un oki ca eram cu copchilu dupa mine si nu puteam sa intru mai adinc. Pentru mine care n-am vazut niciodata chiar si asta a fost interesant.Alta chestie care mie mi s-a parut simpatica e faptul ca daca trece un vapor pe canal si pe pod e o strada, atunci la intrarea pe pod ai semafor care opreste masina, se ridica strada, trece vaporul, coboara strada, trece masina, haios rau!! Chiar in fata garii e o alta ciudatenie: o parcare pentru biciclete pe trei etaje. Cred ca erau cateva zeci de mii de biciclete. Mereu mi-am pus intrebarea cum isi recunosc olandezii bicicletele in parcari din astea imense!!
La muzeul vaporului e un vapor-muzeu cu panze ca pe vremuri care e amenajat foarte dragut (muzeul in sine mie mi s-a parut cam plictisitor). La Rijksmuseum sa te scoli de dimineata ca e o coada imensa, noi am stat doua ore si mai si ploua!
In fine, daca-mi mai amintesc mai scriu.
irlandeza spune:
Cornilia Am fost si noi intr-o vizita scurta la Amsterdam , e foarte frumos , in decembrie vom merge din nou , dar 2 sapt. Nu o sa-ti para rau.
Si in octombrie nu e mai frig decat e in Ro, cumnata mea e acum acolo si a zis ca si-a luat numai haine de frig ( sta mai multe luni)si luna septembrie a fost f. calda.
Noi 2 singurei
Lolly spune:
Off topic: Cornilia, mi-ai dat o idee: adica am luat in consideratie posibilitatea de a vizita Olanda. Cred ca prin noiembire... fac si eu o "escala".
Scuze de offtopic.
roxanicea spune:
din cate stiu e un hotel mercure mai in centru, iar langa gara centrala si aproape de parcarea de biciclete pe 3 nivele de care spunea cineva mai sus este un ibis destul de rezonabil ca pret.nu e ridicat lastandardul nh-ului dar e ok si ibisul. incearca sa vezi daca-s disponibilitati,intrand pe site-ul accor
si eu recomand achizitzionarea acelui card de o zi, 2 sau 3, dupa cat vreti voi, pt a benecficia de intrari gratuite la muzee sau discounturi .
iar daca te intereseaza cate ceva despre perlucrarea, slefuirea , forma...etc diamantelor gasesti un loc ideal vis a vis de muzeul fig. de ceara in locatia centrului diamantelor(parca asa se cheama...daca retin bine). nu pierde plimbarile pe canale iar daca sunteti pasionatzi de vapoare si istorie nu treceti pe langa muzeul marinei fara sa intrzti; gasesti o multime de exponate....e ffff mare.
si daca tot faceti escala in praga incercati o conexiune cu o pauza mai lunga d ecateva ore pt a putea trage o fuga si in praga pretz de o plimbare si o cafea la unele din terasele din centru.
drum bun si nu va razganditzi in ceeace priveste amsterdamul! mergetzi ca va va placea cu siguranzta!
vacantza placuta!
cornilia spune:
Multumesc de raspunsuri!
Roxanicea, la Praga am fost in aprilie si m-as duce zi de zi de-as putea. M-am indragostit de orasul asta. Numai ca acum, avem la dispozitie o ora. O sa tin cont de sfaturile tale!
Lolly, daca te hotatasti pt noiembrie, iti dau detalii cand ne intoarcem.
Irlandeza, tu la ce hotel ai stat?
Nu am citit nimic despre visa. Din cate stiu, nu am nevoie dar mi-ar prinde bine o confirmare.
Acum stau ca pe ghimpi pana i se aproba viza sotului. Si-a depus actele azi si urmeaza sa ia viza pe 16 Oct, data plecarii fiind 19 Oct. Doamne Ajuta sa nu fie probleme.
pt voi!
Cornelia si Maya (06.07.2004)
Lolly spune:
Pai eu zic ca m-am cam hotarat.
Cred ca pe 23 nov imi iau zborul . Asa ca astept detaliile. Mercic frumos.
ligeea spune:
Daca mai esti prin zona si n-ai plecat incerca sa vezi 2 localitati mici langa Amsterdam -sunt excurisii de juma de zi Vollendam si Markem (nu sunt prea sigura de topica ).Sunt superbe , au 400 de ani, casele sunt deosebite zici ca esti in tara papusilor. Si au si moara de vant autentica, de-aia ca-n poze.Sunt absolut perfect conservate , nu e strop de praf sau mizerie , sclipesc in soare culorile usilor , acoperisurile
Noua ne-a placut la maxim .
Acuma am sa-ti pun si eu o intrebare -daca nu te superi , am vazut ca esti sin EAU . Eu si sotul planuim sa mergem dupa revelion (il facem in Austria )pana in Dubai .
Avem 2 targeturi-scufundari si ...shoping .E buna perioada 4-14 ianuarie (sunt ceva sale in perioada asta si un de ?
cam cat e un rent a car acolo?
Nu-ti scriu pe mail, nici nu stiu daca ai decat daca vrei si nu te stresez , daca nu poti sa-mi raspunzi pe forum
cornilia spune:
Lolly, promit ca revin cu detalii!
Ligeea, multumesc de idei. De obicei, in Dubai este Shopping festival de pe 15 ian pana pe 15 Feb. Anul asta se pare ca va incepe pe 20 decembrie pana pe 2 Februarie. Asa ca vii exact cand trebuie. Vremea va fi super (un fel de toamna tarzie). Cat priveste scufundarile, il intreb pe sot (el a amator) cum ajung acasa si iti raspund curand.
Totusi, nu zice nimeni nimic DE VIZA. Am sau nu am nevoie?
Cornelia si Maya (06.07.2004)
ardeiash spune:
are cineva idee cat este biletul de intrare la muzeul de ceara? imi tebuie informatia aceasta pt cineva.
multam frumos!
s-auzim numai de bine! si