cine preseaza flori? (2)
Raspunsuri - Pagina 9
lbelciug spune:
WOW Corina! Dar a iesit super frumos fluturasul-dragalas. Zau ca-mi place! Si combinatia ne-uniform colorata a frunzelor este absolut minunata pentru ochi. Iasomia s-a integrat f bine, chiar daca e maronie. FELICITARI. Imi place mult mult cum ti-a iesit. Ma bucur tare mult ca ti-a placut sa lucrezi la acest proiect, chiar daca la inceput ti-a fost un pic teama. Ma distreaza idea ca acum chiar ai prins curaj sa mai incerci un vitraliu. Bravo, sa nu fii dezamagita, din fiecare experiment invatam cate ceva.
Cum ai folosit linerul negru si ce e de fapt linerul ca nu m-am dumirit? As mai vrea sa stiu ce dimensiune are toata compozitia si ce reprezinta chenarul maro.
Inca o data felicitari!
Asteptam acum creatia Dianei! Pe a mea n-am finalizat-o inca, dar sigur o termin in week-end.
Propun ca ML sa ne dea NOTE!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
Aldebaran spune:
Multumesc, Liviana!
Combinatia neuniforma a fost involuntara pt. ca nu am avut destule frunze de acelasi fel.Linerul este ca o pasta in tub, storci si iese, o folosesc la pictat sticlaraie. Se usuca si se intareste in relief. Chenarul maro de care zici nu exista, cred ca te referi la masa pe care am pus tablouasul ca sa-l pozez. Dimensiunile sunt 15X22cm cum ai sugerat tu.
Spor la treaba si vreau sa vad si rezultatul tau.
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Aris in octombrie
GabrielaG spune:
Corina, felicitari pentru vitralii, e superb...Eu tot mai adun floricele, chiar ieri ma uitam la ce am strans pana acum si chiar mi-au placut. Am ochit niste paselute intr-un rond de flori, dar mi-e jena sa le rup, ca e spatui public, in vazul tuturor.
Azi e o zi urat de toamna la iasi, am mai luat niste floricele mov...care presate se fac albe, dar sunt dragute...si le pun la presat pt iarna. Violetele mele sunt cam pe duca...o sa le jumulesc azi si le pun tot la presat ca e pacat sa se usuce singure si degeaba. Sper ca in noiembrie sa respri un pic si sa incep si eu ceva...
pupici si asteptam si celelate proiecte,
Gabriela si baietii
lbelciug spune:
Corina, arata bine linerul. Totusi cum l-ai aplicat exact acolo unde trebuia? Se vedea pe sub flori conturul tiparit?
Am terminat si eu aseara vitraliul si de asemeni am reintrat in posesia aparatului foto. Iata-l Punctele albe care se vad in poza sunt o reflexie a lipiciului care a iesit pe langa materialul presat...
In urmatoarea poza din album puteti vedea pesisajul marin refacut.
Gabriela, ai grija sa culegi violete inflorite de curand caci altfel dupa presare isi pierd culoarea (se maronesc).
Aldebaran spune:
Liviana, super!Imi place muuult!In primulm rand e mult mai clar decat al meu, apoi contrastul culorilor e excelent. Ce frunzulite sunt alea gri? Si nu in ultimul rand linia neagra dintre culori e uniforma nu ca la mine cu linerul meu cu cocoloase.Apropo de intrebarea ta: da, puteai vedea putin conturul de dedesubt pe sub flori, iar unde nu se vedea, experienta m-a ajutat, am lucrat f. mult cu linerul.
De dimineata am iesit si noi la adunat frunze in parc, din fericire am gasit ceva frunze rosii si galbene, am umplut o sacosa. Am ciupit si 2 trandafiri roz,mi-e rusine sa recunosc dar asta e, disperarea ca nu am flori m-a impins sa comit aceasta fapta.
Gabriela, multumesc, imi pare bine ca-ti place vitraliul meu, dar cred ca arata mai bine in poza decat in realitate.
Aris in octombrie
lbelciug spune:
Haha, Corina, ce tare ai fost la faza cu biciul! Reusesti mereu sa ma faci sa rad! Ce pacat ca nu esti mai aproape, mi-ar fi placut sa te intalnesc live.
Panglica mi-a fost un pic dificil sa o lipesc, caci am uns-o mai intai pe toata cu lipici si pana sa ajung sa o suprapun exact peste conturul tot tiparit mi s-a uscat in unele portiuni. In fine, cu rabdarea am trecut marea. Frunzele gri sunt luate de la un copacel/arbust din Cismigiu si le-am folosit cu succes la mai multe tablouri: la casa din tablul meu cel mai mare, la calul de mare, etc.
Well, nu stiu de ce Diana nu da semne, probabil a fost prea ocupata sa faca vitraliul, dar chiar si asa noi o asteptam cu drag sa posteze.
Gabriela, nu mai zice de panselute caci si eu am vazut unele in Cismigiu si, cum trec zilnic pe acolo, mereu imi fac cu ochiul dar ma abtin puternic sa nu le rup.
ML, cum a fost in vacanta? Impresii?
ML spune:
Fetelor nu apuc decat sa va citesc de cand am venit. Ar fi multe de spus, dar putintel mai incolo. Vreau sa va felicit pe amandoua (Corina si Liviana) pt. lucrarici. Sunt deosebit de reusite si chiar au aer de vitralii!
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Aldebaran spune:
Liviana, bine ca mi-ai dat pontul cu Cismigiul si pomisorul, cand oi ajunge si eu prin Ro ma duc direct in acolo, cine stie cand o fi asta. Si mie mi-ar place sa ne intalnim si sa lasam puiutii sa se joace impreuna.
ML, bine ai venit din concediu, sper ca v-ati simtit bine si ca ai reusit sa aduni ceva material pt. presat.
Aris in octombrie
Aldebaran spune:
Buna fetele!
Vad ca bantui cam singura pe aici, nu-i nimic, io tot scriu.
Vroiam sa intreb daca ati presat vreodata crizanteme sau tufanele si cum ies. De asemenea flori de muscata. Astea sunt cam singurele care mai exista acum pe aici si as dori sa incerc.
Lasa ca vine ea primavara..
Liviana, ce ai facut cu lampa pe care vroiai sa o decorezi? Gasisesi si hartie cu viermisori, nu incerci ceva?
Aris in octombrie
lbelciug spune:
Corina, chiar asa, cand vii in Ro?
Si mie imi pare rau ca mai mult noi scriem aici, desi sunt persoane care ne citesc din umbra.
Am pus de curand tufanele la presat, dar au multa umezeala datorita straului gros de petale. Le mai las vreo saptmana si pe urma iti spun rezultatul. Muscatele in general ies bine presate, dar depinde si de soi... La crizanteme cred ca se merita sa le presezi doar petalele separate de receptacul.
Lampa n-am decorat-o pt ca n-am gasit spray adeziv. Hartia am decupat-o de forma abajorului cu toate ca n-a iesit perfect datorita rotunjimilor acestuia...