Inimioare de iulie-august 2005 (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

Delia, ale mele manaca paine in dusmanie frate ! Si nu le-am dat la nici una in mod special..dar mananca. Ela are zile in care dupa ce manaca pranzul (cand vine de la scoala), ia un colt de paine si sta in pat si il mananca ! Nu ca ii e foame....
Ana (probabil vazand-o si pe cea mare), cand vede paine incepe si chiraie si intinde manutele de parca ar vedea cine stie ce !!!!!

Brianamica mamica de 2 fete cucuiete

“Întelegerea trecutului ne determină abilitatea cu care intelegem prezentul.”

POZE FETE CUCUIETE
ANA ESTE ATAT DE MARE
DAR SA VEDETI ELA CAT DE MARE E ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Ultima parte a introducerii:

Functionarea intelectului evolueaza inca. Imitarea devine procesul principal de invatare. Parintii descopera ca actiunile lor au asupra copilului un impact mai mare decat cuvintele. Pe de alta parte, copilul este deja capabil sa perceapa relatii simbolice. Poate gasi solutia unor probleme prin simpla reflectie, fara sa aiba neaparata nevoie sa manipuleze. Copilul creeaza imagini mentale ale obiectelor, ale persoanelor si ale locurilor, aceste prime reprezentari interne permitandu-i sa se elibereze de sub influenta simturilor si sa caute idei noi pentru actiunile pe care nu le-a mai vazut sau incercat pana acum. Cunoaste lucrurile imaginandu-si-le. Aceasta noua deschidere asupra ordinii simbolice este cea care-i permite copilului intrarea intr-o lume magica si minunata, in care totul este posibil. O buna coordonare fizica, asociata acestei reprezentari si unei intuitii mereu in dezvoltare, ii permit sa actioneze mai eficient asupra mediului inconjurator. La doi ani, copilul paraseste spatiul motrico-senzorial pentru a intra in lumea gandirii.
Jocurile pe care vi le propunem tin cont de evolutia copilului in cursul acestui de-al doilea an. Chiar daca a crescut mult, copilul ramane inca un bebelus mare, foarte activ, dar in acelasi timp foarte afectuos.Nu sta mult timp intr-un loc si se plictiseste repede de ceea ce face, fapt care impune schimbarea frecventa a jocurilor care i se propun. Chiar daca vi se pare ca va antreneaza fara incetare in actiuni provocatoare si raporturi conflictuale, el se simte in siguranta daca stie ca nu el este seful si ca exista o autoritate care-i este superioara. Il sperie propriile stari de furie si are nevoie sa-i aratati toata dragostea pe care i-o purtati. Incetul cu incetul, renunta la refuzurile sale sistematice si la agresivitatea sa. Si acest lucru va fi cu atat mai usor cu cat veti ramane alaturi de el fermi, calmi, veseli si disponibili. Ceea ce implica foarte multa rabdare si umor.

Diana si Iulia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput

Urmeaza un tabelas cu jocurile corespondente fiecarei categorii. Vi le scriu ca lista, nu pot ca tabel.

Imitare: 30, 39, 48
Dezvoltarea simturilor: 29, 31, 41, 46, 47, 48
Motricitate: 27, 28, 29, 31, 34, 36, 37, 39, 40, 41, 42, 44, 45, 48, 49
Dezvoltarea intelectuala: 28, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47

Mergi la inceput

Jocurile vi le scriu cu nr. corespunzator in fata, cum sunt in carte. De la 1 la 26 sunt cele pentru 0-1 an.

27. TOBOGANUL:

Construiti un plan inclinat, folosind o carte mare sau sau o coala de carton sprijinita de o perna. Apoi, dat-i copilului o jucarie sau un animal de plus ce se poate rostogoli pe acest "tobogan".

28. CUTII DE PLASTIC:

In timp ce stati la bucatarie, lasati copilul sa se joace cu trei sau patru cutii de plastic ce pot intra una in cealalta. Copiilor de acesta varsta le place teribil sa le umple, sa le goleasca, sa le puna unele in altele.
Puteti, de asemenea, sa umpleti o cutie cu obiecte mici (de exemplu, fulgi de porumb sau stafide, care nu reprezinta un pericol la inghitire). Faceti o gramajoara langa cutie si aratati-i cum sa le ia si sa le puna inauntru. Apoi aratati-i cum poate rasturna cutia pentru a o goli. Indemnati-l sa va imite.

Pe masura ce le citesc ma intreb daca autoarea are copii. Chiar ca trebuie sa ne invatam copiii sa rastoarne cutii ...

Mergi la inceput

Gata, fetelor, v-am stresat destul azi, intru mai pe seara. Plec dupa gogosari in piata .

O zi frumoasa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Diana, ai facut hardul>>? Stii tu..vreau si un DVD ala...ca ma capiez cu Mozart
Azi m-am apucat sa cumpar hainute de NN, mama mia ma uit si mi se par asa de mici..

Cat despre Ingrid, ma omoara cu laptele seara ,ma scoala si noaptea sa bea, sa va zic ca inainte sa adoarma bea cam 400 si peste noapte inca 200...recupereaza...ooff sper sa nu mai fie bolnavioara.

A si Ingrid cum vede ca ma incalt imi aduce pantofii, sau soseta etc.Si cum a vazut ca am geanta vreau sa va zic ca Ingrid se plimba in parc cu gentuta.E haioasa foc, cum ma vede ca imi i-au geanta intinde mana sa i-o dau pe a ei.Are si bratari..ce sa mai ce vede la mine si ea mot ..cocheta lu' mama

AniS 23+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Anis, din pacate inca este in service. Nu au nu stiu ce piesa pt. ca e hard nou ca aparitie, trebuie sa mai astept. Mor de ciuda ca nu mi-am pus pe dvd-uri filmele...nici nu ma mai gandesc ce se intampla daca pierd tot. Sper sa se gaseasca piesa aia.

Pe unde sunteti? Va uitati la meci?

Mergi la inceput

29. PISCINA

Daca nu trebuie sa aveti prea mare grija de podeaua dvs. sau daca aveti balcon sau o terasa insorita, puteti pune un lighean cu apa calduta in care lasati sa pluteasca un burete, o strecuratoare de plastic si doua-trei recipiente care nu se sparg. Copilul se va putea juca mult timp balacindu-se in apa.

30. JOCURI IMITATIVE

Faceti de doua sau de trei ori un gest foarte precis si simplu sub ochii copilului, pana cand va incerca sa va imite. Cand reuseste, manifestati-va in mod limpede satisfactia (radeti, spuneti "bravo", bateti din palme,...), apoi treceti la alta miscare. De exemplu, ati putea:
-sa deschideti si sa inchideti pumnul
-sa frecati sau sa va bateti usor peste ureche
-sa suflati umfland obrajii
-sa va bateti usor peste cap
-sa indoiti si sa indreptati degetul aratator
-sa bateti cu degetele pe masa
-sa va frecati pe nas
-sa va miscati mainile ca niste marionete
-sa va atingeti nasul cu varful degetului aratator
Incepand de la varsta de 15 sau 16 luni, copilul va cauta sa imite ceea ce faceti in actiunile dvs. cotidiene. Atunci puteti sa-i puneti la dispozitie diferite obiecte care-i vor permite sa faca si el ce faceti dvs: telefonul sau de plastic, matura sa, olita, periuta de dinti, etc. De fiecare data cand desfasurati o anumita activitate in casa , puteti sa-i propuneti sa va insoteasca. Lasati-l, de asemenea, sa ia obiecte si haine care va apartin (pantofi, palarie,...), cu conditia sa nu poata fi stricate. Copilul va fi incantat sa se "deghizeze" si sa se joace "de-a cei mari".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonaci79 spune:

Buna seara tuturor!!!!
Nu am mai intrat aseara.... dar recuperez acum!

Albinutzza- va tinem pumnii sa iasa repede maselele si sa scape baiatul de dureri!!! Zici ca si Luca face kk moale? Si Mario la fel si nu stiu ce sa ii mai dau de mancare... si a facut iar bube urate la fundulet....inseamna ca si pe noi ne paste... Pupici si sa va reveniti repede! Si sarcina usoara in continuare, asteptam cu interes sa aflam sexul!!!! Cizmulite eu am gasit la etajul 1, pavilionul D parca... eu i-am luat bocanci imblaniti ca in cizme nu ii incapea piciorul.... Pupici multi!

Laura- pai eu i-am dat dovlecei umpluti facuti ca pt noi si a papt f bine! Adica carne de vaca slaba tocata, amestecata cu ceapa, marar si orez, fara sa calesc nimic, bineinteles si sare si ulei in carne, am fol ulei de masline si am pu la fiert si gata! Si cand i-am dat sa pape cateodata i-am pus si iaurt, alta data nu! Pofta buna la struphisori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonaci79 spune:

Albinutzza- nici eu nu stiu ce se intampla cu forumul...face asa de duminica.... Daca vrei cizme acum, au de unde am luat eu bocanci f frumosi si imblaniti, si cizme, imblanite, cu fermoar pana jos, ma rog...au mai multe modele... si mi-au spus ca magazinul lor este in complexul SIR din Militari. Daca vrei iti dau si un nr de tel si cum se numeste exact dar maine ca e sus in camera si doarme praslea, asta daca nu iti este total peste mana ca stiu ca tu stai pe Mihai Bravu....

Mergi la inceput