Inimioare de iulie-august 2005 (3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Fetelor, m-am gandit sa va scriu tot capitolul de la 1 la 2 ani din carticica de care v-am zis. Daca vreti, puteti copia in word si va faceti un fel de "carticica".

COPILUL DE LA 1 LA 2 ANI

In cursul celui de-al doilea an, procesul de crestere a copilului incetineste putin, in timp ce ritmul sau de activitate creste. La inceputul anului sta in picioare, la sfarsitul anului el fuge. Are o adevarata personalitate, cu preferinte si refuzuri pe care nu inceteaza sa le afirme. In timpul acestui an, adultii vor fi inca parteneri privilegiati de joaca, dar si prietenii incep sa ocupe un anumit loc. Tot in acest an vor incepe, si uneori chiar se vor forma, unele invataminte fundamentale, cum ar fi limbajul, mentinerea starii de curatenie sau capacitatea de a spune "nu".
In cursul primului semestru, copilul va fi foarte preocupat sa invete si sa-si dezvolte mersul. Isi perfectioneaza capacitatea de a se aseza, de a se scula singur si de a-si pastra o buna stabilitate in pozitia asezat. Devine mai abil cand isi foloseste mainile si picioarele: poate pune un cub peste celalalt in echilibru, poate sa mute un obiect dintr-o mana in alta, sa dea cu piciorul intr-o minge sau sa intinda un obiect atunci cand i se cere. Isi mai foloseste mainile ca sa demonteze, sa deschida, sa goleasca, sa exploreze, sa faca dezordine peste tot pe unde trece. Ar vrea sa faca mai multe, caci a inteles deja unele lucruri, dar este inca incapabil sa le realizeze, ceea ce-i provoaca adesea stari de frustrare si de furie.
Descoperirea senzoriala ramane foarte importanta. Copilului ii place sa se ghemuiasca si sa simta mirosul mamei sau tatalui. El miroase alimentele si le priveste cu atentie inainte de a le gusta. Este dornic sa guste toate felurile de mancare, mai ales daca sunt din farfuria parintilor. Ii place sa atinga, sa manaie, sa pipaie, chiar daca gura ramane inca un instrument privilegiat de cunoastere. Dezvoltarea intelectuala a copilului se manifesta la toate nivelurile. Mai intai prin aparitia limbajului, odata cu primele exprimari: copilul tipa, rade, canta si incepe sa pronunte cateva cuvinte inteligibile. Mai tarziu, prin afirmarea personalitatii sale, copiulul devine constient ca el insusi este o persoana diferita de altele si tine sa o afirme, tare si cu forta. Aceasta se va manifesta in cursul primului an prin trei mecanisme: refuzarea energica a ceea ce i se cere, dorinta de a avea cu tot dinadinsul ceva ce i se refuza, dorinta de a face totul, singur-singurel. In sfarsit, va evolua si modul in care percepe lumea.

(Jocuri pentru copii de la o zi la sase ani, Anne Bacus)

Diana si Iulia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Ca e vorba de programul piticilor si de mancare, si eu am dileme.

Medeea se trezeste la 7-7.30 si papa 250 de lapte. de vreo saptamana doar mai adoarme cam 1 ora dar azi nu a afost cazul.
La 9-9,30 papa de dimineata fructe cu biscuiti si branza dulce sau sunca, cascaval, rosii, castraveti. Nu mai doarme tot cam de o saptamana afara la plimbare si la
13,30-14 papa de pranz apoi doarme cam 2-3 ore.
La 18 papa iaurt sau cereale sau papanasi sau galuste cu prune si la 21 lapate si somn.

Eu nu vreau sa ii schimb nici in ruptul capului programul de somn ca daca nu doarme cu Adi deodata o iau razna ca trebuie sa o tin sa faca liniste cat doarme frate-su.
Problema mea e ca nu prea cred ca ii convin orele de masa ca papa doar cu distractii si nici asa nu prea mult indiferent ce ii dau.
Eu sper ca e doar o faza de la dinti ca unul a iesit azi si da sa iasa o maseluta dar nu stiu zau cum o sa se descurce ai mei cuu ea ca eu o pacalesc cumva sa manance. Oare sa ii schimb orarul meselor? Dar cum ca nu prea imi vin idei?

In plus vrea sa devina tot mai independenta si eu o cam las, asta la masa, dar pana la urma se prosteste rau de tot ca isi pune mancare si in cap si imi da mai mult mie sa pap, e o mare smechera.

Eu ma duc de saptamana viitoare la serviciu si am mari emotii pentru ca incep tare aiurea. Luni nu ma duc ca o duce tata pe mama la Cluj sa se interneze 3 zile si marti si miercuri o sa stea tata cu ambii copii, Adi merge la gradi dar la 12 trebuie sa il scoata tata si sa le dea la amandoi sa manance. Nici nu imi vine sa ma gandesc cum o sa fie. dar important e sa fie mama bine.

Poze
www.dropshots.com/deliameda" target="_blank"> filmulete

dede, Adi 5ani si Medeea 1 an

Mergi la inceput

Diana pai chiar ce ziceam de Medeea.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andatudor spune:

Anis,Simona,Laura(deja am o conditie fizica de nu se poate,am jucat la nunta incontinuu si nu eram deloc obosita!)-

Laura-Al meu se trezeste la /8,30 dimineata si bea lapticul pe la 9.Fructe ii dau desert cum spui tu la masa de pranz.Dupa lapte(dar raaar mai papa Almette sau cascaval cu paine).Si Andrei are doar 1 somn pe zi de maxim 2 ore,de multe ori doarme cate o ora si 10 min. si e fresh pana seara!Dar seara se culca la 9 pana a doua zi la 8,30/9.Si DA doarme inca cu mine in pat de vreo 4 luni(desi la pranz adoarme singur in patutul lui fara comentarii).Nu mai am cum sa-l dezobisnuiesc ca urla de ne stiu toti vecinii,mai ales ca se trezeste de multe ori pe noapte sa bea ceai.Nu am vrut sa ajung la aceasta situatie ,dar asta e ,sper cand ne vom muta la 3 camere sa-l obisnuiesc in camera lui cat mai repede.

Mari-ma bucur sa te citesc din nou ! micutei Yasmin!

Simona-felicitari pt. locul 2 si pt. alergatul prin casa! De fapt Mario cel cavaler i-a cedat locul 1 bebelusului ca era mai mic!

Mergi la inceput

Medeea umbla foarte bine, pe afara impinge cu mare sarg caruciorul se urca pe toate treptele care le intalneste si le coboara de o mie de ori. Acasa se joaca cu masinutele lui Adi cu cuburi, cu mingea e foarte indemanatica, are si papusi si vase dar nu o pasioneaza inca.

Poze

Mergi la inceput

Si inca ceva, nu mai vrea sa manace paine desi o adora la un moment dat, exact asa a a facut si Adi care nu manca decat paine inmuita in supa pana la 3 ani. IIn rest totul fara paine. Dupa ultimele carti de nutritie.

Poze

Mergi la inceput

Gata ma apuc sa imi fac cele 20 de minute de Pilates.

Poze

Mergi la inceput

Continuarea:

In perioada de la douasprezece la optsprezece luni, vom vedea cum copilul incepe sa experimenteze pentru a rezolva unele probleme mai intai prin metoda incercarilor si esecurilor, apoi intr-o maniera care devine eficace mult mai rapid. Se intampla, de exemplu, ca un copil sa schimbe sistematic si intentionat modul in care face o anumita actiune sau sa combine doua actiuni, numai ca sa vada care va fi consecinta acestora. Isi face o anumita idee despre notiunile de timp si de spatiu. Desi toate acestea sunt raportate cu precadere la persoana lui, copilul isi da seama, totusi, ca si ceilalti, prin actiunile lor, modifica mediul inconjurator. Copiulul isi face progresiv o reprezentare mentala a obiectelor si a evenimentelor, care-i va permite sa se indeparteze treptat de planul experientei concrete si imediate.

In al doilea semestru al celui de-al doilea an, noi procese de asimilare vor avea loc. Din punctul de vedere al motricitatii generale, se constata ca acum copilul merge singur si cu mult simt al echilibrului. Poate sa fuga. Daca este tinut de mana, este capabil sa urce o scara pe propriile picioare si sa coboare singur, in patru labe. Stie sa ia de jos un obiect, fara sa cada, asezandu-se pe vine si apoi ridicandu-se. In sfarsit, este capabil sa traga sau sa impinga un obiect asezat in fata sau in spatele lui (carucior, jucarie legata cu sfoara, etc.).
Referitor la motricitatea fina, abilitatea mainilor permite copilului sa puna unul peste altul trei cuburi, sa tina o lingura sau un pahar ca sa manance si sa bea singur, sa prinda o minge cu bratele deschise, sa golesca galeti si cosuri. Este de asemenea in stare sa-si dea singur jos caciulita, manusile si sosetele.
Pentru ca este mai putin dependent de senzatiile sale imediate, copilul isi foloseste organele de simt pentru experimentarile, preferintele si aversiunile sale. Este, mai ales, foarte atent la ceea ce vede, fiind capabil sa recunoasca in fotografii oamenii din anturajul sau, sau sa gasesca intr-un tablou unele obiecte familiare, atunci cand i se solicita aceasta. Poate singur sa foloseasca unele cuvinte. Deosebirile intre copii sunt vizibile pentru ca vocabularul lor poate avea, dupa caz, de la cinci la doua sute de cuvinte. Unii incep chiar sa asocieze doua sau trei cuvinte ca sa formeze propozitii, dar numai in urmatorul an se va dezvolta limbajul. Gradul de intelegere a limbajului este suficient pentru a spune despre copil ca "intelege tot ceea ce i se spune".

Mergi la inceput

Acum am vazut, Dede , eram ocupata cu scrisul, dar ti-au aparut mesajele aiurea. Poate se repara problema.

Tocmai ma gandeam la fraza cu scosul sosetelor si caciulitelor, ai nostri sunt tari ca de la cateva luni trag de ele .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

hehehe...Ana ia sosetele , ridica piciorul si imi arata sa o incalt ! Stie ca dupa ce ii pun sosetele , vin si pantofiorii si iesim afara !

Caciula si-o trage de pe cap...cam de cateva luni ! Nu o suporta si pe mine ma apuca pandaliile cand o vad cum trage de ea !

Brianamica mamica de 2 fete cucuiete

“Întelegerea trecutului ne determină abilitatea cu care intelegem prezentul.”

POZE FETE CUCUIETE
ANA ESTE ATAT DE MARE
DAR SA VEDETI ELA CAT DE MARE E ...

Mergi la inceput