Mamici de noiembrie - decembrie 2006(41)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

lamuriti-ma si pe mine, va rog. eu stiam ca din 28 de sapt si o zi se intra in lunea a 7a. astia pe internet sustin ca din saptamana 29. sa le fie de bine, eu sunt in trim 3 de saptamana trecuta!

chris 29+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama.lia spune:

Am fost si noi sambata la expo, mi-a placut fff tare ca erau muuuulti bebei, mai mici, mai mari, si muuuuulte burticute, ma gandeam ca poate erau si fete de pe forum, dar nu am recunoscut nici una.
De cumparat pentru bebe nu am putut sa iau nimic, pentru ca tati nu ma lasa, in schimb am studiat patuturile, carucioarele, si inca nu stiu daca sa iau patut de lemn sau din celalalt, ne mai gandim.
Oricum, preturile sunt cam mari, in carrefour am vazut ieri acelasi patut cu 1 milion jumate mai ieftin... ce fel de targ e asta unde e mai scump decat in magazine?

Eu m-am ales cu o salopeta frumoasa din raiat, ca era frig si imi inghetasera toate cele, nici nu am mai dat-o jos dupa ce am probat-o, am ramas cu ea si a fost bine.

Amalia 30+ si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Buna dimineata burticilor!
Eu mi-am terminat cafeluta in timp ce va citeam. Nu am putut renunta la acest viciu, cand ma trezesc, pe la 6.15 sunt un om beat si ametit si nu imi revin decat dupa cafeluta!
Inca vreo doua saptamani de serviciu si...poate reusesc sa mut ora de trezire!
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama.lia spune:

chris80, in cartea viitoarei mame unde este descrisa toata sarcina pe saptamani scrie ca luna a 7a incepe din saptamana 30.
Nici a mea mama nu intelege cum in sapt 30 esti in luna a 7a, deci in 10 saptamani practic sunt 3 luni, nu?
oricu, in luna a 8a se intra din sapt 34, iar intr-a 9a din sapt 38, si luna a 9a tine din sapt 38 pana la delivery...

k-lumea, nu?!

Amalia 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Mirotare frumosi sunt cercelusii!
M-am uitat si eu de cercelusi prin magazine, dar tati nu m-a lasat sa cumpar pt ca zicea ca i-ar lua asistentele in spital dc ii pun de la inceput, iar a mea mama zicea ca cercelusii trebuie sa-i cumpere nasa.
Doamne ...ce de pareri!.
Eu cam de o saptamana am constatat ca miscarile lui bebe sunt ceva mai rare si mai putin ample. La eco pe care l-am facut de curand mi-a zis ca bebe e deja cu capul in jos. Ma gandesc ca probabil nu mai are loc sa se suceasca in toate directiile (la eco de la 27 sapt s-a sucit cu capsorul in toate partile si dr. s-a chinuit o ora ca sa poata face masuratorile). La voi cum e?
30+ cu Erica Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Neata, tuturor! Dar ce matinale sunteti! M-am trezit si eu la 7 si mi-am imbracat fetele ,le-am trimis la scoala, respectiv gradinita, cu mama si am zis ca mai dorm putin. Dar ce-am vrut eu nu s-a potrivit cu ce-a vrut si Calin, ca a-nceput sa-mi bage niste suturi ca mi s-a dus cheful de dormit.

La multi ani, Bulisor, scuze ptr intarziere, un bebe sanatos tun, mancacios si daca se poate si cumintel,si nastere usoara.

Noi astazi facem 13 ani de la cununie, ce-au trecut anii, parca ieri spuneam da. Mai era o fata cu asa "vechime", Donia parca, sper sa nu gresesc.

In alta ordine de idei, unde scrie de luna a 7-a la 30 de saptamani? Fiti serioase, pai in luna a9-a cand mai este, cand merge la scoala? ganditi-va ca sunt nasteri la 36 de sapt iar copilul nu se numesste prematur, deci este la termen.Daca intri in luna a 7-a la 30 de sapt si in luna a 8-a de-abia la 34, inseamna ca luna a9-a se termina la 42 de sapt. Ati auzit pe cineva sa nasca la 42 de sapt, cand deja de la 40 si putin iti induce nasterea? Eu pe primul l-am nascut aproape de 41 de sapt si avea pielea creata, ca de spalatoreasa, iar pediatra s-a luat de ginecolog ca nu-i normal sa ma lase pana atunci. Eu stiu ca luna a7-a incepe la 28 de sapt si o zi, luna a8-a la 32 si o zi, iar de la 36 si 1zi esti in luna a9-a. Poate sunt eu mai invechita, dar si doctorita mea tot la fel mi-a spus. Si din moment ce intru in luna a9-a(implinesc 36 de sapt)la sfarsitul lui octombrie, mi-a spus ca in primele zile din noiembrie sa ma duc la maternitate sa fixam cezariana, nu cred ca spunea asa daca eram in a 8-a luna. La mine e si putin mai complicat, fiind la a 3-a cezariana, voi naste mai repede, nu stiu daca voi apuca sapt 38, dar in general stiu ca-i bine sa implinesti 38 de sapt si in cazul unei cezariene, cam atunci se face programarea.

Acum stau cu frica sa nu m-apuce sa nasc inainte de termenul stabilit ptr operatie, de asta-mi este cel mai frica, si cand se mai gaseste unul sau altul care ma-ntreaba ca ce fac daca nasc mai inainte, mi se pune pata pe creier si dau in isterie, ca parca imi aud propiile ganduri. Saracii, nu pun intrebarea cu rautate, dar asta este.

Roxana31+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Revin, sa va spun ca cele cu fetite, bine este sa aveti cerceii si in ziua cand iesiti din spital sa rugati o asistenta ptr gauri, si decat sa puna ate, mai bine pune cerceii direct (din aur, bineinteles). La Oana i-am pus ate, si m-am chinuit dupa aceea sa-i pun cerceii de nu va zic, e urechiusa mica, ii pui cu frica, pe cand la Ana i-am bagat direct cerceii, si alta situatie. Am vazut ca intrebati daca-i pune ceva sa-i amorteasca urechiusa, nu bag mana-n foc ca n-am stat acolo, dar dupa cate stiu eu nu-i pune nimic, este un ac sterilizat si bebe il percepe ca un vaccin. Oricum, decat sa-i fac gaurile cand e mai mare, parerea mea este ca mai bine acum.Si asistenta respectiva este experta in asa ceva, ganditi-va la cati copii a facut.
Am uitat sa spun ca cerceii ii pune in ziua in care iesiti din maternitate, si cu cateva ore inainte mi-a dat o cutiuta cu spirt in care i-am tinut. Ii dai cutia si chiar atunci inainte sa vina cu copilul jos ii face gaurile.(asa este aici, vine o asistenta cu copilul la externare, ti-l "preda", iti arata numarul de la manuta, numele scris pe manuta, m-a distrat chestia asta.)

Mergi la inceput

Raluca, bine ai venit, hai ca nu mai e mult, stai linistita in pat , si va fi totul bine.

Mergi la inceput

Lamuriti-ma si pe mine, am postat 3 mesaje, iar ultimele 2 apar inaintea altor mesaje postate de voi, i-am facut eu ceva ?
Parca vad ca si asta se duce tot acolo, dupa celelalte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atudor spune:

Buna dimineatza burtici!
Prezenta si eu la cafeluta
Nu am facut mare lucru in weekend..am dormit si am lenevit, mai putin ieri cand m-am decis sa fac o plimbare. Si m-am plimbat vreo ora jumatate. Azi intentionez sa-mi reiau plimbarile, asta dupa ce fac ceva de papa caci frigiderul nostru e cam... sexy . Cred ca fac o ciorbita de fasole verde. Pentru felul 2 n-am idei; voi ce-ati mai gatit?
Am primit o gramada de hainute de la o prietena al carei pui a implinit 1 anisor. Acum trebuie sa ma inarmez cu rabdare, sa le sortez si sa le bag la spalat, etc.
In rest, toate bune, cele obisnuite: contractii BH in timpul carora exersez exercitiile de respiratie + arsurile obisnuite. Sper sa se fi intors bebe.
Va tzuc

Ana 34w3d cu

Mergi la inceput