40 cu + sau - (cap.22)
Raspunsuri - Pagina 13

cicina spune:
Noemi, pana acum nu stiam de asa bunatate, dar pt ca fratele meu bate tara-n lung si-n lat a dat de ea si mi-a pus-o deoparte ca de la Buc iei un fel de zeama de araci.
Eu dorm inca cu geamul deschis, ha, ha
cicina

ana_maria222 spune:
Am venit cu sampania...
si cu tortul
( e mousse de ciocolata).......Enjoy.....
Revin un pic mai tarziu cu povestirea zilei de azi....o zi perfecta!!!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=84459" target="_blank">Tine aripioara asta, voinice...
Ajut-o pe Barbye
ZIUA MEA
Pozeeee

oana cretu spune:
Pentru copil si pentru moralul meu si al sotului m-am abtinut sa nu plang cand am primit raspunsul, cand am citit mesajele voastre de incurajare, dar unde m-a trimis soni...nu am mai putut sa ma abtin si am rabufnit...Si acum plang, ma descarc, recunosc ca-s tare, sunt o luptatoare si nu imi place sa renunt, dar mi-e frica, mi-e frica tare pentru viitorul nostru. Sunt mai mult decat convinsa ca aici am fi avut un viitor, ca aici am vrut (si vrem) sa ne facem viata, 6 ani petrecuti aici ne-au facut sa iubim tara asta, sa ne atasam de tot, locuri, prieteni, tot, pana si de vanzatorul de la tabac(tutungerie), de batranii care ii ajut cu menaj si calcat, de TOT ce are legatura cu zona asta. Cand al meu sot (nu suntem casatoriti dar pentru mine asta e) a plecat, am zis ca eu niciodata nu o sa plec din Romanica mea, de langa familie, dar dorul de el m-a facut sa plec, si sa ma indragostesc tot ce tine de locurile astea. Aici am invatat sa lupt cu viata, sa duc greul, adevarat greu (Lulu, Maria si Mik stiu foarte bine de cand ma cunosc ca rare au fost momentele de bucurie la noi, de multe ori cred ca doar nasterea copilului a fost o bucurie pentru noi de cand suntem aici), am facut foame, am trait cu frica sa nu fim dati afara din casa ca nu aveam de munca sa platim luni de intarziere la chirie, am cazut mereu si am luptat si ne-am ridicat. Nu vreau sa plecam, sa ne intoarcem, nu vreau in alta tara, aici vreau sa traiesc. Si in seara asta am aflat (dar nu cred 100%) de la sotul lui Lulu, care a gasit pe net ca daca facem recurs, nu inseamna ca putem ramane peste cea luna, chiar daca nu avem raspuns. Nu am posibilitate sa consult un avocat, dar saptamana viitoare voi merge la o asociatie care se ocupa de asta (sunt juristi) si le voi cere sfatul. George, care pana acum nu vroia sa auda de tara a inceput sa ii fie frica si se gandeste la intoarcere, dar nu pot sa accept asa ceva. Vroiam sa prelungesc timpul pana la intrarea in comunitate a Romaniei cu recursul, dar ma intreb dupa ce vom intra in comunitate ce drept vom avea de stat aici, de a locui aici? Azi eram vesela, optimista, am facut treaba, m-am simtit bine, am uitat, de ce sa nu mint, telefonul lui William cu vestile proaste legate de acest recurs m-au dat peste cap si nu ma mai pot uita nici la emisiunea mea preferata, care este o data pe saptamana. Daca aveam somnifere, cred ca luam unul acum.
Oana si Seb
(10.01.2005)
AUGUST SEPTEMBRIE

cicina spune:
Oana, nu e cazul sa faci prostii, gandestete la copilul tau.
Cine te poate intelege dacat noi, care mai mult sau mai putin am trecut prin ce-ai trecut tu.
Intr-adevar te indragostesti de locurile unde stai. Mie mi se rupt inima ultima oara cand m-am repatriat, pozam fiecare coltisor unde-mi petrecusem mai mult de 10 ani din viata.
Dar la mine nu era situatia actelor, tocmai de aceea ma vezi acum din nou prin strainatatzuri(dat ca n-am reusit sa ma mai acomodez in ro).
Dar tu, de maine cauta toate variantele posibile. Eu nu stiu cum e pe la voi, si cam ce se poate face, sper din suflet ca celelalte fete sa te ajute.
Stiu ca aici de cand iti dau "foglio di via" ai numai cateva zile sa parasesti tara, sper sa nu fie tot asa si acolo, mai ales ca voi aveti si unul mic.
Noi, santem alaturi de tine, curaj.
cicina

KUKI spune:
Draga mea, William nu ti-a dat o veste proasta, nu privi lucrurile in felul asta, ci doar a aratat o fateta a problemei.
Probabil ca in asemenea situatii trebuie luat totul in calcul si trebuie sa stii exact la ce sa te astepti si care sunt variantele ca sa poti actiona in consecinta.
Nu te descuraja si nu pune raul in fata. Mai aveti varianta recursului, care se poate termina cu bine. Gandeste-te la ce argumente sau justificari sau orice te poate ajuta si poate fi prezentat la recurs. Cere sfatul juristilor de care ziceai sau poate puteti face un efort sa va permiteti un avocat.
Nu va lasati prada disperarii, trebuie sa ramaneti calmi si sa judecati totul la rece.
Hai, fruntea sus. Va fi bine, ai sa vezi. Noi suntem aici sa va incurajam si sa va sustinem. Dar voi trebuie sa ganditi pozitiv in continuare.
Sa nu cumva sa plangi toata noaptea. Sebi are nevoie de tine calma si odihnita.
Pup super-familia

ana_maria222 spune:
Offfffff Oana...ce rau imi pare!!!!!! Nici nu mai povestesc de ziua de azi........ma simt asa aiurea......nici nu stiu ce sa zic.....poate ca o sa se rezolve....poate va fi bine! luptati pana la capat!!!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=84459" target="_blank">Tine aripioara asta, voinice...
Ajut-o pe Barbye
ZIUA MEA
Pozeeee

kim222 spune:
KUKI..eu nu am uitat!Dar zau ca am nevoie doare de info nu de pile!
Deci ma ajuta cineva?
Cicina aici sint...tu scrie care-i problema..aici sau pe PM si sa vaz daca ma pricep!
Revin

kim222 spune:
Oana,va puteti intoarce in Ro si apoi emigra legal...sinteti inca asa de tineri!Gindeste-te doar ca la ceva temporar!
Cicina ,vazut..placut! Ce peisaje? Sotul tau este italian?Scuze daca am comis vreo indiscretie....

kim222 spune:
Acum am citit...Adrienne..cum adica a mai facut un accident? Si nu stiai? Cam multe in ultimul timp....

nematics spune:
Fetelor, ma duc sa ma plimb, altfel butoiul ma paste si pe mine - Oana, it must be a way out!
Week end placut la toata lumea
Liliana, uite pun aici ideea - initiaza ceva care sa se cheme gen "Weekly Math Challenge" - o pagina web, cu link pe pagina departamentului, unde sa pui in fiecare saptamina cite o problema de mate fie din cele distractive fie cite una mai challenge (fie de olimpiada, fie de prin culegerile noastre); sa inviti si profesorii si studentii sa le rezolve, deci sa fie ceva bazat mai mult pe logica decit pe cunostinte de pe la cursuri
Incearca sa vorbesti si cu aia de pe la restaurantele din Campus, sa-i atragi sponsori, premiul saptaminal pt cine a dat raspunsul corect sa fie, prin tragere la sorti, o inghetzata de exemplu la cofetaria X sau o cafea/ceai/cookie la Starbucsu' Y, cu promisiunea ca le pui logo-ul ca promo pe pagina concursului; premiu bonus un T-shirt cu logo-ul Concursului la 10 raspunsuri corecte, poate-ti da dept. banii de Tshirt; profesorii nu primesc premii, doar felicitari, numai studentii.
PS: Maria, ca veni vorba de aroma cafelei, incearca la magazinele arabesti din zona cafea de la ei din Liban sau Siria,