Mamici de martie - aprilie 2007 (5)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellamiss spune:

Apropo, sa ma ajutati si pe mine sa ma pun graviduta la mesajele mele.pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yrrol_13 spune:

Salutare fetelor ! Harnice mai sunteti , ati scris mult si mi-a luat o ora sa citesc toate mesajele. Eu am avut cateva zile mai rele, adica cu niste dureri urate de spate si de burta, si am stat un pic in pat, dar nu am stare, nu pot sta in concediu medical. Vin la servici ca trece timpul mai repede , ma iau cu treaba si mai uit de senzatia de voma care nu m-a lasat nici acum. In rest cred ca e bine desi uneori ma enervez ca nu-l simt sa stiu sigur ca e totul in regula. Uneori asa ma cuprinde o panica, ca daca s-a intamplat ceva... dar imi trece. Eu am intrerupt acidul folic ca imi provoca constipatie si mi-e mult mai bine acum.

Abia astept sa am duc la eco morfologica, cam pe la ce varsta ziceti ca e cel mai indicat?

Pupici si o zi minunata, ca a venit toamna cea bogata in culori !

Alina 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Ellamiss si eu am avut si inca mai am din cand in cand crampe. Pe la noi pe aici nu se prea trateaza problema cu medicamente ca la voi, mie mi-a dat sa sug vit. C, 500mg. pe zi, pt ca e impotriva contractiilor. Mi-a mai explicat ca in general la primul copil, corpul nefiind obisnuit cu sarcina, poate sa o respinga, si asa se explica aceste contractii. Oricum, cand le ai, trebuie sa lasi tot si sa te relaxezi, sa respiri adanc si eventual daca poti sa te intinzi in pat 10 min. ca sa nu le incurajezi.

Monica , si eu am asa un pic de scurgeri gelatinoase cum ai si tu, cica nu e nimic rau, am citit in cartea mea despre sarcina ca e normal. Doar daca miroase sau e cu sange, atunci trebuie neaparat vorbit cu dr.

Pupici la toate

Sori 10+5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loina_ln spune:

monica_b iti urez succes la cerclaj. sa dea DD sa fie bine si sa fiti toti 3 bine, sa ajungeti cu bine la capat si sa iti vezi BB-ii sanatosi. ma sa ne dea DD sanatate si putere sa trecem peste toate.

cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Ellamiss vezi ca ai in meniul din stinga sus optiunea "Profil personal". Daca intri acolo iti poti scrie semnatura si in semnatura adaugi Smile-ul de graviduta.

Multam, Loina. Cam am emotii cu cerclajul asta. Am trecut eu prin treburi mai complicate, dar acum nu e vorba doar de mine... Cred ca mai mult sint ingrijorata pt. ghemotoci, ca vor trece prin anestezie si ca o sa le umble dr. la "cuib".

Monica 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Ellamiss, nu am intrebat dr. ptr ca nu mi s-a parut asa grav, ptr mine era clar ca e vb de ligamentele sau muschii care se intind si citisem si prin nu stiu ce situri sa ma astept la asa ceva. insa daca le simti ca niste crampe, mai bine cere parerea unui medic ptr ca pot fi contractii pe care noi nu stim sa le interpretam ca atare. Fetele ti-au zis deja asta.

Eco 4D,din punctul meu de vedere este mai mult ptr impresionatul parintilor. Acea ecografie amanuntita la care se masoare fiecare particica a lui bebe si se verifica dezvoltarea organelor este ecografia morgologica si se face la un ecograf normal. Tb sa stii ca toate masuratorile se fac in plan 2D si apoi, se poate schimba a.i. vederea sa fie 3D sau 4D... este impresionant ptr parinti sa vada odrasla asa cum e ea in "realitate" si mai ales ptr tatici care in sfarsit disting si ei ceva pe ecranul ala plin de punctulete.
Exista o varsta optima a sarcinii la care se face aceasta ecografie. Eu nu stiu limitele dar stiu ca atunci cand m-am programat eu mi-a zis tanti de la telefon ca se face pana la 21 de saptamani. Cifra asta cred ca variaza un pic ,ptr ca stiu mamici care au facut si la 22 de sapt eco morfologica.O sa mai zica si alte mamici limitele ptr eco morfologica.

Eu am data probabila a nasterii 25 martie dar nu e batut in cuie, mai vedem si mai tarziu.

Alionushca bine ti-ai revenit.Sper sa nu ai de-a face cu infectie urinara, dar chiar de-o fi asa sa nu te panichezi prea tare. Se trateaza si asta.
Sa stii ca si eu astept sa ciuleasca bebele urechile, eu am de gand sa ii pun muzica si sa ii repet o poezioara/rima in fiecare zi/seara.

Monica, nu am retinut numarul, sa nu crezi ca is maniaca, dar eu astept sa vad daca primesc si eu o steluta cand ajung la 100 de mesaje si am vazut ca stationez la 81, apoi am vazut la tine ca aveai 2 mesaje consecutive, si apoi am vazut la Loina.
Succes la cerclaj, sa fii tare ptr trupa ta.

Elyanne, esti bine, da?!

roxana & the baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loina_ln spune:

monica_b, hai ca m-ai facut sa rad la faza ca umbla la "cuib" . nu m-am gandit pana acum asa...

cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Buna ziua dutelor!
Doamne da` harnciute mai sunteti...io n-am mai apucat sa intru, din cauza de scirbici...si de ...., conform noilor dat cica ieri am implinit 10 saptamini asa ca DPN se muta pe 24.04.2007.
Apropo de stari de rau...mie mi s-a luat in fiecare dimineata si de abia astept sa treaca perioada asta cu greturi....apropo azi dimineata am facut o criza de nervi ca nu ma mai cuprind pantalonii, si nici nu mai suport sa ma stringa vreun pic

Va pupic

Roxygeo 10+1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Roxigeo, si eu am aceeasi problema cu hainele. Desi am luat 1kg si ceva, nu mai mult, toate ma strang, si nu suport nimic stramt pe burta, imi da o stare de nervozitate. Haine de inca sunt prea mari, nu pot sa imi iau, asa ca mi-am cumparat o pereche de pantaloni ieftini obisnuiti, cu doua marimi mai mari decat purtam eu inainte, si e asa de bine! macar sa ma tina 2-3 sapt. pana ma incumet sa imi iau haine speciale .

Sori 10+5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by roxanici

Elyanne, esti bine, da?!

Sunt bine... nu mai am nici contractii... n-am avut nici ieri si nici azi... Si de bine ce-mi e acum ma gandesc ca daca e ceva in neregula ca dintr-o data nu mai am nimic ... omu' cand n-are ce face...
Si de bine ce mi-a fost, ieri am plecat in cautari de pantofi fara toc... ca nu aveam deloc far toc... Iar azi am lucrat toata ziua sa recuperez zilele cand n-am putut sa fac mare lucru... dar am fost cuminte si am lucrat in pat... nu in fund pe scaun.

V-am citit dimineata, la pranz si seara ca nu se poate altfel ... dar n-am mai scris nimic, ca am facut pauze mici ... ca sa termin azi cea mai amre parte din ce aveam de facut.

Despre secretie... in sarcina e mai abundenta decat in mod normal. Deci nu va faceti probleme daca e altfel decat de obicei, atata timp cat nu a iesit nimic in neregula la analize sau daca nu simtiti vreo iritatie...

Monica, gata, cerclaj? S-a hotarat? Trebuie sa intreb si eu doctorul despre asta.. acum depinde cum se prezinta colu' in urma contractiilor de zilele trecute...
Acum... am si io o nelamurire cu cerclaju... ca am vazut o schema pe undeva pe net... Cum reuseste dr. sa lege colu' pe acolo?

si promit ca dau raportu' maine... fara sa mai traga de maneca Roxanici...

Eliana si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput