Mamici de martie - aprilie 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 16
roxanici spune:
ellamiss
eu ma confrunt cu astfel de crampe, dar mai mult le-as cataloga drept junghiuri ptr ca dureaza f putin si simt ca si cum mi-ar baga cineva cutite in abdomen. Mi se intampla fara exceptie cand stranut (tb sa fiu in pozitia incovoiata cand stranut, altfel ma doare de mor), cand ma ridic brusc sau cand fac alte miscari bruste. Eu insa nu m-am panicat, mi-am zis ca ligamentele mele se destind sau fac ele ceva pe acolo ca sufera si ele niste transformari si apoi la mine nu mi s-a intamplat sa ma apuce din senin, toate aveau o explicatie.
Daca ti se pare ca ar fi altceva decat crampe musculare, poate ar fi bine sa te adresezi unui medic.
Fetele, eu vorbesc cam mult, puteti sa imi ziceti sa mai tac din gura daca vi se pare ca acaparez forumul.![]()
roxana & the baby
alionushca spune:
Si eu sunt pe aici - ma chinui cu o raceala inhatat de la barbatii familieie - de la sot si frate - ca le-am zis ,, e culmea eu cu imunitatea de femeie insarcinata nu racisem pina ei cu imunitatea de barbati nu mi-au adus-o acasa pe tava,, - am zis ca-i incui in baie pentru o saptamina sa stea in carantina![]()
Acum ce ma mai framinta - e cred o cistita - ma cam taie pe jos si ieri m-a durut spatele - mii frica sa nu fi racit tare de tot si sa nu se transforme intr-o infectie urinara - ca aici nu scap de antibiotice.
Vorbitit de pliu nucal - eu atita am tinut sa merg sa-l masoare ca atunci cind am mers - fostul medic mi-a spus destept ca la noi in tara nu se masoara asa ceva - acum am aflat ca se masoara, adica il masoara oamenii care cunosc cei aia pliu nucal, da ce folos miine cu Doamne ajuta implinim 15 saptamini si e prea tirziu - mda cum am spus si prieteni mele ,, daca mai merg la acel dosctor - o fac doar pentru ca sa-l
,,
O ceste frumoasa am - m-a inscris pentru ecografie morfologica - pe 24 octombrie - spers sa fie totul bine pina atunci si vom avea 18 w si 5 zile si atunci o sa-mi vad iar puiutul
- merge si tati - am reusit sa-l ,, amenint,, ca va merge cu noi fara nici un fel de mir si cir
- mda nu ca nu ar vrea el sa-l vada pe bebe, dar mama draga ce important e servicul pentru el.
De greturi - ptiu, ptiu, ptiu - parca mi-o trecut - deschid singurica frigiderul, ai mei in sfirsit pot minca cite ceva din legume - pina acum nici miros de ardei sa vinata sa fie in casa - spers sa huzurim asa mai mult timp.
Fetelor cred ca-s timpitica - dar vreu sa-i citesc lui bebe povesti - am eu cartea mea preferata din copilarie si astept cu mare drag sa incep sa citesc - cica bebelushii aud putin de la 16 saptamini - oare sa fie adevarat - vreau sa-i mai schimb din ce aude - ca saracutul de el - din stomatologia lui fratele meu si tati nu prea aude nimic, mda si din stiri - ca sunt mare fan la ascultat stiri toata ziua.
Daca imi mai amintesc ceva mai scriu - azi am chef de scris![]()
14 + 5 zile
Aliona
ellamiss spune:
Mersi mult,roxi.Asa mi se intampla si mie.Cand ma ridic brusc din pat, cand stranut,si nu ma tine mult sau sa ma doara tare, e ca un junghi cum ai zis tu,exact la fel.Si nu ai intrebat medicul daca e vreo problema?Hai ca ma simt mai bine acum dupa ce mi-ai spus.Credeam ca e ceva grav.Si 4D cand se poate face ca sa vad daca bebeul meu este in regula?La cate saptamani?Eu am 11 saptamani.Iau materna si acid folic,imi cade parul foarte mult.Dintotdeauna ma stiu ca nu am calciu.Tie cand ti-a zis doctorul ca nasti?
Lumi_Nag spune:
Buna gravidutelor! Eu sunt on line tot timpul cat sunt la servici dar nu prea scriu ca nu mai am noutati.Acum va scriu ca sa raspund celei mai noi gravidute dintre noi - Ellamiss. Draga mea, eu am avut la 8 saptamani crampe si am fost la doctor care mi-a facut eco si a zis ca am o mica iminenta de avort. A zis sa nu ma panichez ca se rezolva cu Duphaston si no spa cand am acele crampe. Am urmat tratamentul o luna si mi-a trecut si nici iminenta nu mai am. No spa mi-a recomandat in continuare nu sa il iau, dar sa il am in casa in caz de ma doare.Eu zic sa te duci la dr inainte, pentru linistea ta deoarece dupa cum mi-a explicat mie dr acele crampe sunt de fapt contractii. Sper sa te ajute cumva experienta mea si sa iei cea mai buna decizie.
14+
It's easy living with eyes closed
ellamiss spune:
Roxi ,tie ti-a crescut burtica?Se vede ceva?Ca la mine nu se vede.Dar am simptome de tot felul.
alionushca spune:
Ellamiss mie doctorul mi-a spus ca pe o femeie insarcinata nu trebuie sa o doara ceva - permis doar de la intinderea de ligamente - de aceea trebuie sa iau no-spa de fiecare data cind ma doare ceva - tu i-ai no-spa cind te doare burtica? S-apoi cum calculezi ca ai 2 luni si trei saptamini - de ex. sunt calcule ca trei luni se incheie la fix 15 saptamini, altii ca la fiz 13 - eu cred ca mai corect e sa la spui tot timpul in saptamini - asanu apar greseli in calculare.Da mai cred un lucru - daca te doare - de ce nu mergi mai devreme la el, ca nu-i un cap de om sa mergi mai devreme decit el ti-a spus - ca nu vorbim de o durere de cap ci de o sarcina care trebuie atent monitorizata.
Roxanici - cred trebuie sa luam exemplu de la tine si sa acaparam toate in fiecare zi forumul
Mda - asta zic eu care am fost data aproape disparuta timp de 2 saptamini.
14 + 5 zile
Aliona
ellamiss spune:
Alionusha, am de fapt 10 saptamani si 2 zile.Deci dupa ce am citit am observat ca toate luati no-spa.Cu toate ca la 7 saptamani cand am mers la ecografie i-am zis si atunci doctorului ca am niste crampe si mi-a zis ca ma asigura ca nu o sa mor.Oricum ma voi duce la el. trebuie sa plec.Acum sunt la un net.Sper sa-mi bag si eu net acasa luna asta ca sa pot sta de vorba cu voi mai mult. va multumesc mult si va pupicesc.
monica_b spune:
Ellamiss bun venit si sedere placuta la noi pina in aprilie. Cum a zis si Roxanici, si eu am exact genul de junghiuri descrise de ea. Rare si fulgeratoare, dar fara sa le pot corela cu vreun eveniment (dar eu nu prea am spirit de observatie. Roxanici ce tare esti! ai retinut nr. de mesaje afisat!
). Eu si cind stau intinsa in pat am. Si eu cred ca-s tot de la intinderea tesutului. In plus mai am si niste intepaturi, de obicei fix in buric. De astea i-am zis dr. si nu s-a ingrijorat.
Loina multam ca mi-ai confirmat. Nu, nu e dubios mucusul ala si de altfel mai aveam si inainte de sarcina. Am tot facut culturi cind ma lua angoasa si nu era nimic. Doar celule epiteliale. Luni o sa ma internez pt. cerclaj si cred ca voi primi un nou set de analize, posibil si de secretie (la ultima internare mi-au facut-o si pe aia).
Mada din cite stiu dr. T primeste pe oricine si am auzit ca e un dr. fain. E f. apreciat mai ales de fetele care au avut probleme cu pierderi de sarcina. Am impresia ca e oarecum specializat in sustinerea sarcinii. Mi-a fost si mie recomandat pt. problemele de fertilitate, dar eu sint supermultumita de dr. mea si apoi, la ce aveam eu, dr. T sigur sarea pe mine cu laparoscopia (stiu ca e fan laparo) si mie mi-era o frica grozava de ciuruit burtica.
Monica
16+
alionushca spune:
Ellamissam scris cam in acelasi timp dupa calculele mamicilor de la noiembrie- decembrie 2006 - tu ai 2 lunite si o saptamina - multe inainte si totusi trage o fuga pe la medic - nu strica sa-l mai intrebi o data.
Apropo de crescut burtica - eu cred sunt in urma tuturor la acest capitol - am uterul retrovers si abia acum se vede asa slabut ceva ceva numit burtica
- eu tot intreb medicul cind voi fi si eu cu burtica ca amus avem 15 saptamini - parca sunt ratushca cea urita printre gravidute cu burtica - in sens ca - sunt de a lor - tot gravida dar nu stie nimeni- doar eu - ele merg tantose da eu am ajuns sa ofer tot mai mult si mai mult locul in autobus gravidutelor - nu ca nu as vrea - dar asta mi se intimpla cel mai des de cind sunt gravida si parca as fi doar eu singura intr-un autobus intreg - ce sa-i facem noi graviudtele ne intelegem una pe alta - mama ce am mai vorbit incilcit - asa-s eu de fapt incilcita![]()
Aliona