Mamici de martie - aprilie 2007 (5)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Elyanne, bine ca nu mai ai nimic.
Poti sa nu dai raportul zilnic, dar cand stiu ca ai disparut avand ceva probleme nu pot sa nu ma gandesc la tine si trupa ta.
Ca ai adus vorba de cerclaj, pe mine nu m-a pasionat subiectul pana acum dar am cautat si io poze pe net sa stiu cum se face si asta. Pare o inginerie mai mult dar tb sa recunosc ca mi s-a zbarlit parul pe spate un pic.

Monica, vei fi internata mai multe zile in spital ptr cerclaj? sa stim cat "concediu" iti dam pe forum

roxana & the baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna dutelor! Ce mai faceti? Iar a inceput vremea rea si ne e mai greu sa iesim din casa... Mie mi-e frica sa nu racesc dar pana acum nu am patit nimic. Astazi am fost libera ca sunt inchise gradinitele si scolile din cauza chestiei cu francofonia. Asa ca am facut cumparaturi (in mai multe randuri ca sa nu car prea multe).
ALIONUSHCA - si eu am uterul retrovers dar mie mi se cunoaste burta de ceva timp. Nu cred ca e din cauza uterului ci pur si simplu ca difera dimensiunile de la o femeie la alta.
MONICA_B - mult succes la cerclaj. Stii ca si la mine se punea problema cerclajului pe la 12-13 saptamani. Din fericire pentru mine nu mai e nevoie. Dar nu-ti fa griji ca medicul stie ce face si oricum e bine sa faci cerclajul decat sa risti sa pierzi copiii. Ai grija de tine insa si sa respecti indicatiile medicului dupa cerclaj. Iar bebeii nu cred ca vor fi prea turtiti de anestezie ca au mai fost atatia care au trecut prin asta..... Iti tin pumnii.
ELLAMISS- cred ca ar fi mai bine sa te duci la medic pentru crampe. Eu la 10 s am avut eminenta de avort si fara prea multe crampe si contractii asa ca mai bine nu risti. Daca se rezolva cu No-spa nu-i pacat?
MADA-RoZZ - eu nu stiu de ce toate il ridica in slavi pe dr.Tutunaru. E un medic bun dar nu cred ca-i Dumnezeu plus ca si el greseste... Eu cunosc trei cazuri in care nu a procedat prea bine si chiar ma gandeam de ce-l ridica asa lumea in slavi. Sa fie numai din cauza ca nu prea ia bani?
Uite exemplele: o colega de-a mea a nascut acum 1 an o fetita de 2.300 kg la termen. Dr. Tutunaru nu a trimis-o la timp sa i se schimbe doza de Eutyrox care o lua pentru tiroida. Si se stie ca mamicile cu probleme de tiroida nasc copii mici. Mai mult de atat a externat-o pe colega mea la 2 zile dupa ce a nascut , cu tot cu fetita. Fetita era sanatoasa ce-i drept dar prietena mea a ajuns acasa cu o fetita de 2.200 kg si foarte speriata de situatie. Mai mult la 3 zile de la externare a trebuit sa se duca la matrnitate pentru vaccinul fetitei ca o externasera prea repede si nu i-l facusera.
La o alta pacienta era plecat in strainatate cand au apucat-o contractiile si nu a lasat nimanui vorba sa se ocupe de pacientele lui. Asa ca saraca fata s-a trezit singura in maternitate. Asistentele i-au facut calmante si au tinut-o asa 2 zile pana a avenit medicul in tara si cand i-a provocat nasterea inima pacientei a luat-o razna si i-a facut cezariana de urgenta. Nu stiu daca e chiar adevarat dar ea considera ca daca nu-i opreau contractiile prima data si se ocupa cineva de ea nu se intampla nimic.
Iar ultimul caz care e chiar cineva de pe listuta noastra a avut si mai mult de suferit. A slabit 12 kg din cauza greturilor iar dr. Tutunaru nici nu a bagat-o in seama. Intr-un final mama fetei l-a sunat speriata ca nu e normal asa ceva si abia atunci a internat-o 2 zile ca sa-i puna perfuzii. Dupa acest episod s-a gandit sa-i prescrie gravidei un medicament foarte puternic impotriva greturilor. Medicamentul se prescrie pentru cei care fac chimioterapie sau radioterapie si nu exista studii pe persoanele gravide. Prin urmare cei de la farmacie nu au vrut sa-i vanda asa ceva iar medicul de familie nu a vrut sa-si puna parafa pe o reteta gratuita care cuprindea si acest medicament. Tot in acest caz, desi aceasta persoana e pacienta medicului Tutunaru de la 8-9 saptamani de sarcina nu i-a facut nici o data consult ginecologic ci doar ecografii. Mie nici asta nu mi se pare normal. sa nu te consulte nici macar o data? Atunci noi celelalte de ce ne tot urcam pe masa aia urata daca nu-i nevoie?
Eu nu spun ca e un medic prost. Cred ca el e intr-adevar bun (ca prea il lauda toti) dar ca este ffff ocupat si nu se ocupa cum trebuie de fiecare pacienta. Asa ca eu consider ca ar trebui sa-si recunoasca limitele. Gata mi-am spus pasul. Si cand ma gandesc ca si eu vroiam sa ma duc la el sa ma urmareasca pe timpul sarcinii.... Noroc cu medicul de familie care mi-a recomandat-o pe doctorita mea ca o cunoaste bine. Eu cunosc personal si foarte bine cele trei fete asa ca sunt indreptatita sa-l critic.

16 +1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_oana spune:

buna dimineata burticilor

doamne ce mult ati scris, voi scrieti mult numai atunci cand nu sunt eu intrata pe forum? nu-i bai v-am citit cu mare placere, am dormit ieri dupamasa neantoarsa si pe seara am fost la spital la cumnatul meu asa ca azi am avut ce citi.

fetelor mare rugaminte am la voi, stiti io sunt cam NEBUNATICA dar nu inteleg un lucru pt ca toata lumea zice altfel de aceea vreau sa stiu si parerea voastra.ma ajutati?pls?
azi avem 15 saptamani, ok pana aici dar pe mine lumea ma intreaba in luni si io dau din colt in colt si le spun ca nu sunt singura exact cate luni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_oana spune:

va multumesc din suflet
stiti eu am facut primul control la 6 sapt.si 5 zile ( eco vag+ papa nicolau am vrut eu sa fiu sigura) aaaa si analizele le-am dus io atunci ca le-am facut cu 3 zile inainte.m-a chemat la control la 12 saptamani ( io m-am dus la 12+5) si mi-a facut eco tot vaginal( dei eu ma asteptam sa imi faca pe burtica)si nu a scapat de mine pana nu mi-a facut si pe burtica desi nu se vedea prea bine asa ca am trecut pe masa aia stiti voi care dar l-am vazut pe bb perfect chiar i-am vazut manuta cu 5 degetele ( parca imi facea cu mana) eu eram va dati seama in al 9 lea cer.il stresam pe dr cu tot felul de intrebari ca la un moment data a inceput sa rada. sa va explic: el vb cu asistentul lui in termenii lor doftoricesti si io desteapta eram ochi si urechi la ei si ii tot intrerupeam ca ce este , ce nu e inregula, etc, la care dr imi spune ca nu vede stomacelul lu bb, io panicatazic" cum nu are stomac?trebuie sa aiba"se uita dr la mine ( se gandea probabil ca sunt intr-o dunga) se mai uita pe acolo cang " BINGO" stomacelu era acolo dar bb nu vroia sa se intoarca in pozitia care trebuia sa poata sa vada dr.imi spune dr vezi asta e capsorul , arata ca un astronaut( el in gluma)io de colo " si ce daca e puiu meu si e foarte frumos)"si atunci i-am vazut manuta de parca imi facea cu mana, inimioara ii batea , era totul in regula.si mai imi spune " hopa! ce vedem aici? o putzulica! eu nebuna ii zic "putza? da...de fetita!" el se uita la mine si zice fetita va doriti eu"DAAAAAAAA",EL: AAAAA, pai atunci mai asteptam ca abia acum se formeaza si nu se stie 100% asa ca poate data viitoare va spun ca e fetita", tati era cel mai fericit din lume ca el imi tot zice ca el a pus acolo samanta de baiat. oricum ce e sanatos sa fie mami si tati abia asteapta sa ii vada mutrita. pupa mama bb ei.
urmatoarea vizita o am la 19 saptamani( adica pe 26 oct) si atunci va zic sigur ce este!

sper ca nu v-am plictisit!
mie imi place sa ii vorbesc si sa ma mangai pe burtica si (paranoia asta) parca ma relaxez mai repede. stiu ca inca nu aude dar mie imi face placere sa ii vorbesc sa ii povestesc sa ii cant( daca l-ati vedea pe sotul meu cum se uita la mine) dar pana la urma nu se poate abtine si vine si el si ma pupa pe burtica si vb cu bb.
de abia astept sa miste!

va pup si sa aveti grija de voi si comorile din burticute

15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Tzuna,imi pare rau ca treuie sa te cotrazic,dar este bine sa vorbesti din experientele tale .Eu sunt la dr.Tutunaru si sunt foarte multumita,iar cand aveam greturi,pe la 7 saptamani m-a intrebat daca nu vreau sa vin in spital cateva zile pt perfuzii,dar am spus ca nu imi este atat de rau incat sa vars,asa ca mi-a recomandat vitamine.A ascultat tot ce aveam de intrebat si mi-a raspuns cu amanunte la tot.pana la urma este si el om si este normal sa mai greseasca,dar nu a pus vieti in pericol.Mai mult,chiar cunoste meserie si se vede ca iubeste ceea ce face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

laura, si eu am problema asta; prietenele mele sunt stresate de faptul ca le vorbesc de saptamani si nu de luni. Cel mai bine ar fi sa le spui ca ai proape 4 luni, cred.

In alta ordine de idei, va rog din suflet sa-mi spuneti ce as putea sa iau pentru o durere de dinti fara sa-l afecteze pe bebe. Simt cum imi paralizeaza obrazul stang incet-incet si mi-e teama ca n-o sa pot face mare lucru azi la birou de durere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

Laura_oana si eu am 15 saptamani si sunt in luna a patra de la 13 saptamani, cel putin asa mi-a zis doctorul
Intrebare: eu am facut din sapt 8 a pana acum 3 ecografii si nici mie nu mi-a facut vreun control ginecologic.Va intreb acum se face control ginecologic neconditionat sau daca as avea o problema anume? Totusi din cate am auzit de dr meu este unul bun si care are grija de pacientele lui si nu as vrea sa cred ca m-a neglijat sau ca a uitat.Ma cheama o data pe luna doar pentru ecografii in care masoara puiul meu.
15+6

It's easy living with eyes closed

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Lumi_Nag, eu cred ca e bine si chiar recomandat sa se faca controale gineco periodice. Aici, in sistemul de stat asa se fac (deci separat de ecografii) si ideea e ca numai la un control pe masa se poate vedea exact situatia colului, daca e inchis si daca e tare. La eco nu se poate vedea consistenta colului, caci el trebuie sa fie tare iar daca e moale atunci trebuie luate masuri. Cel mai bine e sa ceri doctorului tau si un control din cand in cand.

Pupici la toate si o zi minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

Asa cred si eu Jaana, abia acum imi dau seama ca eu de fiecare data cand mergeam la control ma pregateam fizic si sufleteste si pentru control ginecologic, dar de fiecare data ma emotionam la vederea bb-ului si uitam sa mai intreb dr de controlul ginecologic.Mai este cineva in situatia mea sa nu fi facut macar o data un control?
Va pupici pe burtici si mercic de raspuns Jaana
15+6

It's easy living with eyes closed

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Hop si eu cu "'neatza, fetelor!", asa... mai pe la prinz. Ca noi acu ne-am trezit si nici macar cu totii. inca sforaie. Ma rog... exceptie face tata care e demult la servici, ca cineva trebuie sa aduca si mincare in casa asta!

Elyanne bine ca e totul bine. Si voiam sa te felicit ca poti lucra acasa, ba inca si cu mindra in subordine! Eu nu stiu ce-am, dar de la inceputul sarcinii parca nu-mi mai pot aduna mintile si nu ma pot concentra la nimic. Bine ca nu ma mai duc la job ca n-as mai fi facut nici o brinza acolo. Cel mult imi incurcam colegii. Foarte ciudat!

Laura Oana vezi ca si la mine "putza" s-a transformat in fetita pe la 14 sapt. si la 16 tot fetita ramasese. Asa ca inca nu-ti pune carutul albastru in listuta!

Roxanici, Tzuna si restul fetelor: multam de incurajari pt. cerclaj. Da, s-a decis. De fapt, decis era de la inceputul sarcinii, doar ca dr. a tot asteptat/aminat momentul. E mai curind o interventie preventiva. Colul meu nu e f.f. scurt (la ultima masuratoare, acu 2 saptamini, avea 2.8 cm) si nici deschis. Dar in cazul meu s-a aplicat de la bun inceput tehnica "suflatului in iaurt" fiindca s-a stiut ca e o sarcina "cu cintec" inca inainte de a fi.
De lipsit o sa lipsesc vreo 2 zile la apel. Luni ma interneaza, marti ma "festoneaza" si, daca totul e ok, miercuri ma expediaza acasa. Evident ca o sa tabar pe forum de cum ajung, sa va povestesc ce si cum.

burticile!

Monica 16+

Mergi la inceput