Mamici de martie - aprilie 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 19
Katink spune:
Buna fetele!
De sambata pana ieri am imbatranit un an
, am zis ca mor si nu alta.
La controulul de sambata mi-a vazut dr. o pata de sange langa sacul cu puiul meu
... si mi-a spus ca daca se mareste, pe atunci era de 16.1 x 12.6 mm, va duce la avort - eu intelesesem ca va trebui sa renunt la sarcina, apoi m-am luminat ca femeia nu mi-a spus asa, ci ca duce la avort...
Am incremenit si eu si sotul, mai ales ca eu ma simt PERFECT! Nu am nimica, nici macar nu am greturi, nu vomit, nimica nimicuta.
M-a chemat miercuri - dupa 4 zile iar la eco, sa vedem cum evolueaza pata respectiva.
Nu va spun ca de sambata si pana ieri am citit toate prostiile, tampeniile si variantele cele mai macabre care se pot intampla de la un asa hematom retroplacentar - asta am reusit cu greu sa descifram din ce a scris dr. mea in carneatul de gravida, si in germana 
Am citit pe un forum ca poate fi distrus si uterul si poate muri si mama
...
Asa ca ieri am fost la control dupa 4 zile in care nici nu stiu cum au trecut
Ei si ieri toate bune si frumoasa, galushca mea e bine, crescuse cu o zi in plus si hematomul abia se mai distingea, 10.2x4.3mm, se absoarbe considerabil de bine si repede.
Trebuie sa iau in continuare magneziu si sa nu depun efort, sa nu ridic greutate, sa nu fac gimnastica...
Urmatorul contrul il am normal peste 4 sapt. Abia peste inca 4 sapt. cu ajutorul lui Dumnezeu, sper sa fie toate bune, poate aflam si noi ce are galushca intre picioruse.
Cu mandra mea e bine ca nu cere in brate, doar tr. sa o urc in scaunul de masa si in carut, in rest se descurca singurica, se urca si se da jos din patut ca i-am scos 2 gratii. Incerc sa ma menajez cat pot de mult si sa fie fie totul bine la urmatorul control.
Asa ca azi sunt si eu mai bine, psihic, ca pana ieri ma vedeam moarta deja 
Felicitari pentru gravidutele care au aflat deja ce ascund in burtica si sarcini usoare in continuare!
Monica, bafta la cerclaj luni, dar pana atunci mai vorbim noi. A ajuns Mami la tine?
Sa auzim de bine,
Katink
cu
Surpriza si
Dulcineea mea Emma-Andreea
loina_ln spune:
haideti sa va scriu ce am gasit eu pe aici pe DC despre cum e cu lunile si saptamanile de sarcina:
luna1 (1-5saptamani)
luna2 (6-9sapt)
luna3 (10-13sapt)
luna4 (14-17sapt)
luna5 (18-21 sapt)
luna6 (22-25sapt)
luna7 (26-30sapt)
luna8 (31-35sapt)
luna9 (36-40 sapt)
eu asa le-am gasit si parca o imparteala asemanatoare facea si dr. mea. acum daca cineva stie altceva.... aste e..
va
cu 
roxanici spune:
Katink, imi pare nespus de rau ca a tb sa treci prin asa ceva si iti doresc sa revina totul la normal cat mai repede.
.
Monica, ai matza acasa? adica am vazut ceva poze cu animalutze in albumul tau dar nu am reusit sa imi dau seama daca e a ta Miu.
roxana & the baby
monica_b spune:
Da, Roxanici. Miu e "fetita" noastra de 3.600 kg si 5 anisori. Sintem f. mindri de ea si abia asteptam sa o cadorisim cu 2 fratiori! Ma intreb daca banuie ce o asteapta!
Ti l-am vazut si eu pe Chipie. Ptiu! Ptiu! Sa nu-l deochi!
Monica
16+
Sori1980 spune:
Katink,
stai cuminte in pat vreo 2 sapt. eu asa am facut la indicatiile medicului. Si eu am avut hematom retroplacentar la 7 sapt. si medicul mi-a spus ca daca vreau sa nu pierd sarcina trebuie sa stau acasa in concediu medical, calma si zambitoare, sa dorm, sa nu misc un deget, sa nu ma stresez vreo 2-3 sapt. Asa am facut si dupa aia, mi-a facut ecografie si hematomul nu mai era, se resorbise. Plus ca am supt multa vit. C, 500mg, remediu natural impotriva contractiilor.
Bafta.
Monica, tinem pumnii sa fie totul ok la cerclaj si asteptam sa te intorci pe forum.
pupici la 
Sori
10+6
Aurasa spune:
Ellamiss - eu zic sa nu te sperii si sa astepti pana vb cu dr. tau. Eu am avut crampe, contractii si tot tacamul toata sarcina trecuta si am nascut la 39 de saptamani un bebe perfect sanatos. Si acum mai am, dar le vin de hac cu No-Spa (dr. mea mi-a recomandat 1-4/zi la nevoie)si stat cumintica in pat (acum nu-mi prea reuseste ca ma alearga Catalin ca la curse)
Pupici si sanatate
Aurasa
DPN 21.03.2007 si
Catalin (3.06.2005)
tzuna spune:
Hello! Ce faceti?
MONICA _B imi pare tare bine ca esti asa linistita. E foarte bine si pt tine si pentru bebei sa nu te stresezi prea tare. Interventia nu e una grea si se va termina foarte repede. Te asteptam sa ne spui cum a fost. Sa ai grija dupa cerclaj insa. Daca ai vreo contractie probabil va trebui sa iei No-spa imediat ca sa nu afectezi colul prin strangerea firului. Dar sunt sigura ca medicul tau iti va spune ce si cum. Ai grija de tine.
LAURA-OANA impartirea pe luni care o am eu este:luna 1 (1-5sapmt); luna a2a (6-9sapmt); luna a3a (10-13saptm); luna a4a (14-17sapmt); luna a5a (18-21sapmt); luna a6a (22-25saptm); luna a7a (26-30sapmt); luna a8a (31-35sapmt); luna a9a (36-40saptm), exact cum mai scria cineva pe DC.
LUMI-NAQ nu esti singura care nu a facut nici un control ginecologic. Din cate stiu eu, cel putin de la 2 prietene bune nici dl. dr. Tutunaru nu face controale ci doar ecografii. Mie una nu mi se pare chiar normal. Ai putea sa intrebi medicul tau daca asa trebuie sa fie. Eu stiu ca la un moment dat daca nu ai probleme chiar nu se mai face control dar la inceput.... Pai daca mie la prima vizita (7-8 saptamani) nu ma si consulta ca sa vada ca e putin sange in vagin puteam pleca linistita acasa si pana ma trezeam eu poate pierdeam copilul. Nu stiu dc am dreptate dar asta e parerea mea.
16+
roxanici spune:
Phiew, inseamna ca nu sunt singura "nebuna" care are de gand sa faca copchii si sa tina si matza. Pe mine toata lumea ma blameaza si ma bate la cap ca sa o dau, ca par mult... ca sare pe copil ca il sufoca... fantezii de astea. Io nu am de gand sa o dau pe Cipilica mea (e fetita si ea, sau ce a mai ramas din ea ca am sterilizt-o dupa primul sezon de miorlaituri) si cred ca se vor intelege bine, adica matza innebunita de urlete o sa plece cat mai departe. Ah, si eu cred ca matza mea a simtit ceva diferit la mine ca a dormit 2 sapt numa pe langa fundul si burta mea, de nu stiam cum sa mai scap de ea. Acu am dat drumu la centrala si si-a gasit alta soba pe care sa toarca noaptea.
roxana & the baby
ellamiss spune:
Buna fetelor.Sunt foarte ingrijorata.Azi am fost la spital dar nu l-am gasit pe dl.doctor.Maine o sa fie in spital dar pana maine cred ca o sa mor de inima.Am cautat pe net si am gasit raspunsul la CRAMPE ABDOMINALE = PROCES STOPAT IN EVOLUTIA VIETII.Imi este foarte frica,nu vreau sa-l pierd, mai ales ca ne dorim foarte mult acest copil.
adelyna spune:
Katink,o sa trecem poate prin multe incercari in sarcina,important este sa trecem cu bine
.
CrinaM,bine ai venit si iti doresc sarcina usoara si bebe sanatos!
Ellamisssi eu intru mereu in panica si citesc diverse pe net.Mai bine stai calma si gadeste-te ca trebuie sa fie bine.
Monica_B , nu-i o interventie grea si se face frecvent.Multa sanatate !