Mamici de martie - aprilie 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 20
ellamiss spune:
Fetelor,de unde adaug smile-ul de graviduta?Nu-l gasesc in profil personal.
10 saptamani + 3 zile
alionushca spune:
Fetelor ca vorbiti de pisica-intru si eu in discutie
din start spun ca nu tin minte daca am scris ca am un motan , probabilo am scris-da sunt fffff uituca de la o vreme, da despore asta mai tirziu![]()
Al meu frumos motan are vreo 5-6 ani si e pufos nevoie mare- merg eu la medicul de familie si ea ma intreaba de una alta, alergii , tot felul de prostii si la un moment dat ,, motan sau ciine aveti in casa?,, - eu bilbiind ii zic avem, dar am facut toxo si e bine rezultatul, si ca eu nu pup motanul, nu intra la mie in camera( desi acum doarme cu mine
) - iar ea da din cap si-mi trinteste ,, mda, motan nu-i bine, limbrici, puf si par, nu-i bine deloc - da ce rasa e motanul domnisoara, adica lungimea parului ma intereseaza?,,
Fetelor si aici ma simt vinovata in fata motanului meu de rasa turca si cu blana lunga - i-am spus medicului ca-i cu blana ffffff scurta(mai ca nu are par
)- l-am ,, facut,, vagaboanda fetelor
i-am dat toata rasa lui turceasca peste cap![]()
Ellamiss
io vad ca tu nu ai ocupatie
- cauti informatii care sa te ingrijoreze, prima data vad asa o definitie filozofica a crampelor, parca ar fi dintr-un comentariu de romana - nu te speria de astfel de propozitii, tu mai bine in acest timp ai merge la un medic - pentru ca vad ca te stresezi rau, cind ai crampe sau altfel de dureri- ia un no-spa si o sa vezi ca o sa-ti fie bine. Nu stiu de ce da eu simt ca o sa-ti dam o bataita daca nu mergi la medic si te tratez cu internetul
![]()
15+
Aliona
CrinaM spune:
In sfarsit, ma pot inscrie si eu in forumul vostru
.
Sunt insarcinata in 10 saptamani
, dupa o a doua inseminare artificiala cu Dr. Marinescu (A. Moisa ca biolog).
In afara de testele uzuale de sange si urina nu m-a pus pana acum sa fac nimic. Am fost pe 7 septembrie la rpimul consult, la care mi-a zis ca totul e OK, CRL 15 mm (=8.4 saptamani a scris doctorul langa aceasta dimensiune, desi inseminarea am facut-o pe 28 iulie), LA normal, nu mai stiu ce inchis la col.
Am uitat sa mentionez ca am 35 de ani, asa ca am inceput sa caut despre testele ce ar trebui facute. A facut cineva triplu test? Unde si la cate saptamani se face. Eu am urmatoarea programare pe 5 oct. si vreau sa discut acest subiect cu dr., dar sper sa nu fie prea tarziu.
pupici
Crina
ralualexandrei spune:
.Ellamiss nu te speria degeaba vorbeste intai cu dr ,du-te la un control si apoi vezi ce si cum.Nu trage concluzii pripite pt ca stresul face rau bebelusului.
Monica tinem pumnii pt marti sa fie totul ok.
Roxanici nu esti singura nebuna,mai sunt si eu p-aci'
,eu am o catelusa, Daisy,care imi face la fel de mult balamuc ca si copiii,insa strang din dinti dau marunt din buze si curat cu rabdare dezastrul pe care il fac toti trei.Nu vrei sa vezi cum arata casa la 30 minute dupa ce am terminat curatenia
.
Si acum putin si despre noi...toti raciti care cu gatul,care cu urechea s.a.m.d....dar ne tratam,mai putin eu care nu fac decat sa beau ceai cu miere si lamaie ca mi-e frica sa iau ceva sa nu-i fac rau lui bb.
Va pup si va doresc o zi frumoasa.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si
14+ album no1 album no2 albumul no3
ellamiss spune:
Alionushca, nu stau mult la net, daca stau o ora si am intrat numai ieri si azi.Si am scris ca azi am fost la spital dar doctorul nu era.Asa ca o sa ma duc maine.Cum sa nu fiu ingrijorata daca am mai citit si pe acest site despre alte gravidute ca mine, nu mai stiu la cine ca a fost vorba de iminenta de avort si mai ales ca la mine este prima sarcina. Alte pastile decat acid folic si materna nu iau, asa mi-a zis doctorul.Deci no-spa nu se pune problema.Cand ma duc maine la consultatie poate imi prescrie dl.doctor anumite pastile.pupici
ELLA
10 saptamani + 3 zile
monica_b spune:
Tzuna eu No-Spa iau de aproape 2 luni de 3 ori pe zi indiferent daca am sau nu contractii (si tot nu mi-e clar cum e cu contractiile astea, ce ar trebui sa simt). Si daca mi se pare ceva in neregula am si tel. dr. si o sun daca o fi ceva. Da' sa stii ca ceva-ceva emotii tot am, nu-s asa de calma cum zici.
Roxanici fii linistita! Sint destule "nebune" care nu-si dau pisicile numai de dragul gurii lumii. Evident ca si noi am primit sfaturi, dar le-am retezat scurt. Si ca sa inchid si gura panicosilor mi-am facut toxoplasma si am anticorpi. Ce bine ca am pisica! Si cum eu de 2 luni zac numai in casa, singurica... ce m-as fi facut fara blanoasa care-mi tine de urit (asta pe linga DC
)? Asa ca sa ne traiasca
!
Ella stai calma, nu te panica. Pe internet o sa gasesti muuulte explicatii, inclusiv variantele cele mai rele. Cum a patit si Kati cu hematomul ala. Auzi! Duce la moartea mamei!!...
Din ce ai descris tu, crampele alea seamana mai mult a intindere de ligamente. La pierderea sarcinii ar trebui sa ai dureri mai lungi (ca la menstruatie, dar mai puternice), inclusiv dureri de spate. Sigur ca pt. linistea ta e bine sa discuti cu medicul, dar nu te da de ceasul mortii pina miine. Si miine intreaba-l daca iti poate da nr. de tel. pentru orice eventualitate viitoare. Succes si curaj, ca e bine!
Monica
16+
Amma23 spune:
Buna, fetelor
Alionusca, si eu sunt uituca . Tre sa-mi notez tot ce am de facut ca altfel e vai si amar.Uit si daca mi-am luat sau nu vitaminele. In plus sunt foarte imprastiata, neatenta, ametzita
. Nu-mi vine sa cred. Poti sa-ti inchipui ca m-am ars cu fierul de calcat? Si cu ciorba. Si culmea, pe burta
In viatza mea n-am patit din astea, nici macar cind eram mica. Sper sa-mi treaca starea asta ca ma scoate din sarite.
Crampe? Si eu, si eu. Eu nu mi-am facut probleme, ma gindesc ca-i normal. Se destind si se intind muschii, creste uterul. Maine am programare la ginecolog, sper sa nu fie probleme. Am crampele astea cum zicea Roxanici, cind stranut, cind ma ridic din pat, noaptea cind ma intorc de pe o parte pe alta. Cred ca sunt normale.
Inca ceva, nu stiu daca ati mai observat asta sau daca e numai la mine chestia asta, daca e normal... Azi noapte m-am trezit si cind am pus mana pe burta am simtit ca o umflatura in partea stanga, chiar deasupra osului pubian. Asa, ca o minge tare. In partea dreapta, am apasat era moale, normal. Azi dimineatza cind m-am trezit, la fel. Tot in stanga jos era umflatura. A simtit si sotu', asa ca nu aiurez eu.
M-am ridicat citeva minute si dupa aia m-am pus din nou in pat, sa-mi pipai mingea.
Nu mai era acolo. Burta se uniformizase. Ati mai observat si voi chestia asta? Am observat de mai multe ori ca atunci cind stau intinsa pe spate burta e mai umflata in partea stanga, da' bila n-am simtit-o pana acum . O fi normal?
In rest, noi ne pregatim de Romanica. Apropos si de asta, avem de facut un drum de 2000 de km cu masina. ati facut asa ceva? O sa oprim din 2 in 2 ore, masina e confortabila, da' o fi ok? Nu prea aves de ales. A trecut vreuna dintre voi prin asta?
Offf, sper sa fie ok. Doctorita mi-a zis, la inceputul sarcinii, ca daca am drumuri lungi de facut sa opresc la fiecare 200km sau la fiecare 2 ore. In rest nu mi-a interzis. Acum ma gindesc daca s-a gindit ca ar putea de atat de lung drumul.
Voi ce ziceti? Cum sa fac? Merg numai eu cu sotul , deci as putea si sa ma intind pe bancheta din spate.
De fapt, de ce poate fi periculos drumul lung? Pentru bebe sau pentru circulatia singelui la mama? Are vreo influenta asupra bebelui?
Pupe multe si sanatate si mai multa.
14+3
Sori1980 spune:
Katink, acum am citit mai pe indelete mesajul tau si revin pt ca am chef de scris azi
. Credeam ca eu sunt cea mai prapastioasa fiinta de pe fata pamantului. Cred ca mai rau ne facem citind toate prostiile; acum avem acces la internet si la atatea informatii care nu neaparat ne sunt de folos. Eu cand am avut hematomul, care de fapt erau numai "urme de hematom" pt ca deja sangerasem si avusesem crampe, am crezut ca mor, jale, plans, credeam ca am pierdut; fiind prima sarcina, nu stiam la ce sa ma astept. Tot asa m-am dus am cautat pe net, am citit tot felul de prostii. Dr. m-a trimis imediat la ecograf si am avut imediat dovada ca samburelul de 7 sapt. mai era acolo, ii batea si inimioara. Dar am mers ca pe coji de oua 2 sapt. si am stat in pat, cuminte mult timp.
M-am simtit victorioasa si fericita cand am fost cu sotul la ecografie dupa acele 2 sapt. de stat in pat, si am vazut ca nu mai era nici urma de hematom, si samburelul se transformase intr-un bebe mititel, care dadea din manute si picioruse si inimioara ii batea si mai repede
.
Si acum am emotii, si fac f. putin efort desi dr. mi-a spus ca acum sunt ok. A trebuit oricum sa ne anulam concediul in Spania de 3 sapt., visul nostru care il planuisem de jumatate de an, sa ne intoarcem in Europa in vizita inainte sa facem un bebe. Acum, ne-am resemnat si vom merge undeva o saptamana pe aici pe la noi, pt ca n-am voie sa ma obosesc prea tare, sa ma stresez, etc... Of, credeam ca e mai usor sa fii insarcinata, dar cateodata ma simt coplesita...probabil ca nu sunt singura.
Sper sa imi treca in curand greturile si lipsa de energie, sa ma pot bucura mai mult de bebe-le nostru care creste acolo in burtica. Cateodata, ma simt vinovata ca mi-e asa de rau si nu ma bucur suficient ca o sa avem un bebelush.
Sunt f. melancolica azi, scuzati.
Pupici la
-ute.
Sori
10 sapt. si 6 zile.
Oana Stefana spune:
Buna gravidute
Ce mai faceti?
Eu sunt tare fericita, dupa echo morfologica si triplul test am fost ieri la control si sa mi le interpreteze doctorul, si totul e ok, suntem in grafic, sper sa o tinem tot asa.
Tzunaeu sunt pacienta dr. Tutunaru, am mers in paralele la inca cineva si m-am hotarat sa raman la el. Control vaginal nu mi-au facut nici unul nici celalalt, doar echo.
Dr. Tutunaru are un cabinet bine dotat, are echograf performant, mi se pare bine pregatit, mi-a dat analize cate in luna si in stele, mi-a facut poze cu bebelina etc. ; nu-i genul care sa-ti vorbeasca non stop, dar daca-l intrebi sta si iti raspunde la fiecare intrebare cu atentie, si chiar de doua ori, daca cumva n-ai prins ideea.
In cazul in care este plecat din tara eu stiu ca isi lasa mesaj pe mobil, cu numarul de tel. al rezidentului, care vine la spital indiferent de ora si naste cu tine. Ma mir ca dr. nu i-a spus prietenei tale ca pleaca din tara, mai ales ca in ultima luna te cheama saptamanal la control.
Mi se pare competent, dispune de aparatura, e la curent cu noile tendinte, e disponibil (raspunde oricand la tel cu amabilitate), naste intr-unul din cele mai bune spitale de pe la noi.
Eu sunt o gravida fara probleme, am conceput bebeul din prima, nu sunt una din pacientele care sa-l provoace dpdv profesional, si totusi n-am simtit nici o clipa ca m-ar trata cu neatentie.
In plus, m-a intrebat daca am observat cat de simpatica e bebelina 
Bon, si nu stiu daca v-am zis, am 3 pisici, pe cea mai mare de 10 ani, nici vorba sa ma despart de ele.
Si eu pe medicii astia speriosi -o vai, toxoplasmoza par etc.-i-as intreba ce sa fac daca ma vad cu un copil mic, de cresa sau gradinita, care mai mult ca sigur ca e purtator de citomegalovirus.
Alionushca ma bucur ca ai revenit.