totul despre... orgasm

totul despre... orgasm | Autor: Elle_seb

Link direct la acest mesaj

Va provoc pe cele mai curajoase dintre voi la o discutie tabu: "totul despre orgasm". Este el o traire pur fizica sau mai mult o traire emotionala? Cum il percepe fiecare femeie care l-a trait, iar pentru cele care nu l-au trait, ce parere au ele despre a avea sau a nu avea orgasm in relatia cu partenerii lor? SAU: cat de mult conteaza pentru o femeie atingerea orgasmului intr-o relatie sexuala? Cat de mult conteaza in relatia cu partenerul tau (care poate este satisfacatoare pe alte planuri mai putin.... kestia asta) atingerea acestui apogeu intim? As mai avea niste intrebari dar deocamdata ma limitez la atat. Astept un feed-back.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

... tabu, zici tu? pai s-a discutat pe tema asta de "tz" ori!
Dar uite si un raspuns la intrebarea ta: o relatie nu va dura niciodata daca nu exista satisfactie sexuala, daca nu exista orgasm; + mi se pare o tampenie sa te amagesti cu gandul " eeei, nu am orgasm, nu-i nimic; bine ca am un sot/prieten care imi face cadouri/care aduce bani acasa etc".

Mariana, Stefan (20.04.04), Simon (30.08.05)
poze cu noi: 1 , 2 si 3
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Imi cer scuze daca repet un subiect care s-a mai discutat, io nu l-am gasit, ca as fi citit acolo.
Mariana sunt de acord cu tine, oricat am vrea, nu ne putem amagi ca daca nu exista acel lucru in relatia noastra putem pretine ca totul este ok. Insa, in urma unei discutii cu o prietena vis-a-vis de acest subiect, am descoperit ca exista pareri si conceptii impartite. Ca de exemplu, exista femei care nu au avut niciodata orgasm cu partenerul lor si nu vor sa admita ca lucrul asta le lipseste. Sau: ce te faci cand partenerul nu ia aminte la asta si ce-o fi o fi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Pentru mine conteaza tare mult, mai ales ca-s multi orgasmica , ar fi kiar culmea ca nici macar de unu sa n-am parte Noroc cc ca nu-i cazu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Artemis1578 spune:

quote:
Originally posted by mariana tache
+ mi se pare o tampenie sa te amagesti cu gandul " eeei, nu am orgasm, nu-i nimic; bine ca am un sot/prieten care imi face cadouri/care aduce bani acasa etc".

Nici nu stii cate persoane de genul asta cunosc! Femei in toata firea care fac sex doar pt ca TREBUIE si habar nu au ce e ala orgasm. Si se mira cand aud ca cineva are chef de sex! Cum adika? Dar ce e ala orgasm? Ce imi trebuie mie orgasm daca am bani sa ies in oras si sa ma duk la manichiura?
Vieti irosite!

Si on topic: Eu cred ca rolul sexului intr-o relatie e cam de 50%, pe acelasi loc cu respectul si comunicarea.

Anka si Ubitu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Hai ca nu-i foc daca se intampla o data, de doua ori cand nu-s chiar chiar "in the mood", dar de fiecare data? Clar nu-i ok. Mi s-ar parea lipsa de respect sa nu se gandeasca partenerul si la mine.
Bunica unei prietene, a spus, vazand doi sotzi (putin mai in varsta e drept) certandu-se urat: "He, he, se vede ca a murit impaciuitorul casei". Cine sunt eu sa ma pun cu intelepciunea batranesca?

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

No way sa am o relatie care sa nu ma satisfaca 100%. Probabil asa sunt eu programata
Pentru mine relatia inseamna 50% sex, 50% comunicare

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu cred ca unde nu este satisfactie pe plan sexual intervin alte probleme. Iti amintesti ca n-ai bani, ca te-a necajit soacra etc.
Daca esti multumit nu te mai superi atita din orice fleac.
Multi oameni isi spun ca sint multumiti dar ii vezi ca se supara din orice fleac.
Avea dreptate batrinica aia...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Hop si eu ! Da' daca n-ai orgasm nu e nasol cu sanatatea ???? ca sunt niste hormoni pe acolo si daca astia lancezesc s-ar putea sa apara mai devreme sau mai tarziu tot soiul de tulburari. Parca asa am citit .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Din pacate educatia multor fete, care dupa aceea, cand devin femei, devine convingere este ca intimitatea fizica este de multe ori doar un act mecanic, o obligatie fata de barbat si o datorie fata de specia umana. Daca la educatie se adauga si un barbat fara respect fata de partenera sa, un egoist al carui singur scop e ejacularea si procrearea, posibil de masculi, avem primele componente ale unei viitoare frigiditati sau anorgasmii.
Multe fete trebuiau sa ramana virgine pana in noaptea nuntii si apoi monogamie scria pe ele. Acum prima parte este, din fericire, respinsa de catre fete; a doua ramane un punct de reper pentru multe femei dupa casatorie. La a doua parte nu vreau sa comentez, se face deja pe alte topicuri.
Revenind la intrebarea pusa de autoarea subiectului:"cat de mult conteaza pentru o femeie atingerea orgasmului intr-o relatie sexuala?", e clar ca marele O este o componenta de baza a unei relatii. Pentru a ajunge la el, e nevoie de o etapa pregatitoare pe care legatura dintre cei doi trebuie sa o parcurga: intimitatea sufleteasca. Principalul nostru organ sexual e creierul. Celelalte organele sexuale sau anexe sunt "procuratorii" de placeri.
Eu raman fidela teoriei conform careia o relatie sanatoasa are la baza: schimbul intelectual, apropierea emotionla si sexualitatea. Daca lipseste unul deja legatura nu mai e completa.

Mai intrebi "Cat de mult conteaza in relatia cu partenerul tau (care poate este satisfacatoare pe alte planuri mai putin.... kestia asta) atingerea acestui apogeu intim?". Este sigur frustrant sa traiesti cu un "barbat" doar pentru alte beneficii; se devine cerebrali, mult prea! Se pune in aplicare un mecanism de aparare numit sublimare care este un proces prin care energia legata de impulsurile sexuale e deviata spre activitati cu avantaje sociale, financiare, intlectuale. Eu l-as numni subminare, sexualiatatea este inabusita. Acest aspect se intalneste mai cu seama în tarile/ familiile cu probleme de ordin material, unde supravietuirea este primordiala si procrearea de forte de munca la fel: femeia devine un animal de povara. Tot in aceste conditii tema femeile si sexul este un tabu.
ps:Elle_seb, poate ar fi fost mai bine sa fi lasat lasai titlul cu orgasmul, daca vrei sa se vorbeasca doar despere "Domnul O"; totul despre sex, e un subiect amplu.

O relatie sanatoasa are la baza: schimbul intelectual, apropierea emotionla si sexualitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pai barbatul stie ca partenera nu e satisfacuta? Ca poate nu isi da seama.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput