totul despre... orgasm

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Blu Eyes Ma declar multumita (ca sa nu spun satisfacuta ) de raspunsul tau.
Intr-adevar, nu se poate ajunge la "marele O" fara a exista o intimitate sufleteasca, fara a te simti confortabil langa persoana de langa tine, pentru ca, asa cum bine zici, principalul nostru organ sexual este creierul, de aici pleaca toate impulsurile si toate energiile care duc la o maxima satisfactie sexuala.
Asa cum spune Geniest, lipsa unei vieti sexuale nesatisfacatoare duce la nenumarate tulburari endocrine si nu numai atat. Insa oare ce parere au acele femei despre care vorbeste Artemis? Oare ele nu au simtit niciodata dorinta unei vieti sexuale in adevaratul sens al cuvantului?
Dar cum e cu barbatul care-si satisface propria placere si apoi intoarce fundul si adoarme in 5 minute?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Cine are sa-i traiasca cine nu sa nu-si doreasca (ca devine dependent).
Asa spune o vorba din popor care cred eu ca se potriveste si pentru orgasm.Nu cred ca tine doar de barbat sa "produca" un orgasm unei femei.Cred cu toata convingerea ca fara sa te cunosti foarte bine nu poti avea un orgasm adevarat.
Si apoi daca nu atingi placerea maxima adiac orgasmul cum poti spune ca te satisface acea relatie?Eu cred ca e un compromis.

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jesia spune:

quote:
Originally posted by Elle_seb
Dar cum e cu barbatul care-si satisface propria placere si apoi intoarce fundul si adoarme in 5 minute?

Intrebare de baraj ........asteptam raspunsuri
In concluzie sunt multe femei care nu numai ca nu au parte de orgasm dar nici macar nu vor sa afle, sa aibe "vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acri".
Ascultam odata o discutie intre femei in care una se lauda ca are 4 copii cu sotul si nu a vazut-o "niciodata" dezbracata, si i se parea normal ce i se intampla; era normal ca sotul sa intoarca spatele dupa ce a terminat si ea sa fie un obiect la dispozitia lui "ca doar e barbat". ( cred ca trebuia eventual sa-l intrebe dupa ce termina "mai serviti" )

Pozele mele
Ce nu te doboara te face mai puternic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

A citit cineva cartea Raportul Hite? Cine a citit-o stie la ce ma refer, cine nu, si vrea sa afle mai multe despre parerile femeilor cu privire la sex/sexualitate, sa o cumpere.(daca o gaseste)

O relatie sanatoasa are la baza: schimbul intelectual, apropierea emotionla si sexualitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisstamate spune:

Vin si eu cu o intrebare mai puerila, desi am o varsta "respectabila". Daca subiectul asta vroia sa se numeasca "Totul despre orgasm" ar fi trebuit sa plecam de la definitia orgasmului. Ca eu, desi a a ajuns la varsta sus-definita si desi am o relatie minunata cateodata am indoieli cu privire la fenomenul O. Voi cum l-ati defini? O stare fizica, trupeasca sau ceva mai abstract?
Stiti, eu mai am o problema. Desi nu stiu prea bine ce se numeste orgasm, nu ma dau in laturi de cele mai multe ori sa perorez pe tema asta ca o adevarata cunoscatoare. In plus admit ca mi-am mai trisat, ocazional, partenerii, lasandu-i sa creada ca m-au urcat pe culmile gloriei.. if you know what I mean. Dar evident daca m-ar intreba cineva implicat in treaba asta nu as recunoaste. Si ma gandesc ca or mai fi femei ca mine care nu stiu prea bine ce e orgasmul si daca au ajuns acolo sau cum se ajunge acolo.. dar carora li se pare o rusine sau o crasa dovada de frustrare sexuala si existentiala sa recunoasca.
Apropos, am vazut in vara asta la tv o emisiune in care invitatele erau numai femei si la care subiectul a fost legat de sex. Toate cele 6-7 invitate au raspuns cu un nu hotarat, usor ofensat chiar, la intrebarea degajata de altfel, a moderatoareai, daca au mimat vreodata orgasmul.
O fi grav ce am zis?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu, atata doar ca esti realista. Pe de alta parte desi nu rpea vad ce caut eu in acest subiect prefer sa raspund din perspectiva barbatului si strict al experientei mele ca personal cred ca cel putin pe mine a ma "fenta" cu simulari comporta un anumit risc. Poate ca imi dau seama dar poate ca nici eu nu vreau sa stric senzatia ca am fost "fentat" chiar daca asta a fost in intentie.
Btw ca veni vorba un orgasm real trait pur si simplu e greu de confundat dupa mine. De aceea "a trisa" ramane doar o forma mediocra a unei trairi orgasmice. Daca "o ea" va simula orgasmul eu zic ca acea relatie din acel moment e bine sa inceteze pt ca e un esec sau ma rog nu neaparat un esec dar e mai cum sa ma exprim, mai medie.
Pe de alta parte tot eu consider ca nu toate relatiile sexuale trebuie sa fie finalizate cu un orgasm. E Ok daca se finalizeaza asa dar cred ca te poti simti bine si daca nu s-a finalizat neaparat cu un orgasm. Atunci cand faci dragoste pentru mine este o forma de a transmite energie partenerei sau cel putin o impletire a energiei tale cu energia ei. Numiti-o si dorinta daca doriti. De aceea nevoia de sex este o forma simtita, o senzatie certa greu de confundat si care se diminueaza doar prin insasi actul sexual. La fel ca si senzatia de foame. Este ca si atunci cand iti este foame. Desigur daca ai avea in fata si un fel anume de aliment preferat ar fi cel mai Ok dar daca ai in fata si alt aliment gustos chiar daca nu este EXACT cel preferat nu cred ca nu ar fi Ok. Asta nu inseamna ca nu ar fi bine sa mananci si alimentul preferat insa sa nu devina obsesie.
Se poate discuta mult pe aceasta tema insa consider ca ar fi bine sa participe si "sexul masculin" chiar daca este in sectiunea feminina pentru ca o relatie chiar si sexuala ramane o relatie adica incepe cu cifra 2.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Corect, Marius, orice incepe cu 2. Aici ai punctat extrem de bine.
Nici eu nu cred ca ar trebui mimat orgasmul dar probabil aici deja intram pe teritoriul increderii. Eu nu cred ca se poate avea o legatura de durata (deci nu iau in calcul "one night stand-urile tineretii" daca nu exista o incredere intre parteneri.

Cred ca atunci cind ai incredere de sine (si nu incepi: "vai sint grasa, vai stinge lumina, vai nu din partea asta ca mi se vede burta) cuplata cu increderea partenerului (sa nu ai nici tu nici el vreo jena in a cere satisfactia unei dorintze), atunci ai o retzeta de succes.

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

quote:
Originally posted by crisstamate

Voi cum l-ati defini? O stare fizica, trupeasca sau ceva mai abstract?
......
Si ma gandesc ca or mai fi femei ca mine care nu stiu prea bine ce e orgasmul si daca au ajuns acolo sau cum se ajunge acolo.. dar carora li se pare o rusine sau o crasa dovada de frustrare sexuala si existentiala sa recunoasca.
......

crisstamate

Eu il definesc drept o stare fizica cu adanci implicatii emotionale.

Si cred ca daca ajungi acolo pur si simplu stii. Asta in ceea ce priveste senzatia. In ceea ce priveste modificarile ce au loc la nivelul organismului, poti oricand consulta teoria.

Acum, despre cat de important este orgasmul in relatia cu partenerul meu: hmm... pentru mine e necesar dar cu siguranta nu suficient.

Mai cred ca orice femeie ar trebui sa considere important acest aspect, sa fie informata in sensul acesta, dar in acelasi timp sa acorde suficiente sanse partenerului si relatiei lor sexuale.

Adica, daca nu merge totul struna din prima e ok, dar daca dupa un numar de luni (zic si eu luni, fiecare e cu limitele sale) inca sunt probleme... nu mai e ok deloc si nu ar trebui sa existe nici un fel de rusine sa recunosti asta si sa tratezi problema relatiei in acesti termeni.

Iar "barbatul care-si satisface propria placere si apoi intoarce fundul si adoarme in 5 minute" (Elle_seb)... din pacate e greu sa mai faci ceva in cazul asta. Imi imaginez ca o femeie care a ajuns in situatia asta e prea implicata din alte puncte de vedere ca sa mai iasa usor din ea. Daca te afli printre cele pentru care "orgasmul conteaza", mi se pare greu sa ajungi in situatia asta. Iar daca te afli printre cele pentru care "orgasmul nu conteaza" (nici nu stiu cum sa ma mai exprim, caci e vorba de o gramada de factori care te conduc la cele doua perspective din care privesti problema orgasmului si a relatiei sexuale cu partenerul), banuiesc ca oarecum "accepti" comportarea partenerului drept una "fireasca".

Tare interesant ar fi sa ne impartaseasca gandurile cineva pentru care aceasta satisfactie sexuala nu e aproape deloc importanta.

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. - Moda este o forma de uratenie atat de greu de tolerat incat trebuie schimbata la fiecare sase luni.
Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

m-ati provocat si cred ca o sa ma intind cam muuuult

1. eu zic ca femeile care raspund ca pun foarte mare pret pe 'big O' si ca nu ar putea avea o relatie stabila fara asta sunt cele care l-au trait! pt ca nu poti pune mare pret pe ceva ce nu ai simtit niciodata, nu? adica sigur ca avem vise si sperante, si eu sper sa ma intalnesc cu Redford si sa ne indragostim nebuneste si sa mai imi dea si 1 milion de $ eventual, dar...

prin extrapolare,hai sa presupunem ca o femeie are o relatie stabila si sa presupunem ca e casatorita cu respectivul de ceva vreme, eventual au si copii, si amandoi sunt fideli in relatia lor de cuplu.

iar pt ea el este primul si singurul barbat.
se simt bine unul cu altul, e mai bun sau mai putin bun, depinde de caz...

poate ca definitia pe care o are ea pt orgasm nu este fix cea reala, dar daca se multumeste cu asta care-i baiul???

adica sigur, exista posibilitatea ca vreodata sa intalnesca cine stie cum cine stie ce mascul feroce si sa-si dea seama ca si-a irosit toata viata fara a trai momentul ala de maxima placere, dar chiar si in momentul ala daca as pune in balanta familia, relatia veche si stabila cu sotzul, copiii, climatul de 'acasa'... si ceea ce ofera celalalt... nu stiu ce as alege, pt ca asta cu oragsamul frenetic nu stiu cand ar reusi sa recupereze ceea ce am deja cu sotul meu...

ceea ce vreau sa spun, in cocluzie, este ca depinde de norocul fiecaruia cum pica kestia cu implimirea asta sexuala. poate daca reusesti sa ai multa experienta, ajungi in punctul in care spui ca marius ca da, nu te poate pacali pe tine o partenera care mimeaza placerea... dar daca nu ai avut decat partenera asta, ce te faci?! nu ajungi sa crezi ca asta este, adica asa ar trebui sa fie, samd?

in fine, pt noi femeile e mai usor, poate, barbatzii ajung de fiecare data la orgasm sau cel putin e usor sa ne dam seama daca a ajuns sau nu... cat priveste orgasmul la femei, dupa cum au mai spus-o si altii/ altele inaintea mea, de multe ori nici noi insine nu stim cum arata si cu ce se mananca, daramite barbatzii nostri, saracii?!

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

grecia 2006

DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Eu cred ca nivelul si intensitatea orgasmului difera de la barbati la femei. Nu ca as avea o prea vasta experienta sexuala, insa din cate am trait eu, barbatii nu pot simula orgasmul, la ei vine ca o finalitate evidenta a actului sexual. Asta in varianta in care vorbim, la barbati, de acea finalizare (ejaculare) ca fiind orgasmul pe care-l traieste barbatul. La femei lucrurile stau un pic... altfel. Femeile experimenteaza orgasmul diferit de la o persoana la alta. Iar senzatiile pe care le traieste o femeie pot fi diferite de cele pe care le traieste o alta. Cred eu ca o femeie ajunge sa-l intalneasca pe "marele O" atunci cand ajunge la o anumita maturitate sexuala, care si aici variaza foarte mult nu neaparat numai cele ce trec de 30 de ani pot experimenta asta. Insa este oare asta un criteriu de evaluare a succesului relatiei cu partenerul? Personal cred ca da, o relatie sexuala satisfacatoare cu partenerul face parte din nivelul de comunicare cu acesta si toate la un loc creaza o armonie de cuplu.

Mergi la inceput