Cadouri la inceput de an!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Nu le mai dati nimic, respectul nu se castiga prin cadouri. Asta e spaga si pupat in fund, o floare de 8 martie si de sfarsit de an e super suficient.
Iar educatoarele care citesc, ar trebui sa stie asta , nu au de ce sa se supere. Au salariu pentru asta, daca nu le convine ca e prea mic sa schimbe serviciul, sa faca alta specializare. Nu le-a obligat nimeni sa se faca educatoare.
Fara nici o suparare. Voi primiti cadouri la serviciu ca sa fiti mai eficiente? Eu nu. Si nici nu m-am gandit vreodata la asta.
Subiectul asta nu ar trebui sa existe .

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Si daca totusi imi face placere sa-i ofer educatoarei (invatatoarei) cadou de inceput de an? Care e motivatia? Pur si simplu este modul meu de a-i spune ca am incredere in ea, ca o respect (atat eu cat si copilul). Este o traditie, asa cum e si martisorul, 8 martie. Iar prin cadou pot intelege si o floare deosebita in ghiveci, o iconita, o bratara de scoici adusa de la mare. Spaga este atunci cand nu ai alternativa, cand iti este impus (probabil sunt si asemenea situatii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Gratiela, daca iti face placere sa ii daruiesti ceva invatatoarei, ar fi mai potrivit sa o faci la sfarsitul anului, zic si io. La inceputul anului, asa hodoronc-tronc, cam suna a spaga:) Daca invatatoarea voastra este o persoana deosebita, stii sigur ca nu o jignesti oferindu-i ceva la inceput?

In rest, de acord cu Capcaunul, cu Androix si cu Akella (si eu am dat cadouri la educatoare si s-a purtat ca de obicei. Va imaginati ca nu i-a mai articulat palme peste cap pentru ca a primit ceva de la mine? Ei bine, nu! ). Ma opresc de la alte comentarii ca deja m-am enervat .

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Denizel, Ozi are o invatatoare deosebita si pentru asta eu aleg intotdeauna o floare in ghiveci pt inceput de an ca sa simta ca voi fi alaturi de ea si ca am incredere in ceea ce face pentru fata mea, iar la sfarsit tot o floare deosebita in ghiveci pentru a-i multumi pentru ce a facut deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia5 spune:

quote:
Originally posted by Androix

Si cum o sa stii tu ca sunt 50% care nu dau cadou? Presupun ca o sa faci un sondaj la iesirea din gradinita...
Ma umfla rasul... Cum sa "iesi din evidenta"??? Inscrierile s-au facut asta-vara, nu acum, cel mult atunci te inteleg sa fi dat ceva, si dupa cum gandesti cred ca ai dat, tot asa speriata de moarte si nestiind unde sa dai mai intai.
E uite ca eu n-o sa dau! Asta nu inseamna ca o sa si gasesc loc la gradinita, dar de dat n-o sa dau!!!
E bine ca ai zis cum il cheama pe medicul ala MARCU, de la MEDLIFE sa bolduim sa vada toata lumea ca se da spaga si la particular!!! asta e culmea culmilor prostiei romanesti!!! SUnt in satre de soc

Andreea mamica lui Filip Stefan
Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.

Iti urez mult succes sa-ti inscrii copilul la o gradinita buna, de stat, fara spaga, cadou sau ce vrei tu.

Iar in ceea ce priveste medicul, iti pot spune ca nu se poate sa mergi la un medic bun in Bucuresti fara sa ai cadoul in geanta.

Asta este situatia. Nu poti sa beneficiezi de servicii bune daca nu ai cadou-spaga sa cum vrei sa ii spui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soma spune:

Am doi copii la o gradinita particulara in Japonia. La inceputul anului nimeni nu aduce nimic pentru educatoare, directoare, patron. In ziua in care baietelul meu cel mare a mers la gradinita cred ca eram mai emotionata decit el si nici prin gind nu mi-a trecut sa duc o floare. Cind baietelul cel mic a mers la gradi, emotiile mai mici, am avut timp sa ma gindesc, pentru un minut, cum as fi aratat pe drumul spre o gradinita din Bucuresti, cu doi copii de mina.

De fiecare data insa, atunci cind un copil pleaca din gradinita fie pentru a merge la alta gradinita, fie pentru a merge la scoala, copilul ofera un buchet de flori fiecarei educatoare, directoarei si patroanei. Si mi se pare un gest normal fata de oamenii care ii invata sa vorbeasca, sa numere, sa cinte, sa comunice, sa se joace, care chiar le dau sa manince. Chiar daca sint platiti pentru asta. Dar educatoarele nu sint platite sa plinga cu lacrimi adevarate cind se despart de fiecare copilas. Parte din copil e in mica masura parte din ea. Poate, cind si la noi, fiecare din noi va gindi la fel ne vom simti bine oferind o floare. javascript:insertsmilie('')
o floare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by grati.ela
Si daca totusi imi face placere sa-i ofer educatoarei (invatatoarei) cadou de inceput de an? Care e motivatia? Pur si simplu este modul meu de a-i spune ca am incredere in ea, ca o respect (atat eu cat si copilul). Este o traditie, asa cum e si martisorul, 8 martie. Iar prin cadou pot intelege si o floare deosebita in ghiveci, o iconita, o bratara de scoici adusa de la mare. Spaga este atunci cand nu ai alternativa, cand iti este impus (probabil sunt si asemenea situatii).

Daca ai alternativa dar totusi vrei sa dai shpaga poti sa o numesti MITA. Pentru oricine din afara care nu cunoaste atractia ta pentru acea educatoare gestul tau la inceput de an scolar va fi catalogat drept mita. Tu singura recunosti ca faci asta "ca sa simta ca voi fi alaturi de ea si ca am incredere in ceea ce face pentru fata mea". Inteleg ca daca nu-i oferi nimic nu ai incredere. Pai scuza-ma daca te ofensez dar atunci ceea ce faci se numeste mituire caci vrei sa-i influentezi comportamentul.
Nu trebuie sa fii suparata pe mine pentru ca spun lucrurilor pe nume. Nu este vina ta ca am ajuns una dintre cele mai corupte tari din lume, dar primul pas in eradicarea coruptiei, inainte de a cere capetele marilor corupti, este sa recunoastem fiecare micile noastre acte de coruptie. Nu sa le redecoram ca gesturi de apreciere sau alte paliative care sa inlature sentimentul firesc al frustrarii cand suntem pusi in astfel de situatii.
Pana nu dispare din creierele noastre multe imboldul shpagii, nu vom avea politicieni incoruptibili, functionari incoruptibili, institutii incoruptibile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by flavia5

Iar in ceea ce priveste medicul, iti pot spune ca nu se poate sa mergi la un medic bun in Bucuresti fara sa ai cadoul in geanta.

Asta este situatia. Nu poti sa beneficiezi de servicii bune daca nu ai cadou-spaga sa cum vrei sa ii spui.

Flavia, exagerezi! Eu iti recomand sa schimbi clinica. Cum poti sa platesti consultatia si apoi sa dai medicului spaga???

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Androix

quote:
Originally posted by Field_mouse

Teoretic - ihi, mentalitatea romanului, nu e bine, blah-blah-blah, dar practic - poti sa le duci cate un pachet de cafea (nu neaparat mare)/ un dres/ o ciocolata (adica, ceva care nu costa mult) din cand in cand.

Bai, deci citesc si mai sa lesin de ras! Cum frate, se mai da ciubuc dres??? SI la aia cu cafeaua la 4 educatoare ce le zici cand le-o dai: "Poftiti, s-o impartiti frateste"

Capcaunul are dreptate. Sunt perfect de acord. Si chiar as merge si mai departe: eu una nici la sfarsit de an n-as da mai mult decat un buchet de flori, de 8 martie un martisor - adik o aratare din plastic care se prinde in piept nu altceva si maxim o felicitare si un buchetel de ghiocei.
Ei, si cu toate aste uite ca Akella a spus un lucru mare: si cu si fara tratamentul a fost acelasi. Nu zic ca o fi peste tot la fel, dar depinde foarte mult si cum le inveti. Daca te pui pe ele cu dresuri de la inceputul anului, pai pana la serbarea de Craciun au pretentii sa le cumperi cizme direct!

Andreea mamica lui Filip Stefan
Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.

Asta-i buna:se mai da ciubuc dres?Io credeam ca a trecut vremea cind se ducea cadou la educatoare spray/deodorant/sapunuri(si se supara ca ai facut-o nespalata ).

Aici nu se da nimic la inceput de an.De Craciun am strins cite 5 euro/copil pt cele 10-12 persoane din gradinita si le-a luat un bon valoric de 15 euro.Cind una din educatoare a nascut,am dat cite 50centi/copil sa-i cumpere o jucarica la copilas,ca amintire.
Sigur,daca copilul se muta la o alta gradinita sau termina gradinita sau exista o ocazie speciala(aniversare,de ex)se mai obisnuieste ca parintele sa duca o prajituri sau o cutie de praline pe care le maninca acolo,impreuna cu copilasii.

Alina

Mergi la inceput

"Capcaunule" te pricepi la grosolanii nu gluma! Nu numai ca nu esti in stare sa vezi si alte semnificatii pentru o floare, dar talmacesti ingust vorbele mele: nu cer invatatoarei un favor ci ii arat ca voi fi alaturi de ea pe parcursul intregului an scolar, pentru ca vrei nu vrei educatia copilului nu se face doar la scoala. Copilul trebuie sa simta ca-i pretuiesti educatorul, iar in cazul nostru, invatatoarea trebuie sa se bazeze pe ajutorul si intelegerea mea.

Mergi la inceput