Cadouri la inceput de an!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Fetita mea merge de aproape 2 ani la gradi. La inceput lunar duceam "cadouri" educatoarelor si asistentelor. In timp am schimbat foaia, le duc cadouri simbolice doar de 8 martie si de Craciun (ca de Iepuras, primesc doar copiii). Am observat ca, indiferent cat si cand le cadorisesti, ele se ocupa la fel de odrasla din dotare...

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenav7 spune:

V-ati gandit ca aceste lucruri pot fi citite si de cadre didactice? Cred ca da! Traiti intr-o lume atat de mica, sufocate de prejudecati! Va garantez ca o buna parte dintre educatoare nu sunt asa cum doriti sa le vedeti! Incercati sa le vedeti altfel pe educatoarele care se ocupa de copiii vostri; impresiile proaste despre ele vor"transpira" si le vor induce copiilor aceeasi lipsa de respect. Atunci, la ce veti ajunge? La o permanenta suspiciune si nemultumire! Se poate si fara cadouri; fara respect nu se poate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Anul trecut am prestat si eu ca eram in grupa mica si de ....aveam impresia ca toata lumea da ceva/Anul asta nimic...de Craciun.Ca doar si ele sunt la serviciu,nu?
Te pup,Monica
Cristian 2 luni jumate si Daniel 4,6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
Originally posted by Field_mouse
Teoretic - ihi, mentalitatea romanului, nu e bine, blah-blah-blah, dar practic - poti sa le duci cate un pachet de cafea (nu neaparat mare)/ un dres/ o ciocolata (adica, ceva care nu costa mult) din cand in cand.

NOI, romanii cei mici dar multi si cu drept de vot, suntem PRINCIPALII responsabili pentru coruptia din intreaga societate. NOI suntem cei care le deschidem apetitul educatoarelor, directoarelor, profesorilor, doctorilor, politistilor, judecatorilor, inspectorilor, controlorilor, ministrilor, politicienilor.
Prin aceasta atitudine generalizata de "poti sa le duci ...". Prin aceasta pozitie de "las ca nu-i mare lucru". Nu-i mare lucru? Filed_mouse, tu vei duce un pachet de cafea, alt parinte, mult mai instarit va plusa si-i va duce un lant de aur, sau o geanta de piele, sau ceva care sa-i redirectioneze atentia de la copilul tau la copilul lui. Si uite asa din tantar se face armasar si apoi, tot NOI, ne plangem ca ne sufoca coruptia.

Hai sa-ti spun ceva - nu am inventat eu acest sistem. Nu sunt romanca. Am venit in Romania acum 7 ani. Si sunt patita rau. Ce sa fac, nu stiam, ca aici "se-mpinge" la fiecare pas. Pe masura ce mi se deschideau ochii, mi se ridica parul in cap. Puteam sa evit mai multe situatii de groaza (cum iti place, de ex., situatia cand nu mi se aproba cezariana pe motiv ca "pe luna octombrie coeficientul de cezariene e depasit", cand urmam sa nasc gemeni, unul in pozitie frontala, altul - in transversala?), daca impingeam la timp ceva? AM INVATAT in Romania, ca fara spaga esti un nimeni. Si nu vreau sa fiu un "revolutionar", ca sunt patita rau, am mai spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Hai sa-ti spun ceva - nu am inventat eu acest sistem. Nu sunt romanca. Am venit in Romania acum 7 ani. Si sunt patita rau. Ce sa fac, nu stiam, ca aici "se-mpinge" la fiecare pas. Pe masura ce mi se deschideau ochii, mi se ridica parul in cap. Puteam sa evit mai multe situatii de groaza (cum iti place, de ex., situatia cand nu mi se aproba cezariana pe motiv ca "pe luna octombrie coeficientul de cezariene e depasit", cand urmam sa nasc gemeni, unul in pozitie frontala, altul - in transversala?), daca impingeam la timp ceva? AM INVATAT in Romania, ca fara spaga esti un nimeni. Si nu vreau sa fiu un "revolutionar", ca sunt patita rau, am mai spus.

Field_mouse, imi pare rau pentru neplacerile si mai ales necazurile pe care societatea asta a noastra bolnava rau de tot ti le-a cauzat. Sincer, te inteleg.
Dar consider ca tocmai noi cei patiti trebuie sa facem tot posibilul pentru a nu mai proceda in acest mod si sa-i convingem si pe ceilalti ca nu coruptia este singura alternativa.
De aceea consider ca incepand cu renuntarea la micile shpagi putem ajunge in final la eradicarea marilor shpagi.
Dar daca nu facem nimic ci doar ne complacem in sistemul asta corupt ne vor judeca copiii, tot asa cum ii judecam noi pe parintii nostri pentru ca au acceptat comunismul cu bratele deschise in marea lor majoritate.

Mergi la inceput

To capcaunul:
Hai, nu exagera, ca ma faci sa ma simt o victima falsa.
Sistemul medical, oricum, este cel mai viciat, dar nu vorbim de el, ca va fi o discutie interminabila.
In ce priveste gradinitele - sincer, eu nu consider o atentie mica ca fiind spaga. Doar nu se poate (sau nu se pot? grea e limba romana ) considera spaga florile care ii duc profesoarei elevii de 15 septembrie? Iar un pachetel de cafea costa mai putin decat un buchet de flori. Deci, nu consider, ca autorul subiectului a adus prea putin educatoarei. Se poate aduce un singur pachet de cafea pt toate educatoere din grupa (adica, pt toate 4, nu pt fiecare in parte, nu prea stiu, cum sa ma exprim) sa-si faca cafeaua acolo.
Uite, nu-i totul chiar asa de putred in Danemarca - am reusit sa-mi inscriu copii la cresa fara nici o spaga (s-a trezit sotul la 4 dimineata si am fost primii la coada).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:

Teoretic - ihi, mentalitatea romanului, nu e bine, blah-blah-blah, dar practic - poti sa le duci cate un pachet de cafea (nu neaparat mare)/ un dres/ o ciocolata (adica, ceva care nu costa mult) din cand in cand.

Bai, deci citesc si mai sa lesin de ras! Cum frate, se mai da ciubuc dres??? SI la aia cu cafeaua la 4 educatoare ce le zici cand le-o dai: "Poftiti, s-o impartiti frateste"

Capcaunul are dreptate. Sunt perfect de acord. Si chiar as merge si mai departe: eu una nici la sfarsit de an n-as da mai mult decat un buchet de flori, de 8 martie un martisor - adik o aratare din plastic care se prinde in piept nu altceva si maxim o felicitare si un buchetel de ghiocei.
Ei, si cu toate aste uite ca Akella a spus un lucru mare: si cu si fara tratamentul a fost acelasi. Nu zic ca o fi peste tot la fel, dar depinde foarte mult si cum le inveti. Daca te pui pe ele cu dresuri de la inceputul anului, pai pana la serbarea de Craciun au pretentii sa le cumperi cizme direct!

Andreea mamica lui Filip Stefan
Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Androix
Bai, deci citesc si mai sa lesin de ras! Cum frate, se mai da ciubuc dres??? SI la aia cu cafeaua la 4 educatoare ce le zici cand le-o dai: "Poftiti, s-o impartiti frateste"

Faza aia cu dres mi-a spus o cunostinta, care a lucrat tipm de 10 ani educatoare la gradinita. Dar cafea la 4 educatoare - am citit chiar aici, era un topic despre cresa Sinaia, mai demult. Si chiar a mers la persoana respectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia5 spune:

Am fetita la gradinita de stat in grupa mica. In prima zi, am fost mai speriata decat micuta mea. Nu stiam ce sa fac mai intai. Sa dau cadourile sau sa-mi linistesc copilul. Cadou+ buchet de flori educatoare, directoare, asistenta. Toti parintii erau la fel de "impodobiti". Daca nu duci iesi in evidenta imediat. Si automat si copilul. Asa ca nu se poate fara cadou! Daca nu credeti va urez succes celor ce fac galagie ca merg parintii cu cadouri. Incercati voi si daca sunt mai mult de 50% din parinti care nu duc cadou voi face si eu asa. Pana atunci...

Cu fetita mea merg regulat la control medic pediatru Marcu - clinica Medlife. Nu este clinica de stat. Nu este medicul de fam. al copilului. Asa ca, platesc consultatia si daca nu am cadoul cuvenit in cel mult 2 min am iesit din sala de consultatii, daca am cadou o controleaza pe micuta peste tot.

Am fost la mare in vacanta, la hotel am platit camera si atat. Nu am dat nimic. Am primit o camera la strada. Numai concediu nu era. Galagie ca la nebuni! Doua zile am rezistat. Apoi mi-a venit idee geniala sa-l "cinstesc" pe receptioner cu 100.000 lei. Am avut camera 8 nopti cu vedere la mare.

Asa ca...sunt patita, daca vreau sa-mi rezolv problema, cumpar "amaratul" de cadou si il dau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Si cum o sa stii tu ca sunt 50% care nu dau cadou? Presupun ca o sa faci un sondaj la iesirea din gradinita...
Ma umfla rasul... Cum sa "iesi din evidenta"??? Inscrierile s-au facut asta-vara, nu acum, cel mult atunci te inteleg sa fi dat ceva, si dupa cum gandesti cred ca ai dat, tot asa speriata de moarte si nestiind unde sa dai mai intai.
E uite ca eu n-o sa dau! Asta nu inseamna ca o sa si gasesc loc la gradinita, dar de dat n-o sa dau!!!
E bine ca ai zis cum il cheama pe medicul ala MARCU, de la MEDLIFE sa bolduim sa vada toata lumea ca se da spaga si la particular!!! asta e culmea culmilor prostiei romanesti!!! SUnt in satre de soc

Andreea mamica lui Filip Stefan

Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.

Mergi la inceput