Cadouri la inceput de an!
Raspunsuri - Pagina 4
Androix spune:
Denizel, eu zic tocmai invers: sa ramana la Marcu de la Medlife, ca daca se mai duce vestea am dat de dracu! O sa trebuiasca sa dam toti spaga si la clinicile particulare!
Vai de steaua noastra stralucitoare, n-o sa ne invatam minte niciodata.
Gratiela, tu esti dulce cu florile tale la ghiveci. Unde dreq le-o fi punand ca banuiesc ca sta la bloc ca daca statea la curte ii duci mai bine seminte, butasi, puieti, chestii d-astea ma intelegi? ![]()
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.
lenav7 spune:
Desi ati alunecat binisor inspre vulgaritate, vreau sa va spun ca nu m-am simtit in niciun fel, in sensul de jignita, ofensata, de ceea ce spuneti; sunt doar uimita ca nu ati gasit pana acum si oameni ca lumea in inv. prescolar si, din pacate, daca intamplator ati gasit, va raportati doar la exemplele negative. Sunt convinsa ca in cele mai multe cazuri aveti dreptate; va garantez, din nou, ca se poate si fara. Invatati sa cautati oamenii, nu dati verdicte, nu generalizati. Daca invocati atat de mult corectitudinea si atitudinea corecta, nu va e teama ca blamati si oameni care nu sunt deloc asa? Pe mine m-a urat o mama un an intreg, rastalmacindu-mi vorbele, iar discutia explicativa de la sfarsitul anului venea prea tarziu, dupa un an de priviri piezise, de frustrari pentru copil- nu a participat la nicio serbare, la nicio sarbatoare, desi isi dorea-era un copil super! De la alti parinti am refuzat cadouri foarte scumpe, care nu aveau nimic in comun cu respectul sau cu recunostinta! Am fost catalogata drept figuranta si mi s-a replicat ca vreau mai mult! Merg pe ideea ca e cineva acolo,sus, care le vede pe toate! La acest lucru va ganditi cand dati verdicte? Nu vreau sa intru in polemica, va fi un subiect "generos" pentru multa vreme de acum incolo! Si sa va intreb, prieteneste, un lucru: de ce s-o fi suparat pe mine o mama care mi-a adus un ingeras mov, cu aripi de puf si ochi cu sclipici?! S-o fi gandit ca vreau sa am o serie? Era al treilea! Apoi m-a sunat acasa, la ora 21. 30, sa-mi spuna sa dau un copil afara de la dans ca sa-l bag pe al ei! Mai bine fara ingerasi, bratari, sapunuri,ciorapi, etc. Vorba voastra- avem un salariu...de care eu sunt multumita!
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by grati.ela
"Capcaunule" te pricepi la grosolanii nu gluma! Nu numai ca nu esti in stare sa vezi si alte semnificatii pentru o floare, dar talmacesti ingust vorbele mele: nu cer invatatoarei un favor ci ii arat ca voi fi alaturi de ea pe parcursul intregului an scolar, pentru ca vrei nu vrei educatia copilului nu se face doar la scoala. Copilul trebuie sa simta ca-i pretuiesti educatorul, iar in cazul nostru, invatatoarea trebuie sa se bazeze pe ajutorul si intelegerea mea.
Parca spuneai altadata asa: Cand spun coruptie nu ma refer doar la cei care-ti pretind ci la toti cei care sunt dispusi sa dea si sa ia chiar daca nu o fac de frica.
Spune-ne si noua care sunt obiectele, eventual limita lor de pret, pe care le putem darui la inceput de an scolar ca sa fim siguri ca absolut nimeni nu ne va acuza de mita si atunci o sa-ti iert iesirea cu grosolaniile.
ralucames spune:
Capcaunule si alte cateva... de ce divagati de la subiect si de ce generalizati?? doar voi sunteti suficient de destepti si corecti??? ia mai lasati titulatura de "corecti" si "incoruptibili", ca aici nu despre asta era vorba!!
Lenav,
. Si eu am fetita la cresa, am dus-o cu inima stransa, ca nu stiam ce va urma... ei bine, una din doamne a reusit s-o faca sa nu mai urle dimineata, sa mearga cu placere si sa faca lucruri care cu mine nu le-ar fi facut.... ei bine, eu sunt multumita si am sa ma rog lui Dumnezeu s-o pazeasca , pt. ca vad ca e sincera in ceea ce face. Nu putem generaliza- asa cum zici-, ceea ce ne inconjoara.
Romana,
.
minunea vietii mele
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by ralucames
Capcaunule si alte cateva... de ce divagati de la subiect si de ce generalizati?? doar voi sunteti suficient de destepti si corecti??? ia mai lasati titulatura de "corecti" si "incoruptibili", ca aici nu despre asta era vorba!!
Generalizez? Divaghez? Fa-ma sa inteleg, ca-s mai greu de cap.
grati.ela spune:
Capcaunule, imi cer scuze oricum...m-am enervat pentru ca tii neaparat sa ma faci sa-mi fie rusine ca doresc sa ofer o floare speciala unui om care pentru mine este special. E prea mult sa vezi in flori mita...cel putin eu asa consider.
capcaunul spune:
grati.ela, bine ca s-a ingropat securea razboiului, caci la urma urmei e un forum de idei nu un ring de box.
Asta am si dorit (poate am fost mai dur in exprimare): sa ne indoim putin de propriile noastre gesturi. Cum spuneam la inceputul discutiei, in tarile cu traditie democratica de sute de ani si o floare oferita cand nu trebuie este interpretata, si chiar se lasa cu anchete. Eticheta din tara noastra s-a schimbat mult sub presiunea zecilor de ani de supravietuire din regimul comunist. Problema noastra este ca dupa zeci de ani multe gesturi ni se par acum firesti.
N-am nimic impotriva unui cadou deosebit oferit la sfarsitul anului. Unul simbolic (un colier cu scoici e un exemplu bine ales de tine caci nu este un bun de consum). Dar musai la sfarsit de an. In nici un caz inainte.
Cand eram in primara o mare placere era sa pictez eu felicitarea pe care apoi o dadeam invatatoarei de 8 Martie, si era singurul cadou pe care eu si parintii mei i-l duceam in afara florilor de la serbarea de final si a martisorului. Dupa zeci de ani felicitarile le-am regasit la ea in biblioteca ![]()
acd2you spune:
dragilor, se pare ca voi nu tineti cont de ceea ce este mai important: de copil si de educatoare, in acelasi timp. daca duci la camin un copil cum a fost al meu anul trecut, care nu voia sa manance singur si care era destul de timid si speriat ca sa stea cu ceilalti copii, ati fi inteles. daca mai tineati cont si de faptul ca nu aveam chiar cu cine sa il las acasa inca un an, ca am un salariu de nimic, anul asta e de 500 lei net, iar o femeie care sta cu copilul vrea cel putin 300, 350 lei, ma intelegeti de ce am preferat sa dau 80 de lei pe luna la camin. in conditiile in care in grupa sunt 15-16 copii, si toti cer atentie in felul lor, am inteles (si nu mi-a dat nimeni de inteles) ca baiatul meu putea foarte bine sa stea singur pe un scaun, fara sa se joace, si sa nu manance nimic toata ziua, pana la ora 4 cand ajungeam sa il duc acasa, asa ca manca abia pe la 5. si daca mai este si bolnavicios, cum este al meu, cu raceli repetate pe timp de iarna, iar la camin le face triajul la copii dimineata si daca are putin rosu in gat, te trimite cu copilul inapoi acasa, ca ele nu au de unde sa stie daca copilul are gripa sau doar o banala raceala, ce sa mai spun ca nu pot sta toata iarna in concedii medicale de cate 3 zile, la cel putin 2 saptamani, ca pierd serviciul. iar bunici la pensie, ioc.
si daca educatoarele sunt femei ok, te inteleg si nu le duci nimic. iar daca vezi ca educatoarele nu se ocupa cat ar trebui, contribui si tu cu ce poti la multmirea lor.
nu ma intelegeti gresit, eu nu as da nici un capat de ata, ca si asa nu am de unde da prea mult, dar mi-e mila de copil. acasa nu il pot tine, de mutat unde sa il mut, ca la noi nu ar fi problema de locuri, dar o gradi nu are termopane si e curent, alta nu are mancare buna, etc, nu sunt toate la fel. si apoi, il inveti cu o gradi la grupa mica si apoi il muti din an in an, si tot copilul sufera. ce ar fi sa va schimbe voua serviciul de 2 ori pe an, pana va gasiti un sef mai bun, chiar ati avea aceasta posibilitate? uneori nu ai incotro. copilul s-a invata cu educatoare, cu un grup de copii, si nu am decat sa suport, pentru el, orice. nu pentru educatoare. asa ca la mine merge faza cu un buchet de flori sau o cutie de bomboane la inceput de an. nu mai mult, ca atata pot. si nu sunt ipocrita, dar trebuie sa tii cont de situatie, ca nu noi tragem ponoasele, ca suntem la servici, ci copilul, ca el e in cauza. si nu suntem ca in alte tari unde sa ai internet la servici(ca eu nu am) si sa vad in timp real ce se intampla cu copii la gradi.
scuze ce exprimare, dar am scris exact cum mi-a venit pe limba, cum s-ar spune.
akella spune:
quote:
Originally posted by akella
Fetita mea merge de aproape 2 ani la gradi. La inceput lunar duceam "cadouri" educatoarelor si asistentelor. In timp am schimbat foaia, le duc cadouri simbolice doar de 8 martie si de Craciun (ca de Iepuras, primesc doar copiii). Am observat ca, indiferent cat si cand le cadorisesti, ele se ocupa la fel de odrasla din dotare...
"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
Vad ca s-au cam incins spiritele pe aici cat am lipsit... Hai sa va detaliez putin experienta noastra cu gradi (atentie! nu generalizez!): in aproape 2 ani cat a mers Daria mea la gradi 218 (de stat) singurul lucru bun pe care l-a achizitionat din toata treaba asta a fost socializarea - era foarte salbatica inainte de a o duce la gradinita, iar acum iubeste nespus copiii si tanjeste sa petreaca mai mult timp cu ei. Programul zilnic de gradi continea rareori lectii. In general, copiii erau lasati de capul lor, supravegheati totusi... Cand si cand mai aveau parte de cate un spectacol de teatru sau de o excursie pe la Zoo sau la Muzeul Satului (mai rar de-astea)...
Virozele - in floare, infectii urinare - in floare (pentru cei ce nu stiu, fetita mea nu merge, sta intr-un scaun rulant si, desi cere la baie, nu poate ajunge singura acolo)... Copiii sunt schimbati rar, desi toti au hainute de schimb in dulapioare... Deci, Daria este la grupa speciala. Colegii ei au diferite afectiuni (autisti, down, diverse dizabilitati locomotorii etc.). Acesti copii au nevoie de o ingrijire, o educatie speciala... Ei bine, nici vorba de asa ceva. Ba mai mult, sala lor de clasa se afla intr-o aripa separata a gradinitei, departe de salile copiilor sanatosi...
Nu mai intru in alte amanunte, am detaliat destul pe la alte subiecte, tot aici, pe forum.
In toamna asta am hotarat sa n-o mai trimitem pe Daria la gradi. Mai avem cateva luni la dispozitie sa cautam alta gradinita, unde speram ca va fi ingrijita mai bine. Este un copil frumos, destept, iubeste copiii si tanjeste dupa socializare cu ei...
V-am scris cele de mai sus ca sa stiti ca, desi le-am cadorisit pe educatoare mult timp (ca asa auzisem ca e bine pentru copil), ele nu si-au schimbat atitudinea... Ba chiar lucrurile au mers din rau in mai rau... Si mai e ceva: lucrez in MEdC, intr-un departament de unde as putea sa le fac mult rau acestor educatoare... Nu am facut-o pana acum (bineinteles de frica sa nu se razbune pe Daria)... Dar, avand in vedere ca nu mai am de gand ca fii-mea sa mai mearga la gradinita respectiva, voi lua masurile care se impun, ca sa nu mai sufere copilasii de acolo...
"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
annablue spune:
Noi abia am intrat la gradi anul asta si n-am dus nimic.
Adica, nici macar "banalul" buchet de flori, pt ca nu mi s-a parut normal, avand in vedere ca abia ne cunosteam cu educatoarele...
E drept ca la discutia de inscriere din februarie i-am dus ceva s-o "imbunam" pe directoare, dar atat.
si nici nu ne-am simtit ciudat printre tonele de flori aduse de mamicile celorlalti pici...
Si eu zic, ca si alte persoane de aici, ca asta e singurl mod concret de a ii obisnui pe cei la care mergem pt rezolvarea problemelor ca nu e normal sa le dam ceva, ca sa-si faca treaba !!!!
Nici eu nu primesc nimic si mi ee pare aberant sa le dau, in conditiile in care "nu e nevoie", adica sa le invat ca le dua la inceput si sa se astepte ca le mai dau...
La sfarsit de an sau de 8 martie, e normal sa le duci o atentie, dar altfel, NU E NORMAL !!!
aNA
_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
fotografii cu noi
coafura preferata