Mamici de noiembrie - decembrie 2006(40)
Raspunsuri - Pagina 22
![](images/user_woman.png)
alexandra_25 spune:
Buna dimineata mamici cu burtici........ce noapte am avut si eu....m-a durut capul ingrozitor...ba imi era cald si ma dezveleam....ba imi era frig...daca dormea pe partea stanga asa de tare imi batea inima....daca adormeam pe spate aveam impresia ca am ceva la plamani....si tot asa pana dimineata...aseara l-am terorizat pe sotul meu...imi luam tensiunea din 10 in 10 minute....ca deh....ma durea capul....
M-am trezit pe la 7 si m-am uitat la Tv pana pe la 8:30 dupa care am mai adormit o ora.......vad ca si voi a-ti avut o noapte groaznica....
Dolores...si eu sunt de acord cu ce zici tu...dupa ce au fost obisnuiti acum e mai greu...si oricum ei au fost de vina ca au acceptat de la inceput.....
Asiza...sa ne spui si noua cum a fost....eu invat de la voi...si referitor la medicamente...chiar nu inteleg...asa cum este un D-zeu pentru toata lumea asa este si o lege a compensarii pentru toti medicii...
Chris80....pe cuvant ca niciodata nu am cerut compensat...de fiecare data doctorita ma intreba daca am nevoie de ceva medicamente compensate....si ea mi le scria....
Raluca...sper sa fie totul ok......
Antonia23.........."La Multi Ani"!!!
alexandra 32 + cu
Mark Andrei
poze
"Exista doar un singur colt din univers pe care poti fi sigura ca il poti imbunatatii, si acela este tu insati."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
asiza spune:
Adina, vad ca esti destul de ghinionista, insa firea ta de luptatoare va invinge totul...STIU SIGUR! Ai grija de tine...
Ramsan, vreau sa te si eu pentru materialulu Lamaze...l-am downlodat, insa nu am avut timp sa-l rasfoiesc...si bine-ai facut ca ne-ai criticat ieri, ca eu, cu mintea asta de gravida cam uituca, pur si simplu am uitat de el
...
Aelita, desi mi-am cumparat sutienul de alaptat, am luat in calcul ca sanii s-ar putea sa mai creasca, de aceea am pastrat bonul si fetele de la magazin mi-l schimba daca ramane mic...
Marcelino, bine ca ai aparut, ca-mi faceam griji deja...urma sa te sun...asadar ocupata cu centrala...nu cred ca ne mai intalnim daca niciuna dintre clujence nu a dat vreun semn de viata...asta e...
Dandusa, pupici...asta spuneam si eu despre spaga, dar nu mai vreau sa polemizez, ca n-are rost! Fiecare face cum considera ca-i mai bine! Oricum tarifele la medici, le-au stabilit tot pacientele, ca doar n-au cerut ei de la inceput xxxx sute de EUR! Acuma mai dezobisnuieste-i daca poti!!!!
Ralumat, ma bucur tare pentru voi...sa aveti noroc de casa noua si uite ca "soarele straluceste si pe strada voastra" si sunt convinsa ca va fi din ce in ce mai bine!
...CAt despre perna de alaptat, medicul neonatolog de la scoala mamei chiar ne-a recomandat-o spunand ca e mult mai usor sa alaptezi avand-o, pentru ca-ti ofera o pozitie foarte comoda, atat tie cat si copilului...
Antonia23, , multa sanatate si fericire...poate mai intri si tu pe la noi sa ne dai vesti despre tine!!!
Chris, scumpa, am contribuit la medicul de familie deja...ca sa te tin informata...si, culmea, luna trecuta si nu numai mi-a dat tot ce am cerut, desi nu-i dusesem absolut nimic niciodata pana acum cateva zile...
Carliema, poti sa-mi dai adresa de gimnastica, de pe Pata?
Alex, Dolores,
Fetelor va pup tare tare...
Oana 26+ cu
Denis Cristian
asiza spune:
Raluca, da' ce-ai patit??? Ne rugam pentru tine ...
si sa ne dai vesti...
Madaluta, multumesc de raspuns...Deci se pare ca medicul avea dreptate...hmmm...
Oana 26+ cu
Denis Cristian
ruxandra_sb spune:
Neata,
Mirona, aha .. daca asa stau treburile cu cantarele elctronice poate ar trebui sa ma linistesc si sa ramanem credinciosi celui mecanic.
Tema zilei (de ieri, cred)
1. Elevit (sau alte prenatale): da, asa ar fi indicat (eu oricum nu pot sa-l inghit, asa ca bag doar fier in mine)
2. cu sutienul: tot asa stiu ca-i indicat; eu oricum tb sa port ca ne obliga dimensiunea, dar numai ziua; noaptea nu l-as suporta
3. am inceput deja sa strang "maruntisul" (bancnote de 1, 5, 10, 50 RON) pt dat incolo si-ncoace in spital
"grosul" depinde de spital, de medic, de tipul de nastere
Oricum ne pregatim pt: medic, anestezist, asistenta sefa, asistentele de la reanimare, neonatolog, asistenta sefa nou-nascuti
Stiu ca vb relativ relaxate despre cotizatie, mita, spaga sau cum vreti sa-i spuneti.
Dar eu stiu ca nu ma joc cu sanatatea mea si a copilului meu. Cum sunt clar la mana lor, nu vreau sa stiu decat ca suntem bine ingrijiti si ca beneficiem de toata atentia ca sa trecem cu bine peste hopul asta.
Imi pare sincer rau de cei care nu au de unde sa dea si care sunt tratati mai putin bine, dar pe bune daca nu mi-ar parea mai rau de mine sau de copilul meu.
Mai ales in caz de probleme. Vorba mamei mele: bebe e asa mic si neajutorat, nu are cum sa-ti spuna ca-i ceva in neregula. Si un plus de atentie, ii poate salva, la o adica, viata. Sau il poate scuti de multa suferinta pe viitor.
Nu trebuie sa "tabarati" :-) pe Cleo, ca este sincera si spune cu cat va cotiza ea. Inca o data sunt doctori si doctori, iar un director de spital, basca cadru universitar, are clar alt statut.
Cleo nu exagereaza cu nimic.
Danita, off ce rau imi pare. Copilasul cum e, a supravietuit?
Adina, sper ca esti bine. Multa sanatate.
Pana una alta bea cat mai multe lichide, sa cureti pe-acolo.
Am vazut si eu stirea cu bb cel de 5,7 kg.
Si au lasat-o sa-l nasca natural... ba se mai si mandreau cu asta. vai dea ea..
Cleo, baga lactate la greu. Eu am vazut ca daca fac pauza mai mult de cateva zile la jumatea de litru regulamentara, apare carcelul. Asa ca, pompez lapte la greu.
Si antreneaza-ti iubitul. Sotul drag stie deja cand urlu "carcel" sa se napusteasca asupra gambei cu masajul... ca doarme pe el, si o nimereste mai grei, asta-i altceva..
Si eu amortesc. Atunci ma intorc pe partea cealalta.
Paracetamolul este permis in sarcina.
Ralumat, felicitari pt casutza. Mare lucru sa te simti linistita si in siguranta.
Subscriu si eu pt haine de gravi de la TCM, si marimi mai mari. Numai ca la noi nu au bagat inca de toamna si de vara nu mai are rost.
Raluca_u, sa ne dai vesti bune, da? Ai grija de voi!
Am fost ieri pe la TCM sa-i iau lui Matei ceva haine, ca am realizat ca nu prea mai are. Ca facui zilele astea ordine si-o selectie riguroasa si se duse jumatate din dulapul lui.
Le-am pus frumos in saci&sacose de plastic, inscriptionate cu continutul si varsta, si duse au fost la mama in pod.
N-am prea gasit ce cautam. In schimb i-am luat lui bb2 un costumas alb flausat si o pereche de panatloni termo (captusiti cu polar pe interior) pt cca 6 luni.
Ieri a nascut o prietene de pe DC, mamica de septembrie-octombrie, Lexi.
O fetita, Maria-Cornelia de 3,1 kg, natural cu epidurala! 30+
Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
ramsan spune:
Buna dimineata!
antonia23
sa fii iubita, sanatoasa, sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos si papacios, iar din cand in cand aduti aminte si de noi, fetele de la DC.
monique dau si eu raportul ca aseara cand veni husbandu' cu pestele era cam tarziu: am iesit si noi din foame cu cele 9 kg de biban si stiuca (a dat numai la rapitor); partea cea mai nasoala urmeaza ca trebuie curatat si mie mi-e de la mirosul de peste; din cauza mirosului nici nu prea mananc cu toate ca este foarte sanatos.
marcela chiar ne intrebam de tine, bine ca ai rezolvat problema cu centrala si...spor la treaba
miro am patit si eu ca tine cu statu' prin casa dar nu din cauza ca m-ar fi durut ceva ci pentru ca nu mai suport hainele stramte (iar pijamaua a devenit cam micutza pentru burtoiul meu). Partea nasoala este ca eu cam dau semne de raceala ca nasul imi este infundat si in urma cu vreo doua zile ma durea si gatul, sper doar sa nu se agraveze simptomele astea.
ralumat bine ca ti-ai gasit linistea in sfarsit dupa necazul pe care l-ati avut cu casa. Ai o gramada de treaba de facut dar ia-le si tu pe rand cum poti
ank999 ce mai spui tu?
raluca sa dea DD sa fie bine, sa nu ne sperii, da? tinem pumnii si sa vii cu vesti bune
oana (asiza) ne spui si noua ce ti-au spus aia de la Casa de Asigurari, da? poate ne trezim ca nu mai beneficiem de compensare...
Fetelor care mergeti la Baby Expo sa ne spuneti si noua celor care nu ajungem pe acolo ce noutati mai sunt in materie de lucrusoare bebeloase iar daca va cumparati ceva dragutz, faceti poze!!
Eu raportez ca aseara mi-a sora-mea o vizita si i-a adus lui Rares suzete (una din latex si una din silicon), lantisor de prins suzetele, foarfece de unghiutze cu vf rotunjit, unguent Bepanthen, servetele umede Pampers, gentutza termoizolanta pentru biberon si mameloane siliconice (pentru protectia sanului)... e super! V-am povestit eu odata ca tot ea i-a cumparat lui Rares patutz, lenjerie, cosuletz, carucior... si ii va fi si nasa de botez. Asa sora mi-a dat mie DD
toata!
si pe voi si intru pe DC ceva mai tarziu ca azi am zi de
, bunica curata pestele... este treaba la greu
Ramona 33+
Rares
Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares
ramsan spune:
aelita mami dar ce cauti tu la 2 noaptea pe DC? nici bebelina ta nu are somnic?
asiza ma bucur ca a avut efectele scontate supariciul meu; citeste materialul ca iti va fi foarte de folos impreuna cu cel postat de miro in urma cu cateva luni la cursurile facute de ea
Ramona 33+
Rares
Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares
adinazot spune:
Buna dimineata fetelor!
RALUCA,sper sa foe ok cu tine,sa nu ai nimic..NOROC!!!
Va multumesc pt incurajari,fetelor!Eu ma simt putin mai bine,incepe sa isi faca efectul antibioticul,azi nopate m-am trezit de 3 ori la wc,prima data inca mai aveam cutitul in spate,ma durea rinichiul drept tare rau si burta,dar apoi am reusit sa adorm si cand m-am trezit urmatoarele dati deja nu ma mai durea spatele,si nici acum nu ma mai doare,simt doar ca o sensibilitate,Doamne,sper sa imi treaca porcaria asta si sa mai treaca macar vreo 5 saptamani sa poata veni bb pe lume sanatos.Sunt terminata psihic,parca nu ma pot bucura deloc de sarcina,cand zic ca e totul cum trebuie,mai apare cate ceva..Singurele momente superbe sunt atunci cand simt bb miscand,stiti si voi ce fain e!!!
ANTONIA,la multi ani!!!
pup pe toate
Adina 32+Alessia
poze
Adina diverse
cristina1974 spune:
Buna dimineata, fetelor cu burtici!
La Multi Ani Antoniei23! Sa fie sanatoasa, si sa aiba exact bebelusul pe care si-l doreste, frumos, mancacios si ascultator.
Raluca,iti tin pumnii,sper sa te intorci repede cu vesti bune.
Adina, bine ca esti mai bine.Tu, saraca de tine, ai tras cam multe in sarcina asta, te admir pentru rabdarea pe care o ai.
Dandusica, mama,am asigurare medicala,particulara si aia,insa nu acopera 100% costul unei nasteri la Portland.Oricum, din valoarea totala a facturii, care Dzeu stie cat va fi,mi se va scadea ceea ce se acopera de polita de asigurare, iar restul, platim prin transfer bancar.Sunt servicii aici care nu sunt acperite de nici un fel de asigurare, deci trebuie sa le platesti,daca beneficiezi de ele.
Ma rog ,astea sunt preturile aici,si am apelat aici pentru ca am avut experiente extrem de neplacute cu cei de la stat. Am vrut sa fiu sigura,asta-i, ca o sa se ingrijeasca de mine,si multumesc lui Dzeu ca am bani destui sa-mi permit chestii din astea.Astea sunt taxele,le platesc si-mi vad de treaba,dar in Romania este cosmar, frate.......Pe langa faptul ca in sarcina esti cum esti, si te gandesti non stop la bebe, sa-i fie bine si sa poti duce pana la capat fara complicatii, auzi....stoarce-ti creierii si rezolva spaga,ca altfel te lasa nesimtitii sa mori si nici nu le pasa.Of,strigator la cer,si din pacate, se incurajeaza la greu sistemul asta.
Fetelor, am niste dureri in partea dreapta, sub ficat,vin si pleaca la cateva minute,asa ca am sa ma retrag iar in pat.Sper sa treaca repede, sa ma pun pe picioare, ca avem atata de alergat,....si cu ziua Iasminei,si cu camera Georgiei,si cu problemele de la firma.....
Si azi s-au anuntat 27 de grade si umiditate super la Londra, asa ca va dati seama ce-o sa fie pe aici.
Pupici la toate ,numai bine si aveti grija de voi.31 saptamani fix,Iasmina si bebe Georgia
cristina
Dia1609 spune:
ruxandra_sb, sunt de acord cu tine in ceea ce priveste cotizarea..... mi-e prea mila de mine si de bebelul meu ca sa nu dau...
in plus, cotizatia la doctor difera in functie de statutul si de faima lui... asa ca poti cotiza 1.500.000 la un amarat de ginecolog rezident, care n-o sa fie in stare sa-ti aduca si un anestezist sa-ti faca epidurala, care nu prea are experienta si care se da cu capul de pereti daca ai o complicatie, si care are paturi la dispozitie numai in saloane de 8 in camera, sau poti cotiza 3-400 euro la un ginecolog renumit si f. bun, care-ti asigura tot: cazare in saloane civilizate, confort cat de cat in timpul nasterii, asistente atente, anestezist la orice ora din noapte, neonatolog competent, etc... ca toate merg mana in mana, ginecologul iti asigura legatura si cu anestezistul si cu neonatologul, pe care bineinteles ca ii platesti separat
de asemenea, poti sa nu cotizezi nimic si atunci ajungi sa nasti natural un copil de 5.700 kg ca amarata aia de la televizor.. sau sa ai un travaliu de 24 de ore...
fiecare face cum il taie capul si buzunarul pana la urma... eu una stiu ca prefer sa strang cat pot ca sa-mi fie bine mie si mai ales lui bebe, sa-i ofer toate sansele sa vina pe lume cat mai putin chinuit si traumatizat
de asemenea, eu o sa cotizez si ca sa imi lase copilul cu mine in camera, si, daca am noroc sa fie libera cand nasc, si pt. o rezerva sa stau singura in salon si sa poata sta sotul cu noi ...
nah, cam asta a fost oful meu :))
Dia 29+ cu
Oana
adinazot spune:
CRISTINA,eu am citit despre durerile din dreapta de sub ficat cum ca ar veni de la apendice care este impins de catre uterul gravid si localizat chiar sub ficat.Sper sa nu fie asta cauza,dar daca mai continua durerile nu ar fii rau sa iti suni medicul sau sa-i faci o vizita,sanatate multa!!!
Adina 32+Alessia
poze
Adina diverse