colectionari - de ce?

colectionari - de ce? | Autor: crini

Link direct la acest mesaj

As vrea sa intreb ce semnificatie are necesitatea de a colectiona si spre ce gen de 'piese' ar trebui indreptat un copil de sapte ani.
Fata mea ar vrea sa-si faca o colectie ceva si nu stie cu ce. A incercat cu capacele, cand era la gradinita, era atenta la toate sticlele si borcanele pe care le desfaceam si adunase o multime. Mie nu prea imi placea ideea, nu stiu de ce, probabil nu gaseam ceva important, educativ in aceasta colectionare si pana la urma le-a aruncat.
Acum ma intreb daca am facut rau sa tratez asa interesul ei, poate era important actul in sine, nu obiectele colectiei. Cum e in realitate?
M-a tot intrebat ce adunam eu cand eram mica, l-a intrebat si pe tatal ei, si pe bunica, dar nu o atrag timbrele, vederile, monezile... interesele noastre din copilarie.
Acum ce as putea sa fac? Ce sugestii sa-i dau?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

buna,
eu intr-un timp colectionam servetele de hartie, oricunde ma duceam luam cate un servetel. s-au mai uzat, s-au mai stricat in timp, am mai aruncat din ele, dar o parte o mai am si acum
timbre.. hmmm e destul de dificil, pt ca ar trebui sa fie mai multi copii implicati sa faca schimb intre ei, sa discute pe tema, sa s-i le admire reciproc.
Am cred ca 5 clasoare mari si acum cu timbre, unele chiar de valoare, dar in acelasi timp si parintii mei se ocupau de chestia asta, isi facusera un fel de aboment la serviciu si primeau prin posta ultimele aparitii, carti, aveam 2,3 pensete speciale, lupa, etc
dar toti copiii din bloc colectionam, ore in sir stateam de vorba, faceam schimb ne duceam la posta sa cumparam.
o prietena de a mea colectiona monezi de 1 ban, avea cutii intregi cu mii de monezi.

trebuie sa discuti cu ea, sa vezi ca i-ar placea, in fct de hobiurile ei sa ajungeti la un rezultat.
cd, etichete, cutii de orice fel metal plastic, hartie, carton, sunt multe vederi(cu animale, haioase, plante), carti de citit, carti de joc
sper sa-ti fi dat o idee.

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Cand eram mica tot asa, timbre sau servetele. Acum, daca as avea timp, as colectiona creioane...am vazut o multime prin librarii, mie-mi place sa scriu cu creionul si tare mi-as cumpara din toate macar cate unul.
Sau caiete, gume de sters...ma mai gandesc si revin.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu colectionam gume de sters. Aveam zeci de gume, de toate felurile colorile, mirosurile din toata lumea. Am inceput relativ mare, poate a 7-a, nu aveam eu prea multe ca pe vremea aia erai fericit dac gaseai o guma care sa sterga, dar am perseverat. Toata lumea care pleca un alt oras, tara, imi aducea gume. Le-am carat si cu mine in Canada, dar din pacate l-am lasat pe fi-miu sa se joace cu ele si mi le-a cam distrus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nume spune:

Crini, nu cred ca are vreo semnificatie aparte la varsta ei. Cred ca au atras-o culorile si volumele. Capacele ar putea avea o valore simplistic-estetica...pana la urma. Au tot felul de logo-uri care sunt gindite ca sa atraga atentia, pe care e posibil sa le fi si asociat cu reclame de la tv... sunt asemanatoare dintr-un punct de vedere cu servetelele...

Pe de alta parte nu-ti face probleme din cauza ca le-ai aruncat. E ok pentru copii sa vada ca obiectele care nu au utilitate se arunca, nu se stocheaza.

nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Eu cand eram ca fetita ta, colectionam poleiala cu care erau invelite bomboanele. Mai tarziu, timbre.
Acum colectionez broaste testoase micute, din lemn, sticla, fildes.
Ii poti cumpara o ŽbachecaŽ in forma de casuta si sa-i sugerezi sa colectioneze obiecte mici, pe care sa le puna in ea. Eu tocmai am completat-o pe a mea. Daca vrei, iti trimit poza, poate o inspira.
Nu cred ca-i bine sa-i arunci colectiile, probabil ea le vede ca pe ceva foarte personal, de care poate dispune cum vrea. Intreab-o pe ea ce idei are, ce i-ar placea, sugereaza-i si tu ceva si cadeti de acord.

Carmi

Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

E mai bine sa intrebi pe ceilalti parinti din clasa fetei, asa pot face schimb intre ei. Ca semnificatie? Daca ma intrebai acum 35 ani iti dadeam un raspuns, acum am alte viziuni ale colectiei. Aia a mea de elefanti ca si cea a lui Carmi. Caut estetul ce incanta ochiul acum si ceva valori ( fiind si de materiale mai pretioase).

cicina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Am facut o lista cu tot ce ati spus si o sa vorbesc cu ea sa vad ce-ar incanta-o.
Cicina, la ei la scoala fac colectii de poze cu monstruleti din Pokemon, le cumpara de la edicola si joaca ceva cu ele, ala cu mai multe puncte le ia pe cele cu mai putine, ies mereu monstri noi cu puncte mai multe, asa ca trebuie sa le cumperi tot timpul, ca altfel pierzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Crini, ai putea-o indruma sa faca colectie de papusi de portelan. Cu fiecare ocazie ( mai importanta ) - de ziua ei, etc. ii cumparati voi parintii ( eventual si bunicii ) cate una + ca daca va avea grija de ele le poate "afisa" si in locuinta proprie cand va fi mare. E o sugestie ! Pusici !

Mamica lui Rares si gravidutza cu al doilea bb.

Good things last forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Da un sfat cum tratez cu sotul sa arunce maldarul de pachete de tigari goale colectionate (e nefumator a strins de pe la altii) in adolescenta si care-mi umple degeaba 2 cutii maaaari . Si colectia de casete audio alta cutie MARE MARE ???

Liliana si Dani

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Lili, cutiile le duci la boxa si acolo, in timp, mucegaiesc?
Casetele insa...
Eu mi-am adus cutii intregi de discuri (placi) din RO, mi-am cumparat si pick-up si acum il bat la cap pe sot ca vreau o mobila speciala in care sa mi le asez ca in biblio nu intra. Sper ca nu-i da cuiva din familie in gand sa mi le arunce, aia nu e colectie, e arta, muzica stransa in zeci de ani.

Mergi la inceput