Mamici de Mai - Iunie 2007- capitolul 2
Raspunsuri - Pagina 25
pistachio spune:
salut, fetelor!
eu am fost la eco la 6 sapt fix si nu am vazut decat sacul gestational...pe bb nu...
ma duc din nou joi, la 8 sapt fix...sper sa-l vad atunci si sa fie totul ok..
va pup si o sapt cat mai usoara la toate 
poze
piggy spune:
salutari
as vrea sa va intreb si eu ceva...am mers azi a doua oara la medic,
mi-a facut ecografie si tot citea niste valori pe ecran iar mie nu-mi spunea nimic. Cand am intrebat-o daca totul e OK a raspuns sec "da". Asa sunt si medicii vostri?
Mai mult nu mi-a dat vitamine, nici analize de sange nu mi-a zis sa fac. M-a mai chemat peste o luna.
Dupa calculele mele sunt in a7a saptamana dar ea zicea ceva de saptamana a 5a.
La voi cum a fost?
cristalina spune:
Pistachio, stai linistita, ai sa vezi ca o sa fie bine. Cateodata cand sarcina e asa mica nu se vede din prima!
Jollyies, gripa aia urata il poate afecta pe bebe, dar la astea banale totul e okay. Oricum la tine bebe e mic, acum e "totul sau nimic". Sarcina usoara si fara probleme!
(io's acum la a doua, fetitza mea le culege din parc si mi le da si mie, as aca acum am niste dureri de gat infioratoare si tusesc ca un magar!).
Piggy, eu as schimba doctorul! Mai ales ca trebuia sa insiste sa iei acid folic si sa-ti faci analizele acum!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
cristalina spune:
Aaa...si buna ziua, ca am uitat sa zic ![]()
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
Androix spune:
Piggy, daca nu-ti place de ea de ce nu cauti pe altcineva? E foarte important sa ai incredere in medicul care te urmareste si cu care o sa nasti. Mai bine o schimbi acum cat esti la inceput decat prin luna a 7-a. Daca nu ti-a dat ea sa faci analize mergi la medicul tau de familie care trebuie sa te ia in evidenta ca esti gravi si o sa-ti dea trimitere pentru analizele de sange si sumarul de urina.
Oricum situatia cu medicii e destul de nasoala. Stiu ca multe treceti prin asta prima data si sunteti ingrijorate si curioase sa va spuna tot, dar putini sunt medicii care va povestesc ce si cum din proprie initiativa. Mai bine ii intrebati tot ce va trece prin cap. Eu la prima sarcina mergeam cu lista scrisa. Iar medicul meu e un super dragut, dar nu avea el de unde sa stie ce vreau eu sa-mi spuna.
Eu sunt asa de nesimtita incat nici nu stiu cand o sa merg la prima eco
Probabil dupa data de 02.11
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
piggy spune:
cristalina, multumesc pentru raspuns. acid folic mi-a zis sa iau, dar atat. eu am facut analizele cu o luna inainte de conceptie si a zis ca sunt ok, dar din ce am citit pe aici trebuia sa fac si dupa.
sunt la prima sarcina si nu vreau nici sa risc sanatatea copilului dar nici sa devin paranoica ![]()
sim_stoian spune:
Piggy - ar trebuie sa iei un complex de vitamine si acid folic. Nu stiu ce sa zic... Mie doctorita mi-a prescris Elevit si acid folic de cand m-am dus la primul consult - atunci eram in sapt 5. Intre timp mi-am facut analizele si sunt OK. Mai am anticorpii pt RH pt ca il am negativ
. Maine ma duc la medic sa imi faca un consult si probabil ca ma va trimite la eco. Abia astept sa vad si eu inimioara lui bb.
Simona
7+
piggy spune:
androix, exact la asta ma gandeam si eu. sa merg la medicul de familie sa discut problema mai ales ca am incredere in el.
poohy spune:
Buna burtici!
Am citit mesajele de mai sus si am o intrebare - trebuie sa ma duc duc obligatoriu la doctorul de familie sa ma ia in evidenta ca gravida? Daca da, din ce faza a sarcinii?
Eu am fost la control la medsana (acolo am abonament de la servici) si ma duc pentru urmatoarea ecografie tot la medsana. Dar nu mi-am gasit inca un doctor obstetrician... Astept urmatoarea ecografie unde o sa se vada daca sarcina e viabila si incep sa intreb in stanga si dreapta (stiu ca totul o sa fie bine, dar tot mi-e foarte frica)
Pe medicul meu de familie cred ca l-am vazut o singura data - acum 2-3 ani cand m-a chemat pentru vaccinare. De obicei ma duc la medsana - unde avand abonament am consultul gratuit.
Merci,
Anca-Gabriela
ramona71 spune:
Piggy,eu una cred ca as schimba dc!Trebuia sa iti dea sa faci analize.Aici,eu la 6 sapt am facut primul control la genic ceea ce a insemnat:cantarire,tensiune,urina si sange(asta cu asistenta),iar apoi cu dc ecograf vaginal(sarcina destul de mica ca sa poti vedea pe burta)am auzit bum bum bum
inimioara care iti da o senzatie...
Acum nu zic ca si in Ro e la fel dar in mare masura asa ar treb sa fie.
Prietena mea din Pitesti e gravida ca si mine si merge la Buc.cred ca la spitalul giulesti(nu sunt sigura)Si iau facut la fel ecogr vag si normala ,a vazut inimioara...Dar analizele mi-a zis ca le-a facut la dc de fam
Asa ca...vezi si tu...consultate cu fetele care sunt din acelasi oras cu tine in ceea ce priveste dc!E important sa ai incredere in el!
In rest...la noi ploua si e o vreme f inchisa ceea ce nu imi da nici un impuls sa fac nimic...Imi e greata continuu si nu am nici un gust.Nu suport pasta de dinti si mirosurile de nici un fel
Va salut pe toate si o zi buna!