In Italia (18)
Raspunsuri - Pagina 4
Carmi spune:
Se hotaraste fata sa reinceapa regimul WW si ce citeste aici? Numai despre papa bun. Vreau si eu reteta de strudel, va rooooog, ca-mi ploua-n gura. Si link-ul lui Cri l-am salvat, sa ma satur din privit
Ma duc la Duracell, ca are un puseu de energie, dupa un somn de doua ore
Pup fetele dragute,
Carmi
Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
crista-s spune:
Iri plzzzzzzz nu citi !! ca pe urma iar ma certi...
Carmi uite www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=24455&highlight=strudel" target="_blank">aici reteta ...si cu poze . Eu fac asa foaia , tot secretul e sa pui cratita goala pe foc sa se incalzeasca si apoi sa acoperi coca cu ea si sa o lasi pina se raceste!! aluatul o sa fie super elastic fara sa fii muncit prea mult sa il framinti, vezi cu foaia deca ai masina de intins pasta intinde cu ea ca e mai usor, nu iti tb foaie mare ca poti faci si din fisii de coca mai inguste dar lungi.
Sau dc nu vrei foi subtiri fugi si cumpara aluat frantuzesc ( foitaj) de la magazin si pui in el umplutura ( vezi ca asta e ca pt concurs tu o mai reduci dupa gusturile voastre)...
deci pe linkul ala cele mai tari retete sunt cele de la sfide ...
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
piccaflor spune:
Buna la toata lumea!
Carmi uite iti dau reteta mea de studel...e suuuper!
Ingredinente:o foaie de placinta din comert(pasta sfoglia),3-4 mere,2-3 linguri zahar,2 linguri cu virf pesmet,coaja rasa de la o lamaie (eu uneori in loc de lamaie pun 2 linguri fulgi de nuca de cocos)...
Merele se curata de coaja si se taie in cubulete mici...
Se intinde foaia cu mina,se aduga un strat de mere,1-2 de zahar,o lingura cu vf de pesmet(absoarbe sucul merelor si nu va curge in tava)si coaja de lamaie sau eventual cocosul...se rasuceste,dupa care se repeta operatia cu restul ingredientelor ramase...
Se da la cuptorul incins in prealabil si se lasa circa 30 min...
Crista ce aventuri ai avut la Milano...uite,asta-i inca un motiv pt care astept cu nerabdare cetatenia italiana...
Cicina marfa topicul ....nu comentez ca ma simt cu musca pe caciula ...si eu dau cu clor pe wc (da' il cumpar la fata locului,nu vin cu el de acasa :)
Iza tare nasol cu virusul asta intestinal...l-a avut si nepotelul meu si a fost terminat saracutul...a tras o gramada cu el..
Multa sanatate!
Aici a plouat de-a rupt zilele astea...azi e asa,o urma de soare...
Pentru Barbye-una
dintre noi!Trebuie sa ajuti!
piccaflor spune:
Crista tu faci si foaia ? Bravos!...eu m-am lasat pagubasa,dupa citeva tentative nu tocmai reusite..
Pentru Barbye-una
Carmi spune:
Piccafloricikosi Cri, saru´mana, deja salivez, salvat retetele. Am o foaie de placinta in frigi, cred ca...la atac cu ea !!!
Carmi
Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
piccaflor spune:
Si daca tot sintem la capitolul retete,va scriu si reteta mea preferata de biscuiti crocanti:
350 gr faina alba
130 gr zahar
120 gr unt
2 oua
esenta de vanilie sau 1 pliculet zahar vanilat
1/2 pliculet praf de copt
1 lingura frisca lichida
1 lingurita scortisoara macinata
1 vf de cutit de sare,migdale (sau miez de nuca,stafide,pinoli) pt decor
Se amesteca toate ingredientele (in afara de cele pt decor) si se framinta bine pina se obtina o coca potrivit de tare(sa se poata intinde)...se intinde o foaie de circa o jumatate de cm si se taie biscuitii cu forma sau cu un pahar...in mijloc se decoreaza cu mandorla etc si se dau la cuptor la foc moderat pina devin aurii(circa 20 min)...
Eu folosesc faina aceea cu praful de copt deja incorporat...
Pentru Barbye-una
crista-s spune:
Picca fac si foaia , dar mie imi place .. imi aduc aminte cind facea bunica mea si o intidea asa pe dosul miinilor .. si era subtire de citeai ziarul prin ea ( eu n-ama juns la ac performanta decit cu masina de intins pasta , dar cu aia ies fisii inguste ).
La noi bunica bunicii era sirboaica asa ca obiceiurile erau destul de balcanice ... sarailia era la loc de cinste la fel si cremsnitul , strudelul cu mere sau brinza ..nelipsite de la sarbatori ( nu stia sa faca cozonac insa ).. Facea halva turceasca asa ii zicea ea.. am gasit reteta insa aici in Sicilia cica se numeste www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=20720&highlight=latte fritto" target="_blank">latte fritto ... doar ca ea il lua cu lingura si facea stil gnocchi pe care le prajea nu taiat in romburi
Buna de salvat reteta ta .. mai ales pt serile de iarna .. sa rontaim biscu in fata tv-ului...
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Tizabela spune:
Auleu fetelor cum inca nu sunt in stare sa fac nimic tot colind pe aici pe net si ce imi vad ochii numai retete de papa bun,iar eu am voie sa mananc pentru inca 3 zile doar orez fiert.
Las ca ma fac eu bine si incerc si eu sa fac ceva bun sa am cu ce pune kilele la loc pe mine !
Carmi eu zic ca cel mai bine este sa mergi la un dietolog decat sa tot faci regimurile astea care iti promit marea si sarea numai ca in momentul in care incepi sa papi normal pui de 3 ori cat ai pierdut!
Piccafor ai mare dreptate cu cetatenia asta multe lucruri le poti face mai usor si parca printr-un miracol statul tau e schimbat...nu mai esti un extracomunitar amarat esti un cetatean comunitar ce ma scarbesc pe mine fazele de genul asta!!!
POZE NUNTA
Carmi spune:
Izabela, WW e un stil de viata, nu o dieta. Dupa nastere, m-am facut cat purcelu´ (in timpul sarcinii am luat doar vreo 8 kile, ca am facut diabet de sarcina si am tinut regim) si am inceput in ianuarie ww. Am slabit 16 kg, fara foame, si mancand orice, cantitatie erau cuiul. Dar la Sicilika au avut grija rudele sa pun 4 kile, care s-au atasat rau de mine, nu vor sa mai plece....de asta ziceam ca reiau ww.
Of, i-o bezna afara, parca-i noapte.
Carmi
Tizabela spune:
Carmi acum am inteles daca este un stil de viata e mai mult decat ok.Vroiam sa iti zic ca ai o scumpete de "galusca" si ca a meritat sa iei cele 8 kg in timpul sarcinii caci acum ai parte de o asemenea minune!!!
Si eu sunt pe cale de a deveni matusica pe 28 septembrie este termenul sormi,dar mi-a zis vineri ca la ultima ecografie din masuratoarea osului femural al lui bebe i-a dat data nasterii 5 octombrie...ahhh ce bucurie ar fi pentru noi (eu si Fabio al meu suntem si nasii) caci Fabio e pe 6 octombrie!!!
POZE NUNTA