In Italia (18)

In Italia (18) | Autor: crista-s

Link direct la acest mesaj

Bine ati venit la un nou capitol!

Capitolele precedente:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58754&SearchTerms=italia" target="_blank">In Italia,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60722" target="_blank">(2),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62704&whichpage=1" target="_blank">(3),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64086&whichpage=1" target="_blank">(4),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64758&whichpage=1" target="_blank">(5),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65369" target="_blank">(6),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66805&whichpage=1" target="_blank">(7),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68622&whichpage=1" target="_blank">(8),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69748&whichpage=1" target="_blank">(9),(10),(11),(12),(12bis), (14), (15), (16),(17)

pareri despre vacante in Italia:

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43477&SearchTerms=italia" target="_blank">vacanta in Italia ( recomandari)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56382&SearchTerms=italia" target="_blank">vacanta in Italia ( recomandari)(2)

Vacanta la Lago Maggiore

Sicilia

Vacanta in Puglia

Concediu in Toscana cu bb mic..

Roma

www.romaspqr.it/ROMA/Indice.htm" target="_blank">TOATE OBIECTIVELE TURISTICE DIN ROMA - site in italiana

De unde putem "culege" informatii pretioase:

www.romania-italia.net" target="_blank">Forumul romanilor din Italia
Ambasada Romaniei in Italia
www.consulatmilano.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1" target="_blank">Consulatul General al Romaniei la Milano
www.stranierinitalia.it" target="_blank">Stranieri in Italia
www.stranieriinitalia.it/news/guidaistruzione/rumeno.pdf" target="_blank">GHIDUL INVATAMINTULUI IN ITALIA
www.moduli.it" target="_blank">Tipologie di moduli; Contratti; Autocertificazione; CAP; Codice fiscale...
Dictionar on-line :
www.garzantilinguistica.it/interna_ita.html" target="_blank">Garzanti Linguistica
www.yourdictionary.com/languages/romance.html#italian" target="_blank"> o groaza de link-uri cu dictionare
www.logos.it/" target="_blank">Logos- traduceri
www.foreignword.com/" target="_blank">Foreign wold - the language site

Italiencele vorbarete, de la sud la nord:
Iriale ( Messina )(05.02.1972) si Alessandro (11.06.2002)
Geanina_Anghel ( Napoli )
Mary_Ilie (de la Bucuresti, curind la Napoli), Andrei (29.09.2005)
Dana_popescu( Vasto )
CameliaS ( Firenze )
Gabry ( Firenze )(28.05.1974), Elena (07.02.2005)si Mircea
Crista-s ( Bologna )(06.01.1967)
Stralucitor1 ( Torino )(20.12.1973)
Mariana I. ( Torino )
Cicina (Padova) (22.01.1962)
Wicca ( Venezia)(18.05.1979) si Andrea (26.12.2005)
Pyssy ( Novara )
Danangie ( Milano )(08.02.1977)
Crini ( Milano )(01.10.1971), Theodora si Andrei
Pet.cost2005 ( Milano )(15.12.1975)
Alinutza00 (Milano )
Dana7mi ( Milano )(07.02) si Alessandro ( 6.08.2006)
Omi308(Milano)(30.08.1975), Corina Maria
Piccaflor( Treviso)
Mireloaia ( Aosta )
Tizabela ( Pordenone )(12.02.1983)

si prietenele/ prietenii lor :
Vio
Enn(29.08.1971)cu bebeii Dora (12.07.2006 )si Dènes(14.02.2004)
Alina si Marie-Evelyn (02.04.2002)
Caarra
Laura T
BB_Alinus(25.08.1975) si Amalia (17.11.2005)
Carmi si Fabiano(20.10.2005)
Gumman(29.04.1969)
Gabrielama(12.01.1971)si Mara (7.04.2004)
Dumid(19.08.1978)taticul lui Albert(05.05.2005)si sotul Laurei

...... si lista e deschisa ...

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Buna dimineata ....si bine ati venit la un nou capitol

Sa incepem cu o glumitza ca dehhhhh prea e vremea asta ploioasa care ne intristeaza..

Un barbat si o femeie care nu e cunosteau, amindoi casatoriti, impart acelasi compartiment intr-un vagon de dormit.
Amindoi, foarte obositi, chiar daca un pic se rusinau reusesc sa adoarma. El in cuseta de deasupra si ea dedesubt. La 1 noaptea el se trezeste, se apleaca spre femeie si zice:" Ma scuzi daca te-am trezit,ai putea sa imi mai dai o patura? Stii, imi e cam frig."

Femeia, imediat ii raspunde:" Stii, am o idee mai buna: de ce nu ne prefacem soar pt noaptea asta ca suntem sot si sotie?"

"Minunat!!! E o idee excelenta!!! raspunde barbatul entuziasmat. "Ok!" zice femeia." De ce nu te ridici sa iti iei singur rahatul ala de patura in loc sa ma trezesti pe mine , idiotule!"
Dupa un scurt moment de liniste... barbatul face un pirtzzz.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Cri, de unde le scoti? M-ai inveselit de dimineata.
Ieri n-ai fost pe baricade, pe unde ai umblat?
La noi azi e greva, ploaia e un extra, bonus. Ma intreb cum ne descurcam, organizasem cu niste prieteni sa iesim la brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Cri.... Si felicitari pt succesul avut cu hainutele rosii!

Cici, deci nu sunt singura nepriceputa in bucatarie... reteta de aseara (cea cu dovlecei si morcovi - despre care am vorbit cu Cri), mi-a iesit, dar nici nu era grea. Imediat insa ce ma pui la ceva mi complicat... vai si amar. Galustile cu prune, de ex, nici nu as avea curajul sa le incep. Asa ca tu esti mai priceputa, macar te-ai aventurat...

Dana, deci nu era asa frumos si minunat domnul Garko? Hmmm...in tv si in poze e superb.

Ploua mocaneste, ma apuca tristetea...

Iri, mami de Ale

Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Buna ziua de la München!Ce mai fac fetele?

Marti noaptea ne-am intors din Italia!A fost EXCELENT dar a trecut atit de repede .
O saptamina am stat la Castiglioncello,o localitate mica dar f cocheta la 35km sud de Livorno si ultimele 3 zile la Florenta.Ne-am plimbat destul de mult prin Toscana dar nu atit de mult cit am fi vrut pt ca vremea a fost f frumoasa(in fiecare zi peste 28°)am stat la strand si la baie .Am fost prin toate localitatile invecinate(Cecina,Vada,Volterra,Monescudaio,Rosignano),am fost si prin satele cu viticultura si culturi de masline(am cumparat vinuri si ulei de masline),am fost la Pisa.Weekendul asta pun poze.

Cristina ,marti,pe la 17.30 am trecut pe linga Bologna,ti-am facut cu mina .Erau nori dar cald.

In afara de vreme buna,am fost norocosi si cu cazarea(hoteluri curate,renovate)si mincarea .Sper sa revenim curind in Toscana,sa ajungem si la Siena,Montepulciano,Lucca,Piombino,Elba.

Alina

Mergi la inceput

Ieri m-am inghesuit la consulat in Milano, acolo unde tiganii i-au furat unei femei cu copilul in brate banii si cheile de la masina , se s-a facut cheta sa aibe sarmanii ( ea , sotul si bb mic ) bani de tren sa ajunga acasa si sa aduca cheile de la masina .. cine stie unde statea ( ca n.-am auzit) cu siguranta nu in milano ... dehhhhhhhhh ..
Deci m-a plouat acolo, la Bologna era noros dar nu ploua rau ( ca la Milano )...
Azi dimi am fost sa legalizez semnatura consulului la prefectura, alta coada ..si apoi la primarie ... am pierdut si trenul .. mi-a plecat de sub nas asa ca am mai stat prin Bo 1 ora degeaba .. noroc ca aveam cartea cu mine ...

Glumita era in italiana am tradus-o eu si pt restul fetelor ca dehhhhhhhh suntem cam amestecate p'aci ... am gasit.o pe forumul ala de bucatareala italian...

Cicina nu te intrista pt galuste cu prune .. alea ies greu ca tb sa combini bine cantit de faina cu cea de cartofi, sa nu pui multa faina ... deci nici mamei nu ii ieseau mereu ...

Iri deci a iesit reteta ? .. ce bine ..

Alina am vazut eu ca imi facea cineva cu mina dar era cam departe , au mutat astia iesirea din autostrada mai departe de mine ( era la 12 km acum sunt vreo 20 .. )
Data viitoare poate nu ocolesti Bologna , caci e foarte frumoasa... Eu nu ma satur sa ma plimbi pe strazile ei .. azi sunb o ploaie marunta mocaneasca .. si grabita .. am mai descoperit o bucata de strada cu case vechi de tot.. si niste coloane meseriase ... dar are de toate , strazi, biserici, parcuri, universitatea ( veche de cind haul ... cu niste picturi pe tavane de iti rupi gitul admirind), coloane , portile vechi ale orasului .. ca oras dupa Florenta e Bologna imediat..

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Fetelor, nu stiu daca ati rasfoit acest subiect ... eu acum l-am descoperit si am ras cu lacrimi .... nu m-am mai distrat de mult timp asa ... cititi tot, de la prima pana la ultima pagina ca merita!

Petro

Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Alina, si mie imi place TOscana foarte mult. Mi se pare ca seamana cu Romania, zona deluroasa, mai agrara, ne-industrializata.
Vad ca ti-ai facut lista cu ce mai ai de vazut, sa adaugi si San Giminiano, e deosebita si se mananca 'da dio', cum zic italienii. Ai cumparat ceva de alabastru (eu am luat un elefantel din Voltera si mai am o camila din Maroc - fac gradina zoologica )
Cri, iar mi-ai scapat! Bine c-ai rezolvat cu actele! A durat mult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

Petro, de acel subiect am dat si eu, si mi-am dat seama ca :multa lume nebuna pe pamantul asta.
Cri, si aici la Padova e o zi de kk, ploua. Azi a trebuit sa ma duc in oras, o coada de masini interminabila cu Fiera dei fiori si politie la fiecare colt.
Iri, galustile nu ca nu au iesit, n-aveau gust, asa cam am schimbat destinatia si am facut gnocchi a salvia burro. Mama, unde esti cu ciorbele tale? Eu il astept azi pe al meu cu cotechino, ca altceva nu stiu sa fac.
Crini, eu fac colectie de elefanti (banal nu?) dar imi plac foarte mult si am destui.
Alina atunci ai trecut si p-aici si nu m-ai salutat.

cicina

Mergi la inceput

Nico nu avam cum sa ne intilnim in primul rind ca daca terminam repede ( miercuri seara m-a trecut un baiat amabil pe lista si eram nr 55 deci ar fii tb sa tremin pe la 11 maxim) tu erai la servici. Dimineata la 6 insa un cretin a rupt lista sub privirile a 50 de persoane care nu i-au spart fata ci s-au bucurat ca sa inceapa o lista noua cu ei cap de lista ... asa incit la 8 si un pic cind am ajuns eu ( dupa ce de data asta nu ne-am ratacit prin Milano ca de obicei ci am intrat pe tang est in loc de ovest ... )am ajuns 89 pe lista .... si am intrat pe la 13 si am iesit triumfatoare la 14 cind ploua cu galeata . Eu aveam blugii uzi ca a plouat toata dimineata cu pauze dar deajuns sa ma ude la picioare . Si tb sa ajungem in partea cealalta de Bologna ( la un curier nesintit care a trecuit numai odata si pe urma lasa numai bilete fara sa sune .. jegosul!!)pina la 17 .. asa ca am dat bataie pe autostrada unde ploua ca nu vedeai masina din fata ta ..

Ati citit ca www.corriere.it/Primo_Piano/Cronache/2006/09_Settembre/15/fallaci.shtml" target="_blank">a murit Oriana Fallaci ?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_popescu spune:

quote:
Originally posted by pet.cost2005

Fetelor, nu stiu daca ati rasfoit acest subiect ... eu acum l-am descoperit si am ras cu lacrimi .... nu m-am mai distrat de mult timp asa ... cititi tot, de la prima pana la ultima pagina ca merita!

Petro

Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

M-am travalit pe jos de ras, Luca nu stia ce am, i-am explicat si radea si el.SUUUUUPERRR

In rest, si la mine a plouat azi a fost urat dar de 3 ore a iesit soarele si este cald.

Mergi la inceput