Clasa a II-a!!!!

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Buna ziua, mamici de copilasi de clasa a II-a !
Desi nu am scris nicodata v-am citit mereu deoarece am si eu o fetita care termina acum clasa a II-a.
Ieri a avut serbarea, sau mai degraba petrecerea de sfarsit de an. Ceea ce vroiam eu sa va intreb : la voi cum sa-u dat diplomele, s-a facut vreo diferentiere intre copii ?
La noi toata lumea a primit o diploma de absolvire a clasei a II-a , si atat.

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Diplomele au fost la fel, doar ca rezultatele erau diferite, astfel incat pe unele scria:... pentru rezultate Foarte bune; pentru rezultate bune si foarte bune; pentru rezultate bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Albinuta, bine ai venit! Poate ca in anul scolar urmator ne vei si scrie cate ceva .

Am terminat si noi cu FB. Si am primit si diploma si o carte. Ma asteptam ca toata clasa sa fie cu FB, dar nu a fost asa. Ceilati au primit si ei o diploma, mai micuta si cu alte desene pe ea. Si s-au dat si premiile de la Cangurul. Noi am participat la cel de matematica. Am primit si aici o diploma, o revista si o jucarie.
Teme de vacanta avem. Ne-au dat un caiet cu teme de vacanta. Ne vom apuca in iulie de el.

Felicitari tuturor absolventilor/absolventelor de clasa a II-a. Vacanta placuta!

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri.
Pe diploma fetei mele scrie 'pentru merite deosebite' si acum am inteles eu ca nu a avut toata clasa la fel.In clasa I le'a dat diplome pentru fiecare materie. dar numai celor care au fost mai buni la materia respectiva.

In fine , nu e asa de importanta diploma, se pare ca i+a diferentiat totusi prin ceea ce scria pe diploma.

A mai luat si altele, pentru diferite concursuri la care a participat, desen, poezie, pentru confectionat jucarii din mateiale reciclabile. Au facut impreuna cu doamna in clasa.
Si pentru canguras la care a facut 20 de puncte.

Gata, s+a incheiat si clasa a II'a, trebuie sa muncim mai mult in urmatoara clasa, tabla inmultirii....

Pupici, o sa mai scriu.

Mergi la inceput

Si noi am terminat cu FB. premiul a fost un caiet de vacanta( de care si noi ne vom apuca in iulie) si diploma, plus diplomele de la Smart si Cangurul.
Revin cu intrebarea: ce lecturi suplimentare au fost recomandate pentru vacanta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Isabela, la noi nu a dat nimic la lecturi suplimentare! Cel putin asa stiu. O sa intreb piticul cand vine din tabara si o sa-ti spun. Voua v-a dat ceva? Cat despre clasa a III-a, o mamica a cuiva care a terminat clasa a IV-a spunea ca a treia clasa e cea mai grea si ca aceasta clasa are informatiile cele mai multe (din ciclul primar). O sa vedem ce ne asteapta.
O intrebare am si eu: ati auzit ca se dau testari in clasa a IV-a? Si ca, in functie de rezultate, te poti trezi cu copilul admis sau respins? Limba straina cica ar fi eliminatorie. Si te poti trezi ca strabati tot orasul sa-ti duci copilul la scoala, daca este respins. Asa este? Voi stiti ceva?

Mergi la inceput

Claudia,
Nici noua nu ne-a dat nimic de genul lecturi suplimentare, dar trebuie sa o determin sa citeasca in vacanta aceasta.
Eu nu am auzit nimic de testari pentru in clasa a IV-a. Dar, practic ei abia in clasa a III-a incep limba straina, in primele clase ea fiind printre optionale.
Stiu ca sunt niste testari pentru cei care vor ca in clasa a V-a sa intre la clasele de limba straina intensiva.
Noua ne-a dat manualele pentru clasa a III-a. Mi se pare multa informatie, desi ei au facut tabla inmultirii pana la 5 inca din clasa a II-a. La romana am vazut ca se insista pe ortograme si incep sa invete partile de vorbire:verb, substantiv, pronume si pronume personal.
La matematica, la sfarsitul clasei am vazut ca deja invata multiplii si submultiplii al metrului,kg. ,litrului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Sunt mamica unui baietel care a trecut clasa a 2-a si am intrat la topicul vostru, din curiozitate (sa vad ce ne asteapta din septembrie ).

Nu va spun cum am asteptat vacanta de vara (si eu si el)- dar cred ca va suna cunoscut, nu-i asa?

Intrebarea mea la voi e urmatoarea: Victor a primit o lectura de vacanta destul de "stufoasa", zic eu (Dumbrava minunata, povestiri istorice, Cuore, Craiasa zapezii, Pinocchio, Amintiri din copilarie, 1 poveste de Agarbiceanu, 2 povesti de Arghezi). Intr-adevar doamna ne-a spus ca macar jumatate dintre ele sa le citeasca (sincera sa fiu chiar si asa mi se pare mult). Dar Victor are copii in clasa care citesc f. bine (citeau bine chiar inainte de a veni la scoala). Si el citeste acum destul de bine, dar nu f. cursiv. Vroiam sa va intreb: care din lecturile astea vor fi studiate in clasa a 2-a??Ca am inteles ca vor fi studiate fragmente din unele dintre ele . Si as vrea ca Victor sa le citeasca macar pe alea. Iar "Aminitiri din copilarie" voi i-ati lasat pe ei sa citeasca? Sau ati "tradus" ca si mine aproape fiecare fraza- se enerveaza ca nu intelege regionalismele.

Va urez o vacanta placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annita72 spune:

Buna, fetelor!

Ce bine ca mai povestiti si voi!

Albinutza,si eu voiam sa intreb care-i treaba cu diplomele, ca nu m-am prins care era ordinea ... adica rezultatele deosebite pe unde se claseaza, inainte sau dupa foarte bune? Ca si pe diploma fiica-mii scrie "rezultate deosebite"...

Isabela, lecturi suplimentare noua nu ne-au dat, dar vad ca daca nu-i obligatoriu, Ioana s-a apucat sa citeasca

Ana71, nu-mi mai amintesc fff bine, dar cred ca au o povestire de Edmondo de Amicis (parca asa il cheama..., pe cel cu Cuore), Dumbrava minunata, Pinocchio, ceva din Arghezi... Nu cred sa fi facut Craiasa Zapezii, de Agarbiceanu... nu-mi amintesc acum. Oricum, e destul de mult pentru el, dar poate il lasi pe el sa citeasca ceva, cat poate, si restul sa le cititi impreuna, adica sa-i mai citesti tu , ca o sa-i prinda bine. Iar cu Amintiri din copilarie... ai dreptate, am trecut si noi prin asta... Ioana nici povestile lui Creanga nu le-a citit din cauza asta...

Claudia, stiu ca si la noi la scoala se dau niste testari in clasa a IV-a, inclusiv la limba straina, dar asta numai pentru ca exista din clasa a V-a, una sau doua clase de engleza intensiv (sincer, nu prea stiu in ce consta asta, concret..,) si e batalie pe ele, asa ca trebuie sa-i aleaga cumva.

Hai ca iar ma lungesc cu vorba...

Elisor, puii tai ce mai fac? Ce mai faci tu?

Mai spuneti si voi ce planuri de vacanta aveti!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos

Mergi la inceput

annita72, inca nu m-am lamurit nici eu ce inseamna rezultate deosebite...

Referitor la lecturile suplimentare , are cateva povesti de citit, aprox. 5,6, nu stiu exact acum.
Are 2 caiete de vacanta, unul de mate si unul de romana.
Si trebuie sa invete tabla inmultirii pentru a fi mai usor in clasa a III-a.

Deocamdata se bucura de vacanta, nici nu a mai deschis vreo carte.

Vacanta placuta tuturor.

Mergi la inceput