Clasa a II-a!!!!
Raspunsuri - Pagina 24
isabela spune:
La noi nu au existat diplome cu rezulate deosebite.
Ana71, in mare parte lecturile enumerate de tine fac parte din literatura clasei a II-a. In manual sunt doar fragmente, de 2-3-4 alineate, dar doamna noastra recomanda sa fie citit intreg textul. Acum depinde de manualul dupa care vor lucra.
Noi, maine noapte plecam la mare, la Eforie Nord, asa ca va uram vacanta placuta si concediu placut.
annita72 spune:
Hei, fetelor, iar ati amutit? 
Sau daca e vacanta...![]()

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos
Ana71 spune:
Buna,
Multumesc mult pentru raspunsurile legate de lectura din clasa a 2-a (Isabela, Anita
).
Deocamdata ne-am apucat de "Cheile" de T. Arghezi si nu prea il atrage (ce-i drept nici pe mine
). Asa ca vom continua cu Pinocchio, poate e mai "atragator".
Copii vostri dupa ce manual de romana (adica scris de care autor) au invatat in clasa a 2-a ?
(Victor a invatat dupa un abeceder de Marcela Penes).
Si, inca ceva, Cl tu spuneai ca duci copilul la baschet (sper sa nu ma-nsel). Poti sa-mi spui si mie unde anume? Mi se pare un sport foarte bun pentru varsta asta. De preferat as vrea ceva in zona mea (Drumul Taberei).
Multumesc si va urez vacanta placuta!
cl spune:
Isabela, am aflat. Avem de citit suplimentar. Mi-a zis Alex din gara (venea din tabara de la mare, tabara sportiva, nu cu scoala, deci numai de lectii nu i s-a pomenit acolo). Ma asteptam sa-mi povesteasca ce a facut acolo, sa-i turuie gura si am fost surprinsa, era foarte tacut (era si obosit, dar asta nu e o scuza, ca-l stiu de ce e in stare
). Mi-a povestit foarte putin, apoi mi-a trantit-o: "mami, stii, pe langa caietul de teme de vacanta, mai am si de citit din lecturile clasei a treia!". M-am simtit exact asa:
!!!!
Ana 71, nu mai stiu autorul
. Si copilul meu merge la judo, la o scoala sportiva, de 3 ori pe saptamana. Luna aceasta au pauza, reincep antrenamentele in august, dar va fi mai lejer pe timpul vacantei, 1 antrenament pe saptamana. In schimb va merge la inot (cu after school-ul), de 3 ori pe saptamana si s-ar putea sa mearga si la gimnastica (aerobica, parca, nu stiu sigur), la ANEFS. Ana, nu ai nici un club sportiv pe langa casa? Desi s-ar putea sa nu aiba activitati pe timpul vacantei...Incearca si tu si vezi. Si daca nu ti-e departe, la ANEFS sigur dai de ceva.
Ana71 spune:
Cl, multumesc mult pentru raspuns. Victor merge la tenis acum ,dar as fi vrut sa faca,in timpul vacantei si inot sau baschet (una din ele). Nu stiu de ce retinusem ca Alex face baschet (am confundat
). La ANEFS mi se pare cam greu de ajuns. Probabil ca voi incerca la Steaua. Pe mine ma intereseaza ceva sezonier, sa invete sa joace nu sa faca de performanta. Iar la cluburile astea sportive majoritatea fac de performanta (cu multe antrenamente pe saptamana). La un moment dat Victor a facut karate, dar profesoara insista ca ei sa participe la tot felul de concursuri (la 3-4 luni aveau un concurs) plus examenele de centura si mi se parea destul de obositor sa mearga de 4 ori pe saptamana (si a mai avut si niste probleme cu burtica, asa ca am renuntat).
Vacanta placuta!
annita72 spune:

Ce mai faceti? V-ati apucat de teme? Noi,nu...

Ioana si Tudor sunt la tara si cred ca numai la teme de vacanta nu-i sta gandul Ioanei...
Deocamdata, ma bucur, mai ales ca e prima vacanta in care Ioana chiar se distreaza la tara. E deja de 10 zile acolo si nu ma suna de trei ori pe zi sa ma duc s-o iau
Si-a facut o prietena, o fetita un pic mai mare, are 11 ani, si sunt toata ziua afara, impreuna.
Mie mi-e dor de ei rau de tot, dar daca ati sti ce frumosi sunt amandoi, imbujorati de aerul ala de-acolo si de soare... O sa-i las, cat vor sa stea...
Claudia, pana la urma, ti-a povestit Alex cum a fost in tabara?
Ana, spor cu lecturile! ![]()

http://s206.photobucket.com/albums/bb38/anastama/
isabela spune:
Noi nu ne-am apuca de temele de vacanta. Abia ne-am intors de la mare, unde a fost tare frumos. Imi venea mie sa plang cand am plecat, dar copilului.
Ana71,Manualul de romana dupa care a invatat Ana era de Cleopatra Mihailescu si Tudor Pitila. In clasa a III-a am vazut ca manualul are alti autori.
albinutza spune:
Manicute de copilasi care trec clasa a III-a, ce mai faceti?
Am si eu nevoie de o informatie, as putea sa gasesc pe net-ul asta mare Lebedele de H.C. Andersen ?
Stie cineva?
Nu am gasit povestea la librariile noastre si as fi vrut s-o scot la imprimanta..
Saptamana asta nu pot sa plec mai departe de casa dar daca nu o gasesc, o sa incerc la librariile mai din centru.
Spor la temele de vacanta !
annita72 spune:

Ce mai faceti?
Va pregatiti de scoala?
Albinutza, vezi, poate o poti comanda pe net, sunt mai multe site-uri unde cred ca o poti gasi. Uite unul:
http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/libraria/mbshop.cgi?database=16&action=view_product&productID=x848&category=20
De printat, nu stiu, n-am gasit nimic.
Hai, mai spuneti si voi cum suportati apropierea scolii![]()
Eu am macar unul entuziasmat, Tudor de-abia asteapta sa mearga la gradi... Sa vedem daca o sa si ramana![]()

isabela spune:
Noi, ne-am pregatit de scoala. Ne-am cumparat uniforma,pentru ca cealalalta era deja mica, rechizite, adica fel de fel de caiete, carioci, si toate cele.
A scris, a citit, a rezolvat probleme la mate. Nu foarte mult, din fiecare cate putin, iar saptamana viitoare i-am promis ca o las fara teme. Sa se bucure de ultima saptamana de vacanta.
Nu-mi vine sa cred ca vom incepe scoala, ca cele trei luni de vacanta au trecut asa repede.
Va fi oare mai grea clasa a III-a?