Clasa a II-a!!!!

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Si la noi este la fel cu notele:apar in carnet inainte de vacante. Dar in general stiu ce note are, pentru ca ele apar pe caiete sau pe fisele de evaluare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Ehe, am incasat un I la disciplina, acum asta este, vom vedea cum ii va afecta media la purtare. S-a jucat cu radiera in clasa, s-a harjonit cu un coleg si au rasturnat caietele colegilor si cireasa de pe tort: a iesit in curte pe ploaie dupa ce doamna le-a interzis sa iasa.
Disciplina ne mananca.

Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Nu stiu cum sa o determin pe Ana sa scrie frumos pe caietul dictando. Lucram suplimentar si atunci cand sunt langa ea, cat de cat scrie literele egale, cam de acelasi volum. Dar, cand isi face temele singura, din pacate iar scrie urat.
Sfaturi? Eu, una, in afara de a scrie cat mai mult, nu stiu ce sa spun.

Mergi la inceput

Isabela daca ii dai sa scrie suplimentar pentru caligrafie s-ar putea sa scrie doar sa-ti faca pe plac ca apoi sa revina la vechiul "stil", ma gandesc ca mai bine ar merge s-o senzibilizezi, e fetita, poate prinde mai bine. Nu stiu, imi dau si eu cu parerea.
Dar e la inceput de drum pe aceste caiete si cu timpul isi va forma scrisul.
Noi suntem tot la tip 2.

Mergi la inceput

Eli,
Si eu ma tot gandesc cum sa o sensibilizez, pentru ca ea este sensibila si cu mult bun simt. O sa ma mai gandesc. Cand scria pe tipul II, scria frumos, acum doamna i-a scris pe caietul de dictare ca nu-i place scrisul. I-am spus Anei sa-i spuna doamnei ca nici mie nu-mi place scrisul. Sper ca in vacanta de vara sa reusim sa punem la punct si scrisul.
La matematica ,in ultima vreme au tot facut exercitii de genul:
a-187-87=253 si vad ca se descurca foarte bine. La fel ca si scaderile cu trecerile peste unitati si zeci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annita72 spune:

Buna, fetelor!

Am si eu o clipa de respiro si pot sa va mai scriu cate ceva.

Despre note, si la noi tot la sfarsitul anului le trece doamna in carnet. Si, sa nu va spun ca, anul trecut, oricum , toata lumea a avut numai FB si toti au luat diplome pt rezultate f. bune la invatatura!!! Copii destepti, domnule, ce mai incolo si-ncoace!

Isabela, eu am renuntat sa sper ca Ioana o sa scrie vreodata frumos, fie ca e pe dictando sau pe altceva. Deocamdata scrie destul de citet si ne straduim sa scriem si corect, ca pana la urma asta e important. Eu am ocazia, la munca, sa constat ca exista oameni care scriu fff frumos, dar cu gramatica, sau exprimarea..., sunt complet pe langa. Asa ca, sa invete sa scrie corect, ca asa cum a mai zis cineva pe-aci, d-aia exista calculatoare
La matematica, si Ioana se descurca f bine, la scoala, ca acasa imi mananca mie sufletul facand pe prostul, probabil din dorinta de a petrece mai mult timp cu mine, ca altfel nu-mi explic...

Elisor,, trebuia si nazdravanul tau sa intre in randul lumii, ca scrie frumos, isi face singur temele...acum si tu il vrei chiar perfect?
Si sa-ti spun eu mostra de indisciplina la Ioana in clasa... Un coleg a vrut s-o santajeze pe fiica-mea. Ea s-a jucat cu o umbreluta in clasa si a doborat o.., nu stiu cum sa-i zic, figurina, o lumanarica decupata din hartie, agatata langa mai multe, pe o sfoara in clasa. Ei, si pustiulica i-a cerut Ioanei 2 lei ca sa n-o spuna doamnei. Iar fata a venit si mi-a cerut mie bani, si mi-a spus si de ce-i trebuie.... Bineinteles ca nu i-am dat si chiar am lamurit-o sa-i spuna ea singurica doamnei ce s-a intamplat, pe principiul "gresala recunoscuta e pe jumatate iertata". Da' asa m-as duce eu sa-i spun doamnei toata povestea..., pentru ca Ioana nu cred ca o sa-l parasca.

Hai ca am scris pentru tot timpul cat am lipsit...

si sper sa va dau vesti mai des

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos

Mergi la inceput

Annita,
Parca n-as vrea sa renunt la o determina sa scrie frumos. Si eu sunt de principiul ca in primul rand sa scrie corect. E drept ca, de aceea exista calculator, dar ce vor face mai tarziu, la teste sau examene?
Oricum ,ieri dupa amiaza, la ora la care trebuia sa mergem la baschet, Ana rescria tema la romana, pentru ca i-am rupt pagina, desi poate ar fi trebuit sa o las sa mearga cu ea asa, si poate observatiile doamnei ar fi durut-o mai tare decat ale mele. Cred ca niciodata nu scrisese asa aiurea. Evident ca lacrimile erau pana la barbie. Rabdare, rabdare...

Mergi la inceput

Si eu am crescut pe principiul "greseala recunoscuta e pe jumatate iertata" si asumarea responsabilitatilor si asta ii inoculez zilnic si lui Andreas. Are o colega de clasa care sta si foarte aproape de noi, au acelasi traseu, se vad si-n parc, ce mai, petrec mult timp impreuna. Fetita e mincinoasa de felul ei si vorbeste urat. In colaborare cu ea, anul trecut, au necajit o alta fetita, pe scurt fetita respectiva i-a aruncat pe jos intentionat nu stiu ce barcuta din hartie si andreas s-a infuriat si a tras-o de codite, la care "prietena" il tot intarata sa-i traga si-o palma s-o-nvete minte. Zis si facut. Mama fetei a venit la scoala si i-a chestionat, al meu si-a recunoscut greseala imediat, dar "prietena" a sustinut intruna ca ea nu are nici-un amestec.
Sa va mai spun ca la sedinta a facut un scandal monstru mama fetei, dar culmea, nu a insistat pe gestul fiului meu (desi, ca sa recunosc avea femeia dreptate ca nici mie nu mi-ar place sa pateasca fata mea rusinea" ca in final despre asta a fost vorba) ci pe minciuna "prietenei". I-am explicat ce urat a fost gestul lui, dar i-am laudat curajul ca si-a recunoscut greseala.
Anita s-a dat el pe brazda, dar tot mai are scapari, pentru ca e ca un cocos si mandru nevoie mare.
La fel e si Andreas nu paraste sub nici o forma si i-am spus de atatea ori ca trebuie sa spuna adeavrul exact cum s-a-ntamplat nu sa ia toata vina asupra lui.
Cum merge metoda inimioarelor?

Scrisul - spuneam ca scrie mai frumos decat in cls.I, dar suntem pe caiet tip.2. Asta numai acasa, ca la scoala spune ca ii "fugareste" doamna si daca nu scrie cum ii vine ramane in urma. I se stricase stiloul si i-am dat temporar unul de-al meu care e mai greu si a inceput sa scrie ca pe aratura, urat, mno, i-am cumparat unul nou, usor si acum astept sa-si indrepte scrisul.

Ce de-am scris, pentru toata saptamana.
De abia astept vacanta...cangurul cand naiba e, ca tot n-am aflat?!

Mergi la inceput

Anita pai si la noi s-au dat diplome la toti copiii, dar mediile n-au fost la fel la toti, de anul asta am inteles ca vor primi si diplome gen "cel mai bun matematician".
Mie imi pare rau ca nu mai e sistemul cu note.

Mergi la inceput

Tot eu.
Sunt fericita! A luat la evaluarea de la mate 10 curat fara nici o greseala, totul perfect, e prima oara, pentru ca de fiecare data avea o mica scapare, si era asa mandru ca din 29 de copii, pe el si pe alti 2 i-a scos in fata clasei sa-i felicite. L-am felicitat si eu ca sa inteleaga ce mult ma bucura cand e atent.
Mi-a povestit faza cu scosul in fata si desi stia ca a facut bine a avut emotii mari, doamna le-a spus celor care n-au primit fisa sa iasa in fata clasei si nu stia de ce, asa ca s-a inrosit si fastacit tot.

Am intrat de fapt sa va intreb daca si pe ai vostri ii duc la impartasanie cu clasa? Andreas mi-a spus ca maine nu are voie sa bea si sa manance, nici sa se spele pe dinti ca merg la prima ora la biserica, dar intai le face la toti exudatul, asta n-am inteles exact de ce (un coleg bolnav, dar nu stie ce are)

Mergi la inceput