COPIL CU RANI PE PICIOARE

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 73daria spune:

Pt.balbina.ti-am urmat sfatul si am intrebat-o pe dir.si mi-a raspuns ca ca intr-adevar sunt prima mamica care face astfel de"reclamatie",mi-au motivat ca baietelul meu este cel mai greu din grupa si d-aia are si urmele respective, dar m-au asigurat ca nu-l mai dau in leagan, ca oricum l-au ridicat de acolo.Acum cand am luat copilul de la cresa am fost mai linistita,nu mai plangea, cu toate ca avea ochii rosii,dar m-a impresionat directoarea care s-a scuzat de cel putin 10 ori(in gen.cine se scuza se acuza), ca nu e ce cred eu. Acum, faptul este consumat, adevarul il stiu doar ele,important e sa nu se mai repete, pt.ca eu oricum o sa fiu cu "lupa"pe copil si la a doua abatere, nu mai iert.Oricum mi-am propus sa mai intru in vorba cu mamicile de pe acolo, sa mai adun impresii(nu prea sunt adepta sa stau pe le usi si ferestre sa ascult)dar cand e vorba de sanatatea copilului lasi si morala si tot la o parte.va pup si va multumesc de sfaturi si opinii.

Mergi la inceput

ziua a 3-a.una calda, una rece.Dimineata, dupa ce am dat copilul asistentei,am mai stat putin pe hol sa vad daca si alte mamici fac ceva remarci si n-am pierdut timpul degeaba,pt.ca o mamica o intreba pe asistenta, de ce fetita ei are urechea toata vanata si i-a raspuns ca nu stie si a pus aceeasi placa ca si mie, ca e un copil cuminte care mananca tot, o alta mamica se vaita ca baietelul ei este ragusit ca si cand a tipat toata ziua) si noaptea acasa tzipa in somn zicand mereu NU NU NU NU. Chiar credeti ca in secolul XX se mai fac corectii cu bataia si mai ales la crese unde am inteles ca tot timpul sunt verificati?oare toate mamicile sunt costiente cum sunt tratati puiutii lor la cresa, dar din considerente de fiecare stiute, ii tin mai departe acolo si totusi nimeni nu ia atitudine. eeeeeeeee eu nu sunt asa, chiar daca am posibilitati modeste si-mi cresc singura copilul, n-o sa las lucrurile asa.Daca mai observ o singura urma pe pielea copilului, merg direct cu el la medic si apoi le aduc toata media pe cap si persoanele care se fac vinovate de astfel de corectii sa plece sa mature strazile, daca altfel nu sunt in stare, ma scuzati daca am scris ceva nelalocul lui, dar chiar sunt int-r situatie disperata, luni trebuie sa incep seviciul la un nou loc de munca si chiar trebuie sa ma concentrez acolo, nu pot sa stau tot timpul cu grija, ca baietelul meu nu e tratat corespunzator, ca altfel ajung eu la maturat strazi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Asa si trebuie sa faci .Nimeni n-are dreptul sa-ti atinga copilul nici macar cu un deget .

Comorile mele:http://www.geocities.com/nickysweet4u/nickysweet4u.html
They need us :
http://www.unesco.8m.com/Romch/all.htm
We are:
http://ingerifaraaripi.8k.ro/
Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

scuze pt.greseala de mai sus, dar cu atatea probleme am uitat si in ce secol sunt, e vorba de sec.21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

adriana - imi pare rau ca treceti prin situatia asta. dar este clar ca lucrurile nu sunt deloc in regula acolo. in cazul nefericit in care mai apare vreo problema de genul asta, sfatul meu ar fi sa mergi direct la un medic legist care sa constate leziunile, forma si modul in care au aparut. apoi poti face plangere penala si poate astfel de oameni nu vor mai fi lasati sa maltrateze copii!
incearca sa gasesti si o alta solutie, eventual o ruda la care sa poti lasa copilul cateva saptamani pana gasesti pe cineva. ai grija de tine si de bebe.

cele mai frumoase

Mergi la inceput

multumesc vrabiuta pt.sustinere, dar daca aveam alternative, cu siguranta ca nu ma mai confruntam acum cu aceste probleme.Sunt adepta socializarii, dar cand asta se face cu"parul", prefer sa stea acasa cu cineva, dar cu cine? "bonele", au tarife piperate, eu sunt economist si o sa castig pt.inceput 300 eur, de unde sa-i asigur eu unei"bone", un salariu apropiat de al meu?... ca au niste pretentii, de zici ca-i invata japoneza la nici 2 ani si oricum si pt. aceasta cresa a trebuit sa golesc buzunarele ca "tovarasele" sa-mi "gaseasca"un loc.Probabil ca voi considerati ca ma agit degeaba, ca astea sunt mersurile lucrurilor si ca nimeni nu moare dintr-o "corectie", dar daca eu l-am crescut fara aceste masuri, dc sa mi-l traumatizeze ele asa de fraged.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

eu nu consider ca te agiti degeaba. impactul agresivitatii fizice sau verbale asupra copiilor este foarte mare. daca persoanele care au grija de cei mici nu sunt capabile sa se controleze, atunci nu ar trebui lasate in preajma lor.
cat despre solutii alternative - stiu ca este foarte greu, am trecut si eu prin asta. o bona buna este greu de gasit iar salariile sunt destul de mari pentru bugetul unei familii tinere. dar trebuie sa fii foarte atenta la ceea ce se intampla la cresa si sa ai o solutie in cazul in care ceea ce suspectezi acum ar putea fi real.
iti doresc sa gasesti cea mai buna solutie.

cele mai frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by 73daria

o mamica o intreba pe asistenta, de ce fetita ei are urechea toata vanata

Hai ca niste dungi la picioruse mai pot fi explicate in fel si chip dar o ureche vanata este prea de tot. De la ce sa fie vanata? De la dormit prea mult pe o parte? Presupunand ca ar fi cazut sau s-ar fi lovit cu capul se pune intrebarea, de ce nimeni nu a observat nimic? Presupunand ca s-ar fi paruit copiii intre ei, de ce nu era nimeni pe-acolo sa-i desparta? Si de ce nimeni nu i-a spus mamicii ce s-a intamplat cu copilul ei?
Numai doua variante sunt posibile:
1) Copiii sunt batuti/urecheati pentru a fi potoliti
2) Copiii sunt lasati de izbeliste si nimeni nu observa nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

Nu-mi place nici mie situatia descrisa de tine. Uite, in prima zi lacresa a copiilor mei, ingrijitoarele mi-au spus, ca ei nu au mancat mai nimic, dar sa stau linistita, ca in prima zi - doua copiii nu prea mananca. Deci, sunt 99% convinsa ca te-au mintit. Si daca te-au mintit despre mancarea, ce sanse sunt ca au spus adevarul despre un lucru atat de grav? Si cele scrise de tine in continuare confirma acest lucru. Nu poti s-o transferi la alta cresa? Si eu stau in Tei, dar mi-am dat copii in Ciobanasului. (Daca demarezi o ancheta, sau depui o plangere, crede-ma, cei de la Protectia Copilului sector 2 te vor indruma spre alta cresa).

Nici nu stiu ce sa mai zic, e groaznic.

Mergi la inceput

daca pana acum am vrut sa ma mint singura ca baietelul meu n-a fost batut, azi am inceput sa constientizez ca intr-adevar la cresa SINAIA din sector 2 asa se face educatie.deja ma apuca disperarea, cum sa procedez??????????sa merg la Directia de protectie a copilului, maine dupa ce las copilul la cresa si sa le relatez situatia ,sa le arat pozele si sa-i rog sa fie discreti si intre timp poate sa-mi gaseasca un loc la Ciobanasului(ac.cresa este destul de departe,trebuie sa schimb 3 mijl.transp.pana acolo)si la ce am citit si despre aceasta cresa, chiar nu mai stiu ce sa fac......

Mergi la inceput